Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 120 TL'ye Esse'den Essenso marka ekmek yapma makinesi aldım. Almaz olaydım. Bir türlü doğru dürüst ekmek yapamadım. Yaptığım tüm ekmeklerin dışı kabuk içi çiğ. Kendi kitapçığındaki tarifleri de anlaşılamaz. Arçelik'in ekmek yapma makinelerinin tariflerini bulup onları denedim, sonuç aynı. Bir ayı da geçti. Ne yapmalıyım, bir ipucu var mı yoksa servise mi götüreyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electronic2 -- 27 Eylül 2011; 8:22:29 >

• 1 yıldır Kenwood BM-450 kullanıyoruz, mükemmel ekmekleri sadece biz değil tadına bakan herkes beğeniyor

Ekmek Yapma Makinesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Electronic2

120 TL'ye Esse'den Essenso marka ekmek yapma makinesi aldım. Almaz olaydım. Bir türlü doğru dürüst ekmek yapamadım. Yaptığım tüm ekmeklerin dışı kabuk içi çiğ. Kendi kitapçığındaki tarifleri de anlaşılamaz. Arçelik'in ekmek yapma makinelerinin tariflerini bulup onları denedim, sonuç aynı. Bir ayı da geçti. Ne yapmalıyım, bir ipucu var mı yoksa servise mi götüreyim?

kullandığınız makine çift yoğurma aparatlı olansa, annemlerde de aynısı var. aldığımzıdan bu yama fırından ekmek almıyoruz ve çok güzel ekmekler pişiriyorduk. 2-3 hafta önce yoğurma başlıklarından birisi yalama yaptığı için yerinden fırlamaya başladı henüz kullanalı 1.5 yıl falan oldu. bu kadar sürede böyle birşey olmamalıydı. ama dediğim gibi ben bile çok güzel ekmekler yapabildim bu makineyle tatilde yanlarına gittiğimde. bence birşeyleri yanlış yapıyorsunuz ama ekmeğin pişmesini etkileyen o kaar çok şey var ki. hangisinden kaynaklı bilemedim. kullanma kılavuzu yetersiz demişsiniz ama -eğer aynı makineyse- bizdeki kullanma kılavuzu ve tariflerin olduğu kitapçık oldukça kullanışlı. ama ben bununka da kalmadım ve ekmeksanatı sitesinden birçok yeni tarif edindim ve bunları da denedim. onlar da gayet başarılı sonuçlar verdi. bence ölçüleri gözden geçirin ve harfi harfine yerine getirerek deneyin.

• Miktarlar,malzemelerin hazneye konuş sırası ve ısı sonucu gerçekten çok etkileyen faktörler.Tam olarak ne miktarda yazıyorsa ölçü kabıyla o kadar ve söylendiği sırayla koymak önemli.Eklenen suyun sıcaklığı (tam olarak şu kadar derece düzeyinde değil ama aşağı yukarı tutmalı) önemli.Bunlara alışıp becermek en fazla 2-3 pişirme sürer.Doğru yapıldığından emin olmana rağmen hala ekmek bozuk çıkıyorsa cihazdan şüphelenmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

120 TL'ye Esse'den Essenso marka ekmek yapma makinesi aldım. Almaz olaydım. Bir türlü doğru dürüst ekmek yapamadım. Yaptığım tüm ekmeklerin dışı kabuk içi çiğ. Kendi kitapçığındaki tarifleri de anlaşılamaz. Arçelik'in ekmek yapma makinelerinin tariflerini bulup onları denedim, sonuç aynı. Bir ayı da geçti. Ne yapmalıyım, bir ipucu var mı yoksa servise mi götüreyim?

kullandığınız makine çift yoğurma aparatlı olansa, annemlerde de aynısı var. aldığımzıdan bu yama fırından ekmek almıyoruz ve çok güzel ekmekler pişiriyorduk. 2-3 hafta önce yoğurma başlıklarından birisi yalama yaptığı için yerinden fırlamaya başladı henüz kullanalı 1.5 yıl falan oldu. bu kadar sürede böyle birşey olmamalıydı. ama dediğim gibi ben bile çok güzel ekmekler yapabildim bu makineyle tatilde yanlarına gittiğimde. bence birşeyleri yanlış yapıyorsunuz ama ekmeğin pişmesini etkileyen o kaar çok şey var ki. hangisinden kaynaklı bilemedim. kullanma kılavuzu yetersiz demişsiniz ama -eğer aynı makineyse- bizdeki kullanma kılavuzu ve tariflerin olduğu kitapçık oldukça kullanışlı. ama ben bununka da kalmadım ve ekmeksanatı sitesinden birçok yeni tarif edindim ve bunları da denedim. onlar da gayet başarılı sonuçlar verdi. bence ölçüleri gözden geçirin ve harfi harfine yerine getirerek deneyin.

Evet, benimki de çift aparatlı. Neyse artık servise verdim inşallah düzelir. Yorumlarınız için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: bobita

Miktarlar,malzemelerin hazneye konuş sırası ve ısı sonucu gerçekten çok etkileyen faktörler.Tam olarak ne miktarda yazıyorsa ölçü kabıyla o kadar ve söylendiği sırayla koymak önemli.Eklenen suyun sıcaklığı (tam olarak şu kadar derece düzeyinde değil ama aşağı yukarı tutmalı) önemli.Bunlara alışıp becermek en fazla 2-3 pişirme sürer.Doğru yapıldığından emin olmana rağmen hala ekmek bozuk çıkıyorsa cihazdan şüphelenmek lazım.

2-3 kere değil, en az 5 kere denedim. Sonuç kötü olup ekmek çöpe gidince de insanın şevki kırılıyor doğrusu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bobita

Miktarlar,malzemelerin hazneye konuş sırası ve ısı sonucu gerçekten çok etkileyen faktörler.Tam olarak ne miktarda yazıyorsa ölçü kabıyla o kadar ve söylendiği sırayla koymak önemli.Eklenen suyun sıcaklığı (tam olarak şu kadar derece düzeyinde değil ama aşağı yukarı tutmalı) önemli.Bunlara alışıp becermek en fazla 2-3 pişirme sürer.Doğru yapıldığından emin olmana rağmen hala ekmek bozuk çıkıyorsa cihazdan şüphelenmek lazım.

2-3 kere değil, en az 5 kere denedim. Sonuç kötü olup ekmek çöpe gidince de insanın şevki kırılıyor doğrusu.

O zaman son olarak şunu dene, hazır ekmek karışımları var piyasada (ben Söke'yi tercih ediyorum,özellikle çavdar olanı) ondan alıp yap.Sadece su eklendiği için hata yapma olasılığı yok.Eğer onu da bozuk çıkarıyorsa alet kesinlikle sorunludur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EKMEK KIZARTMA MAKİNESİ
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hanım ne karışım kullanıyor nede malzemeleri sırayla kullanıyor. Ekmek için gerekli olanları bir seferde koyup programı seçiyor ve 3 saat sonra mis gibi ekmekler hazır.
  • bu tür durumlarda esse iade alıyor diye biliyordum. eğer yine sonuç alamazsanız bence iade etmek istediğinizi söyleyin yada yerine başka bir ürün alın.
  • Serviste anakartı ve ekran kartının değiştirildiğini söylediler. Eve gelip tam buğday ekmeği yaptım, içi ve dışı gayet iyi oldu. Fakat dış görüntüsü sitelerde gördüğüm pasta gibi ekmeklerden olmuyor. Ama içinin yenecek gibi olması beni mutlu etti
  • quote:

Serviste anakartı ve ekran kartının değiştirildiğini söylediler. Eve gelip tam buğday ekmeği yaptım, içi ve dışı gayet iyi oldu. Fakat dış görüntüsü sitelerde gördüğüm pasta gibi ekmeklerden olmuyor. Ama içinin yenecek gibi olması beni mutlu etti

tam buğday ekmeği programı biraz riskli bir programdır. bildiğim kadarıyla kendi kılavuzunda tam buğday ekmeği programıyla yapılacak bir tarif yok. eğer kendiniz uyarladıysanız bundan kaynaklanabilir. ama basic modelinde tam buğday ekmeği yaptıysanız, o zaman unun tamamını tam buğday unu kullanmamanız gerekiyor. ukalalık ediyor da olabilirim belki bunları siz de biliyorsunuzdur.

ekmeksanati.com sitesinde 70 adet tarifin olduğu bir pdf dosyası var. ordaki tarifler çok güzel. hem o kitapçığı hem de emy hakkında herşey adlı kitapçığı okursanız ve tarifleri denerseniz daha iyi sonuçlar elde edeceğinizi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

Serviste anakartı ve ekran kartının değiştirildiğini söylediler. Eve gelip tam buğday ekmeği yaptım, içi ve dışı gayet iyi oldu. Fakat dış görüntüsü sitelerde gördüğüm pasta gibi ekmeklerden olmuyor. Ama içinin yenecek gibi olması beni mutlu etti

tam buğday ekmeği programı biraz riskli bir programdır. bildiğim kadarıyla kendi kılavuzunda tam buğday ekmeği programıyla yapılacak bir tarif yok. eğer kendiniz uyarladıysanız bundan kaynaklanabilir. ama basic modelinde tam buğday ekmeği yaptıysanız, o zaman unun tamamını tam buğday unu kullanmamanız gerekiyor. ukalalık ediyor da olabilirim belki bunları siz de biliyorsunuzdur.

ekmeksanati.com sitesinde 70 adet tarifin olduğu bir pdf dosyası var. ordaki tarifler çok güzel. hem o kitapçığı hem de emy hakkında herşey adlı kitapçığı okursanız ve tarifleri denerseniz daha iyi sonuçlar elde edeceğinizi düşünüyorum.

Çavdarda da öyle mesela,ben bir kere tamamını çavdar unuyla yapayım dedim sonuç muhteşem oldu,modern sanat olarak saklıyorum....

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Hanım ne karışım kullanıyor nede malzemeleri sırayla kullanıyor. Ekmek için gerekli olanları bir seferde koyup programı seçiyor ve 3 saat sonra mis gibi ekmekler hazır.

Hemen yapılacaksa pek farketmeyebiliyor ama gecikmeli programla yapılacaksa sıranın hayati önemi var.
  • Benim makinenin içinde cup 200 ml olarak geldi. Ekmek Sanatı sitesindeki tarifler ise 240 ml cup alınarak anlatılmış. 200 ml cup kullanılarak anlatılan tarif var mı, 240 ml cup alma şansım yok.
  • quote:

Benim makinenin içinde cup 200 ml olarak geldi. Ekmek Sanatı sitesindeki tarifler ise 240 ml cup alınarak anlatılmış. 200 ml cup kullanılarak anlatılan tarif var mı, 240 ml cup alma şansım yok.

piyasada 240 lık ölçekler bulabilirsiniz. Hatta ölçek kapları var milim milim. Yok ben bunları bulamam yada alamam diyorsanız siz de tüm malzemeleri 200 ml.ye göre ayarlarsınız. Oran-orantı hesabı yani ama daha küçük ebatlı ekmekler elde edersiniz.
  • Artık ekmeklerimin içi pişkin oluyor, fakat resimdeki gibi içi çökük oluyor. Bu yaptığım ekmek Söke'nin 7 tahıllı ekmek unu (sadece su ve maya eklenip yapılan). Ayrıca Söke'nin kutu üzerinde yazan tüm talimatlarına uydum. Normal tariflerde de ekmeğin üstünün dümdüz olduğunu hiç görmedim. Neden böyle oluyor olabilir?

Ekmek Yapma Makinesi
  • quote:

Artık ekmeklerimin içi pişkin oluyor, fakat resimdeki gibi içi çökük oluyor. Bu yaptığım ekmek Söke'nin 7 tahıllı ekmek unu (sadece su ve maya eklenip yapılan). Ayrıca Söke'nin kutu üzerinde yazan tüm talimatlarına uydum. Normal tariflerde de ekmeğin üstünün dümdüz olduğunu hiç görmedim. Neden böyle oluyor olabilir?

Ekmek Yapma Makinesi

Ustaya (Eşim) sordum:
    Kaba önce suyu, sonra yağı ve en üstte un olacak şekilde dolduruyorsun. Sonra unun üzerinde 3 delik açacaksın. Birine mayayı diğerine tuzu ve üçüncüye şekeri koyacaksın. Makine çalışmaya başlayacak ve sorunsuz ekmek yapacak. İşim püf noktası maya ve diğer katkıların makinede zamanla karışması.
    Afiyet olsun

• quote:

Artık ekmeklerimin içi pişkin oluyor, fakat resimdeki gibi içi çökük oluyor. Bu yaptığım ekmek Söke'nin 7 tahıllı ekmek unu (sadece su ve maya eklenip yapılan). Ayrıca Söke'nin kutu üzerinde yazan tüm talimatlarına uydum. Normal tariflerde de ekmeğin üstünün dümdüz olduğunu hiç görmedim. Neden böyle oluyor olabilir?

Ekmek Yapma Makinesi

O makina kesinlikle arızalı arkadaşım, Söke karışımlarla (7 tahıllı da dahil) yüzle yakın ekmek yapmışımdır,daha hiç böyle bir sorun yaşamadım. Sinangil ile yaşadım ama o da sadece bir kere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobita -- 6 Kasım 2011; 22:55:06 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.