Bilgisayarı açtıktan yaklaşık 5-10 dak. sonra siyah bir ekran geliyor ve şu yazı yazıyor: " Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key..." ve bilgisayar kilitleniyor. Derdi nedir acaba. Teşekkürler.
Eğer bilgisayarında windows yüklü olduguna eminsen bios ayarlarına girip boot deviceları ayarlamalısın. Harddiski seçmelisin. Not: Daha önceden hata ile karşılaşmadım.
Harddiski seçtim ama 5 dak. sonra yine aynı yazı geldi.
Windowsun açılıyormu?
Bilgisayarı açtığımda windows açılıyor, 10 dakika kadar normal çalışıyor(ama işlemleri biraz ağır yapıyor mesela kopyalama uzun sürüyor.) daha sonra birden ekran kararıyor ve ardından o yazı çıkıyor. Sonrada resetleyerek bilgisayarı tekrar açıyorum. Daha sonra yine aynı şey oluyor, bazen kapanma süresi yarım saate kadar uzuyor. Dünden beri aynı arıza var.
Hımm acaip Bişi. :) şimdi senin sorunun büyük bir ihtimalle HDD den kaynaklanıyor. küçük bir ihtimalde windowsunun Bazı Dosyaları bozlumuş. şimdi hdd ye ms-dos kipinde yada başlangıçta bir sorun giderme yapsan ve hdd den kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrensen bence ii oLur. istersen bir dene ?
format at düzelir.windowstan kaynaklanıyo bazı sistem dosyaları zarar görmüş