Şimdi Ara

EKRAN DONMA PROBLEMİ MSİ z68-gd65 + İ52500k

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Msi Z68a-GD65 (G3)
    İ5 2500k
    G.Skill Sniper 1.5 V 1600 mhz. Ram
    High Power Element Bronze 600 W Power Supply
    Corsair Forge 3 60 gb Sistem SSD
    Seagate ST1000D003

Sİstem bileşenlerim şekildeki gibi Anakart SSD + HDD Bios güncellemeleri yapıldı fakat yapılamadanda önce sistemin ekran donup kalıyor Örnek hiçbirşey yapmadan 2-3 saat açık kaldı geldiğimde ekran donmuş kilitlenmiş Reset atmadan açılmıyor kesinlikle RAM problemli diye ödünç ram aldım 4 GB 1333 mhz 1.5 v Corsair ondada da aynı problem yaşıyorum. Mavi ekran hatası yok ama sizce kaynak Anakartmıdır ? İlk defa başıma geldi böyle birşey .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mjnor1 -- 25 Şubat 2013; 14:08:31 >

• hdd den diye düşünüyorum bir bad sector error taraması yap birde başka bir hdd takıp dene yine yapmaz bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zvezda

hdd den diye düşünüyorum bir bad sector error taraması yap birde başka bir hdd takıp dene yine yapmaz bence

SSD Sistem kurulu normalde SSD yi çıkarıp yerine HDD'ye denemek için kurdum 1 hafta hala devam ediyor garantiye yollayacam alayını az kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mjnor1 -- 25 Şubat 2013; 14:05:24 >
  • Peki ısı ile ilgilendiniz mi hiç?
    Fazla ısınma oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavinotebookservisi

Peki ısı ile ilgilendiniz mi hiç?
    Fazla ısınma oluyor mu?

Overclock yapmadım hiç, bulunduğu ortam çok serin normal oda sıcaklığı 20-22 C dir.

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/cooler-master-rr-h412-13fk-r1-hyper-412s-intel-lga-7751155115613662011-&-amd-am2am3am3+-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58126

İşlemci Soğutucum. Yanında gelen Termal Macunla beraber uyguladım ilk taktığımdan beri 30-40 C geziyor sıcaklık takibi yapıyorum genelde oldukca serin ve sessiz Over Clock yapmıyorum Harici EKran Kartım yok Oyunda oynamıyorum
    tek PSU değiştirme şansım yok garantiye göndersem mi diye düşünyorum adamlar soracak ne var DOnuyor diyecem saçma saçma sorular yöneltecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mjnor1 -- 25 Şubat 2013; 14:10:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mjnor1
    Overclock yapmadım hiç, bulunduğu ortam çok serin normal oda sıcaklığı 20-22 C dir.

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/cooler-master-rr-h412-13fk-r1-hyper-412s-intel-lga-7751155115613662011-&-amd-am2am3am3+-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58126

İşlemci Soğutucum. Yanında gelen Termal Macunla beraber uyguladım ilk taktığımdan beri 30-40 C geziyor sıcaklık takibi yapıyorum genelde oldukca serin ve sessiz Over Clock yapmıyorum Harici EKran Kartım yok Oyunda oynamıyorum
    tek PSU değiştirme şansım yok garantiye göndersem mi diye düşünyorum adamlar soracak ne var DOnuyor diyecem saçma saçma sorular yöneltecekler.

Selam
    Konuya karışmış gibi oluyor ama aynı anakartı bir süre kullandığım için ne yapmanız gerektiğini yazmaya çalışacağım..

Yapmanız gereken olasılıklar sırası ile şöyle olmalı.
    1. @Bios ayarlarını önce DEFAULT yapın ve sonrasında HDD konumunu AHCI olarak ayarlayın..
    2. Win7 veya 8 sistemini SSD'de önyükleme bölümü olmadan yeniden kurun.
    3. Kurulum tamamlandıktan sonra Hibernate(Hibernation file) ve zamanlanmış sistem yedeklemeyi devre dışı bırakın.
    4. Uykudan uyanma durumunda şifre sormayı devre dışı bırakın(Hayır).
    5. Bir süreliğine sadece SSD ile çalışın(sistemi test amaçlı). Sorun yoksa, diğer HDD'yi takarak durumu gözlemleyin. Bunu taktığınızda donma oluyorsa, burada mekanik HDD suçlu durumdadır. :))
    6. PSU arızalı olabilir. Başka bir PSU ile deneyin..
    7. @Bios yükselttiğinizi yazmışsınız, yüklemeden sonra ME sürücüsünü indirip kurdunuz mu?

Bu yazdıklarımı denemek durumundasınız. Bunları yaptıktan sonra sistem yine donuyorsa, garantiye gönderebilirsiniz. Aksi durumda anakartı garantiye gönderseniz dahi bir şey yok diye geri iade edeceklerdir..
    Bilginize ve kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Selam
    Konuya karışmış gibi oluyor ama aynı anakartı bir süre kullandığım için ne yapmanız gerektiğini yazmaya çalışacağım..

Yapmanız gereken olasılıklar sırası ile şöyle olmalı.
    1. @Bios ayarlarını önce DEFAULT yapın ve sonrasında HDD konumunu AHCI olarak ayarlayın..
    2. Win7 veya 8 sistemini SSD'de önyükleme bölümü olmadan yeniden kurun.
    3. Kurulum tamamlandıktan sonra Hibernate(Hibernation file) ve zamanlanmış sistem yedeklemeyi devre dışı bırakın.
    4. Uykudan uyanma durumunda şifre sormayı devre dışı bırakın(Hayır).
    5. Bir süreliğine sadece SSD ile çalışın(sistemi test amaçlı). Sorun yoksa, diğer HDD'yi takarak durumu gözlemleyin. Bunu taktığınızda donma oluyorsa, burada mekanik HDD suçlu durumdadır. :))
    7. @Bios yükselttiğinizi yazmışsınız, yüklemeden sonra ME sürücüsünü indirip kurdunuz mu?

Bu yazdıklarımı denemek durumundasınız. Bunları yaptıktan sonra sistem yine donuyorsa, garantiye gönderebilirsiniz. Aksi durumda anakartı garantiye gönderseniz dahi bir şey yok diye geri iade edeceklerdir..
    Bilginize ve kolay gelsin..

1. @Bios ayarlarını önce DEFAULT yapın ve sonrasında HDD konumunu AHCI olarak ayarlayın.. Denedim

2. Win7 veya 8 sistemini SSD'de önyükleme bölümü olmadan yeniden kurun. 1-2 varyasyon denedim aynı şekil USB flash bile takmadım sorun anlamak için

3. Kurulum tamamlandıktan sonra Hibernate(Hibernation file) ve zamanlanmış sistem yedeklemeyi devre dışı bırakın. Devre Dışı

4. Uykudan uyanma durumunda şifre sormayı devre dışı bırakın(Hayır). Bakacam hiç dikkat etmedim buna

Yeni Psu alamadan deneyecem tek şey :(

7. @Bios yükselttiğinizi yazmışsınız, yüklemeden sonra ME sürücüsünü indirip kurdunuz mu? Bios güncellemeden sonra 1-2 tane format attım ve Son sürüm driverları siteden indirip kurdum direk

_
    Problemlerle boğuşmak can sıkıyor nerdeyse MSİ ın en iyi anakartı Z77 Den önceki, RAM dedim 1 çift stabil çalışan işyerinde bilgisayarın gene aynı problem sıkıntılı bir nokta garantiye göndersem servis nasıl anlacak onu düşüyom 1-2 saat ortalama kullanmadan sonra DONUP kalma ve anlamsız bir restart atıyor ikisinden birisini yapıyor mutlaka ama işte Servis kullanıcı hatası der gönderirir. gibime geliyor.

İlgin için teşekkürler

A

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI z77a GD55 RAM SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

1. @Bios ayarlarını önce DEFAULT yapın ve sonrasında HDD konumunu AHCI olarak ayarlayın.. Denedim

2. Win7 veya 8 sistemini SSD'de önyükleme bölümü olmadan yeniden kurun. 1-2 varyasyon denedim aynı şekil USB flash bile takmadım sorun anlamak için

3. Kurulum tamamlandıktan sonra Hibernate(Hibernation file) ve zamanlanmış sistem yedeklemeyi devre dışı bırakın. Devre Dışı

4. Uykudan uyanma durumunda şifre sormayı devre dışı bırakın(Hayır). Bakacam hiç dikkat etmedim buna

Yeni Psu alamadan deneyecem tek şey :(

7. @Bios yükselttiğinizi yazmışsınız, yüklemeden sonra ME sürücüsünü indirip kurdunuz mu? Bios güncellemeden sonra 1-2 tane format attım ve Son sürüm driverları siteden indirip kurdum direk

_
    Problemlerle boğuşmak can sıkıyor nerdeyse MSİ ın en iyi anakartı Z77 Den önceki, RAM dedim 1 çift stabil çalışan işyerinde bilgisayarın gene aynı problem sıkıntılı bir nokta garantiye göndersem servis nasıl anlacak onu düşüyom 1-2 saat ortalama kullanmadan sonra DONUP kalma ve anlamsız bir restart atıyor ikisinden birisini yapıyor mutlaka ama işte Servis kullanıcı hatası der gönderirir. gibime geliyor.

İlgin için teşekkürler

A

Anakartınıza hangi sürüm @Bios kurdunuz bilmiyorum ama @Bios altındaki,
    **Please reinstall driver after updating BIOS with ME8.

Sürücüsünü kurmanız gerekiyor. Win7 için sürücü boyutu 266 MB civarında.. Bu sürücü maalesef sürücüler kısmında kısmen bulunmamaktadır.

Anakartınızın linki:http://tr.msi.com/product/mb/Z68A-GD65--G3-.html#/?div=BIOS
    KOlay gelsin..

• eline sağlık deneyecem mutlaka iniyor
  • RAM + ANAKART Garantiye gönderdim dört gözle beliyorum bakalım ne diyecekler. Son çare zaten PSU alacaktım erken alırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.