Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (109. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.824
Cevap
62
Favori
606.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün tam buğdaylı ilk ekmeğimi denedim

Kabarmadı, kaldı öyle

Şuradaki tarifi uygulamıştım:http://www.ekmeksanati.com/documents/tam_buf0day_ekmef0i.html

Ekmek Yapma Makinası
     Ekmek Yapma Makinası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Yarbay -- 27 Şubat 2014; 22:19:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

Bugün tam buğdaylı ilk ekmeğimi denedim

Kabarmadı, kaldı öyle

Şuradaki tarifi uygulamıştım:http://www.ekmeksanati.com/documents/tam_buf0day_ekmef0i.html

Ekmek Yapma Makinası
     Ekmek Yapma Makinası

hocam şimdi bende bugün yaptım farkettiğim şeyleri seninle paylaşayım.. şimdi ilk kattığında sıcak yada soğuk su mu kullanıyorsun.. ben tuzlu su kullanıyorum hafif sıcak suda eritiyorum 200 ml tuzlu su + 100 ml süt ama burda püf noktayı söyleyeyim sütle suyu güzelce karıştırın. yağlı olduğu için mayayı kesme ihtimali yüksek. ben tereyagı ve şekeri mikrodalgada eritiyorum onu da süt+su+tuz karışımına karıştırıyorum.. en son beyaz un 200gr tam buğday(a101 golda) 300 gr ve en son 1.5 küçük kaşık kuru maya koyuyorum çılgın kabarıyor.. ben son 3 ekmeği tepesini camdan kazıdım.. 900 gr ekmek programda 1050 gr ekmek oluyor..

fazla maya koymak çok sıcak yada soğuk su kullanmak malzeme sırasını karıştırmak mayayı tuzla temas ettirmek ekmeğin kabarmasını önlüyor..

tam buğday unu tek başına koymayın fazla su çekiyor kuru kalıyor beyaz un ( böreklik un kullanmayın ) eklerseniz gözenekli güzel bir ekmek oluyor.

ayrıca şunu deneyecem ön mayalı ekmek
    http://www.ekmeksanati.com/documents/eym_ekmef0i.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle_beagle -- 27 Şubat 2014; 23:26:14 >

• eagle_beagle kullanıcısına yanıt
    Suyu ılık koymuştum ancak galiba tereyağını fazla koydum. 15gr diyordu ama ben de hassas tartı olmadığı için göz kararı koydum. Tam budaydan iki ölçü, beyaz undan da iki ölçü yapmıştım.

Şu an hassas terazi arayışındayım. Onu da alınca ölçüleri tam tamına tutturabilirm diye düşünüyorum.

Sizin uygulamanızı da diğer ekmeğimde bi deneyim bakalım.
  • insaat2121 kullanıcısına yanıt
    ARÇELIK K 2715 Çift Hazneli Ekmek Yapma Makinesi var eğer düşünürseniz 25 TL hediye çeki ile de alabilirsiniz (VE4J I05I E3LX E4TP)

Ekmek Yapma Makinası
  • Arkadaşlar arçelik makinemi 1 senedir kullanıyorum
    ilk başlarda makine içersine un kaçırdım ve pişirme sırasında unlar pişerek makinede böyle pas oluşturdu

şu anda makinenin içi bu şekilde
    pas sökücü kullansam nasıl olur sizce?

Ekmek Yapma Makinası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosef -- 6 Mart 2014; 23:35:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosef

Arkadaşlar arçelik makinemi 1 senedir kullanıyorum
    ilk başlarda makine içersine un kaçırdım ve pişirme sırasında unlar pişerek makinede böyle pas oluşturdu

Ekmek Yapma Makinası

Hocam direk içine dökmeyin eldiven giyin bi bez yada sungere döküp silin önce pas sökücü sonra Cif ile silin en son ıslak bez ile temizleyin eliniz yatkın ise söküp temizleyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: eagle_beagle

quote:

Orijinalden alıntı: cosef

Arkadaşlar arçelik makinemi 1 senedir kullanıyorum

Ekmek Yapma Makinası

Hocam direk içine dökmeyin eldiven giyin bi bez yada sungere döküp silin önce pas sökücü sonra Cif ile silin en son ıslak bez ile temizleyin eliniz yatkın ise söküp temizleyin.

elim yatkın değil ama bahsettiğin yöntem mantıklı geldi haftasonu deneyecem

bu arada artık tam bugday ekmegi yapıyorum sürekli en güzel ekmek bence o :D

• Bugün 3. ekmeğimi de yaptım. Bu sefer oldu galiba :)

Ekmek Yapma Makinası Ekmek Yapma Makinası

Tarifi, Sinangil geleneksel beyaz ekmek unu kutusunun arkasında yazıyordu:

500gr un
    320ml su (ben 160ml süt+160ml süt şeklinde yaptım)
    1 paket aktif kuru maya
    1 paket sinangil tuz
    1 büyük ölçek zeytinyağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Yarbay -- 10 Mart 2014; 16:19:05 >

• cosef kullanıcısına yanıt
    Döner parçaların üzerine alüminyum folyodan kapak yapabilirsin. Sonra da içine fırın temizleyici sıkarsın. Talimatına göre temizlersin. Ben öyle yaptım.

İkinci konu, makinenin bu hale gelmemesi için, malzeme koyma işlemini, hazneyi çıkarıp tezgaha koyarak yapalım. Tezgahta çalışınca (veya masada, vs.de) dökülen her şey makinenin dışında kalır.
  • quote:

Ekmek piştikten. Sonra kesme. Tahtası. Üzerine alıp bi. Saat kadar dinlendiriyorum. Ortadan kesip yarısını dolaba koyuyorum. Yanlış mı bunlar

Kısmen doğru, kısmen yanlış.

Ekmeğin alttan da hava alması lazım. Bunun için fırın ızgarası gibi bir şeye koymalısın. Altında ekmek tahtası gibi bir şey olursa ekmek tam anlamıyla son soğumasını yapamaz. Ekmeği pamuklu beze sar ve altından hava alabileceği bir şeyin üstüne koy. Artık evinde ne varsa,

1 saat dinlendikten sonra dilimle. İhtiyaç fazlasını buzdolabı poşetine koy, ağzını güzelce bağla ve dondurucuya koy. Sakın normal, gündelik saklama kısmına koyma. DONDURUCU şart. Aksi takdirde ekmeğin, çok çabuk bayatlar. Donmuş ekmekse çözüldüğünde, ilk andaki tazelikte olacaktır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

Bugün tam buğdaylı ilk ekmeğimi denedim

Kabarmadı, kaldı öyle

Ekmek Yapma Makinası
     Ekmek Yapma Makinası

hocam şimdi bende bugün yaptım farkettiğim şeyleri seninle paylaşayım.. şimdi ilk kattığında sıcak yada soğuk su mu kullanıyorsun.. ben tuzlu su kullanıyorum hafif sıcak suda eritiyorum 200 ml tuzlu su + 100 ml süt ama burda püf noktayı söyleyeyim sütle suyu güzelce karıştırın. yağlı olduğu için mayayı kesme ihtimali yüksek. ben tereyagı ve şekeri mikrodalgada eritiyorum onu da süt+su+tuz karışımına karıştırıyorum.. en son beyaz un 200gr tam buğday(a101 golda) 300 gr ve en son 1.5 küçük kaşık kuru maya koyuyorum çılgın kabarıyor.. ben son 3 ekmeği tepesini camdan kazıdım.. 900 gr ekmek programda 1050 gr ekmek oluyor..

fazla maya koymak çok sıcak yada soğuk su kullanmak malzeme sırasını karıştırmak mayayı tuzla temas ettirmek ekmeğin kabarmasını önlüyor..

tam buğday unu tek başına koymayın fazla su çekiyor kuru kalıyor beyaz un ( böreklik un kullanmayın ) eklerseniz gözenekli güzel bir ekmek oluyor.

ayrıca şunu deneyecem ön mayalı ekmek
    http://www.ekmeksanati.com/documents/eym_ekmef0i.html

Çok sıradışı bir yöntem. Tuzlu su, şekeri mikrodalga fırında eritmek...

Tuzun miktarı nedir?

Şeker, mikrodalgada yanıyor mu? Yanıyorsa kanserojen bir maddeye dönüşür çünkü.

Şekeri niye eritiyorsun ki?

• Kıdemli Yarbay kullanıcısına yanıt
    1 paket aktif kuru maya derken? Aktif kuru mayalar, Türkiye'de 100 gramlık büyük paketler halinde satılıyor. Küçük olanları ise sadece hazır ekmek karışımlarından çıkıyor.

Ekmek güzel olmuş bu arada. Tebrikler.

Ekmeği dinlendirmek için uygun kaide de burada görünüyor. Izgara.

Dinlendirirken üzerine pamuklu bir bez örtüyorsun, değil mi? Soğurken kurumasın.
  • Şekeri alta tereyağını üste koyuyorum yakmadan tereyağını eritiyorum şekerle tereyağı karışmış oluyor..

1 buçuk küçük ölçü kaşığı tuz koyuyorum. Annem ekmek yaparken tuzlu su yapardı tereyağını eritir üstüne şeker katardi çok kabarirdi ekmekleri de. Bende bu sekilde yapıyorum. Güzel bir kabarma oluyor.

Üstteki mesaja yönelik ise şunu diyebilirim.

Tel nihale aldım aynı fırındaki telli tepsi gibi onun üzerine koyuyorum beze sarıyorum tam sogumadan çok hafif sogukken buzdolabına koyuyorum Son iki ekmek uzun süre bayatlamadi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz ekmek makinesini sadece hamur yoğurma ve mayalama olarak kullanıyoruz.çıkan ekmek zaten tek öğünde bitiyor.sıcak ve mis kokan ekmeğe dayanamıyor kimse.bir günde en az iki kez uğraşmak gerekiyor.bu da 7 saat beklemek demek.birde dilimleme vb.. aşamalarda cok dökülüyor. Ama dışı kıtır olan ekmeğine hastayım.:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Şekeri alta tereyağını üste koyuyorum yakmadan tereyağını eritiyorum şekerle tereyağı karışmış oluyor..

1 buçuk küçük ölçü kaşığı tuz koyuyorum. Annem ekmek yaparken tuzlu su yapardı tereyağını eritir üstüne şeker katardi çok kabarirdi ekmekleri de. Bende bu sekilde yapıyorum. Güzel bir kabarma oluyor.

Üstteki mesaja yönelik ise şunu diyebilirim.

Tel nihale aldım aynı fırındaki telli tepsi gibi onun üzerine koyuyorum beze sarıyorum tam sogumadan çok hafif sogukken buzdolabına koyuyorum Son iki ekmek uzun süre bayatlamadi

Buzdolabının dondurucu kısmına koymuyorsun galiba?

Not: Geri kalan her şey doğru. Şu şeker ve tereyağını eritme olayını ben de bir ara deneyeyim. Merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: asaf_desing

Biz ekmek makinesini sadece hamur yoğurma ve mayalama olarak kullanıyoruz.çıkan ekmek zaten tek öğünde bitiyor.sıcak ve mis kokan ekmeğe dayanamıyor kimse.bir günde en az iki kez uğraşmak gerekiyor.bu da 7 saat beklemek demek.birde dilimleme vb.. aşamalarda cok dökülüyor. Ama dışı kıtır olan ekmeğine hastayım.:)

Çok mu ufalanıyor? Maya miktarını fazla mı koyuyorsunuz yoksa? Küçük ölçü kaşığıyla 2 kaşık instant kuru mayayı aşmamak lazım. Aktif kuru mayada 2,25-2,5 küçük kaşık maya konulabilir.
  • yok hocam dondurucu kısıma değil günlük tüketilenlerin koyulduğu kısma koyuyorum.. bugün ballı tereyağlı ekmek yaptım onu da tavsiye ederim kabuğu çıtır ve leziz oldu.. kabuk kızarma ortada olursa biraz koyu renk çıkıyor bal nedeniyle açık renk seçerek normal ekmek seviyesine getirebilirsiniz ben koyu renk sevdiğim için ellemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lektem

quote:

Orijinalden alıntı: asaf_desing

Biz ekmek makinesini sadece hamur yoğurma ve mayalama olarak kullanıyoruz.çıkan ekmek zaten tek öğünde bitiyor.sıcak ve mis kokan ekmeğe dayanamıyor kimse.bir günde en az iki kez uğraşmak gerekiyor.bu da 7 saat beklemek demek.birde dilimleme vb.. aşamalarda cok dökülüyor. Ama dışı kıtır olan ekmeğine hastayım.:)

Çok mu ufalanıyor? Maya miktarını fazla mı koyuyorsunuz yoksa? Küçük ölçü kaşığıyla 2 kaşık instant kuru mayayı aşmamak lazım. Aktif kuru mayada 2,25-2,5 küçük kaşık maya konulabilir.

Aslında küçük kaşık ile 1.5 ölçü koyuyorum.bizim problem aslında makinede olunca çok yemek:))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: lektem

Döner parçaların üzerine alüminyum folyodan kapak yapabilirsin. Sonra da içine fırın temizleyici sıkarsın. Talimatına göre temizlersin. Ben öyle yaptım.

İkinci konu, makinenin bu hale gelmemesi için, malzeme koyma işlemini, hazneyi çıkarıp tezgaha koyarak yapalım. Tezgahta çalışınca (veya masada, vs.de) dökülen her şey makinenin dışında kalır.

Ben son 2 aya kadar hep malzeme hazırlamayı makine içinde yaptım baktım unlar dısarı tasıyor o da resiztansların orada kirlilik yapıyor

artık hazırlamayı dısarda yapıyorum

Makine içersini temizleme işine bir türlü giremedim
    yapacam insallah :D

teşekkürler @lektem
  • quote:

yok hocam dondurucu kısıma değil günlük tüketilenlerin koyulduğu kısma koyuyorum.. bugün ballı tereyağlı ekmek yaptım onu da tavsiye ederim kabuğu çıtır ve leziz oldu.. kabuk kızarma ortada olursa biraz koyu renk çıkıyor bal nedeniyle açık renk seçerek normal ekmek seviyesine getirebilirsiniz ben koyu renk sevdiğim için ellemedim.

Doğrudur. Bal veya pekmezli ekmek yapınca kabuk rengini AÇIK olarak seçmekte yarar var. Aksi takdirde Arap kızı gibi bir ekmekle karşılaşabiliyoruz. :)

• 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.