Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.820
Cevap
60
Favori
600.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de merak sardım almak istiyorum ekmek yapma makinasını. Bilgisayarda bu sitedeki tüm yazıları okuma zamanım olmadı. Belki konusu
    geçmiş olabilir ama ben sormak istiyorum. Çünkü Tefal satışı yapan bir mağazada kampanyada fiyatının düşürülmüş olduğunu gördüğüm Tefal marka (TEFAL HOME BREAD) makinayı gördüm. Kampanyada her an bitebilir veya bu ürün kalmayabilir. Bu nedenle Tefal marka ekmek yapma makinası kullanan ve tavsiye edenler olursa memnun olurum. Görünüşü gayet güzel çelik veya inox gövdeliydi.
  • Merhaba arkadaşlar Fakir Pane ekmek makinesi kullanan varmı? Tam bugday ekmeği yaptık ama cok kabarmadı birde timer ı istediğim saate ayarlayamadım kullanan varsa biraz anlatabilirmi püf noktalarını?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Réplika

    Merhaba arkadaşlar Fakir Pane ekmek makinesi kullanan varmı? Tam bugday ekmeği yaptık ama cok kabarmadı birde timer ı istediğim saate ayarlayamadım kullanan varsa biraz anlatabilirmi püf noktalarını?


    Tam buğday ekmeğinin çok kabarmaması normaldir, ancak tuğla gibi sert ise bir problem var demektir.

    Saat ayarı için de ekmek yapım süreside dahil olmak üzere toplam kaç saat sonra bitmesini istiyorsanız süreyi ona göre ayarlasınız. Örnek olarak akşam saat 20.00'deyiz. sabah saat 07.00'de ekmeğimiz hazır olsun istiyoruz. Normal ekmek yapacağız. 3 saat 10 dakika. akşam saat 20.00'den sabah saat 07.00 arası ise 11 saat eder. Bu durumda programlama tuşu yardımıyla normal pişme süresi üzerine 7 saat 50 dakika ilave eder (ekranda zaten toplam süre görülmektedir) çalıştırırsak, 7 saat 50 dk. sonra makine yoğurmaya başlar, 11 saat sonra da ekmek hazır olmuş olur. Tabi elektrik makinenin hafızasında tutma süresinden fazla kesilmezse. Bir de ön süreli programlarda bozulma ihtimali olan karışımları kullanmamak ve mayanın sıvılar ve tuz ile temasını önlemek gerekir. Makine pişirme işleminden sonra 1 saat daha ekmeği muhafaza eder, fazla kalırsa ekmek terler ve yumuşar. Açıklamalar doğrudan Fakir için değil, tüm makinelere yöneliktir. Umarım faydalı olmuştur.

    Önceden programlı çalıştırmanın elektrik kesintisi haricinde hamurun kıvamını kontrol edememe gibi olumsuz bir yönü olduğundan çok iyi bilinen tariflerin uygulanması kötü sürprizleri engelleyecektir.




  • merhabalar
    sinbo 4709 ekmek yapma aldım
    hemen denemek istedim
    ekmek güzel kabardı ama koyu rengi seçmeme rağmen kızarmadı
    2 saat 10 dakikada neden kızarmamış olabilir
    aynı makina kullanan var mı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 06DF006


    merhabalar
    sinbo 4709 ekmek yapma aldım
    hemen denemek istedim
    ekmek güzel kabardı ama koyu rengi seçmeme rağmen kızarmadı
    2 saat 10 dakikada neden kızarmamış olabilir
    aynı makina kullanan var mı


    süreyi düzeltiyorum 3 saat 10 dakika
  • ne tür zararları var biraz açabilirmisiniz
    quote:

    Orjinalden alıntı: MACH25

    Arkadaşlar, en iyisi hiç ekmek kızartma makinesi kullanmamaktır.
    Bu hayatınızda bir zorunluluk ise (ki hiç himse için hayati bir ürün olamaz) birşey diyemem, ancak, bu tür cihazlar insan sağlığına çok zarar veriyor bilginize.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yedikeresekiz

    ne tür zararları var biraz açabilirmisiniz
    quote:

    Orjinalden alıntı: MACH25

    Arkadaşlar, en iyisi hiç ekmek kızartma makinesi kullanmamaktır.
    Bu hayatınızda bir zorunluluk ise (ki hiç himse için hayati bir ürün olamaz) birşey diyemem, ancak, bu tür cihazlar insan sağlığına çok zarar veriyor bilginize.



    Arkadaş sanırım ekmek kızartma makinasından bahsetmiş?Veyahutda türkiyedeki fırjnların nekadar hijyanik oldugunun farkında değil.Yani fırınlarımız saglıgımızı tehtid etmiyorda evde herşeyini kendimizin eklediği el değmeyen ekmeklermi zararlı oluyor bilmiyorum.saygılar
  • sinbo 4709 almak istiyorum 110 ytl ye buldum 12 taksit kargo bedava
    ancak üç sorum var

    1- ekmek yapma makinalarında illaki makinanın kapsitesi kadarmı ekmek yapmak lazım. yani 1200-1350 gram demiş ürün özelliklerinde bu makinada 600 gramlık ekmak yapılabilirmi yoksa programı gereği illaki 1200 gram mı yapacağız.

    2-bu makinalarda özel karışım unlarmı kullanacağız. köyden getridiğimiz undan olmazmı

    3- üçüncü soruyu unuttum


    acele cevap bekliyorum kullananlardan çünkü 2 gün içinde sipariş vermem lazım
    ilgililere teşekkür ederim
  • @iyiadamınbiri,

    SBM 4709 Ekmek Yapma Makinesi güzel bir makineye benziyor, alırsan güle güle kullan.

    Bildiğim kadarıyla;

    1. Her ne kadar verilen değerler maksimum değerler olduğu için daha küçük hacim ve gramajlı ekmekler yapılabiliyor olsa da, sizin tercih ettiğiniz çift yoğurma bıçaklı ve geniş kazanlı makinalarda belirli bir hacim altındaki hamurların yoğrulmasında sıkıntı olabileceğini düşünüyorum. Dolayısı ile kabarmasında sorun olmasa da piştikten sonra kazan içinde küçük kalacağını bilmeniz gerekecektir. Niye benim ekmeğim puf puf kabararak kazanın üstünden taşmıyor diyebilirsiniz.

    2. Daha güzel olur. Burada belki şuna değinilebilir, karışım dediğimiz unların ne kadar karışım olduğu önemli. Köyden gelen ve ruşeym ve kepekte dahil her şeyi ile öğütülmüş unlar saf olarak kullanılırsa ekmek fazla kabarmayabilir, bu konuda dikkatli olmak lazım.

    3. Hatırlayınca sorarsınız. Belki sarfiyat filan olabilir. Tek bıçaklılara göre 200-300 Watt fazla cereyan harcar. Yatay ve büyük ekmek yapar. Çift bıçak olduğu için daha iyi yoğurduğu iddia edilir, pilli olduğu için elektrik kesildiğinde programını unutmaz (bazı arkadaşlar için çok önemli), iki saat sonra elektrik geldiğinde garibim kaldığı yerden devam eder, ekranı diğerlerine göre daha parlaktır, saati vardır ve şaşırmaz, bir de kimsenin kullanmadığı ve asıl önemli ayrıcalığı olan kendinize has program atabileceğiniz bir seçeneği mevcuttur. Sinbo olduğu için tarif desteği gayet iyidir.

    Alır ve kullanırsanız izlenimlerinizi bekliyoruz.




  • HB dan 99YTL ye Kenwood BM 250 aldım.

    İlk geldiğinde evde kuru maya yoktu yaş maya kullandık, sonuçta hiç kabarmadı içi hiç pişmedi, üstü de pişmedi (bembeyazdı).

    Neyse kuru maya ile test ettik bu sefer iyi sonuç verdi fakat özellikle bıçağın olduğu kısımda bazı bölgeler tam pişmemişti ama sonuç iyidi.

    Ürünün en çan sıkıcı noktası ekmek haznesini makinadan çıkarmak, inanılmaz ilkel bir klipsle tutuluyor yerine yerleştirmesi kolay ama çıkarmak için kaba kuvvet gerekiyor bu sırada elinde buhardan haşlanıyor bir güzel tabi, ayrıca klipslerin kırılması an meselesi gibi duruyor.
  • kenwood bm250 aldık bizde. ilk denememizde sinangil çavdar karışımı kullandık. gayet güzel oldu. bir ara makineden hafi dduman buhar karışımı çıktı sonra geçti. ikinci denemede söke 7 tahıl karılımı yaptık o da güzel oldu. herkese tavsiye ederim güzel bir cihaz. dış görünüm estetik rahatça mutfakta durabilir. sağlam bir malzemeden yapılmış.

    bir de arkadaşlar burda indirimre giren karşımları ve yerlerini yazarsak hepimiz ucuza alalım
    ben söke 1 kg karışımı en ucuz tansaş migroslarda 3,75 ytl ye buldum
    sinangil 500 gr karışımı ise en ucuz makromarket te 1,65 e buldum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 06DF006


    merhabalar
    sinbo 4709 ekmek yapma aldım
    hemen denemek istedim
    ekmek güzel kabardı ama koyu rengi seçmeme rağmen kızarmadı
    2 saat 10 dakikada neden kızarmamış olabilir
    aynı makina kullanan var mı



    selamlar
    sinbo 4709 model özellikleri hoşuma gittiği için bir adet sipariş vermiştim.normal ekmek programında 3:10 sonra ekmeğin üstünün beyaz kaldığını gördük baya hamur gibi.undan olabilir diyerek marka paket un ile bir deneme daha yaptık sonuç gene ayniürünü hatalı diye düşünürek ertesi gün hepsiburadaya ürün iadesi yaptım..
    ayni makineden bir tane daha sipariş ettim 2 gün sonra elime ulaştı.sonuç gene ayni ekmeğin üstü çiğ kalıyor:(onuda iade ettim tabii..
    bu arada 1 seneyi aşkın zamandır sinbo 4705 modeli kullanıyor ve sorunsuz ekmekler yapıyoruz..




  • bizde sinbo 4709 modelini almayı düşünüyorduk internetten görmüştük iyiki sipariş vermemişiz çük mağazanın birinde gözümüzle görelim diye gittik baktık ki koskocaman bişey. sanki ekmek fırını vazgeçtik 81 liraya 4705 modelini aldık forumlardan okuduğum kadarıyla en çok beğeni kazanan model.
    çok beğendik tabiiki 4709 inox mutfağa daha uygun olacaktı ama oldun çok büyüktü.
    4705 dahi gözüme büyük geldiğine göre.

    satın almayı düşünenler gitsinler bir yerde incelesinler. bu arada biz 4705 modelini 81 liraya 12 taksit aldık yanıda sinbo banyo baskülü verdiler 7-8 lira sanırım yani 75 liraya aldık diyebilirim 4705 modelini bilginiz olsun.

    mağazada alaska marka makina vardı sanırım 4705 ile aynı ürün.

    ilk ekmeğimiz güzel oldu resimler aşağıda ikinci ekmekte hata yaptık sanırım ama lezzet çok iyi ayrıca tertemiz.
    sabah hazır olacak şekilde ayarladık tek sorun kuru mayayı suya değdirmeden koymak yani önce suyu yağı tusu koyacaz sonra unu dağıtmadan koyup ortasına küçük bir çukur yapıp kuru mayayı koyacağız ki maya ıslanmasın çünkü ıslanınca maya aktifleşiyormuş. eğer ıslatırsanız hemen yapmaya başlamak zorunda kalırsınız.

    sabah bir uyandım mis gibi ekemek kokusu çabuk soğuyor zaten sorun yok taze taze yiyorsunuz.

    ilk ekmeğimiz=









    ikinci ekmeğimiz=


    ama ikinci ekmeğimizde en az birinci ekmeğimiz kadar lezzetli oldu





  • Tefal Home Bread ekmek yapma makinasını aldım. Gayet iyi yapıyor memnunum. Temiz, hijyenik, lezzetli, mis gibi kokan ekmekler, çok memnunum. Fırınlarda bu özelliklerde ekmek asla bulamazsınız. Az bir uğraşı ile oluyor. Hayattan zevk alanlara tavsiye ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: iyiadaminbiri



    sabah bir uyandım mis gibi ekemek kokusu çabuk soğuyor zaten sorun yok taze taze yiyorsunuz.

    ilk ekmeğimiz=






    Mmmıııhhhhhhhh!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soberman

    @iyiadamınbiri,

    SBM 4709 Ekmek Yapma Makinesi güzel bir makineye benziyor, alırsan güle güle kullan.

    Bildiğim kadarıyla;

    1. Her ne kadar verilen değerler maksimum değerler olduğu için daha küçük hacim ve gramajlı ekmekler yapılabiliyor olsa da, sizin tercih ettiğiniz çift yoğurma bıçaklı ve geniş kazanlı makinalarda belirli bir hacim altındaki hamurların yoğrulmasında sıkıntı olabileceğini düşünüyorum. Dolayısı ile kabarmasında sorun olmasa da piştikten sonra kazan içinde küçük kalacağını bilmeniz gerekecektir. Niye benim ekmeğim puf puf kabararak kazanın üstünden taşmıyor diyebilirsiniz.

    2. Daha güzel olur. Burada belki şuna değinilebilir, karışım dediğimiz unların ne kadar karışım olduğu önemli. Köyden gelen ve ruşeym ve kepekte dahil her şeyi ile öğütülmüş unlar saf olarak kullanılırsa ekmek fazla kabarmayabilir, bu konuda dikkatli olmak lazım.

    3. Hatırlayınca sorarsınız. Belki sarfiyat filan olabilir. Tek bıçaklılara göre 200-300 Watt fazla cereyan harcar. Yatay ve büyük ekmek yapar. Çift bıçak olduğu için daha iyi yoğurduğu iddia edilir, pilli olduğu için elektrik kesildiğinde programını unutmaz (bazı arkadaşlar için çok önemli), iki saat sonra elektrik geldiğinde garibim kaldığı yerden devam eder, ekranı diğerlerine göre daha parlaktır, saati vardır ve şaşırmaz, bir de kimsenin kullanmadığı ve asıl önemli ayrıcalığı olan kendinize has program atabileceğiniz bir seçeneği mevcuttur. Sinbo olduğu için tarif desteği gayet iyidir.

    Alır ve kullanırsanız izlenimlerinizi bekliyoruz.


    sinbo 4709 alıdım yukarıda ilk ekmeğim kızarmadı demiştim
    Renk ayarını yükseğe getirip yapmaya başladıktan sonra belki 20-25 tane ekmk yaptık hepside süper oldu. Çeşit çeşit mis gbi
    Burda birde tariflere tam uyarak hazırlıyoruz.
    Çok çok memnunum. Çift bıcak ve büyük ekmekler elektrik tüketimide oldukça az geldi




  • Arkadaşlar ekmek yapma makinesinde reçel yapan var mı?
    Ben iki denemede de başarısız oldum
    Yapan arkadaşlar görüşlerini bildirebilirler mi?




  • bende sinbo 4709 modelini aldım ve dün ilk denememizi yaptık,sonuç oldukça başarılıydı tavsiye ediyorum herkese
  • KENWOOD BM250 hepsi buradadan aldım söke karışım unu denedim mükemmel sonuç aldım tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.