Şimdi Ara

ekran kartı fanı neden çalışmaz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar.arkadaşlar pc donup duruyodu.kasayı açtık ve ekran kartının fanı çalışmıyodu.yeni aldık taktık yine çalışmıyor.fanıda yeniledik yani.ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum.teşkekkürler.

• Ekran kartının yazılımından olabilir./ Fan yönetimini yapan çip yanmış olabilir. olasılık çok.
    sen yazılımsal olarak gözden geçir.
  • - Bozulan fanı elinizle döndürmeye çalışın. Eğer rahatlıkla dönmüyorsa tozdan dolayı etkisini kaybetmiştir.
    - Yeni aldığınız fanın kablosunu taktığınızdan emin olun. Yine çalışmıyorsa kabloların yerlerini değiştirip, tekrar deneyin (geforce 4 için aldığım fan bu şekilde çalışmıştı)
    - Eğer yine sonuç alamazsanız kartınıza pasif soğutucu takıp üzerine 85-90mm 4 pinli (cdrom-hdd güç girişleri gibi yani) fan takın ki gücü farklı ekran kartı üzerinden almasın (sorunun o kısımda olabileceğini düşünerek).
    - En kötü ihtimalle anakart üzerindeki 2. cpu fanı yada kasa fanı güç çıkışlarına, aldığınız fanın kablosunu uzatarak güç bağlantısı oluşturabilirsiniz.
  • CWaRioR kardeş sağolasın geç oldu ama tavsiyelerin için teşekkürler.anakarttaki onboard ekran kartıyla idare etmiştim dediğin şıkların sonuncusuyla çözüme ulaştım.yeni fan alıp kasa fanı güç çıkışına bağladım.Doğru şık D miş sağol tekrar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.