Şimdi Ara

Ekran karıncalanma ve donma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • S.Aleyküm
    Arkadaşlar bende asus x55a model laptop var. Bilgisayar acıldiktan sonra her hangi bi islem yaptığimda (örnegin youtube yada online film izlerken) ekran bir anda karıncalanma ve donma meydana geliyor. Bundan sonra bilgisayar hiç bir şekilde tepki vermiyor. Anca bilgisayarı kapatıp açınca düzeliyor sonra tekrar aynısı oluyor. Yazılımda sorun vardır diye 2-3 kere format attım lakin yine aynısı oluyor. Sorun belki ekrandadır diye harici bir tv ye bagladim fakat
    yine aynı oldu. Sizce sorunun kaynağı ne ola bilir. Yardımcı olursanız çok sevinirim saygılar...
    Ekran karıncalanma ve donma sorunu

    Ekran karıncalanma ve donma sorunu

    Ekran karıncalanma ve donma sorunu







  • Yardımcı olacak kimse yok mu?
  • işlemci sıcaklık değrlerine baktınmı bu durum extrerme cpu sıcaklığına işaret ediyor işlemci yandım anam diye bağırıyor
  • işlemci yatağında sabit olmayabilir ihtimalide var laptop düşürme gibi bir olay karşılaşmış olabilirmisn??
  • Büyük ihtimal ekran kartı kaynaklı. Ekran kartınız artık son günlerini yaşıyor olabilir. İşlemci veya hdd kaynaklı böyle bir sıkıntı hiç görmeidm. İşlemci'de sıkıntı olsa çoğu senaryoda bilgisayar açılmıyor. Hdd'de sıkıntı olsa bilgisayar yavaş çalışır yada mavi ekran hataları donma gibi hadiseler meydana gelirdi. Anakart için de ayrı senaryolar düşünülebilir ama bu ekranın böyle görünmesine neden olmaz diye düşünüyorum.

    Velhasıl bu sorununu kaynağının tespiti ve yapılıyorsa ne kadara olduğunu öğrenmeniz için iyi bir teknik servise gitmeniz gerekiyor.

    Kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maxpayne53

    Büyük ihtimal ekran kartı kaynaklı. Ekran kartınız artık son günlerini yaşıyor olabilir. İşlemci veya hdd kaynaklı böyle bir sıkıntı hiç görmeidm. İşlemci'de sıkıntı olsa çoğu senaryoda bilgisayar açılmıyor. Hdd'de sıkıntı olsa bilgisayar yavaş çalışır yada mavi ekran hataları donma gibi hadiseler meydana gelirdi. Anakart için de ayrı senaryolar düşünülebilir ama bu ekranın böyle görünmesine neden olmaz diye düşünüyorum.

    Velhasıl bu sorununu kaynağının tespiti ve yapılıyorsa ne kadara olduğunu öğrenmeniz için iyi bir teknik servise gitmeniz gerekiyor.

    Kolay gelsin.
    Merhabalar
    Ssd kullanıyorum onu başka bi bilgisayarda denedim sorun yok. Islemciye gelince her hangi bir yavaşlama olayı mevcut değil. Bilgisayar eski bisey işimi görüyor du o yüzden teknik servise vermek istemiyorum.
    Bu arada zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: terneke

    işlemci yatağında sabit olmayabilir ihtimalide var laptop düşürme gibi bir olay karşılaşmış olabilirmisn??
    Cpu sıcaklık değerlerine bakmadım. Fakat bilgisayarım soğutucu fanını degistirmistim. Ondan sonrada böyle oldu temizleyip termal macun sürdüm fakat boyle oldu. Düşürme darbe olmadı. Sizce sıcak hava ile yani ısıtarak bu sorunu halledebilirmiyim?
    Bu arada zaman ayırıp cevap verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kameray37 -- 20 Eylül 2019; 9:27:50 >
  • Merhabalar notebookunuzun ekran kartında sorun var mevcut chipset arızalı gibi duruyor tam olarak arıza tespiti yapmadan birşey söylemek doğru olmaz fakat sorunun donanımsal olduğunda hemfikir olabiliriz onarım konusunda destek almak isterseniz konumuzdan bize ulaşabilirsiniz.

    https://forum.donanimhaber.com/arizali-tum-marka-notebook-onarimi-yapilir-ve-alinir--136960114#136960114
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.