Şimdi Ara

ekovat kalkış yapamıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
20.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar herkese iyi çalışmalar ben eski bir buzdolabından motorunu söktüm bununla bir tank bulup kompresör yapmayı planlıyorum fakat geçen gün farkettim ekovat çalıştıktan sonra hava çıkışını kapatıyorum 2-3 bar basınç olduktan sonra ekovatın fişini çekip tekrar taktığımda kalkış yapamıyor ve termik atıyor acaba bu düzeltilebilir mi yoksa normal mi çünkü kompresör yapmış olsam tankta basınç düşünce basınç anahtarı devreyi açacak fakat motor çalışmayacak bundan korkuyorum sizce birşeyler yapılabilir mi???

• hocam teoride öyle ama pratikte düşük momentle de olsa yapıyor ama her zaman yapmayabilir de. ben de öyle sanıyordum geçen gün deneyince gördüm
  • arkadaşlar yardımcı sargı sağlam motor yüksüzken kalkış çok normal ama basınçtayken kalkış yapamıyor 3 sn kadar vınlıyor ardından termik atıyor

1. Kondenser ve kompesör çok kirli ve tozlu olabilir, (En çok karşılaşılan sorun)
    2. Şebeke gerilimindeki ani dalgalanmalar olabilir,
    3. Termik bozuk veya yanlış seçilmiş olabilir,
    4. Gövdeye kaçak akım olabilir,
    5. Röle yanlış seçilmiş olabilir,
    6. Fişte veya prizde kablo itibarsızlığı olabilir,
    7. Ekovat sargılarından bazıları yerler yanmış veya kopmuş olabilir,
    8. Ekovat içindeki kompresör sıkışmış olabilir,
    9. Röle kontakları yapışmış olabilir...

Aslında bir kaç tane neden daha çıkarılabilir ama nadir karşılaşılan sorunlardan olduğu için yazmadım. Kolay gelsin.
  • sn mertdo2 ben kompresör yapmak istiyorum yani ekovat buzdolabında takılı değil sökülmüş durumda yani kondenser falan yok ekovat sadece basınç altında kalkış yapamıyor boştayken rahat yapıyor ve hava basıyor yani kirli veya sıkışmış da değil gövdeye kaçak yok motor direkt buzdolabından söküldüğü için her elemanı orjinal yani yanlış seçilme ihtimali de yok ben biraz araştırdım hep farkettim motorlarda kondansatör bağlı ama benimkinde yok acaba etkisi olabilir mi????
    Motor ısıtma olayı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anladım. Kondansatör konusuna gelince buzdolabı (ev tipi) motorlarının genelinde kondansatör vardır. Kondansatör Motorda starter olarak görev yapar ve motor yüke bindiği zaman enerji yetmemeye başlayınca, röle açıp kondansatörde biriken enerjiyi bir anda motora yolluyor, motor çalışdıkdan sonra röle kapatıp, tekrar kendini doldurmaya başlıyor...
  • Kondansatör motorun ikinci(yardımcı) sargısına bağlanmıştır.Burada kondansatörün işlevi 90 derecelik faz farkı oluşturarak motorun çalışmasını(ilk hareketini) sağlamaktır.Kondansatörün başka bir işlevi yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 27 Ağustos 2010; 17:43:43 >

Orijinalden alıntı: 41ugur41

sn mertdo2 ben kompresör yapmak istiyorum yani ekovat buzdolabında takılı değil sökülmüş durumda yani kondenser falan yok ekovat sadece basınç altında kalkış yapamıyor boştayken rahat yapıyor ve hava basıyor yani kirli veya sıkışmış da değil gövdeye kaçak yok motor direkt buzdolabından söküldüğü için her elemanı orjinal yani yanlış seçilme ihtimali de yok ben biraz araştırdım hep farkettim motorlarda kondansatör bağlı ama benimkinde yok acaba etkisi olabilir mi????

Geçmişte bende ekovattan kompresör yapmıştım.Bendekide 4 barın üstünde kalkış yapamıyordu.Eğer bunu sağlamak istiyorsan motorun hava çıkışına selenoid valf bağla (çekvalfden önce) motor durunca kompresörde kalan havayı dışarı atsın.Böylelikle motor yüksüz kalkış yapmış olur.
    Ancak şunu söylemeliyim ekovat ile yapılan kompresörler yüksek basınçta aşırı ısınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 27 Ağustos 2010; 17:47:27 >

• yani şimdi kondansatör bağlarsam sorun düzelir mi yoksa alpernbugra arkadaşın dediği gibi çekvalften önce selenoid valf bağlamam mı gerekiyor???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 27 Ağustos 2010; 19:16:37 >
  • ekovat o basınca rahatlıkla çıkıyor ayrıca havayı tanka depoladığımda debi yükselecektir havayı ekovattan değil depo edilmiş tanktan alacağım ve pnömatik sistem derken yani herhangi bir sistem olabilir silindir,valf,plc vb elemanlarla yapılmış olan bir sistem demek istedim...
  • benim bildiğim ekovat motorlarında yardımcı sargıya akım sağlayan yol verme rölesi olur, bu rölenin bobini normal sargının akımıyla beslenir, motora voltaj verildiğinde kompresörün zorlaması neticesinde dönemez, ve yüksek akım çeker, bu akım yolverme rölesinden geçtiği için röle çeker ve yardımcı sargıya akım basar(normal akımın yaklaşık 10 katı kadar) bu güçle motor kalkış yapar ve dönmeye başlayınca akım düşer, yolverme rölesi bırakır, motor normal çalışmasına döner. eskiden bir ara uğraşmıştım buzdolabı bozulunca, ordan biliyorum. şimdi motor sistemi değişmiş olabilir, mesela yardımcı sargıya triyakla elektronik olarak akım veriyor da olabilir...
  • test message mobile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakogg -- 28 Ağustos 2010; 7:23:28 >
  • yani arkadaşlar şimdi sonuç ne kondansatör sorunu çözer mi?

Orijinalden alıntı: 41ugur41

yani arkadaşlar şimdi sonuç ne kondansatör sorunu çözer mi?

Çözmez
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.