arkadaslar 300w lık guç kaynağım uçtu bende yerine 420w lık everest bulup taktım.. fakat bi sorunum var.. ekranda hafif dalgalanma mevcut.. bu problemi çözmek için ne yapmalıyım.. voltaj ayarlarıyla mı? ilgili.. ekran kartım 64 mb his readon 8500le monitörüm ise phılps 107 s.. yardımlarınızı beklıyorum...
Selam
Bendeki olan olayları anlatayım sende ona göre kendine yorum çıkar istersen. Bende Samsung 753 dfx dynaflat 17" monitör 250 watt ups sanırım (p3 kullanıyorum) ekran kartıda ati readon 7000
Ben kendimde aynı sorunu yaşıyorum. 1280x1024 ekran çözünürlüğünde asena kadar olmasada bir oynuyordu. Aynı çözünürlükte başka arkadaşlardaki monitörlere bakıyorum öyle birşey olmuyordu. Kim karşıma geldiyse sordum değişik değişik yanıtlar aldım.
-Monitörün yakınında speaker varsa uzaklaştır -Ekran görüntü tazeleme hızı (tam telafuz edememiş olabilirim)85 hertz olmalı -1024x768 kullanmalısın -Elektrik hattın topraklı olmalı -Kaliteli ekran kartın olmalı v.s. böyle uzayıp gidiyor.
Bence kaliteli ekran kartı olmalı genllikle markalı. Dans etmeyen yani arkadaşlarımdaki ekran kartları (Creative,Diamond Viper v.b.)onlar 1280x1024 te bile oynama yok. Neyse bende artık 1024x768 te çalışıyorum ve çok ama çok az oynuyor ve tabii speaker larıda uzaklaştırıyorum. Elimden geldiği kadar kimden ne duyduysam yapmaya çalıştım. Sende dene bunları istersen.
İnşallah benden daha çok ve doğru şeyler bilen biri çıkarda hem sen hem ben neden böyle olduğunu öğreniriz. Elimden geldiği kadar yazmaya çalıştım.
önerilerin için saol ilginç olanı bu problemi önceden yaşamamam olması.. yani bilgisayar aynı konumda aynı prize takılı aynı speaker uzaklığıda aynı konumunda duruyor .. değişen tek şey güç kaynağı.. acaba eski guç kaynağı bozuldugunda sistemime donanıma bir zarar gelmiş olabilir mi diye dusunuyorum..birde başka ekran kartı takıp denicem bakalım ne olacak....
ati radeonlarda power supply sorunu olduğu hep söylendi bu yüzden bu dalgalanmalar oluyor sen 420w yazmışsın ama sanırım o 240 w güç kaynağı. senin yapman gerekn en az 300w lık bir güç kaynağı alman ben 350w ewerest kulanıyorum hiçbir sorunum yok.
420 watt olduğuna eminim çunku bugun aldım ve atktım..hatta 350 alcaktım az gelir diye 420 aldım....
arkadasim dalgalanmalar ekranin genellikle sag veya sol kenarlarinda daha iyi goruluyo demi? walla sende oylemi bilmiyorum ama bende ara ara ekranda dalgalamalar gormekteyim.Hatta bilgisayari ilk aldigimda monitor bozuk diye geri goturmustum fakat orda hicbisey olmadi.Bunun nedeni bulundugun yerde voltajda yasanan dalgalanmalar.yani bana bu soylenmisti.walla yagmurlu havalarda halen dalgalanma yapiyo benimki.Bana su guc kaynaklarindan almami onermislerdi.yani bence senin sorunun da benimki gibi donanimdan degil.aldigin parcada bi hata yok bence.
Belki PSU'dan kasaya bir kaçak olabilir.Bence bir yerden psu bul ve dene.Benim fikrim.