Ekran kartim HD 5770 Vapor-x (2. el ama yeni aldim). Anakart: ASRock N68C-S UCC PSU: 420 W (no name) islemci: Athlon x2 250 3ghz
Su an kullandigim kart Geforce 9500 gt (55 watt) ve sorunsuz calisiyor, 5770 Vapor-X ondan yalnizca 50 watt kadar daha fazla güc istiyor.
Sorun: Karti taktigimda(tabi ki elektrik baglantisini da) ve bilgisayari calistigimda kartin isiklari yaniyor ve fani calisiyor. Driver da yüklü (kutudan cikan CD) fakat karttan ekrana sinyal gelmiyor, sadece onboard ekran karti calisiyor. Ayni sorunu bu karttan daha önce aldigim yeni 550 ti'de de yasadim (fan calisti fakat sinyal gelmedi) ve o karti iade ettim. Ardindan aldigim 5770'de(2.el) de ayni sorunu yasiyorum.
PSU cok güclü degil ama sadece 50 watt artis yüzünden sorun cikiyor olamaz sanirim. Sorunun anakartta oldugunu düsünüyorum. Ayni dertten muzdarip kisilerin actigi konulari okudum internette fakat cözüm ile ilgili yazi yoktu. Sadece mesajlara cevap olarak ayni anakarti, bahsedilen ekran kartlariyla sorunsuz kullanabilen kisilerin yorumlari vardi ama bu sadece kartin anakartla uyumulu oldugunu gösteriyor, sorunu cözmeye yeterlii olmuyor.
Bios'da bazi ayarlamalar yaptim (güc önceligini PCI-Express'e vermek gibi) fakat bu da sorunumu cözmedi. Büyük bir hevesle emektar Geforce 9500 GT'imin yerine upgrade olarak bir kart almak istedim fakat gtx 550 ti'de de, HD 5770 Vapor-X'de de hevesim ne yazik ki kursagimda kaldi. Sorunumu cözmeme yardimci olursaniz cok sevnirim, simdiden tesekkürler.
yok mu yardimci olabilecek kimse?
PSU: 420 W (no name) demişssin düzgün bir psu ile denesen bence iyi olur kıytırık psu ise ondan olabilir
Peki PSU yetmiyorken de fanin isiklari full yanar (sapphire vapor-x üzerinde ayrica mavi bir sinyal isigi var) ve fani calisir mi? Ayrica kart takiliyken görüntü vermiyor ve sistem kart takili oldugu halde onboard kart üzerinden calisiyor. Yine PSU yetmiyorke, windows'un hardware profillerinde en azindan karti göstermesi gerekmez mi?(bilmedigimden soruyorum). Ayrica nette daha yüksek psu kullanan kisilerin de cesitli pci-e kartlariyla benzer sorunlar yasadigini gördüm. Bir örnek de bu forumdan:http://forum.donanimhaber.com/m_50385546/mpage_1/f_/key_n68c//tm.htm#50385546