Arkadasım ın bilgisayarın Xp çökmüş ve bende format atmak için aldım 8400GS ekran kartı vardı windows un penceresi acılana kadar renklerde bi problem var gibiydi driver yükleynce düzelir dedim.Neyse bilgisayar acıldıgı baslıktanki gibi kaldı 16 ve 32 bit yapıyorum hiç bi sekılde oynamıyor 800x600 yapmaya calısıorm olmuyor.Driver yüklenmiş şekilde, biosdan ekran kartını onboard yaptım ve renk düzeldi.Fakat bilgisyarın garantisi devam ediyor ama kasa acıldıgı ıcın kenardaki yırtılırsa garantı dışı olayı var yani yırtılmış.Ne yapmamı önerirsiniz daha önce okumuştum kasayı vestel ' e değildi direk ekran kartının distrbutorune gondersek.Veya vestele mi göndersek öneriniz nedir arkadaşlar bekliyorum
Önce kartı çıkarın. Sistemi öyle bir gün enerjisiz bırakın. Kartı takıp tekrar sisteme format atın.
Gene düzelmedi ise.
Servis ile halletmeye çalışın.
Servis işte bant yırtılmış diye yan çizerse de kartı çöpe atın ikinci el bir ekran kartı alın. Zaten güncel pek çok gömülü karttan bile daha kötü bir kart. GT modeli 30TL ye falan bulunur herhalde.
Hocam birinci tercihi denıcemde format atmam bida zaten bilgisayar acılısta post penceresinde kendini belli ediyot 4bit oldugu yukardan doğru cizgiler var birde kasayı bi actım hayatımda öle toz gormedim 22 aylık bilgisayar.
Tozları temizleyip cıkarıp takayım belki düzelir.
Eğer servis yan cızerse direk ekran kartının distrbtor une yollasam nasıl olur ? distbritorunu arasam daha iyi olucak sanırım.
Birde GS ile GT modeli arasındaki fark nedir ? hangisi daha iyidir.
Birde meraktan soruyorum 8500GT mi 8400GS mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: Shiftless
Hocam birinci tercihi denıcemde format atmam bida zaten bilgisayar acılısta post penceresinde kendini belli ediyot 4bit oldugu yukardan doğru cizgiler var birde kasayı bi actım hayatımda öle toz gormedim 22 aylık bilgisayar.
Eğer servis yan cızerse direk ekran kartının distrbtor une yollasam nasıl olur ? distbritorunu arasam daha iyi olucak sanırım.
GT tam modeldir. Yani normal model takısı. GS ile kırpılmış ( Genelde bellek arabirimi 128 den 64bit e kırpılır. ) modellere verilen takıdır. Yani aynı numaralı ürünlerde GT olan her zaman GS den daha iyidir NVidia kartlarda. Şu anda da GTS takısı var başta. GTS250-260 ve GTX260 gibi diyebiliriz.
Distrübütörü bulup ulaşabilirseniz deneyebilirsiniz tabiki hiç bütçe yok ise. Ben 15-20 liralık şey için 5-6TL yol parası ya da 8-10TL kargo parası + bir dünya telefon görüşmesi olmasın diye atın dedim.
Bu arada amatör ruhu mu kaybediyorum yoksa dalgınlığıma mı geldi bilmiyorum. Marka bilgisayar tabiki bu sistem. İlk önce tozları temizleyin demem gerekirdi. Demem gerekirdi zira uzun süre uğraşanlar bilir. Hazır sistem alanlar kasayı ellemez ve içi toz yumağına döner.
Misal bana en son gelen benzer şekilde kullanılmış bir kasa. Bu gene iyi. Bu biraz temizlenmiş hali. Yumak yumak toz vardı içinde.
DigitalWorld arkadaşımız çok güzel açıklama yapmış 2 nci el bölümünden 100 tl ye kadar bundan daha iyi bi kart bulabilirsiniz
quote:
Orijinalden alıntı: DigitalWorld
quote:
Orijinalden alıntı: Shiftless
GT tam modeldir. Yani normal model takısı. GS ile kırpılmış ( Genelde bellek arabirimi 128 den 64bit e kırpılır. ) modellere verilen takıdır. Yani aynı numaralı ürünlerde GT olan her zaman GS den daha iyidir NVidia kartlarda. Şu anda da GTS takısı var başta. GTS250-260 ve GTX260 gibi diyebiliriz.
Distrübütörü bulup ulaşabilirseniz deneyebilirsiniz tabiki hiç bütçe yok ise. Ben 15-20 liralık şey için 5-6TL yol parası ya da 8-10TL kargo parası + bir dünya telefon görüşmesi olmasın diye atın dedim.
Bu arada amatör ruhu mu kaybediyorum yoksa dalgınlığıma mı geldi bilmiyorum. Marka bilgisayar tabiki bu sistem. İlk önce tozları temizleyin demem gerekirdi. Demem gerekirdi zira uzun süre uğraşanlar bilir. Hazır sistem alanlar kasayı ellemez ve içi toz yumağına döner.
Misal bana en son gelen benzer şekilde kullanılmış bir kasa. Bu gene iyi. Bu biraz temizlenmiş hali. Yumak yumak toz vardı içinde.
Dediklerinizin hepsine katılıyorum fakat bilgisayar benım olmadığı için Temizledim kartı taktım aynı sonuç neyse artık arkdasıma soylerım bana sadece nette surf yapmak ıcın kullancam demişti onboardda kullabilir ama 10 lira kargo parası verirsin eline sıfır bi kartta geçmiş olabilir yani sizde biliyorsunuzdur bazen verdiğiniz ürünün 2 3 kat daha üst model verebiliyorlar size neden olmasın demi
Hocam ben böle bi toz gormedim sizin gosterdıgınız kasadaki tozlar devede kulak kalır