Şimdi Ara

Ekran çözünürlük 1024x768 değişmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Lenovo Windows 8.1 yüklü i5 3330 işlemcili sistem üzerinde Nvidia GT620 ekran kartı mevcut ve ekran çözünürlüğü 1024x768 olarak pasif durumda ve değiştiremiyorum.

Windows 8'i yeni deneme şansı bulduğumdan bu tip bir sorunun çözümünü bilmiyorum. Sürücü olarak en son Nvidia sitesinden indirdiğim sürücüler kurulu. Bilgisi olan ve yardım edecek arkadaşlara teşekkürler.

İyi forumlar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Çözünürlüğü Neden Değişmiyor?

Bazı durumlarda, ekran çözünürlüğünün 1024x768'de takılı kalmasıyla karşılaşabilirsiniz. Bu sorunun birkaç olası nedeni vardır:

• Grafik Kartı Sürücüsü Sorunları: Eski veya güncel olmayan grafik kartı sürücüleri ekran çözünürlüğünün değişmesini engelleyebilir. Sürücülerini üreticinin web sitesinden güncellemen önerilir.
    • Monitör Desteklenmemesi: Monitörünüz 1024x768'den daha yüksek çözünürlükleri desteklemiyor olabilir. Monitörün teknik özelliklerini kontrol etmelisin.
    • Sistem Ayarları: Windows ayarlarında, ekran çözünürlüğünün manuel olarak 1024x768 olarak ayarlanmış olması mümkündür. Ayarları kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Harici Adaptörler: Kullanıyorsan, harici bir monitör adaptörü ekran çözünürlüğünü sınırlayabilir. Farklı bir adaptör kullanmayı dene.
    • Donanım Sorunları: Nadiren de olsa, ekran çözünürlüğünün değişmemesinin nedeni donanım sorunları olabilir. Ekran kartını veya monitörü değiştirmeyi dene.

Bu adımları uyguladıktan sonra ekran çözünürlüğün değişmezse, ek yardım için teknik destekle iletişime geçmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • uisik34 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi? Veya ilgili driver'in bir alt sürümü ile deneyin. Son çıkan sürümlerde hata olması olasılığı yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 7 Ağustos 2015; 13:24:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceki yüklü sürücüler kaldırıp yükledim. Daha eski bir sürüm deneyebilirim ama işe yarar mı bilmiyorum.

Edit: Bir önceki sürüm de işe yaramadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uisik34 -- 7 Ağustos 2015; 15:57:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.