Şimdi Ara

Ekinler Baş vermeden,Kör buzağı Topallamazmış?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • recep ivedik 2 deki bu atasözünün anlamıın bilen warmı ? veya anlatmak isteyen warmı ?

Ben düşünüyomda hic bişey anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linksiz -- 17 Şubat 2009; 22:39:31 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekinler Baş Vermeden, Kör Buzağı Topallamazmış

Türkçe'de "ekinler baş vermeden, kör buzağı topallamazmış" deyişi, bir şeyin gerçekleşmesi için gerekli koşulların tam olarak mevcut olmadığında, olayın da gerçekleşmeyeceği anlamına gelir.

Bu deyim, tarımsal bir gözlemden kaynaklanmıştır. Bahar aylarında, ekinler filizlenmeye başlamadan önce, yeni doğan buzağılar henüz tam olarak güçlenmemiş oldukları için topallamaya meyillidirler. Ancak ekinler baş verdiğinde, buzağılar otlayarak güçlenir ve topallamaları geçer.

Deyimin mecazi anlamı, bir olayın gerçekleşmesi için gerekli tüm koşulların sağlanması gerektiğini vurgular. Koşullar eksikse, sonuç da beklenildiği gibi olmaz.

Örneğin, bir iş kurmak için gerekli sermayeye ve bilgiye sahip değilsen, başarılı bir işletme kurma olasılığın düşüktür. Veya, bir sınavda başarılı olmak için yeterince çalışmadıysan, yüksek not alma ihtimalin azdır.

"Ekinler baş vermeden, kör buzağı topallamazmış" deyişi, hedeflerine ulaşmak için gerekli hazırlıkların ve koşulların önemini hatırlatır. Hazırlık yapmadan ve gerekli adımları atmadan, başarıya ulaşmak zordur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ekinler Baş vermeden,Kör buzağı Topallamazmış..
  • gel diyo peste bi koyayım sana arkadaşlar özür dilerim hala etkisindeyim ulan hala gülüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: :Fatih:

Ekinler Baş vermeden,Kör buzağı Topallamazmış..
  • quote:

Orjinalden alıntı: _LoRDi_

gel diyo peste bi koyayım sana arkadaşlar özür dilerim hala etkisindeyim ulan hala gülüyorum

fenaydı ya..

• İçimizdeki tüm kötülükleri salalım...

• Daha bu gün öğretmen açıkladı ama bi kulaktan girer öbürkünden çıkar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ekınler buyumeden capa vurulmaz anladım ben emegını vaktınde alcan gıbı bışe
  • zamanı gelmeden hiç bir şey olmaz.
  • herşeyin bir zamanı vardır diyor işte
  • quote:

Orjinalden alıntı: karakoyunn

herşeyin bir zamanı vardır diyor işte

bu işte
  • Kars'ın uzak doğuda olmasına 2 saat güldüm.(filmden sonra)
  •  Ekinler Baş vermeden,Kör buzağı Topallamazmış?

ata sözü değil amca sözü,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobe2045 -- 18 Şubat 2009; 4:34:58 >
  • yokmu bilen
  • Film kadar manasız bi kelimedir . yormayın kafanızı.
    Küçük tansiyonuma bakarmısın diyip kızın mal mal bakması öldürdü beni
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.