Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.819
Cevap
60
Favori
600.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @Huhukomsu,

    quote:

    @soberman
    Bu kadar çok çeşit ekmek için halk ekmek fabrikası gibi çalışıyor olmalısınız.
    Gerçekten çok güzel görünüyorlar.

    Anladığım kadarıyla, ekmeklerinizin tamamını "ekmek yapma makinasında" yapmıyorsunuz sanırım.
    Pizza taşında mı pişiriyorsunuz?


    Öncelikle övgüleriniz için çok teşekkür ederim.

    Maalesef ekmek veya unlu mamüller konusu 7-8 ay önce "mecburen" tanışmakta olduğum bir konu. Bu kadar kısa süre dahi bu alanda ne kadar boşluk olduğunu görmeme yetti. En basit örneği, yenebilecek unun çuvalı 30-40 YTL iken 15-20 YTL'lik unlar olduğunu, Rusya ya da benzeri ülkelerden ciddi oranlarda unlar geldiğini, bu işi yapan arkadaşların buğdayda bile kendisi için yetiştirdiği ile satmak amacı ile yetiştirdiği ürüne farklı davrandığını maalesef gözlemledim.

    Ekmeğe dayalı beslenen ülkemizde maalesef ekmeğe dayalı bir gelenek, kültür ya da birikimin ne denli eksik olduğunu üzülerek müşahade ettim.

    Ekmeği sadece hobi amacı ile yapıyorum. Zamanımı almıyor. Yorgun olduğum zamanlarda, başımın ağrıdığı anlarda, TV'de güzel bir program olmadığı ortamlarda ekmek yapmaya çalışıyorum. bahsettiğim tarihten bu yana evde olmadığımız zamanlar haricinde ekmek almıyoruz. Bazen eşe dosta da hediye mukabilinden yapıyoruz.

    Evet, genel olarak 3 tür ekmek yapmaktayım.

    Günlük tembel işlerini ekmek makinesinde yapıyorum. Ekmek makinesinde yaparken ölçü ve tarif kullanmıyorum. Unlarını bizzat kendim fabrikadan alıyorum. Deniz tuzu tercih ediyorum. Hakiki tereyağ ya da kendi imalatımız sızma zeytinyağ katıyorum. Bal ya da pekmez de aynı şekilde. Bu işin sırrı yukarıda da muhtelif kereler yazdığım gibi iyi bir ekmek makinesi ve yoğurma anında açık bir kapak.

    Hafta sonları vaktim olduğu zamanlar ekmek taşında (pizza taşında) ya da kalıpta ekmek yapmaktayım. Burada da dünyanın muhtelif mutfaklarından seçme ekmekler denemekteyim. (Ekmek-Pizza taşını Ankara'da inanılmaz bir fiyata buldum. Meraklısına tavsiye ederim)

    Son olarak ta benim favori ekmeğim yoğrulmayan ekmekler. Aynı anda hem beyaz, hem de kara ekmek yapmaktayım. Bunların lezzeti bir başka oluyor. Acemiler için çok zor bile olsa ustası tarafından tek bir uygulamalı tarif ile rahatlıkla yapılabiliyor.

    Bu arada kendi ürettiğim ve uzun süredir ekmeklerimde kullandığım bir yaş mayam da mevcut.

    Arkadaşların da yalnızca ekmek makinasına bağlı kalmamalarını, fırında ekmekleri de denemelerini, fırın ekmeği değince tepside yapılan ve kek benzeri kıtırlı bir ekmeği düşünmemelerini öneririm.

    Netice olarak, bizler Anadolu çocuğuyuz. Dağda bayırda büyüdük. Zaman zaman çocukluğumuzdan kulağımıza güzel sedalar, ağzımıza aromalar, burnumuza kokular gelir, bir tuhaf oluruz. Şimdiki çocukların böyle bir şansı maalesef hiç olmadı. Ancak bey inanıyorum ki, uzun yıllar geçince belki de biz bu Dünyadan göçtükten sonra çocuklarım gece saat 11'lere kadar ekmek beklediklerini, sıcak sıcak halis tereyağ sürüp yediklerini eminim ki hoş bir hatıra olarak saklayacaklar. Bunun için bile değer...

     Ekmek Yapma Makinası

    Çörekotlu Ekmek




  • Biz de dün normal ekmek yaparken içine limin büyüklüğünde haşlanmış patates ve 1 yk tereyağ ekledik, sonuç çok güzel oldu. Tavsiye ederim.
  • @mllm,

    quote:

    Biz de dün normal ekmek yaparken içine limin büyüklüğünde haşlanmış patates ve 1 yk tereyağ ekledik, sonuç çok güzel oldu. Tavsiye ederim.


    devamını ve fotoğraflarını bekleriz.
  • Ekmek Makinasında sadece sert ekmek unu+su+tuz+maya'dan müteşekkil doğal ekmek. İçine istek üzerine Çörekotu katılmıştır.

     Ekmek Yapma Makinası



    Makina üzerinde:

     Ekmek Yapma Makinası



    Yoğrulmayan Ekmek Örnekleri:

    Beyaz Ekmek:

     Ekmek Yapma Makinası



    Doku:

     Ekmek Yapma Makinası



    Tam Buğday Ekmeği:

     Ekmek Yapma Makinası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 31 Aralık 2007; 20:01:43 >




  • Ekmek konusunda verdiğiniz bilgiler için tşkler,yorumlara bakarak bende simbo aldım,kafama takılan bizim burda her seferinde süke onu alacak durumunda değiliz,un fabrikalarında üretilen tandırlık undan kulanamzmıyız,bu konuda deneyimi olan oldumu.Saygılarımla.
  • Her tür un kullanabilirsiniz.Başarısız olursa tarife göre miktarını değiştirerek zamanla tutturabilirsiniz.Normal beyaz un da kullanılabiliyor.
  • @hssahin65,

    quote:

    un fabrikalarında üretilen tandırlık undan kulanamzmıyız,


    quote:

    Her tür un kullanabilirsiniz.Başarısız olursa tarife göre miktarını değiştirerek zamanla tutturabilirsiniz.Normal beyaz un da kullanılabiliyor.


    katılıyorum, ancak tandırlık unun yapı olarak özellikle ekmekte kullanılması konusunda tereddütlerim var.

    Tandırlık buğday unu:

    A-FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ
    %Rutubet(Ağırlıkça) : 14.5 Max
    %Protein (Ağırlıkça) : 14.00-15.00(faktör 5.7)
    %Yaş Öz (gluten) (Ağırlıkça) : 28 Min.
    Sedimantasyon (Kabartma) (ml) : 16 Min.
    Su Kaldırma (absorbsiyon-ABS)(Ağırlıkça) : %65 Min.
    Hamurun Dayanıklılığı (Stabilite) : 4 dak. Min.
    Yumuşama Derecesi : 140 BU Max.
    Uzayabilirlik : 140 mm. Min.
    Hamurun Uzama Direnci : 200 BU Min.
    Tat ve Koku : Kendine özgü tat ve kokuda
    Renk ve Görünüş : Kendine özgü renk ve görünüşte

    B-KULLANILDIĞI ALANLAR
    Her çeşit tandır ekmeği yapımında kullanılır.

    C-YAPISAL ÖZELLİKLERİ

    * Su kaldırmasına bağlı olarak daha fazla ürün elde edilmesi.
    * Un kalitesine bağlı olarak, kuvvetli hamur elde edilmesi.
    * Elde edilen güçlü hamurun tandırdan akmama özelliğine sahip olması.
    * Tandırdaki hamurda ve pişirilen üründe şekil bozukluğunun oluşmaması.




  • Arkadaşlar öncelik ile hepinizin yeni yolını kutlarım sağlık ve mutluluk getirmesi temennisi ile bir sorum olacak..
    Ben de malum gluten alerjisi var Ekmek yapma makinası almak istiyorum Ama karar veremedim tercihler veya gluten programı olan(sadece Kenwood BM 250) da bulabildim başka varmı ?
    1- kenwood BM 250
    2-kenwood BM 210
    3-simbo 4710
    4-elta BM 123
    5-kenwood BM 258
    6-kenwood BM 350

    glutensiz ekmek programı yalnız KENWOOD BM 250 de gözüküyor...
    sorun yaşamak istemiyorum tecrübelerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var fiyatı sorun değil....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman

    @hssahin65,

    quote:

    un fabrikalarında üretilen tandırlık undan kulanamzmıyız,


    quote:

    Her tür un kullanabilirsiniz.Başarısız olursa tarife göre miktarını değiştirerek zamanla tutturabilirsiniz.Normal beyaz un da kullanılabiliyor.


    katılıyorum, ancak tandırlık unun yapı olarak özellikle ekmekte kullanılması konusunda tereddütlerim var.

    Tandırlık buğday unu:

    A-FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ
    %Rutubet(Ağırlıkça) : 14.5 Max
    %Protein (Ağırlıkça) : 14.00-15.00(faktör 5.7)
    %Yaş Öz (gluten) (Ağırlıkça) : 28 Min.
    Sedimantasyon (Kabartma) (ml) : 16 Min.
    Su Kaldırma (absorbsiyon-ABS)(Ağırlıkça) : %65 Min.
    Hamurun Dayanıklılığı (Stabilite) : 4 dak. Min.
    Yumuşama Derecesi : 140 BU Max.
    Uzayabilirlik : 140 mm. Min.
    Hamurun Uzama Direnci : 200 BU Min.
    Tat ve Koku : Kendine özgü tat ve kokuda
    Renk ve Görünüş : Kendine özgü renk ve görünüşte

    B-KULLANILDIĞI ALANLAR
    Her çeşit tandır ekmeği yapımında kullanılır.

    C-YAPISAL ÖZELLİKLERİ

    * Su kaldırmasına bağlı olarak daha fazla ürün elde edilmesi.
    * Un kalitesine bağlı olarak, kuvvetli hamur elde edilmesi.
    * Elde edilen güçlü hamurun tandırdan akmama özelliğine sahip olması.
    * Tandırdaki hamurda ve pişirilen üründe şekil bozukluğunun oluşmaması.




    Verdiğin bilgiler için tşk,peki fırınların normal ekmek olarka yaptıkları unu kulanabilirmiyim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: jedi_bayoz


    quote:



    Arkadaşım ben buradan aldım
    Sinbo SBM 4705 Ekmek Yapma Makinası + Sinbo 4407 Baskül + Sinbo 3002 Blender HEDİYELİ

    Şimdi kullanıyorum, açıkcası beni tadmin etdi :)

    bir ekmek yaklaşık 3 saat sürüyor yoğurma da dahil

    Buda kullanma kılavuzu belki incelemek istersin

    Download indir

    Sinbo 4705 ile 4710 arasında karasızım hangisini tavsiye edersiniz yada hangisi kullanışlı ?


    Arkadaşım cavabını görmedim :(
    Sana seçim konusunda pek yardımcı olamam çünki benim de ilk makinam (4705) şu ana kadar kabarmayla ilgili ufak tefek sorunlar yaşadım ama şimdi ölçüleri göz kararı ayarlıyorum, haşlanmış patates rendeleyip kullanıyorum güzel de oluyor, söylediğin makinalar arasında çift motor yoğurma olması belki hamuru daha sorunsuz hazırlanmasını sağlaya bilir, bu makinayı almamı (4705) sağlayan arkadaş candoğan arkadaşımız istersen onada sora bilirsin eminim yardımcı olacaktır.

    soberman ölçülü tariflerini yazsanda bizde fikir elde etsek :)

    Saygılar




  • @hssahin65,

    quote:

    Verdiğin bilgiler için tşk,peki fırınların normal ekmek olarka yaptıkları unu kulanabilirmiyim.


    Daha önce de değinildiği gibi kullanabilirsin, ancak fırınlarda hamura katkı maddeleri ilave edildiğini biliyoruz. Katkısız pişirme olacaksa unun kalitesi doğrudan ekmek üzerinde etkili oluyor.

    @spayk07,

    quote:

    soberman ölçülü tariflerini yazsanda bizde fikir elde etsek :)


    Bu forumda ve benzeri yerlerde muhtelif defalar yazdığımı, hatta özel ilgilenenlere mail atmaları durumunda daha fazla bilgi paylaşımına gideceğimi, tecrübeli arkadaşların ivedi bilgilerini harmanlamaları gerektiğini defalarca yazdığımı sanıyorum.

    Ancak, bir önceki sayfada yazdığım aşağıdaki metin tüm ölçü ve püfleri (ekmek makinesi için) barındırıyor. Dolayısıyla aynen aşağıya bir daha alıyorum:


    "Arkadaslar,

    Bir siteye yazmış olduğum mesajımı sizinle paylaşmak istiyorum. Umarım işine yarayan arkadaslar olacaktır.

    Evimizde hemen her gün ekmek makinasında en az 1 ekmek yapılır. Ekmek makinası olarak ta birden fazla markayı bizzat denedik. İlginç olan şu ki, makinaların çoğu -markalı bile olsa- Çin malı. Çin malı demekle küçümsemek istemiyorum, çünkü Çinlilerde inanılmaz bir know-how birikimi mevcut, isterlerse en kaliteli mamulü de üretebilirler. Ancak bizim denediğimiz çin üretimi mallar genelde bizi üzdü. Aynı tarifi birden fazla farklı makinada denediğimizde farklı sonuçları aldığımızı gördük. Yani sistem ayni, marka yada kalite önemli değil ifadesine tecrübelerim sonucunda halen katılmıyorum.

    Temel olarak Amerikan "CUP/Bardak/240 ml" ölçüsü geçerli ve ölçek olarak ta bu ölçü çıkmakta. Yanında Tatlı Kaşığı (Tablespoon/TBSP/15 ml) ve çay kaşığı (Teaspoon/tsp/5 ml) ölçüleri kullanılmakta.

    En temel ekmek için;
    Önce sıvılar ekmek kazanına konur malum:
    1 Cup (Kap/Su Bardağı)ılık su (sıcak olursa maya yanar, soğuk olursa da donar :))
    1 veya 2 TBSP (Tatlı kaşığı) Şeker (Bal, Pekmez, Esmer Şeker vb. olabilir)
    1 tsp (Çay kaşığı) tuz
    1 TBSP (Tatlı Kaşığı) zeytin yağı, çiçek yağı, ince dilimlenmiş veya akar durumda tereyağı,
    *** arzu edilirse 1 TBSP süt tozu veya hindistan cevizi ilave edilebilir ***
    3 Cup (Kap/Su Bardağı) beyazlatılmamış genel amaçlı un (Tip 550), ekmeklik un (tip 650) veya az miktarda tam buğday unu karışımı (Toplamı 3 Cup olacak)
    1.5 tsp (Çay kaşığı) instant maya (Marketlerde Dr. Oetker, Yuvam veya Kenton olarak satılır, INSTANT ifadesine dikkat ediniz, suda eritmeye gerek yoktur)

    Bu karışım anılan sırada ekmek makinası kazanına konulduktan sonra beyaz ekmek (temel) programında açık veya normal kabuk seçildiğinde öncelikle 20-25 dakika yoğuracak, sonra mayalanmaya bırakacak, arada 1-2 defa karıştıracak, sonra da yaklaşık 1 saat boyunca pişirecektir.

    Ekmek yoğurma esnasında ilk 5 dakika sonunda kapağını kaldırarak mutlaka hamur kıvamı kontrol edilmeli, cıvık ise 1'er TBPS un, katı ise 1'er TBSP su ilave edilmelidir. Çok cıvık karışım çöker, çok katı karışım ise sert bir ekmek ortaya çıkarır. Karıştırma süreci bitmeden son 5 dakika içinde sinyal verildiği anda haşhaş, keten tohumu, ıslatılmış ve hafifçe kabarmış kuru domates, ceviz gibi karışımlar üzerine atılabilir. Kabarmaya geçene kadar arada açıp güzel sözler söylemek ve sevmek sanırım işin sırrı.
    Kabarma aşamasından sonra açılırsa hamur çöker, kesinlikle açılmamalıdır.
    Pişirme aşamasına gelmeden hızlı bir şekilde kapak kaldırılarak "usulüne uygun" kabarmış hamurun üzeri çizilebilir veya su-yumurta akı karışımı sürülebilir. Ancak ustalık ister, zamana bırakmak gerekir.
    Pişirme işleminden sonra 5-10 dk. bekleyerek ekmek kazandan yıpratılmadan çıkarılmalı (aman karıştırma bıçağını ekmek içinde unutmayın!) ve ızgara üzerinde soğutulmalıdır."

    Bunlara ilaveten söyleyebileceğim, hazne büyük ise un ve su miktarını biraz artırmak (un 0.5-1 Cup, su 2-3 TBSP (Tatlı kaşığı)) olabilir. Unun marka ve cinsine, mevsime göre su miktarı değişebiliyor. Bu nedenle karışım esnasında sert olmayan ancak cıvımamış bir hamur elde etmek önemli.
    Temel tarif bir defa oturtulduğunda kombinasyonlar çok daha kolay ortaya çıkıyor.

    Diğer arkadaşlardan da bu konuda katkıda bulunmalarını bekliyorum.




  • Soberman detaylı açıklaman için çok teşekkürler

    Dün gezerken aşağıdaki ürünü gördüm, beni baya etkiledi :)
    Pizza Fırını
  • @telsiz09,

    quote:

    Ben de malum gluten alerjisi var Ekmek yapma makinası almak istiyorum Ama karar veremedim tercihler veya gluten programı olan(sadece Kenwood BM 250) da bulabildim başka varmı ?


    Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Gluten alerjisi benim daha önce duymadığım bir alerji. İnsanların çoğunun da bildiklerini sanmıyorum.

    Sinbo ve Moulinex'in bir kaç modelini, Alaska (Simtel), DeLonghi, Essenso ve Breville kullandım. Hiç birinde Glutensiz Ekmek programı yoktu.

    Glutensiz ekmek programı sanırım Glutensiz Un kullanılarak yapılmakta (mı?). Glutensiz Un kullanarak normal ekmek programında ekmek yapılamıyor mu, yoksa Glutensiz Ekmek programı normal unlar için mi geçerli?

    Ayrıca aşağıda benzer bir soru ve cevabı ile de karşılaştım.

    Glutensiz ekmek makinesi ve tarifi tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 4 Ocak 2008; 13:08:39 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: spayk07


    Arkadaşım cavabını görmedim :(
    Sana seçim konusunda pek yardımcı olamam çünki benim de ilk makinam (4705) şu ana kadar kabarmayla ilgili ufak tefek sorunlar yaşadım ama şimdi ölçüleri göz kararı ayarlıyorum, haşlanmış patates rendeleyip kullanıyorum güzel de oluyor, söylediğin makinalar arasında çift motor yoğurma olması belki hamuru daha sorunsuz hazırlanmasını sağlaya bilir, bu makinayı almamı (4705) sağlayan arkadaş candoğan arkadaşımız istersen onada sora bilirsin eminim yardımcı olacaktır.

    soberman ölçülü tariflerini yazsanda bizde fikir elde etsek :)

    Saygılar
    Dün gezerken aşağıdaki ürünü gördüm, beni baya etkiledi :)
    Pizza Fırını

    Gerçekten özür dilerim
    Eşimi almaya ikna edemediğim için halen araştırmaktayım yoksa kullanma klavuzu baya yardımcı oldu.
    Pizza Fırınının ölçülerini biliyormusunuz ?
    Hakkaten bende şekline bayıldım.




  • Arkadaşlar bide ekmekler piştikten sonra soğutulması,kesilmesi ve muhafaza edilme süreçleri nasıl olması özelikle bir gün sonra yumuşak olarak sofraya gelmesi için,her konuda detaylı bilgi var ama bu konudada biri detaylı bilgi verirse çoğu kişi faydalanır,özellikle bu konuda deneyimleriniz bizi aydınlatır.Saygılarımla.
  • 1) gramajı ayarlanabilir olmalı (500-750-1000-1350 veya her ne istiyorsam). siz de kabul edersiniz ki ekmek bayatlıyor kim ne derse desin. bayatlamasın diye ekmeğe abanmak da doğru değil. gramaj ayarı sayesinde 2 kişiye de yetmeli, 5-6 kişye de yetmeli.her allahın günü aynı ekmeği yemek istemiyorum. fırından aldığımız ekmek yaklaşık 200-250 gr.
    2) az elektrik sarfetmeli. frından aldığım ekmek 40 kuruş iken bana 25 kuruş elektrik parası vermek pek mantıklı gelmiyor.
    3) istediğim derecede iyi pişirmeli. istediğim pişkinliği elde edebilmeliyim.
    4) iyi karıştırmalı. çift bıçak çözüm olabilir tabi.
    5) kapağı ısıdan dolayı çökmemeli ve iyi kapanmalı. iyi kabarmasını engelliyor.
    6) en önemlisi mekanik donanımı çok kaliteli olmalı. çin malları genelde plastiğe abanıyor. dişlilerin metal olması gerekir özellikle böyle ısınan ve ağır şeyler yoğuran çihazlarda.
    7) ayrıntılı ve anlaşılır iyi bir kullanım klavuzu olmalı. internetten tarif aramak zorunda değilim. yok benimkinde oldu olmadı, seninki ne markaydı, bana uyar mı vs.
    8) servis güvencesi tam olmalı. tüm elktronik cihazlar 2 yıl garantilidir. arıza yapması durumunda servis hakkını kullanırsanız malı aldığınız yere iade edebilirsiniz.servis hakkınızı kullanırsanız malı geri iade hakkınızdan vaz geçmiş olursunuz. onun için gözle görülür bir mağazdan alınması lazım (internetten aldığın ürünü nereye iade edeceksin ki). garanti süresi geçince servis hakkımı kullanırım. güvence vermeli.
    9) tabi ki kaliteli olmalı.

    tavsiye edebileceğiniz böyle bir ürün var mı? böyle bir cihaz varsa sadece beni değil tüm herkesi tatmin edecek bir cevap olacak bu bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkutur -- 12 Ocak 2008; 10:40:14 >




  • sanırım cevabı kendim buldum. Kenwood BM 250 Ekmek Yapma Makinesi.
    http://www.nekadar.com/87392.html

    daha başka fikri olan varsa lütfen yazsın. tek dezavantajı fiyatı. o da elektrik sarfiyatının düşüklüğünden dolayı bir yılda kendini amorti ediyor. kenwood kalitesi de tartışılmaz bence. hiç deneyen veya sahip olna birisini bilen var mı? cihaz düşündüğüm gibi bir şey mi. siz de biliyorsunuz ki kenwood saf japon malı. çinde de üretilse aynı kaliteyle çıkıyor. küçük ev aletlerinde isim yapmış markalardan. örneğin ses sistemlerinde pioneer'dan önce geliyor.
    bu cihazı tanıyan veya bilen var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkutur -- 12 Ocak 2008; 10:55:39 >




  • quote:


    Gerçekten özür dilerim
    Eşimi almaya ikna edemediğim için halen araştırmaktayım yoksa kullanma klavuzu baya yardımcı oldu.
    Pizza Fırınının ölçülerini biliyormusunuz ?
    Hakkaten bende şekline bayıldım.


    Valla benim eşim hala ekmek yapmıyor nedeni ilk o da karşıydı ama şimdi performans iyi olunca biraz niyetlendi :)
    quote:


    Taş Kaplama Fırın Alt Yüzey
    Pide ve lahmacunlarınızı evde kendiniz yapın
    260 º C kadar sıcaklık elde etme
    Pişirme sürecini izlemek için cam kapak
    LED'li gösterge istenilen sıcaklığa ulaşıldığında devreden çıkar
    Üstten ve alttan ısıtmalı
    1300 watt güçlü

    Ölçüleri hakkında hiç bilgim yok

    Soldakine tayın katmıştım ama iyi olmadı + Hamur fazla kaparınca kapağa dayandı , sağdaki güzel oldu
     Ekmek Yapma Makinası

    Portakallı ve kuru üzümlü Kek
     Ekmek Yapma Makinası

     Ekmek Yapma Makinası

    Lezzeti hazır kek gibi oldu ( Ben beğendim )[code][/code]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spayk07 -- 12 Ocak 2008; 14:23:35 >




  • @spayk07,

    özellikle kek için:

    Ancak, Yenge el işi çeyizlik beyaz bez üzerinde keki kesmene bir şey demedi mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 13 Ocak 2008; 0:10:40 >
  • Hanım simbonun kitpçığındaki normal kek tarifine extradan kuru üzüm, kayısı, portakal kabuğu ve ceviz katıyor, harika oluyor. Bir dahakine fotoğraf koyarım.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.