Şimdi Ara

ekran kartı 84 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar geçen gün oyun oynarken pc kilitleniyor die bi konu açmıstım. meğer bunun sebebi ekran kartını 84 derce olmasıymıs sizcede sebep bu değilmidir bf bad comp. 2 iyi 10 dk oynadım 84 dereceye vurdu sıcaklık(ekran kartının sıcaklığı)....kasanın yan kapagına vantilator koyuyuorum yıne fayda etmıyor.....acaba kartın uzerındekı bır devre elemanımı problemlı o elemanın deişmesimi lazım yoksa sogutucudan kaynaklanan bir problemmıdır alalı 5 ay oldu kartı eskınden bole bısı olmadı ancak anakrt ve power bırlıkta yamıstı 1 ay once acaba bu da etkılenmıs olabilirmi yanı dediiim gibi herhangi devre elemanı bozuk olupta cok ısınabilir veya sorun direk olarak sogutucudada olabilir yorumlarınızı bekliorum..... önerdiiniz ekran kartı soğutucusu varmıdır kesin çözüm olacak hesaplı bişe......

• Ekran kartı sıcaklığınız aşırı anormal değil ( Ancak siz farkında olmadan çok daha yükseliyor olabilir. ), malum hava sıcaklıkları arttı ancak 3D Mark Vantage programı ile bir test etmenizi öneririm, test esnasında Everest ile anlık olarak sıcaklıklarıda göz önüne getirin ve buraya ekleyin. En azından kaç derece kilitlendiğini öğrenmiş oluruz, sorunun kesin olarak sıcaklık ile bağdaştırmak şu aşamada doğru değil.

Ayrıca ekran kartınızın marka ve modeli nedir?
  • 4670 vtx marka
  • 3d mark 2001 var elimde onunla test tapıyorum şu anda ....
  • ancak 3dmarktan test yaparken aynı anda sıcaklığa bakamıyorum yapabilen varmı bunu???
  • ekran kartını kullandıgın mhzlar kaç söyleyebilirmisn
  • 4 ay önce böle bi prob yoktu yanı mhz lerle oynamadım eskiden düzgün çalışıyordu ve şimdi blur oyunu elime geçti 56 derece oldu sıcaklık ve yine kilitledi anladımki sadece sıcaklık prob oluşturmuo yani 56 derecede kilitlememesi lazım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_demir1

4 ay önce böle bi prob yoktu yanı mhz lerle oynamadım eskiden düzgün çalışıyordu ve şimdi blur oyunu elime geçti 56 derece oldu sıcaklık ve yine kilitledi anladımki sadece sıcaklık prob oluşturmuo yani 56 derecede kilitlememesi lazım...

dedigin dogru ama 4 ay önce bu kadar sıcak yokdu ati tray toolsu yükle fan hızını yükselt ekran kartının mhzlarını düşür bi de öyle dene derim
  • erzurum burası fazla sıcak yokhem kasanın yanına kasanın kapagı acık biçimde vantilator koydum...
  • fan hızınıda %100 yaptım mhz ler sabit...
  • Hocam Fanı Çıkartın Güzel Bir Termal Macun Sürün Derim Stock Termal Macun 100.C Geldiğinde Direk Taş halini alıyor

beyaz renkli olanları tercih edin derim 200.C kadar dayanıklıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_demir1

fan hızınıda %100 yaptım mhz ler sabit...

mhzları biraz olsa düşürürsen ısıda düşer
  • o ekran kartı için yükte aşırı bi sıcaklık değil bence ben 3870 ve 3870X2 de 100 dereceyi görmüştüm
  • sıcaklık fazla şimdi olmasa bile ilerde ekran kartın yanar.sistemini tam olarak yazarsan daha iyi yardımcı oluruz.Güç kaynağı yetmeyebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkey2008abc

sıcaklık fazla şimdi olmasa bile ilerde ekran kartın yanar.sistemini tam olarak yazarsan daha iyi yardımcı oluruz.Güç kaynağı yetmeyebilir.

dedigin dogru mhz yüksek olursa sıcaklık çok olur sıcaklık çok oldu muda yanma riski artar
  • Ekran kartı driverinizi güncel ise geriye dönük bir driver yükleyin, eğer ki eski ise güncelleyin driverinizi.

Mevcut driverinizi sorunluda olabilir, şayet problem devam ediyorsa boşuna zaman kaybı yapmayın, çevrede farklı bir sisteme deneme amaçlı kartı montajlayın, ve driverini kurun daha sonra bakın bakalım sorun devam edecek mi?

Devam ettiği takdirde garantiye gönderirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 25 Temmuz 2010; 14:26:03 >
  • soğutucuyu cıkaramıyorum garanti dısı kalıyor yanı kağıt falan yok vidaların altında ama gold dakı eleman garanti dısı kalacağını soyluyor eğer sogutucuyu cıkarırsam...power 400 watt eskiden cooler master kasada 350 watt power vardı kasanın kendi poweri ama termal master yazıodu ustunde onda bı prob. yoktu(350 watt powerda gayet guzel calısıodu)....ve dediim gibi 56 derecedede kilitleme oldu...2400 pro da böle bi sorun yok 24 saat hiç durmadan oynasam kilitlemiyor....biraz daa uuurasmam gerekecek yardımlarınızı yıne bekliorum tesekkurler.....
    sistemim:

amd athlon 4400+ oc li 2.8 ghz(su an 2.8 de kullanıorum..) orj===2.3 ghz

ekran kartı 2400, vtx 4670

anakart asus m4a77d(acaba ekran kartı ve anakart uyumsuzlugu olabilir mi bundan cok korkuyorum...),

power 400 watt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_demir1 -- 25 Temmuz 2010; 16:47:37 >
  • http://support.asus.com/download/download.aspx buradan biosunu güncelle.Donma yı sadece oyun oynarken mi yapıyo.:Yoksa bekleme halindede donuyo mu ?.Çünkü ekran kartı min. 400 watt istiyo güç kaynağı kaliteli değilse yeterli güç sağlayamayabilir.Ayrıca daha önceleri kış olduğundan fazla ısınmamıştır.Sende dikkat etmemişsindir belki.Havalar ısınca problem olmuşta olabilir
  • sadece oyunda oluyo ama hemen hemen butun oyunlarda oluo bu arada 56 derecede bile kilitlendi diorum yanı ısınmdan baska problemlerde var bence guc kaynagı bross 400 watt bıos guc. bilmiom tecrubeli deilim. elimde termal macun yoktu bende işlemcinin sogutma blogundakı yana tasmıs olan macunu aldım bir ince kartonla onu kullandım yettı zaten ufacık bir işlemci si var ekran kartının bakalım simdi:sS::s nolucak:S:SS:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_demir1 -- 25 Temmuz 2010; 17:44:03 >
  • sonuç aynı arkadaşlar blur oyununda 1680*1050 çöz verdim 2aa ayarı ve full detay verdim yaklasık 30 sn sonra kilitlendi pc kendine geldi araba yıne gıtmeye basldı surmeye calsıtım tekrar kilitlendi bu böyle devam etti ve bu arada sıcaklık 42 derece:S:SS:s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_demir1 -- 25 Temmuz 2010; 17:43:40 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.