ekran kartı fanında sorun var. ya da ben öyle sanıyorum. hiç dönme yok. ancak devresel bir problem olması da olası tabi. ekran kartının fan giriş için ayrılan güç bölmesine elektrik gidip gitmediğini nasıl anlayabilirm. kontrol kalemi denedim ancak sonuç alamadım. elimde başka bir fan da yok deneyebileceğim. varsa bir tecrübeniz faydalanmak isterim. mesela kaç volt la çalışır bunlar? adaptör ile denesem falan?
bır everest dıye program var o goserıyor fan devırı ve guc cekımlerını yanlız tozdan donmuyordun fanı sok sen model ne ekrankartının bılmıyorum ama tozdandır sanırım cıkart vardı altında kucun yer vardı ınce tornavıda ucu gırecek kadar oraya makına yagı sık bıraz elın ıle dondur bıraz sonra tak bır dene ıstersen
fanı söktüm ince tornavida ile pislikleri temizledim ancak aynı. şimdi söküp bir de yağlamayı deneyeyim. programa da bakayım bi
hocam fanın ekran kartına baglantı yerı vardır ordan sök herhangi bir pil yada adaptorle deneyebılırsın + - dıkkkat et max12 volt sanırım ama sen 9 veya daha düşük de dene