geçen gün vista notebook ile (15.4 inc) 1996 yapımı bir oyuna girmeye çalıştım. oyun yüklendi kısayola tıkladım birden bilgisayar dondu ctrl+alt+del yaptım benim vistada bi menü cıkıyor bilgisayarı kilitle gorev yoneticisini başlat diye. ama bu sefer yazılar o kadar büyüktü ki. normalde oldugundan 2-3 katı kadar zar zor göre yöneticisini açtım. oyunu kapattım. masaüstüne bi döndü simgeler 2-3 katı.kişiselleştirme dedim. görüntü ayarlarından çözünürlüğü 1024x768(bozulmadan önceki ayar)pixel e getirdim uygula ve tamam dedim.sonra bi baktım görüntü ekranın ortasında.ekranın sol ve sağ kısımları karanlık.çözünürlüğü bir daha indirdim. yazılar okunmaz hale geldi. sonra en yüksei yaptım ekran tam oldu.ama alışamadım tabi.sonra online oyunuma girdim ekran yine ortada.yani açıkcası pişman oldum. keşke o oyunu indirmeseydim.masaüstüne gelince simgeler küçük ama ekran tam.oyuna girince ekran ortada sol ve sağ karanlık.nasıl düzeltecem bunu acaba?
biraz uzun oldu ama kusura bkmayın.derinlere inrek anlattım:D.yardım ederseniz sevinirim
büyük ihtimalle ekran kartında bir sorun olmus en iyisi ekran kartının driver ını tekrar yukle olmazsa verilerini kopyala ve çek formatı
tşkler arkadaşım.ben bi laptop kutusunu kurcalayım.Eğer bunun dışında başka bir çözüm bilen varsa yzarsa sevinirim.