Şimdi Ara

Ekran kartı Anakartıma sıgmıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    elimdeki anakart MSI G31M3 V2 serisidir...http://tr.msi.com/product/mb/G31M3-L-V2---G31M3-LS-V2.html

işlemci:intel core 2 Quad 9400 2.66 ghz 4 çekirdek 4 mantıksal

ram:4 gb ddr2 800 mhz

ekran kartı:1 gb atı radeon hd 4650 128 bit elimdeki ekran kartı buydu

ama ben yeni bir ekran kartı aldım 1GB DDR5 256 BİT AMD RADEON HD XFX 6850 BLACK EDITION [/simage]

http://www.microcenter.com/single_product_results.phtml?product_id=0361417

olmayan şey şu anakartımda ekran kartı girişinin altında bi buzz sogutma var küçük ona denk geliyo ekran kartı o yüzdende tam olarak oturtamıyorum...

yardımcı olursanız şimdiden çokkk ama çook tşkler...yorumlarınızı bekliyorum

• yapıcak bişey yok donanımsal bi sorun ya ekran kartı ya da anakart değişicek.. tabi ekran kartının fanını da değiştirebilirsin ama bunu pek tavsiye etmem.
  • Güney köprüsü soğutması gibi görünüyor. Aslında denk gelen kısım küçükse soğutucunun ordaki uzantıları küçültülebilir. Veya orjinalliğine zarar vermek istemiyorsanız dışardan küçük soğutucu alıp oraya uyarlayabilirsiniz.
    Kasa:Feel Hurricane2, Psu:Corsair TX650W, Anakart:Gigabyte GA-Z77-D3H, Ram:2x4 Gb Corsair V. DDR3 1600 MHZ XMP, İşlemci:İntel 3570K Ekran Kartı:Zotac GTX 670 2 GB , Monitör: Samsung 2232BW 22" 2 ms, Soğutucu:Ximatek Aegir HDD:Corsair 60 GB SATA3 SSD, Seagate 1 TB sata2 7200 rpm, Seagate 320 GB sata2 7200 rpm
  • ekran kartını anakarta qöre uyumlu almamssındr uyum olsaydı eger ki rahatlıkla ekran kartını anakartına takabilirdin siz en iisi gidip ekran kartını degistirin...:)

Orijinalden alıntı: hnde.K

ekran kartını anakarta qöre uyumlu almamssındr uyum olsaydı eger ki rahatlıkla ekran kartını anakartına takabilirdin siz en iisi gidip ekran kartını degistirin...:)

Okuduğunuz sorunu anladığınızdan emin değilim. Anakartın soğutucusu yüzünden sadece kartı yerleştiremiyorlar sıkıntı bu.

Güzel kardeşim çok sıkıntı yaratıyorsa anakart üzerinden ufak soğutucu blok u sök. ekran kartını tak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jazzpapi
    öncelikle ii günler...

elimdeki anakart MSI G31M3 V2 serisidir...http://tr.msi.com/product/mb/G31M3-L-V2---G31M3-LS-V2.html
    işlemci:intel core 2 Quad 9400 2.66 ghz 4 çekirdek 4 mantıksal
    ram:4 gb ddr2 800 mhz
    ekran kartı:1 gb atı radeon hd 4650 128 bit elimdeki ekran kartı buydu
    ama ben yeni bir ekran kartı aldım 1GB DDR5 256 BİT AMD RADEON HD XFX 6850 BLACK EDITION [/simage]
    http://www.microcenter.com/single_product_results.phtml?product_id=0361417

olmayan şey şu anakartımda ekran kartı girişinin altında bi buzz sogutma var küçük ona denk geliyo ekran kartı o yüzdende tam olarak oturtamıyorum...
    yardımcı olursanız şimdiden çokkk ama çook tşkler...yorumlarınızı bekliyorum

Selam
    Bunu yapmanın birkaç yöntemi var ama el beceriniz ne kadar onu bilemem..

Yapabilecekleriniz şöyle;
    1. Yeni bir ince kuzey köprüsü alarak oraya monte etmek.
    2. Güney köprüsü soğutucusunun ekran kartına denk gelen kısımdan 2-3 sıra veya gerekirse daha fazla yaprakları dikkatlice kesmek veya karga burun pense yardımı ile kopartmak.
    3. Mevcut güney köprüsü soğutucusunun üzerindeki tüm kanatları kırdıktan sonra, bir eğe yardımı veya canavar ile üzerini düzelttikten sonra, monte edebilir ve ekran kartınızı taktıktan sonra bu köprü üzerine 0.5 mm kalınlığında 4x4 cm veya 5x5 cm boyutlarında fan yapıştırarak(Japon yapıştırıcı veya sıcak silikon ile gayet güzel oluyor) soğutmayı daha iyi gerçekleştirebilirsiniz.
    4. Eski ekran kartı soğutucuları var. Onlardan bir tane edinin ve altına beyaz soğutucu macun sürerek monte edebilirsiniz. Örneğin; aşağıdaki resimdeki gibi. Ayaklar deliklere denk gelmezse, 1 tanesini takın ve diğer deliğide plastik klips ile sıkıştırın olacaktır. Yukarıda yazdım ama tekrarlıyorum. Bu iş el becerisi ve mantık işidir. Böyle bir şey bende olsaydı 15 dk gibi bir sürede bunu hallederdim.
    Kolay gelsin..

Örnek ekran kartı soğutucusu:
    http://www.chip.com.tr/images/content/20080524150546.jpg

• Soğutucu bloğu çıkartabilirsiniz, daha küçük ya da ayalı bir blok oraya monte edilebilir, bu şekilde sorunu kotarabileceğiniz gibi ekran kartı az bir farkla yuvaya oturmuyorsa, blok üzerindeki yaprakları yamultabilirsiniz. Tabi ki yapıyı bozmayacak biçimde.
    4 yıl önce açıldı
    Ekran kartı
    10 ay önce açıldı
    Ekran kartı önerileriniz
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çözüm büyük ihtimalle küüçük bi sogutucu takmak olucak çogu anakartta gördüm öle sogutucular...sadece sorun çıkartırmı orjinalindeki sogutmayı saglarmı...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.