arkadaşlar benim ekran kartım intel(R) gm/gu945 express chipset family -driverinin son sürümü yüklü ve directx 9.0 yüklü geçen sene directx 9.0 yüklü değilken crysis assassin creed gibi oyunları çalıştırıyordu fakat şuanda directx 9.0ı desteklemediğini gördüm ve bilgisayarım bu tarz oyunların hiçbirini çalıştırmıyor (not bilgisayarım lg r400) directx sorunu olduğunu biliyorum fakat şuan oyunlar directx in 9.0 ını yüklemeden çalışmıyor eğer bilgisayarı win7 ye çevirip directx 11 i yüklersem olur mu? yada directx9 un başka versiyonunu fln bulabilirmiyiz yardım ederseniz çok sevinicem şimdiden teşekkürler
Win 7'de dx11 kendiliğinden var zaten fakat kullandığın VGA'da dx 11 için destek yok, sanırım boşuna geçmiş olursun Win7'ye, şu an için istersen dx9 full'ü indirip dene burada en alttaki indirme linkinde var yada microsoft'un sitesinde dx9 sdk diye arat ordan indir.
teşekkürler eski sürümü indirsem fln birşeyler değişirmi ayrıca bunu da indirip denicem fakat bendeki de şuan sanırım son versiyon ve full xp için ama yinede indiricem teşekkürler
elinde yeni sayılabilicek 1 oyun varsa genelde oyunların içinde'de dx olur aslında işe yaramasıda gerekirdi, sende full'ü varsa ve kurduysan bu tip 1 sorun çıkmaması lazım, istersen bu dx9 sürümü'de işe yaramaz ise, anakartına ait CD'de duruyorsa yeni sürücüyü kaldırıp CD'deki o eski VGA sürücüsü ile yeniden arıza çıkaran oyunları deniyebilirsin, bu'da 1 fikir.
driver dvd si duruyor fakat bilgisayarım şuanda xp ve xp ye kurulmuyor o driverler bende internetten yeniden indirdim driverları fakat bu çözüm değil çünkü vistada da çalıştırmamıştı 2-3 ay önce denediğimde yani eski sürücülerle de çalıştırmadı