Şimdi Ara

Ekran Kartı Çalışmıyor Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayarımla oyun oynarken mavi ekran hatası aldım önemsizdir geçer dedim kapatıp tekrar açtım fakat ekran gelmedi formatladım bu seer düzeldi fakat ekran kartı driver ını yüklediğimde hoşgeldiniz yazısında takılıyordu bilgisayar
    bilgisayarcıya götürdüğümde ekran kartının zarar gördüğünü söyledi şu an bilgisayarı vga uyumlu şekilde kullanıyorum ama program yükleyemiyorum mesela iphone için tinyumbrella tongbu tarzı
    tek çözüm yeni mi ekran kartı mı maddi durumum çok sıkışık :(
    Fikirlerinizi bekliyorum nasıl kurtarabilirim
    bilgisayar:hp dv6000 ekran kartı nvidia 8400 gs

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • formattan sonra ,ekran kartı driver kurmadan önce sorun olmuş muydu?
  • hocam dv 6000 serisinde ama sadece amd işlemcili olanlarda ( seninkide amd sanırım ) bu sorun var ( deneyimlerimden söylüyorum. o acıyı yaşadım :D ) ister anakart değiştir ister ısıtma yöntemiyle yaptır o modellerde genel hastalık olduğu için er geç tekrar yanacak.. yanmasada hep diken üzerinde olacaksın.. ama yok intel işlemciliyse ısıtma yaptırıp kurtarmaya çalış velakin bu anakartların sıfırı yok.. sonuçta başka makineden çıkanı takacaklar.. bununda sana 150- 200 civarı masrafı olur.. cihazın 2. elinin 350- 400 tl civarında olduğunu düşünerek ne yapacağına karar ver..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceylankral

formattan sonra ,ekran kartı driver kurmadan önce sorun olmuş muydu?

Hayır olmadı hocam vga uyumlu olrak görüyordu ekran kartının

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: grafiker73

hocam dv 6000 serisinde ama sadece amd işlemcili olanlarda ( seninkide amd sanırım ) bu sorun var ( deneyimlerimden söylüyorum. o acıyı yaşadım :D ) ister anakart değiştir ister ısıtma yöntemiyle yaptır o modellerde genel hastalık olduğu için er geç tekrar yanacak.. yanmasada hep diken üzerinde olacaksın.. ama yok intel işlemciliyse ısıtma yaptırıp kurtarmaya çalış velakin bu anakartların sıfırı yok.. sonuçta başka makineden çıkanı takacaklar.. bununda sana 150- 200 civarı masrafı olur.. cihazın 2. elinin 350- 400 tl civarında olduğunu düşünerek ne yapacağına karar ver..

Hocam işlemci intel ısıtma olayı nedir anlamadım kusura bakmayın
    Cihaz 350 400 derken bilgisayardan söz ediyorsunuz değil mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hp DV6000 marka cihazların 2 modeli var.. bir tanesi amd işlemcili diğeri intel işlemcili.. intel işlemcili olanlar pek sorunlu değil ama amd işlemciye sahip olanlarının sanırım %60 - %70 civarı sizin bu karşılaştığınız chip sorununu yaşıyor.. ( sahibinden.com bakarsanız satılık olan dv serisi cihazların çoğu sizin yaşadığınız sorun yüzünden satılıyor).. cihazlarda kronik hastalık olarak yetersiz soğutma var bu yüzden ekran kartınıda değiştirseniz oyun vs. yüklediğinizde illaki bir süre sonra yeniden yakacaktır.. onboard ekran çipseti olan cihazlarda anakartı değiştirmeden önce çipi ısıtarak kurtarma yoluna gidilsede sorun asla net sonuca ulaşmıyor.. bkz. aşağıdaki ilan :

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-hp-tx2000-kronik-arizali-166447844/detay

arkadaşın ilanını verdiği cihaz seninkiyle aynıdeğil ama dv 6000 serisinin sorununada ışık tutmuş vatandaş.. ama senin cihazının harici ekran kartı olduğunu düşünürsek alacağın ekran kartını iyi incelemeni tavsiye ederim.. takılacak ekran kartını eline alıp önce güzelce incele..ellenmiş ısıtılmış müdahale görmüş hissine kapılacağın bir durumunu görürsen sakın ama sakın taktırtma.. ve uzunca bir süre için garantisini iste.. ( bu arada işlemcinin modelini yazmamışsın.)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardım Ekran kartı seçimi
    17 yıl önce açıldı
    Ekran kartı sorunu lütfen
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: grafiker73

hp DV6000 marka cihazların 2 modeli var.. bir tanesi amd işlemcili diğeri intel işlemcili.. intel işlemcili olanlar pek sorunlu değil ama amd işlemciye sahip olanlarının sanırım %60 - %70 civarı sizin bu karşılaştığınız chip sorununu yaşıyor.. ( sahibinden.com bakarsanız satılık olan dv serisi cihazların çoğu sizin yaşadığınız sorun yüzünden satılıyor).. cihazlarda kronik hastalık olarak yetersiz soğutma var bu yüzden ekran kartınıda değiştirseniz oyun vs. yüklediğinizde illaki bir süre sonra yeniden yakacaktır.. onboard ekran çipseti olan cihazlarda anakartı değiştirmeden önce çipi ısıtarak kurtarma yoluna gidilsede sorun asla net sonuca ulaşmıyor.. bkz. aşağıdaki ilan :

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-hp-tx2000-kronik-arizali-166447844/detay

arkadaşın ilanını verdiği cihaz seninkiyle aynıdeğil ama dv 6000 serisinin sorununada ışık tutmuş vatandaş.. ama senin cihazının harici ekran kartı olduğunu düşünürsek alacağın ekran kartını iyi incelemeni tavsiye ederim.. takılacak ekran kartını eline alıp önce güzelce incele..ellenmiş ısıtılmış müdahale görmüş hissine kapılacağın bir durumunu görürsen sakın ama sakın taktırtma.. ve uzunca bir süre için garantisini iste.. ( bu arada işlemcinin modelini yazmamışsın.)

hocam öncelikle beni aydınlattığınız için ve ilginiz için çok teşekkür ederim size
    işlemcim intel centrino duo
    sahibinden.com daki arkadaş olayı çok iyi özetlemiş dediğiniz gibi bir ekran kartı alsam da sorunu tam olarak çözemeyeceğim kronikleşmiş bir sorun en mantıklısı bilgisayarı elden çıkarmak gibi görünüyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.