selamlar.arkadaşlar pc donup duruyodu.kasayı açtık ve ekran kartının fanı çalışmıyodu.yeni aldık taktık yine çalışmıyor.fanıda yeniledik yani.ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum.teşkekkürler.
Ekran kartının yazılımından olabilir./ Fan yönetimini yapan çip yanmış olabilir. olasılık çok. sen yazılımsal olarak gözden geçir.
- Bozulan fanı elinizle döndürmeye çalışın. Eğer rahatlıkla dönmüyorsa tozdan dolayı etkisini kaybetmiştir. - Yeni aldığınız fanın kablosunu taktığınızdan emin olun. Yine çalışmıyorsa kabloların yerlerini değiştirip, tekrar deneyin (geforce 4 için aldığım fan bu şekilde çalışmıştı) - Eğer yine sonuç alamazsanız kartınıza pasif soğutucu takıp üzerine 85-90mm 4 pinli (cdrom-hdd güç girişleri gibi yani) fan takın ki gücü farklı ekran kartı üzerinden almasın (sorunun o kısımda olabileceğini düşünerek). - En kötü ihtimalle anakart üzerindeki 2. cpu fanı yada kasa fanı güç çıkışlarına, aldığınız fanın kablosunu uzatarak güç bağlantısı oluşturabilirsiniz.
CWaRioR kardeş sağolasın geç oldu ama tavsiyelerin için teşekkürler.anakarttaki onboard ekran kartıyla idare etmiştim dediğin şıkların sonuncusuyla çözüme ulaştım.yeni fan alıp kasa fanı güç çıkışına bağladım.Doğru şık D miş sağol tekrar..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme