Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.824
Cevap
62
Favori
607.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayrıca sadece ekmek yapmak için değil hamur yoğurmak için de güzel bir cihaz Kenwood BM450
    Hanım cihazda yoğurduğu hamur ile mantı yaptı. Şahane oldu.
  • Ekmek makinasında ekşi maya ile ekmek yapmak;

Kuru maya ile (Yuva, Pakmaya vbg.) yapılandan farklı, daha lezzetli ve dayanıklı bir ekmek elde ediliyor. Kuru mayanın üstünlüğü ise çabuk ve pratik olması.
    Ekşi mayanın hazırlanışı; çeşitli yöntemler olabilir, ben gene internetten öğrendiğim ve kendi yaptığım şekli yazacağım.

1. 1 litre civarındaki bir cam kap sıcak suda iyice temizlenir,
    2. İçine bir çay bardağı un (herhangi bir un) konulur
    3. Üstüne 1/2 çay bardağı su (musluk suyu olmasın) konulur karıştırılır üstü kapatılır ve mutfakta oda sıcaklığında bırakılır ve saate bakılır. Diyelim ki saat.16:00
    4. İkinci gün saat 16:00 da gene bir çay bardağı un ve 1/2 çay bardağı su konulur karıştırılır oda sıcaklığında bırakılır.
    5. Üçüncü gün saat 16:00 da gene bir çay bardağı un ve 1/2 çay bardağı su konulur karıştırılır oda sıcaklığında bırakılır,
    6. Dördüncü gün saat 16:00 da artık maya hazır olmalı. Ekşi ekşi kokmalı ve üstünde kabarcıklar olmalı. (Eğer olmamış gibi gözüküyorsa gene bir çay bardağı un ve 1/2 çay bardağı su konulup karıştırılır ve oda sıcaklığında bırakılır.)

Biz, bu mayadan 5 çorba kaşığı alıp kullanacağız.

1. Ekmek makinasına; 1/2 kg. lık ekmek için verilen suyu, 5 çorba kaşığı mayayı , 1/2 kg unu ve istenildiği kadar tuzu koyalım. Un istediğiniz bir un olabilir Yalnız, tam un kullanacaksanız, 250 gr tam un, 250 gr diğer bir un (Böreklik, vitaminli, kepekli vbg. çeşitte) kullanmak gerekli. Ben alışkanlıkla ekşi maya ile ekmekte; Söke'nin koyu kırmızı ambalajda olan vitaminli ununu kullanıyorum. Diğer marka unlarda aynı neticeyi verir sanırım.

2. Ekmek yapma makinasının yalnız hamur yapma programını seçiyorum. Moulinex marka ekmek yapma makinası kullanıyorum ve bu makinada 11 no'lu programı seçiyorum. 1/2 saat yoğuruyor, 1 saat ısıda bekletip kabartıyor, toplam 1,5 saatlik bir program. Hamur kulak memesi kıvamında olmalı. Buna göre makina yoğururken gereken un veya su eklenebilir.

3. 1.5 saatlik program bittikten sonra makinanın fişini çekiyorum ve hamuru kabın içinde bırakıyorum. Yaklaşık 2 saat sonra hamur kabın ağzına kadar kabarmış oluyor.

4. Ekmek yapma makinasının yalnızca pişirme programını seçiyorum ve 1 saat pişirmeye ayarlayıp çalıştırıyorum. (Moulinex'de 12. program) 1 saat sonra ekmek hazır. Kabından çıkarıp üstüne bir bez örtüp dinlenmeye bırakıyorum.

5 çorba kaşığı alıp bıraktığımız mayaya dönersek. Üstüne 1 su bardağı un ve 1/2 çay bardağı su ekliyoruz karıştırıyoruz. Kıvamı biraz gevşek olsun. Ona göre su veya un ilave edilebilir. 24 saat oda sıcaklığında beklettikten sonra buz dolabına koyuyoruz. Üstü gri bir tabaka olabilir bu normal , pembe olursa maya öldü demektir yeniden yapmak gerekli. Tekrar ekmek yapımında mayayı dolaptan çıkarıp 12 saat bekletip 5 çorba kaşığı alıp kullanmak sonra üzerine un ve su ilave edip 24 saat oda sıcaklığında bekletip dolaba koymak gerekli. Eğer bir haftadan fazla dolapta kacaksa bir haftanın sonunda mayayı dışarı çıkarıp bekletip, un ve su ilave dip tekrar 24 saat bekletip tekrar dolaba koymak gerekli.

Biraz uzun ve zahmetli olmasına rağmen lezzetli ve değişik bir ekmek elde ediliyor. Aklınızda bulunsun istedim. İnternette ilk okuduğumda bana karışık ve zor gelmişti ama şimdi hiç zor gelmiyor. Afiyet olsun. Sağlıkla kalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esman -- 17 Mart 2011; 8:50:39 >

• Kek nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar? Sıcaklık ve pişirme süresi ne kadar olmalı? Beko'nun çift hazenli 800W'lik modelini aldım dün, bugün kek yapalım diyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Kek nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar? Sıcaklık ve pişirme süresi ne kadar olmalı? Beko'nun çift hazenli 800W'lik modelini aldım dün, bugün kek yapalım diyoruz.

Bu modelde kek tarifi verilmemiş:

http://www.beko.com/UsageManuals/71eca6bbfc87439799902152f47c30f9.pdf
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Ayrıca sadece ekmek yapmak için değil hamur yoğurmak için de güzel bir cihaz Kenwood BM450
    Hanım cihazda yoğurduğu hamur ile mantı yaptı. Şahane oldu.

harikaymış nasıl yapıldığını ölçüleriyle birlikte yazarmısınız lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: repartition

Çift Hazneli Ekmek Yapma Makinesi

Ekmek Yapma Makinası

Çift Hazne ile aynı anda iki farklı lezzette ekmek yapabilme
    450 gr X 2
    Güç (w) 800
    Program Seçimi (adet) 11
    Pişirme Seçimi Çok, Orta, Az
    Zamanlayıcı
    Cam Pencere
    Sesli Uyarı
    On/off Düğmesi

Çift hazneli olması ilgimi çekti, ama ne kadar gerekli onu da bilmiyorum.
    Büyük bir ekmektense iki parça ekmek daha pişkin olabilir
    Fakat 800 watt az değil mi ?

Deneyimi olanlar, bu çift hazneye ve Arçelik'e bir yorum getirebilirler mi
    Teşekkürler

Bizim evde Simtel ekmake vardı. BİMden 55 TLye almıştık bozuldu. Evde tam buğday ekmeği yapıp yemeyi de seviyoruz. Dün eşim bu makineyi Göztepede bir yerde 99TLye görüp almış. Arçelik sitesinde 159 TL görünüyor.

Cihazdan normal bir kazan onun 2 büyük karıştırıcısı, yekpare ama 2 bölmeli bir diğer kazan ve onun ayrı 2 karıştırıcısı çıkıyor.
    Bu çiftli kazan çok mantıklı çünkü ben zeytinli seviyorum ama çocuklar cevizli seviyor. Koca ekmeği zeytinli yapsam onlar yemiyor. Bu model birini başka birini başka malzemeli yapabilmek için geliştirilmiş..
    Eski simtele göre çok daha kaliteli ancak ayarları ilk ekmekte tutturamadık

• Ekmek yapma makinası olduğunu yeni öğrendim
    Bi handikap olarak gördüğüm 3 4 saat civarı pişiriyormuş galiba
    cok uzun bir süre geneli bu saatlerdemi pişiriyor makinalar
    1.5 saat gibi pişiren yokmudur mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalcup

Ekmek yapma makinası olduğunu yeni öğrendim
    Bi handikap olarak gördüğüm 3 4 saat civarı pişiriyormuş galiba
    cok uzun bir süre geneli bu saatlerdemi pişiriyor makinalar
    1.5 saat gibi pişiren yokmudur mesela

Ekmeğin tabiatı gereği bu kadar uzun sürmeli. Yoksa içine attığın canlı olan maya sıcaktan hemen ölür ve ekmek kabarmaz.
    Kabartma tozu ile ekmek olmaz zaten.

quote:

Orijinalden alıntı: ŞAYAN
    harikaymış nasıl yapıldığını ölçüleriyle birlikte yazarmısınız lütfen.

Buğday unu - 500 g
    Yumurta - 2 adet.
    Bitkisel yağ - 1 çorba kaşığı. kaşık
    Su - 200 g
    Tuz - 1 / 2 tatlı kaşığı
    Bütün malzemeleri koyup program seçiyorsun (Kenwood BM450' de 10 numaralı hamur programı) gerisini o 15 dakikada hallediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: erhan_1903

ya arkadaşlar eym ile ilk denemem hüsranla sonuçlandıhttp://www.ekmeksanati.com/documents/de_longhi_klasik.html bu linkteki tarifi uyguladım sadece su miktarını 300 ml. yapıp yerine 115 ml. tam yağlı süt koydum birde instant maya bulamadığım için pakmayanın aktif kuru mayasını kullandım (tariftede belirtildiği gibi 1/3 oranında fazla koydum) unu ise efsane (pasta börek hamurişleri için özel amaçlı un) undan kullandım,mayayı sobermen üstadın tavsiyesi ile direk suya koydum (ekmek kazanının içine önce suyu sonra süt zetinyağı ve mayayı koydum daha sonra şeker ve tuzu birbirine temas etmeyecek şekilde unun üzerine yerleştirdim) ve birinci programda pişti ekmeği çıkardığımda ekmek kabarmamıştı (daha önce gördüğüm resimdekilerin yarısı kadardı) üzeri beyaz kalmış kızarmamıştı içi göz göz olmasına rağmen çok ağır ve neredeyse yenemeyecek kadar hamurdu hatayı nerde yaptım bilmiyorum ama moralim çok bozuldu kullandığım malzemeler tam olarak 600 gram un 415 gram süt ve su 2 büyük kaşık zeytinyağı 2 büyük kaşık şeker 2 küçük kaşık tuz 2 küçük kaşık maya (aktif kuru) ne olur yardım

Mayayı direkt suya mı koydun?
    Linkteki tarifte ne diyor: "EYM'nın hamur kazanına sırasıyla su, yağ, tuz, şeker ve üzerine Tam buğday unu ve Genel amaçlı un ya da ekmek ununun tamamı dökülür, en üste İnstant maya serpilir."

• 3 saaten fazla sürüyormuş ekmek yapması bu topikden ayrılıyorum buneya
    10 dk fırına gider alırım ekmeği gereksiz bi ürün diyerek kapatıyorum bu sayfayı.
  • Ne olur kapatma...
  • yahu hiç reçel yapan yokmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yokan -- 21 Nisan 2011; 2:10:21 >
  • Receç nasıl bir ekmek ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Receç nasıl bir ekmek ?

pardon reçel dicektim
  • sinbo 4705 modelini 3 yıldır kullanıyoruz eski mesajlarım da belirtmiştim ama 3 yıllık bilgilierimi paylaşmak istedim.

en az 2 günde bir ekmek yapıyoruz henüz bir sorun çıkarmadı birkere içindeki bıçağını çıkarmaya çalıştım kazanını eğdim onun yenisinin aldım başka bir sorun yok.

başka sinbo marka alet edevatımız yok ama bu ekmek yapma makinası için sorunsuz diyebililirm. kaynanama aldığım aynı modeli onlarda 3 yıldır hergün ekmek yaparak kullanıyorlar. motor çalışmasına rağmen bıçağı dönmediği için tamirciye götürdüm motor kayışı eskimiş normal tabi yaklaşık 1000 ekmek yapmışlar.

tavsiye ederim.
  • Geçen sene bir adet Sinbo aldım.
    Çok tereddüt etmiştim ancak çok güzel ekmekler yapıyoruz.
    Sinek dolu fırınlardan kurtuldum.
    3-4 günde bir, 900gr. ekmek yetiyor. Hem lezzetli hem temiz...
  • Arkadaşlar üzülerek sinbo almanızı önermiyorum tamam Türk malı yerli malı herkes kullanmalı fakat adamlar gerçekten çürük yapmışlar. güzel pişiriyor orası ok ancak 3 kz arıza yaptı servise gönderdim. yenisini verdiler oda arıza yaptı ben sıkıldım artık duruyor atsan atılmıyor. arkadaşım philips almış evinde inceledim malzeme kalitesi olarak dağlar kadar fark var gerçekten kaliteli yapmışlar. sinbonun iki katı fiyata ama gerçektende çok dayanıklı. boşuna dememişler uzu--cuz etin yahnisi yenmez diye.
  • Bilenler soyleyebilir mi acaba elektrik tuketimi, un ve diger gerekli malzemeler dusunuldugunde gercekten tasarruf sagliyor mu? Yoksa bakkala gitmeye devam edecegim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cycloner

Bilenler soyleyebilir mi acaba elektrik tuketimi, un ve diger gerekli malzemeler dusunuldugunde gercekten tasarruf sagliyor mu? Yoksa bakkala gitmeye devam edecegim.

tasarrufdan ziyade sağlıklı ekmek yapmak için almıştım kullanılmayan kömürlükte duruyor gerçekten çok güzel ekmek yapıyor fakat ilk heves kullanılıyor birkaç hafta sonra marketten alalım bu sefer sonra market daha kolay geliyor ve böyle devam ediyor kalabalık yapmasın diye mutfak rafı üzerine kalkıyor önce sonrada kömürlüğün yolunu tutuyor

• Markaya ve Kişiye göre değişir.
    Kenwood BM-450 alalı 8-9 ay oldu. Marketten hiç ekmek almıyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.