Şimdi Ara

Ekran kartı aldım hoşgeldiniz den sonra siyah ekran (ÇÖZÜLDÜ İLK MESAJ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi diyeceksiniz hah yine acil diye konu ama beni diğer üyelerle karıştırmayın lütfen. Yarın ise gidicem bugün yapmam gereken bazı şeyler var.
    8 senedir ekran kartı görmeyen pcye 1 GB 128 bit ekran kartı aldım ve sonuç kötü.

Aldigim kişi 250w psu ile kullaniyormus. Bende 300 watt var. Tamam guzel açılıyor Asus p5kpl am se anakartima resmi geliyor ardından win XP yükleniyor tam masaüstü gelecek siyah ekran.

VGA tablosunda , ekran kartının şirketinde oturmayan , bozuk olan tok çalışıyor renkler normal sadece masaüstü gelirken siyah ekran geliyor. Yardiminizi bekliyorum şimdiden tesekkur ediyorum.

--------------------
    [ÇÖZÜM]

Arkadaşlar format. Sorunum neydi ? WinXP açılıyor renk görüntü var ama tam hoşgeldiniz yazısında siyah ekran ve arkadan o klasik açılış sesi geliyor ama ekran yok imleçte yok.

Ekran kartını çıkarttım.

Saat 00.00 da başladım 01:30 a kadar win7 ultimate 32bit format atıp driver işlerini bitirdim. Ve ekran kartını kasaya yerleştirdim besmeleyle bir açtım ekran geldi 640x480 sonra hemen indirdiğim driveri kurmaya başladım kuruldu ve şuan mükemmel sorunsuz kullanıyorum. Anlayacağınız klasik bilgisayarcı lafı FORMAT.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 11 Temmuz 2015; 2:00:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler sürücü kurarken donanım tespit edilemedi diyor. Güvenli modda bilgisayara yönet diyorum orada bilinmeyen VGA uyumlu aygıt diyo . ekran kartı niye olmuyor kart sağlam daha önce hiç kart takmadim PC ye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Aklıma ilk geleni söyleyeceğim siz el alışkanlığı ile monitör çıkışını onboarda bağlamış olmayasınız bir kontrol edin.
  • EĞİNLİ kullanıcısına yanıt
    Yok kardeşim hep ekran kartına taktım. Saat 21:00 dan 23:00 a kadar tam 2saat uğraştım yaptıklarımı söyleyeyim.
    İlk başta siyah ekran verdi

1-)PCIE x16 slotunu saç kurutmayla üfletip süpürge ile çektirdim. Olmadı
    2-)Biosumda primary pcı seçeneği yoktu bende PEG/PCI olan bir seçeneği PCI/PEG yaptım. Olmadı
    3-)Onboard ile son sürüm driver indirdim kart takılı değil iken. Kurmadı
    4-)Güvenli modda kart takılı iken açtım driver kurmayı denedim. Kurmadı
    5-)Eski sürüm bir driver indirdim. Kurmadı
    6-)Ağ ile güvenli modda denedim bunları. Olmadı

Şimdi şöyle millet yazıyor siyah ekran var ama imleç ekran hala. Bende o yok.

Şuan ki durum şöyle. Ekran kartı takılı değil şuan ama masaüstü sağ tık özellikler yaptığımda ayarlara gelince çoklu ekran 1 ve 2 olmuş yani şuan 2 monitör takılı sanıyor fareyi sola çektimmi ekranda kayboluyor geziyor bir yerlerde.

Bilgisayarım yönet yapıp baktığımda bilinmeyen aygıt vga yazıyor. Şimdi Xp olan bilgisayarımı Win7 ye format atıcam 2.8ghz işlemci win7 de bir süre sonra sıkıntı çıkartıyordu oc ile 3.4 ghz yaptım çıkarmaz inşallah formattan sonra hala aynı olursa artık çıldırıım.

• Win7 yapmanızı şiddetle öneririm ama 2,8 işlemci neden sıkıntı çıkarsın anlayamadım,ben 1,8'den 3 ghz'e kadar çeşitli işlemciler ile sorunsuz kullandım,kullanıyorum umarım sorununuz çözülür.
  • EĞİNLİ kullanıcısına yanıt
    İlk mesaja bakın. Oldu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.