Şimdi Ara

Ekran çat diye kapanıyor,PC yeniden başlıyor YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • lenovo z570 laptopu hızlandırmak için ssd takıp windows 8.1 yükledim ancak format sonrası laptop açılıp windows otomatik olarak intel onboard ekran kartı sürücüsünü yükleyip ekran kartını devreye aldığı anda ekran çat diye kapanıyor ve bilgisayar yeniden açılıyor. Bu süreç bu şekilde devam ediyor. Eğer kapanmaz ise ekranda karıncalı görüntü oluyor (resim aşağıda) Güvenli mod ile açtığımda herhangi bir sorun olmuyor. Laptop eski baya. Daha önce dahili nvidia ekran kartı arızalandığı için onboard kullanıyordum. Ssd değiştirdiğimde işlemciye kalın olmayacak şekilde termal macun da sürmüştüm. Sonrasında böyle oldu. Sizce onboard ekran kartı da mı arızalandı? Yapılacak bir şey var mıdır? Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Windowsu değiştirip yükleyin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Güvenli mod ile açtığınızda herhangi bir sorun olmuyorsa driver kaynaklı olabilir...

Lenovonun sitesinden marka/model ve işletim sistemi ile uyumlu driverları indirip kurun...

İşlemci termal macunu değiştirdikten sonra (3 adet vida ile tespit edilen) soğutucu sabitleme vidalarında da 1-2-3 şeklinde önce hangisinin vidalanacağına dair sıraya da dikkat ettiniz mi? Bu sıraya uyulmadığında soğutucu işlemciye tam oturmaz ve işlemci soğutması sorunlu olduğu için tam açılışta işlemci ısınmasından kaynaklı reset durumu da oluşabilir.

• Vidaları orijinal sırasına göre takmıştım ama belki de macunu süremedim güzelce. Macun işlevini yapmıyorsa, kapanma sorunu daha hiç ısınma olmamışken de olur mu acaba ? Bir de şayet öyle olsa güvenli modda iken de kapanması gerekmez miydi ? Ben bunu güvenli modda saatlerce bekletsem de bir şey olmuyor. Zannedersem güvenli modda onbard ekran kartı tam işlevinde çalışmıyor. Ne zamanki sürücüsü yükleniyor devreye girip masaüstü netleşiyor çat kapanıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.