Şimdi Ara

Ekonomi Kitap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İktisat öğrencisi olarak (daha yeni) sizden kitap tavsiyesi isteyeceğim. Pek birşey bilmediğimden basit olması gerekiyor.Suana kadar 3-5 kitap buldum ama sizden de bir öneri almak istedim.

Mahfi eğilmez kolay ekonomi

Görünmeyen ekonomist vs.. benim bulduklarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok saolun hocam bende zaten bu kitapları görmüştüm ama ilk basit birkaç kitap okuduktan sonra daha verimli olur diye düşünmüştüm.O zaman o kitapları okuyup en kısa sürede başlarım bunlara.Sizinde ilginiz var mi acaba başka kesin okumalisin dediğiniz kitaplar vardır mi?

• - görünmeyen ekonomist
    - zengin baba yoksul baba
    - doğal iktisat
    - bir günde ekonomsit nasıl olunur.

özellike doğal iktisat, iktisat terimlerini gerçek hayattan örneklerle açıklayan bir kitap.

mesela.
    Neden pek çok barda su parayla satılırken, fıstıklar bedavadır?
    Fıstığın üretilmesi sudan daha maliyetli, peki o halde fıstık neden bedava su neden ücretlidir? Bu paradoksu algılamak için alkollü içecek ile bağlantısına bakmamız gerekmektedir. Fıstığı alkolün tamamlayıcı malı olarak düşünebiliriz. Ne kadar fıstık tüketirsek o kadar alkol ihtiyacı artıyor bu yüzden bar sahibi karını düşünerek, fıstık maliyetine razı olur. Su ilişkisine bakarsak o da alkolün ikame malı diyebiliriz. Ne kadar su tüketirsek alkol ihtiyacı o kadar azalır.
  • İktisadı ingilizce mi, türkçe mi okuyacaksın?

İngilizceyze adam smith, keynes gibi adamları kendi dillerinde okumanı öneririm.

Korkut Boratav, Timur Kuran benim önerilerim

• Ohan kullanıcısına yanıt
    İngilizce iktisat hocam.Onlari zaten İngilizce olarak okumayi düşünüyorum ama şimdi beni aşar.Dediklerinize bakıyorum hemen.

• [Glenn_P._Hubbard,_Anthony_P._O'Brien]_Economics(BookZZ.org)
  • Up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Temel bilim okumak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mahfi eğilmez terciğiniz başlangıç için iyi yanına yüksel bilgilinin iktisat okulları kitabını alabilirsiniz temel niteliğinde işinize yarayacaktır. Tavsiyem bir iktisat tarihi kitabı alıp en azından iktisat okullarını ve iktisatçıları birazda olsa tanımanız (özellikle klasikleri-genelde ilk sene klasikler ile başlar) Ersan Bocutoğlu'nun İktidadi Düşünceler tarihi kitabını öneririm.

Kendinizinde farkına vardığınız gibi ulusların zenginliği,kapital vs. direk düşünürlerin kitapları çok ağır gelecektir zaten iktisat mezunlarınında çok büyük bir kısmı bu kitapları okumamıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmc99

https://forum.donanimhaber.com/ekonomi-bilgilerimi-gelistirmek-icin-kitap-onerileriniz--128728162 ben de tavsiyelerinizi bekliyorum dostlar

Hocam sizin öneriniz var mi bana ben hazırlık okuycam bolume yavaş yavaş giriş yapmak istiyorum ekonomi hakkinda okuduğum bir kitapta yok haberler siteler falan sadece başlangıç için ne iyi gelir.Okul acisindan da var mi bir tavsiyeniz ayrıca.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: disintegratorsss

quote:

https://forum.donanimhaber.com/ekonomi-bilgilerimi-gelistirmek-icin-kitap-onerileriniz--128728162 ben de tavsiyelerinizi bekliyorum dostlar

Hocam sizin öneriniz var mi bana ben hazırlık okuycam bolume yavaş yavaş giriş yapmak istiyorum ekonomi hakkinda okuduğum bir kitapta yok haberler siteler falan sadece başlangıç için ne iyi gelir.Okul acisindan da var mi bir tavsiyeniz ayrıca.

dostum, açıkcası ben de öneriler bekliyorum ama dün 'Düşün ve Zengin ol' ve 'Zengin Baba Yoksul Baba' kitaplarını aldım. haftasonu başlamayı düşünüyorum.

ayrıca ekonomi haberlerini de hiç kaçırmam, 7/24 izlerim. siyasi görüşleri, tartışmalar da yerli yerinde.

üni için odtü öneririm, itü de iyidir.

Dersleri kastetmistim aslinda pismanliklarin var mi keske daha çok calissaydim bu derse ya da daha fazla kitap okusaydim gibi?

• Feodal Toplumdan Yirminci Yüzyıla - Leo Huberman

• Up

• Keynes'in kitabı ağır mı?
  • Allahım vallahi düşüp bayılacam

gene bir ekonomi konusu ve gene şu görünmeyen ekonomist

allahım para mı alıyrosunuz bu adamdan?

2. amazon vaaksı mıdır ? nedir?

senelerdir her ekonomi kitabı tavsiyesi konusundan görünmöeyen ekonmoist?

kendimi kesecem,en sonunda

kitabı isteyenler olursa bedava yolluyabilirim kargo alıcıya ait olarak ,hayatımda harcadığım en gereksiz 20 lira
    3-4 sene önce almıştım

adam takmış kahve fiyatına,kahve de kahve ;kahve fiyatları şöle ,kahve fiyatları böle
    kamerun neden geri kaldı?
    diye bir başlık var ,kameruna gittim diyor şöyle fakir böyle fakir,ama neden ekonomisi kötü anlatmıyor

tamamen zaman ve para israfı
  • errorman_cem kullanıcısına yanıt
    Hocam öneriniz var mi? Bende internette gordum boyle yorumlar o yuzden almadim. Mahfi egilmez'in kolay ekonomi kitabını alicam gibi ilk

• disintegratorsss D kullanıcısına yanıt
    Çok klasik bir başlangıç kolay ekonomi
    Lean startup bütün CEO'ların okuma listesinde bir numara
    Warren buffet falan bunu okuyun diyor ama sıkıntı çevirisi kötü
    Keynes meynes okumakta tabi faydalı ama benim gözüm yemiyor
    Domingosun bastığı tarihteki 25 ekonomi fikride fena değildi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kolay ekonomiyi bugün bitirmiş bulunmaktayım baya yararlıydı altını çizdiğim çok şey oldu.henüz başlangıçta olduğum için böyle basit birşeyler lazımdı gayet tatmin etti beni baya aşina oldum basit şeylere şimdi devam edicem daha sadun eren iktisat dersleri ya da 100 soruda ekonomi el kitabı adlı kitaplarla okumak istiyenlere şiddetle tavsiye edilir.
  • quote:

kolay ekonomiyi bugün bitirmiş bulunmaktayım baya yararlıydı altını çizdiğim çok şey oldu.henüz başlangıçta olduğum için böyle basit birşeyler lazımdı gayet tatmin etti beni baya aşina oldum basit şeylere şimdi devam edicem daha sadun eren iktisat dersleri ya da 100 soruda ekonomi el kitabı adlı kitaplarla okumak istiyenlere şiddetle tavsiye edilir.

Mağfi Eğilmez'in kitabında örnekler hakkında neler diyebilirsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: bi tylol hot içer miyiz

quote:

kolay ekonomiyi bugün bitirmiş bulunmaktayım baya yararlıydı altını çizdiğim çok şey oldu.henüz başlangıçta olduğum için böyle basit birşeyler lazımdı gayet tatmin etti beni baya aşina oldum basit şeylere şimdi devam edicem daha sadun eren iktisat dersleri ya da 100 soruda ekonomi el kitabı adlı kitaplarla okumak istiyenlere şiddetle tavsiye edilir.

Mağfi Eğilmez'in kitabında örnekler hakkında neler diyebilirsiniz?

Örnek verilebilicek konularda Türkiye'den örnekler vermiş güzel bir şekilde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.