Arkadaşlar bu sorun yaklaşık bir haftadır falan var bilgisayar düzgün çalışırken birden ekran kayıyo ama bu kayma bütün olarak olmuyo sanki pikseller birbirine giriyo Örnek:
1- Monitörümün arkasındaki vga kablosunu başka bi kabloyla değiştirdim olmadı.
2- Ekran kartını çıkardım onboard denedim oldu ama bu sorun arada bir çıktığı için ekran kartını tekrar taktım bu sefer yine normal çalıstırdı mesela su an ekran kartı takılı bu yüzden sorun onda mı değil mi bilmiyorum.
Deneyeceğim ama denemekte karar veremediğim çözümler :
1- Sizin monitördede öle mi bilmiyorum ama monitörden çıkan bi kablo ilk önce adaptör gibi bi şeye bağlı güç kablosunu ona takarak elektrik verebiliyoruz o kabloyu değiştirmeyi denemek istiryorum ama güç kablosunda sorun olsa ekran çalışmaz hatalımıyım ? bu yüzden sizce ne ypmalıyım bide sorun neden olabilir
Not: Bu sorun bilgisayar düzgün çalışırken birden karşıma geliyor ve bazen böyle olunca reset atıyor pc ama bu gün res atmadı bide res atınca mavi ekran falan çıkıyo :D
güncel
Merhaba aslında sorunu bulmuşsunuz ekran kartını çıkartıp onboard ile sorun yaşamıyorsanız sorununuz ekran kartından kaynaklanmakta ekran kartının faninı söküntam altına gelen yer ekran kartının gpu'sudur üzerinde termal macun vardır onu temizleyip fanın ekran kartına bakan yüzünüde bir güzel temizleyin yeni alacağınız termal macun (yaklaşık10-12 tl) ince bir tabaka şeklinde gpu üzerine sürün fanı monte edip tekrar ekran kartını takıp deneyin sorun vermez ise devam edersiniz verirse yeni bir ekran kartı yolu gözükür,Kolay gelsin.
hocam ekran kartının termal macununu yenilettir ve temizlet. ve bunu yapmadan önce ekran kartını başka pcye tak bakalım aynı şey olacakmı. bunları yaptın olmuyorsa ekran kartın meftadır.