Şimdi Ara

Ekran kartı alım rehberi 'Bit mi MegaByte mı?' özel video (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
18
Favori
10.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

AMD kartlarda PhysX aktif edilemez demişsiniz ama AMD kartlarda da aktif oluyor PhysX. Sanırım işlemci işliyordu PhysX motorunu. İnanmayanlar YouTubedan PhysX on AMD diye aratabilir.

Kesinlikle haklısın,PhysX aktif edilebiliyor fakat motoru işlemci çözüyor.grafik birimi değil.

• Böyle eğitici bir video hazırladığınız için size gerçekten teşekkür ederim.Yanlız kafama takılan bir şey oldu Bellek Band genişliğinin nasıl hesaplandığını anlamadım.Ender bey bellek tipi ile bellek veri yolu miktarını çarpmak gerektiğini söylemiş.Şimdi benim ekran kartım Zotac 9600 GT Bellek Tipi GDDR3 Bellek veri yolu miktarı 256 Bit 256x3=768 gibi bir değer çıkıyor doğru değerlerimi çarpıyorum yanlışmı anlamadım.Bu konu da biraz daha yardımcı olabilir misiniz?

• Senelerdir 64bitlik kartlari 2gb diye kakaliyorlardi is goruyormus gibi. Milleti gb oyunlariyla kandirdilar. Hele ki laptoplarda durum daha vahimdi :D

• Şimdi sayenizde bellek ve bit'e bakmıyoruz ve kanıtlarla bunların önemsiz oldunu anladık satıcı firmalarda bunların haricinde işlemci hızı ve bellek hızı yazıyor.Birde paralel işlemci hızları yazılı değil heralde buda çok önemli ama yazmıyor.Şimdi örneğin ekran kartı alacam iki kart arasında kaldım hd 7850 2gb gdd5 256bit işlemci hızı:860mhz,bellek hızı:4800,7790 1gb gddr5 256bit işlemci hızı:1075mhz,bellek hızı:6400mhz.Bu hesaba göre 7790 dahamı yüksek performans verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peters -- 1 Eylül 2013; 22:36:01 >
  • Hic bilmeyene benim onerim genelde su oluyor: once model numarasindaki 2. Sayiya bakin sonra 1. Sayiya sonra 3. Sayiya. Karsilastirma yaparken, 2. Sayi her zaman buyuk olmali, 1. Sayilar arasindaki fark 1i gecmemeli. 3. Sayi opsiyonel fiyat farkina gore onemsenmeyebilir. Boylelikle ayni markanin urunleri karsilastirilabilir.

• benim gibi düşünen birçok arkadaş olduğunu düşünüyorum video'yu hazırlamışsınız eline sağlık ancak ama sizin gibi ustaların bu kadar bariz hatalar yapmasına anlam veremiyorum video'da paralel işlemci sayılarına,rop sayılarına değinmediniz bile mimari yapının etkisinden bahsetmediniz bile test sonuçlarında tomb raider 1280x720 çözünürlükte high ayarlarda 64bitlik gt 640 30fps'nin üstünde almış oha yani diyorum normal bir kullanıcı gitsin o zaman 64 bitlik gt640 alsın fazla para vermesin anlatmak istediğinizi ben anladım bu video'dan çoğu kişi yine bir şey öğrenemedi bence,video'yu hazırlamadan önce bir taslak oluşturmuyormusunuz,çok iyi niyetlisiniz orası ayrı 10 numara adamlarsınız ama bu çok basit olmuş

• Bir bölümde demişsiniz ki, physx nVidia nın destek verdiği bir teknoloji eğer AMD ekran kartınız varsa malesef Physx açamazsınız demişsiniz. Evet doğrudur nvidia geliştirdiği bir teknoloji ama AMD ekran kartlarında da bu özelliği açabiliyoruz tamam nvidia ya göre çok kasıyor ancak açabiliyoruz. Mafia II de deneyimledim. Yanlışım varsa düzeltin.

• abi 3d program kullanan insanlar için bir pc videosu çekebilir misiniz hangi ekran kartı veya işlemci hangisi daha önemli gibi?

• Cok yararlı olmus.

• quote:

Orijinalden alıntı: biggame

orada 450 deyilde 5850 yada 6850 olsaydı orası bitmişti hep bunlar casperı v firmaları sevindirecek tarzdan videolar 4850nin uadili onun segmentindeki450 veya 440tır böyle fiyatına göre karşılaştırmak doğru deil her nesilde zaten kartların performansı artıyor birde destek bitince yeni oyunlarda yeni cıkanlar aradaki farkı acıyor inceleme yaparken bi sorun hangi kartlar daha uygundur inceleme icin bi anket yapın millet burada aldanmasın gidipte bite bakmayalım o zaman alalım demesin 128 bit daha iyidir aynı kartta ama üretici hızları yakın tutarsa birbirine

GTS 450'nin rakibi HD 5770'dir 4850'nin rakibi değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni tabir olusacak sütçü megabyte i

• quote:

Orijinalden alıntı: kymelria

Senelerdir 64bitlik kartlari 2gb diye kakaliyorlardi is goruyormus gibi. Milleti gb oyunlariyla kandirdilar. Hele ki laptoplarda durum daha vahimdi :D

hala vahim bircok kisinin kafasinda bu gb yer etmis ayrica teknolojiyi takip etmeyen bilgisayara ilgisiz kisiler direk gb ta bakiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedyrazor -- 1 Eylül 2013; 23:30:15 >
  • Öncelikle, forumu takip ettiğiniz için teşekkürler. Günlerdir, hatta uzun bir süredir, malumunuz; mobil platform konularından geçilmiyordu.

Birçok bilinçsiz kullanıcı malesef bu basit tuzaklara düşerek; hem boş yere para vermiş hem de istedikleri performansı alamamış oluyorlardı.İnşallah, bilmeyen arkadaşlar bu videoyu baştan sona izlerler ve aynı konuları tekrar tekrar açıp, forumu da kirletmemiş olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 1 Eylül 2013; 23:34:31 >
  • "Ati ısınıyor sonra kitleniyor" efsanesine değinseydiniz çok iyi olurdu. Gerçi bir zamanlar gerçekten böyle birşey vardı o ayrı :) ama artık üretim teknolojileri geliştiği için bu ifade şehir efsanesine dönüştü.

• Çok yararlı bi video olmuş, elinize sağlık...
  • birde cf ve slı yapınca hızın düşmesini açıklarsanız sevinirim ve cf yada slı yapınca x16 da çalışabilirmi?

• T-shirt seçiminde de Ender abiye danışmak lazım çok güzel seçim yapıyor...

• donanımhaber adına yakışır videoları gün geçtikçe artıyor :)

• Gayet açıklayıcı olmuş. Teşekkürler.

• Ellerinize sağlık Mesut Bey.Bu video birçok okura faydalı olmuştur.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.