Şimdi Ara

Ek Yerleştirme Sorularınızı Alabiliriz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle 2012 ÖSYM Tercih kılavuzundaki şu bilgiyi sizlerle paylaşıyım.
    ''Ek Yerleştirmede Tablo 4'teki lisans programları ile Tablo 3B'deki önlisans programlarına, merkezî genel
    yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı
    kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.''

Mesela ben 0.400 gibi bi puanla istediğim bölümü kaçırdım ve açıkta kaldım.2.Tercihler benim bir işime yaramaz.Seneye bir daha inşallah. Sizlerinde içini karartmıyım ama 2.Tercihlere pek umut bağlamanız bence iyi olmaz.

• Bu sene puana bakılmıyor diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: csaacan

Öncelikle 2012 ÖSYM Tercih kılavuzundaki şu bilgiyi sizlerle paylaşıyım.
    ''Ek Yerleştirmede Tablo 4'teki lisans programları ile Tablo 3B'deki önlisans programlarına, merkezî genel
    yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı

Mesela ben 0.400 gibi bi puanla istediğim bölümü kaçırdım ve açıkta kaldım.2.Tercihler benim bir işime yaramaz.Seneye bir daha inşallah. Sizlerinde içini karartmıyım ama 2.Tercihlere pek umut bağlamanız bence iyi olmaz.

yaw ilk 20k için ek yerleştirme çok oynar mı istediğim yerle aramda 3 puan var gelir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Zıplayan fil

Bu sene puana bakılmıyor diye biliyorum

Kaynak nerden kardeş ? Ben bunu ösym kılavuzundan edindim.Yani kesin bilgi.Bu yazıdan başka bir anlam çıkarılmaz bence.
  • Hocam mesela tercihlerım arasında olmayan fakat puanımın tuttugu biryere ek yerlestirme ile girebiliyormuyuz kontejan açığı olursa birde bu ek yerleştirmeleri nerden takip ediyoruz _?
  • bir yer tuttuktan sonra 2.tercih oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hctppstat

quote:

yaw ilk 20k için ek yerleştirme çok oynar mı istediğim yerle aramda 3 puan var gelir mi?

İstediğim yerle aramda 3 puan var derken ? yani 3 puan üstündeki biyerimi istiyosun? Gelmez.Yazdığımı iyi okudunmu ? =) Taban puanından daha düşük kişileri almıyolar ek yerleştirme ile.Ben böyle biliyorum çünkü yukardaki yazıyı kılavuzdan olduğu gibi kopyalayıp yapıştırdım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Kaynak nerden kardeş ? Ben bunu ösym kılavuzundan edindim.Yani kesin bilgi.Bu yazıdan başka bir anlam çıkarılmaz bence.

Galiba şu barajı kaldırma konusunda bakanın/resmi yöneticinin birisi açıklama yapmıştı. "Bu sene puanlara bakılmayacak zaten barajın kalkmasına gerek yok" gibi birşeydi. Belki yanlış anlamış olabilirim.

http://pdrgunlugu.net/milli-egitim-bakanindan-lys-barajinin-kalkmamasina-yonelik-aciklama/
    Burada puanlara bakılmayabilir denilmiş.

http://i.imgur.com/e0IGx.png
    Burada 319 puanla alınan bölüme 290 puanla 18. sıradan girilmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: RaLVeRo

Hocam mesela tercihlerım arasında olmayan fakat puanımın tuttugu biryere ek yerlestirme ile girebiliyormuyuz kontejan açığı olursa birde bu ek yerleştirmeleri nerden takip ediyoruz _?

Girebiliyorsun diye biliyorum.Eğer senden yüksek puanla tercih yapanlar kontenjan açığını kapatmazsa girersin.Çünkü yeniden tercihler yapılcak.7 Eylülden sonra kılavuz yayınlarlar ek yerleştirme ile ilgili.Çünkü kayıtlar 7 eylülde bitiyo.Üniversiteler ÖSYMye boş kontenjanları bildirecek falan filan.Ekimin ilk haftası falan açıklanır bence sonuçlar.Ama başvurmak için daha çok erken.Şimdilik yapılcak tek şey beklemek.
  • quote:

quote:

quote:

Galiba şu barajı kaldırma konusunda bakanın/resmi yöneticinin birisi açıklama yapmıştı. "Bu sene puanlara bakılmayacak zaten barajın kalkmasına gerek yok" gibi birşeydi. Belki yanlış anlamış olabilirim.

http://pdrgunlugu.net/milli-egitim-bakanindan-lys-barajinin-kalkmamasina-yonelik-aciklama/
    Burada puanlara bakılmayabilir denilmiş.

http://i.imgur.com/e0IGx.png
    Burada 319 puanla alınan bölüme 290 puanla 18. sıradan girilmiş

Kardeş puanlara bakılmayabilir derken kastettiği şu (2.yerleştirmelerden bahsetmiyo orda )
    ''Üniversitenin ilgili bölümünü tercih eden adaylar arasından en yüksek puanlı adaylar seçilir kontenjan nekadarını alabiliyorsa.Puanlarına bakılmaksızın.'' Bunu demek istemiş MEB.
    2.resime gelirsek.Geçen seneye göre puanlar çok düştü.30 puan oynadı.Çünkü sınavda soruları yapan öğrenci sayısı azdı.Başarı azaldı vs.vs. birçok etken.Bununda 2.tercihlerle bir alakası yok.

• Hocam istedigim bolum puansiz aliyor ek yerlestirmede bi sorun cikarmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

aynı durum bende de var. 3 tercih yaptım. 3. nasılsa gelir diye. ama 1.1 puanla kaçırdım. 2. yerleştirme beni ilgilendirmiyor o halde ve ben seneye kaldım degil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: _PerenaL

quote:

aynı durum bende de var. 3 tercih yaptım. 3. nasılsa gelir diye. ama 1.1 puanla kaçırdım. 2. yerleştirme beni ilgilendirmiyor o halde ve ben seneye kaldım degil mi?

Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem ama durumlarımız hemen hemen aynı ve ben kendim için seneye kaldığımı düşünüyorum.Ama yinede daha üst düzey birinden bilgi almak faydalı olacaktır.Bir rehber öğretmeni vb. Gerçi bu dönemde rehber öğretmenleri bi bo...a yaramıyorda.Benim tercihleri görünce ohoo kesin girersin diyolardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: haruss

Hocam istedigim bolum puansiz aliyor ek yerlestirmede bi sorun cikarmi

Bir sorun çıkmaz gibi duruyor.ÖSYM kılavuzunda yazanı aynen aktarıyorum :
    ''Tablo 3A'daki sınavsız geçş programlarının genel yerleştirme sırasında dolmama veya kaydolmama nedeniyle
    boş kalan kontenjanlarına da Ek Yerleştirme yapılacaktır. Bu yerleştirmede de önce kendi alanlarında tercih
    yapmış meslek lisesi öğrencileri yerleştirme işlemine alınacak, meslek lisesi öğrencilerinin kendi alanlarındaki
    sınavsız geçiş yerleştirilmelerinden sonra boş kalan kontenjanlara genel lise mezunlarının ve meslek liselerinin
    diğer alanlarından mezun olanların ilgili puanlarına göre yerleştirilmeleri yapılacaktır.''

Umarım yardımcı olmuştur.
  • quote:

quote:

''Tablo 3A'daki sınavsız geçş programlarının genel yerleştirme sırasında dolmama veya kaydolmama nedeniyle
    boş kalan kontenjanlarına da Ek Yerleştirme yapılacaktır. Bu yerleştirmede de önce kendi alanlarında tercih
    yapmış meslek lisesi öğrencileri yerleştirme işlemine alınacak, meslek lisesi öğrencilerinin kendi alanlarındaki
    sınavsız geçiş yerleştirilmelerinden sonra boş kalan kontenjanlara genel lise mezunlarının ve meslek liselerinin
    diğer alanlarından mezun olanların ilgili puanlarına göre yerleştirilmeleri yapılacaktır.''

UFUK ÜNİVERSİTESİ
    hocam bide şöyle bi durum var MİN P MAX P
    Uluslararası Ticaret TM-1 8 1 229,92983 229,92983
    Uluslararası Ticaret (Tam Burslu) TM-1 3 3 355,61540 371,62757
    Uluslararası Ticaret (%50 Burslu) TM-1 9 9 247,76677 316,32976
    Uluslararası Ticaret (%25 Burslu) TM-1 5 5 218,20027 234,76572

TAM PARALI OLAN 229 PUANLA 1 KİŞİ GİRMİŞ %25 BURSLU 5 TE 5 218 PUANLA GİRİLMİŞ E BEN TAM PARALI OKUMAK İSTESEM
    GİREMEYECEKMİYİM BURAYA ŞİMDİ 1 KİŞİ YÜZÜNDEN PUANIM 220

• quote:

quote:

quote:

UFUK ÜNİVERSİTESİ
    hocam bide şöyle bi durum var MİN P MAX P
    Uluslararası Ticaret TM-1 8 1 229,92983 229,92983
    Uluslararası Ticaret (Tam Burslu) TM-1 3 3 355,61540 371,62757
    Uluslararası Ticaret (%50 Burslu) TM-1 9 9 247,76677 316,32976
    Uluslararası Ticaret (%25 Burslu) TM-1 5 5 218,20027 234,76572

TAM PARALI OLAN 229 PUANLA 1 KİŞİ GİRMİŞ %25 BURSLU 5 TE 5 218 PUANLA GİRİLMİŞ E BEN TAM PARALI OKUMAK İSTESEM
    GİREMEYECEKMİYİM BURAYA ŞİMDİ 1 KİŞİ YÜZÜNDEN PUANIM 220

burda benim dikkatimi çeken şu. Tam paralı olanın puanı nasıl oluyorda %25 burslu olandan yüksek oluyor =)) sencede saçma değilmi ? =) şu tam paralıya giren 1 kişi %25 burslu yazsa girermiş ama saflığına denk gelmiş =)) Senin soruna gelicek olursak bence giremezsin.Çünkü bölümün taban puanı 229 olarak belirlenmiş.Ancak %25 burslu kısımda kontenjan açılırsa kayıt yaptırmayan çıkarsa (ki bana zor gibi geliyo) ozaman girebilirsin büyük ihtimal.Araştırmakta fayda var.Bende istediğim yeri 0.4 puanla kaçırdım ve ek yerleştirme düşünmüyorum

• ŞİMDİ O 1 KİŞİ YÜZÜNDEN GİTTİ Mİ UFUK ÜNİVERSİTESİ :( EĞER O KAYIT YAPTIRMAZSA
  • quote:

ŞİMDİ O 1 KİŞİ YÜZÜNDEN GİTTİ Mİ UFUK ÜNİVERSİTESİ :( EĞER O KAYIT YAPTIRMAZSA

Umudunu kırmıyım kardeş ama o 1 tane ib.. yüzünden gitmiş gibi gözüküyor :D Kayıt yaptırmazsa boş kalır sanırım.Rehberlikçilerden falan bilgi almaya çalış ama ben böyle biliyorum.
  • quote:

quote:

ŞİMDİ O 1 KİŞİ YÜZÜNDEN GİTTİ Mİ UFUK ÜNİVERSİTESİ :( EĞER O KAYIT YAPTIRMAZSA

Umudunu kırmıyım kardeş ama o 1 tane ib.. yüzünden gitmiş gibi gözüküyor :D Kayıt yaptırmazsa boş kalır sanırım.Rehberlikçilerden falan bilgi almaya çalış ama ben böyle biliyorum.

TAMAM SAĞOLUN UMARIM YANLIŞ BİLİYOSUNUZDUR :) O 1 KİŞİ BULMAK İSTEMİYORUM
  • puanım 330 ygs4, ilk tercihlerde çocuk gelişimi yazdım yerleşemedim,düz lise çıkışlı olduğumdan
    ek yerleştirmelerde
    açıköğretim ilahiyat ön lisans istiyorum gelirmi sizce
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.