Şimdi Ara

Ekran kartı anakart uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bende 5 yıllık hazır pc var ona yeni ekran kartı alırsam örneğin 1050ti anakarta uymama sorunu olabilir mi ayrıca uyarsa bile performans sorunu çıkabilir mi ?

Sistemim bu güç kaynağını falan bilmiyorum

Anakart: Pegatron IPXSB-H61
    İşlemci: İntel i7-3770
    Ram: 2x4gb ddr3 1600mhz (olması lazım)
    Ekran kartı :Amd radeon HD 6700

• Ekran kartının anakarta uyumu diye bir durum söz konusu değil.
    Tüm anakartlarda pci express veri olduğundan ekran kartı anakarta olur.
    Ekran kartının uyumsuz olabileceği tek nokta işlemcidir. Onda da dar boğaz olayı yaşanır.
    Sizin işlemciden bu sorunu yaşamazsınız.gtx 1070 bile takılır.
    Psu 1050 ti için yeterli olması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi algoritma -- 26 Ağustos 2017; 13:42:57 >
  • Ana karta ve işlemciye 1070 takılır eğer işlemci i7 3770k ise 4.3-4.1 gibi bir oc ile gtx 1080 zorlarsın sorunsuz çalışır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: algoritma

Ekran kartının anakarta uyumu diye bir durum söz konusu değil.
    Tüm anakartlarda pci express veri olduğundan ekran kartı anakarta olur.
    Ekran kartının uyumsuz olabileceği tek nokta işlemcidir. Onda da dar boğaz olayı yaşanır.
    Sizin işlemciden bu sorunu yaşamazsınız.gtx 1070 bile takılır.
    Psu 1050 ti için yeterli olması gerekiyor.

Ekran kartı olarak aslında rx470 almak istiyorum sanırım stoklarda yok bulursam onda da sıkıntı yaşamam dimi ?

Birde güç kaynağımın ne olması lazım iki ekran kartı içinde söylerseniz çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IchigoKurasaki

Ana karta ve işlemciye 1070 takılır eğer işlemci i7 3770k ise 4.3-4.1 gibi bir oc ile gtx 1080 zorlarsın sorunsuz çalışır

işlemci k serisi değil ve maalesef 1070 1080 öğrenci adama hayal gibi geliyor

bulabilirsem rx 470 yada 1050ti almayı planlıyorum bir kaç ay içerisinde
  • rx 470 için 450-550 arasındaki psu lar önerilmekte.
    12v kanalından 600w olanı alırsanız daha iyi olur.
  • quote:

rx 470 için 450-550 arasındaki psu lar önerilmekte.

marka model yada direk link atabilir misin ne almam gerektiğiyle alakalı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Acil-Ekran kartı-Anakart uyumu
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwasderf

quote:

Marka veya model çok önemli değil ama fikir vermesi açısından bir örnek psu zalman zm600 lx
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: qwasderf

quote:

Marka veya model çok önemli değil ama fikir vermesi açısından bir örnek psu zalman zm600 lx

bir ekran kartı alayım dedim güç kaynağı çıktı onu alcaz sonra ekran eski o değişecek çok masraflı ya

ucuza halletmenin yolu yok mu şu işi

• pegatron ekran karti secen bir marka cunku biosu mu iyi degilmis ozellikle mi i.nelik yapmislar biosuna oyle bir seydi.ben cok gordum forumda sorun yasayan.forumda 3 yasindaki cocuk mantigi her yuvarlak delige her yuvarlak sopa olur yani her pcie slotuna her pcie ekran karti olur diye illuminati gibi bir grup var coluk cocuktan olusan ve bu grup sorun yasiyorum calismiyor diye baslik acildiginda yarali parmaga işemiyor anlatabiliyor muyum bence dikkatli ol calismama ihtimali var.nasil dikkatli olursun iade edebilecegin bir sekilde al karti yoksa anakart icin yapacak bir uc kagit yok dua etmekten baska ama varsa son biosunu yukle simdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

pegatron ekran karti secen bir marka cunku biosu mu iyi degilmis ozellikle mi i.nelik yapmislar biosuna oyle bir seydi.ben cok gordum forumda sorun yasayan.forumda 3 yasindaki cocuk mantigi her yuvarlak delige her yuvarlak sopa olur yani her pcie slotuna her pcie ekran karti olur diye illuminati gibi bir grup var coluk cocuktan olusan ve bu grup sorun yasiyorum calismiyor diye baslik acildiginda yarali parmaga işemiyor anlatabiliyor muyum bence dikkatli ol calismama ihtimali var.nasil dikkatli olursun iade edebilecegin bir sekilde al karti yoksa anakart icin yapacak bir uc kagit yok dua etmekten baska ama varsa son biosunu yukle simdiden.

bilgilendirme için sağol peki olmama ihtimaline karşı anakart önerebilir misin 1050ti yada rx 470 için
  • adamlar i7 islemciyi koyuyor ama yanina pcie 2.0 gucsuz kart takiyorlar ve anakart ona gore diye biliyorum.artik iyi kart takmasin diye kasten mi yapiyorlar biosunda harbiden bir sakatlik var o markanin ama simdi tam hatirlayamadim.dedigim gibi bu anakartla sorun yasayan bir cok uye gordum hepsine klasik sunu yap bunu yap dediler ama sonuc vermedi.pcie 3.0 olmuyorsa olani nedir dersen 2.0'da da guzel kart yok gt730 filan var bu da derdine derman olmaz.takarsin denersin calisirsa iyisin calismazsa o anakarta kart uyduracam diye ugrasma bence cunku piyasadaki is gorur kartlarin hepsi 3.0.
  • quote:

adamlar i7 islemciyi koyuyor ama yanina pcie 2.0 gucsuz kart takiyorlar ve anakart ona gore diye biliyorum.artik iyi kart takmasin diye kasten mi yapiyorlar biosunda harbiden bir sakatlik var o markanin ama simdi tam hatirlayamadim.dedigim gibi bu anakartla sorun yasayan bir cok uye gordum hepsine klasik sunu yap bunu yap dediler ama sonuc vermedi.pcie 3.0 olmuyorsa olani nedir dersen 2.0'da da guzel kart yok gt730 filan var bu da derdine derman olmaz.takarsin denersin calisirsa iyisin calismazsa o anakarta kart uyduracam diye ugrasma bence cunku piyasadaki is gorur kartlarin hepsi 3.0.

yeni anakart alacak olursam anakart seçimini nasıl yapabilirim ?
  • 1155 anakartlar kokainden zor bulundugu icin pek secim yapma sansin yok.bir de bu sokette birden fazla chipset var hangisi dekgelir ikinci elde bakman lazim.bir ara boyleydi belki simdi millet bikmistir daha kolay bulunuyordur sen bi bak ne var ne yok diye.sorunlu anakart satmazlar genelde soyle bilindik bir marka alirsan gigabyte asus gibi almak istedigin ekran karti sorun yapmayacaktir.
  • quote:

1155 anakartlar kokainden zor bulundugu icin pek secim yapma sansin yok.bir de bu sokette birden fazla chipset var hangisi dekgelir ikinci elde bakman lazim.bir ara boyleydi belki simdi millet bikmistir daha kolay bulunuyordur sen bi bak ne var ne yok diye.sorunlu anakart satmazlar genelde soyle bilindik bir marka alirsan gigabyte asus gibi almak istedigin ekran karti sorun yapmayacaktir.

anladım teşekkür ederim
  • quote:

pegatron ekran karti secen bir marka cunku biosu mu iyi degilmis ozellikle mi i.nelik yapmislar biosuna oyle bir seydi.ben cok gordum forumda sorun yasayan.forumda 3 yasindaki cocuk mantigi her yuvarlak delige her yuvarlak sopa olur yani her pcie slotuna her pcie ekran karti olur diye illuminati gibi bir grup var coluk cocuktan olusan ve bu grup sorun yasiyorum calismiyor diye baslik acildiginda yarali parmaga işemiyor anlatabiliyor muyum bence dikkatli ol calismama ihtimali var.nasil dikkatli olursun iade edebilecegin bir sekilde al karti yoksa anakart icin yapacak bir uc kagit yok dua etmekten baska ama varsa son biosunu yukle simdiden.

Pegatron IPXSB-H61 marka kullanan bir tanıdık var sorun yaşamadı hocam.
    Tabi sizin dediğiniz hususlarda göz ardı edilmemesi gereken bir husus.
    Ben sorun yaşamadığını bildiğim için direk çalışır yazmıştım :)

• quote:

quote:

forumda basima gelen olay: adam baslik aciyor ozel bir durumu oluyor diyelim pegatron anakart.millet diyor ki yuru be kocum tabi ki calisir manyak misin filan gazi veriyorlar ben uyariyorum kardes bak sakata gelme diye ama adam dinlemiyor tabi bir tane olunca ben sinek viziltisi gibi kaliyor kalabaligin icinde.ondan sonra takiyor sorun yasiyor geliyor burada calismadi ühü ühü diyor o calisir diye gaz verenler ortada yok adam basima kaliyor ama ben demistim nanik nanik demiyorum yapacak bir sey yok baska kart al vs diyorum benden baska da kimse sallamiyor.bir degil iki degil kac kere basima geldi o yuzden artik kimse basima kalmasin en bastan iyi dusunsun tasinsin.

• quote:

quote:

quote:

forumda basima gelen olay: adam baslik aciyor ozel bir durumu oluyor diyelim pegatron anakart.millet diyor ki yuru be kocum tabi ki calisir manyak misin filan gazi veriyorlar ben uyariyorum kardes bak sakata gelme diye ama adam dinlemiyor tabi bir tane olunca ben sinek viziltisi gibi kaliyor kalabaligin icinde.ondan sonra takiyor sorun yasiyor geliyor burada calismadi ühü ühü diyor o calisir diye gaz verenler ortada yok adam basima kaliyor ama ben demistim nanik nanik demiyorum yapacak bir sey yok baska kart al vs diyorum benden baska da kimse sallamiyor.bir degil iki degil kac kere basima geldi o yuzden artik kimse basima kalmasin en bastan iyi dusunsun tasinsin.

Cevabınız için teşekkür ederim.
    Eşeğimi sağlam kazığa bağlayayım ne olursa olsun hesabı :) En doğrusu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.