Şimdi Ara

Mezun senemde 1.1k yaptım sorularınızı alabilirim. Soru-Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
112
Favori
20.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2015'te girdiğim bölümü bu sene bırakıp 1.1k yaptım neler yaptığım hakkında sorusu olan varsa buyurun bekliyorum. Geçen sene bu sıralarda buranın çok ekmeğini yedim çünkü hiçbir düzgün kaynak ya da youtube kanalı bilmiyordum behzatı, umutu, selini vs.
    Mezun senemde 1.1k yaptım sorularınızı alabilirim. Soru-Cevap
    Mezun senemde 1.1k yaptım sorularınızı alabilirim. Soru-Cevap



    Konu açınca haberdar ederim dediğim arkadaşları etiketleyim
    @Enjolras. @yhk18 @simgekkk @congratulations @SS27 @Hamikisi @kimanuel @ender



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FiveSeveN -- 13 Ağustos 2018; 19:54:55 >







  • TYT Matematik: Matematiğe kendimi ısındırmak için, beynimi açmak için karekök ygs sb ile başladım. Behzattan konuyu dinleyip bundan çözüyordum, konunun tüm testlerini çözmüyordum gereksiz kasıntı oluyordu son testleri. Bu arada kaf1'i almadım, kaf2-3-4ü aldım, kaf1'in bana gerekli olduğunu düşündüğüm konularının videolarını aldım.(yarısından fazlasını almışımdır.) Karekök ygs ile işimin bittiğini düşününce bilgi sarmalı tyt'yi çözdüm. Karekökün çoğunu bitirmedim ama bilgi sarmal tyt'yi full bitirdim. Problemler için behzatla altyapıyı yapıp kurdum, apotemi problemleri bitirdim. Ama oradaki örnek çözümlere bir eleştirim olucak, yok efendim şu formülle pratik çıkar demiş çözümlerde ama o pratik formülü hatırlaman zor sınavda, kitabı o an çözerken ben unutmam la bunu diyorsun ama 2-3 ay sonra gidiyor kafandan o gereksiz formül.(Eğer kitabı haziranda çözmeyeceksen. Ki hiç tavsiye etmem o kadar geç çözmeni. Problemler hakkında tavsiyem kendi sevdiğiniz metotları keşfedin. Ben bir de apotemi tyt çıkınca onu almıştım o da gayet güzel bir kitap, bunu mayıs haziran aylarında çözdüm hem zihnimi açtı hem de kendime güven verdi. Her sorusunu çözmeyin bazı soruları gereksiz kasıntı bazı soruları da güzel baya. TYT matematik adına bölüm denemeleri çözdüm bir de üçdörtbeşi, acili(zorlanabilirsiniz moralinizi bozmayın) vs.
    Bunu yazdıktan sonra aklıma geldi biraz da çözüm 3d çözmüştüm ama onda kasıntı şeyler de vardı güzel şeyler de vardı biraz çözün isterseniz.

    AYT Matematik: Bunun da altyapısını sağ olsun Behzat hoca oluşturdu. Kaf 2-3-4 hepsini dinleyip çözdüm. Bilfen lysyi çözdüm.(istiyorsanız bunu çözmeyin o kadar önemli değil. Bunun yerine acil ayt matı alıp onu da çözebilirsiniz, bu kitabı da biraz çözdüm beğendim.) Apotemi limit, türev ve integral fasiküllerini çözdüm. Karekök lys matı çözdüm.(lti'sini çözmedim apotemi ve kaflar yetti.) Behzat hocaya biraz daha değinmek istiyorum, bana adam gibi matematiği öğretti diyebilirim grafik çizmeyi vs. Bence bu seneki sınavda adam gibi grafik çizmeyi bilen bir adım öne geçti. Ha hemen öğrenmmeyi beklemeyin bunu sene boyunca yavaş yavaş öğreneceksiniz alışacaksınız her şeye. AYT matematikten sonra hep bölüm denemesi çözdüm neredeyse, sonuç derece, bilgi sarmal, çöz-kazan, apotemi, acil, üçdörtbeş vs. Nisan mayıs aylarında konuları tekrar etmek için gece yatmadan youtubedan vs. yararlanın zor sorular izleyin. Mesela behzatın derece testlerini falan izliyordum bir ara gece yatmadan., youtubedan yararlanın youtube iyidir.

    Geometri: Geometride kesinlikle ve kesinlikle Kenan Kara hocayı tavsiye ediyorum. Ben tabi keşfedemedim sene başlarında tekin hocadan nejdet hocadan çalıştım pdflerini çıkartıp, bazen metin hocadan falan da. Ama sonra Kenan Hocayı keşfettim, benim geometrimi kurtaran adamı keşfettim. Saatlerce izledim. Gece yatmadan telefondan açıyordum kenan hocayı izliyordum 1-1.5 saat 2x hızda. Birine geometri hakkında attığım mesajı atıyorum buraya şimdi tekrar yazmaya üşendim :D

    '' Sana tavsiyem Kenan hocanin cozdugu kaynaklari alma, acil ve karekokun lys matlarini al.
    Geoda ben şöyle yaptim kenan hocadan konu anlatimini dinledim, karekokun konuyla ilgili testlerin çözümünü izledim 2x hizda(hoca biraz yavas konuştugu icin 2x ideal) sonra kendi kaynagimdan konunun testlerini cozdum. Boyle boyle tum konulari bitir. Sonra tekrar icin yeni bir kaynak al ve tekrar konu anlatimlarini dinle + acilin cozumlerini izle. Sonra gene kendi kaynağından coz konuyu. Baya saglam bir geometrin olur.

    Karekokun ilk birkac konusunun cozumunu kenan hoca eski kanalinda yapmis ve pdf olmadigi icin biraz kotu gozukuyor, sonra düzeliyor zaten.

    Ben birey b ile basladim sonra cozum 3d, bilgi sarmali cozdum sonra bol bol deneme.''

    Fizik: Evet fizikte de Umut Öncül. Kenan hoca nasıl geometrinin mantığını anlatıyorsa Umut Hoca da fiziğin mantığını anlatıyor. Yalayın yutun tüm videolarını. Ben bunun da galiba neredeyse tüm videolarını 2 defa izledim. Hatta paralı videoları vardı onları da almıştım ama onlar opsiyonel tabi almasanız da olur alsanız da olur. Sırayla yazmıyorum palme ygs konu anlatım ve nihat bilgin ygs sbyi çözmüştüm baştan sona. Çözüm3d ygs çözmüştüm güzeldi ama hatalı cevaplar vardı, belki bu sene düzeltmişlerdir ona göre alın. Yayın denizi çözümlü lys fizik ve nihat bilgin lys fizik almıştım. Umut öncülün videolarını iki kere izledim dedim ya tabi art arda izlemiyordum aradan baya zaman geçince izliyordum hem tekrar oluyordu hem kafaya iyice oturuyordu. Fizikte size önemli tavsiyem açın youtubeda zibilyon tane fizik kanalı var, kendinizi eksik hissettiğiniz konuları buradan izleyin boşverin karaağaçı falan. Ertan sinan şahin mesela aklıma gelenlerden bir tanesi ama bunun gibi bir sürü kanal vardı. Az izlenmesine bakmayın bir tane az izlenen hoca vardı ama bana baya güzel kavratmıştı denge torku. Sonra lys fizik deneme çözümlerini izleyin hazır olduğunuzda alın internetten siz de çözün.

    Kimya: Evet bunda da kimya özel. Ama tabi lys için. YGS kimyada fazla bir şey yok zaten, alın bir palme ygs konu anlatım konuyu kavrayın sonra da bir tane sb çözün isterseniz yayını fazla önemli değil bilindik fena olmayan bir tane olur. Ben bir tane çözüyordum ama %30una falan gelince çok sıkıldım geri kalanını arkadan bakıp çözüyordum, bildiğiniz şeylerde fazla vakit kaybetmeyin. Kimya özel lys paketini aldım konuyu ondan dinleyip bilgi sarmal lys kitabından çözdüm. Organiği kimya adasından izledim, çaptan okudum çalıştım. Palme kimya lys kitabı da ilk konular için opsiyonel isterseniz bakarsınız. Gerisi deneme zaten.

    Biyoloji: Selin hoca. Adım Adım ygs-lys'deki tüm pdflerini çıkarıp videolarını izleyerek çalıştım. Bu zaten baya geliştiriyor biyolojinizi. Konuyu çalıştıktan sonra sbden çözüyordum tabii. Biyolojiyi genelde ilk dönem çözdüğüm için hangi kaynakları çözdüğümü fazla hatırlamıyorum palme A ve B yi alın tabii. Hem sblerini hem konu anlatımlarını. Biyolojiden limit, eksen, birey c falan da çözmüştüm sene başında ama bunlar opsiyonel tabii bunları kesin alın diyemem bilgi sarmal almıştım bir ara çözümlüydü beğenmiştim onu da alabilirsiniz.

    Türkçe: Türkçede önder hocayı tavsiye ediyorum kesinlikle. Çıkarın tüm pdflerini adamın tüm videolarını yalayın yutun. Kitabını da almıştım örnek akademi güzel bir kitaptı.(ilgi eki yerine tamlayan eki kullanılıyor kitapta, ösym ilgi ekini kullanıyor haberiniz olsun :D) Türkçede yazım kuralları olarak şurayı tavsiye ederimhttp://tdk.gov.tr/?option=com_content&amp%3Bview=category&amp%3Bid=50 (link atınca olmadı google'a yazım kuralları tdk yazarsanız çıkar) Kitap olarak çözüm 3d türkçe bilgi sarmal paragraf falan çözmüştüm. Arada bölüm denemesi çözüyordum.





    Gece 23 gibi yatağa yatıp 1e 2ye kadar youtubeda ders videoları izliyordum(full ders videosu izlemek zor tabii ders dışı videolar da izleniyor ister istemez :D). PDF li olanları değil ama pdfleri olanları adam gibi masanızın başında çalışın karşınızda laptopla.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

    Edit: Yapamadığım soruları kunduza sordum, kunduzun bende emeği çok, şu anda da eğitmenim:D

    Edit2: Soru Çözerken Yapabileceginizi Bildiginiz Soruda Vakit Kaybetmeyin.
    Sene içinde o kadar çok soruya tik atıp geçtim ki bu bana daha önemli soru ve konularla uğraşmamı sağladı, verimli ve çok çalışmak bu kazanma işinin sırrı; bunun bana çok faydası oldu. Bu basit gibi görünen bi şey ama neredeyse kimse yapmıyor, ha sorunun çözümü kafanızda adam gibi varsa yapın bunu yani yarım yamalak biliyorsanız kesinlikle yapmayın; ya da bu soru kolay gozukuyor cozerim a. diyip tik atmayın.(aytdeki analitik kenarortay sorusu kolay gozuken ama güzel bir soruydu bence) . Tyt denemeleri dışında her şeyde yaptım sanırım. Genelde matematik olmak üzere geometri, fizik, kimyada da yaptım. Herkese başarılar inşallah bunun gibi başka şeyler de paylaşırım tavsiye olarak. Tavsiye kaynak konusunu açınca bunu oraya copy paste yapıp, benden tavsiye isteyen arkadaşları haberdar edeceğim inşallah.
    Bazı sorularda direk tik atıp geçtim, bazilarinda da biraz islem yapip buradan geliyor diyip tik attim.
    Uzun süredir görmediğiniz bir soru tipinde, çözümünu hafif hatırladığınız bir soru tipinde yapmayın bunu; soruyu çözün.
    Ne dershaneye gittim ne özel derse, evde çalıştım.

    Süreci severseniz sonuçlar kendiliğinden gelecek zaten, sonuç elde ettikçe mutlu olacaksınız, mutlu olduğunuz için severek disiplinli bir şekilde bu işi yapacaksınız.

    Yüzde yüzünüzü koyarsanız başarısız olamazsınız. Çalışan kişi emeğinin karşılığını görür. Sene içinde işler her zaman yolunda olmayabilir ama hayattaki en büyük zafer hiçbir zaman düşmemekte değil, her düştüğünde ayağa kalkmakta yatar.
    Sorulara cevap vermeye çalışacağım baska bir konuya yazdığım şu öneriyi aynen atıyorum.



    Soru Çözerken Yapabileceginizi Bildiginiz Soruda Vakit Kaybetmeyin.

    Sene içinde o kadar çok soruya tik atıp geçtim ki bu bana daha önemli soru ve konularla uğraşmamı sağladı, verimli ve çok çalışmak bu kazanma işinin sırrı; bunun bana çok faydası oldu. Bu basit gibi görünen bi şey ama neredeyse kimse yapmıyor, ha sorunun çözümü kafanızda adam gibi varsa yapın bunu yani yarım yamalak biliyorsanız kesinlikle yapmayın; ya da bu soru kolay gozukuyor cozerim a. diyip tik atmayın.(aytdeki analitik kenarortay sorusu kolay gozuken ama güzel bir soruydu bence) . Tyt denemeleri dışında her şeyde yaptım sanırım. Genelde matematik olmak üzere geometri, fizik, kimyada da yaptım. Herkese başarılar inşallah bunun gibi başka şeyler de paylaşırım tavsiye olarak. Tavsiye kaynak konusunu açınca bunu oraya copy paste yapıp, benden tavsiye isteyen arkadaşları haberdar edeceğim inşallah.

    Bazı sorularda direk tik atıp geçtim, bazilarinda da biraz islem yapip buradan geliyor diyip tik attim.

    Uzun süredir görmediğiniz bir soru tipinde, çözümünu hafif hatırladığınız bir soru tipinde yapmayın bunu; soruyu çözün.
  • Nereyi bıraktıniz hocam ne düşünüyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sayısal için kitap tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kreutz

    Nereyi bıraktıniz hocam ne düşünüyorsunuz
    Eczacılık bıraktım, tıp yazdım.
  • Fizik kimya ya nasil çalıştınız?
    Fizik kimya icin kaynak önerirmisiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FiveSeveN kullanıcısına yanıt
    Matematik konusunda kendini bu seviyeye nasıl çıkardın tavsiyeleri nelerdir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayelyx

    hocam sayısal için kitap tavsiyelerinizi bekliyorum.
    TYT Matematik: Matematiğe kendimi ısındırmak için, beynimi açmak için karekök ygs sb ile başladım. Behzattan konuyu dinleyip bundan çözüyordum, konunun tüm testlerini çözmüyordum gereksiz kasıntı oluyordu son testleri. Bu arada kaf1'i almadım, kaf2-3-4ü aldım, kaf1'in bana gerekli olduğunu düşündüğüm konularının videolarını aldım.(yarısından fazlasını almışımdır.) Karekök ygs ile işimin bittiğini düşününce bilgi sarmalı tyt'yi çözdüm. Karekökün çoğunu bitirmedim ama bilgi sarmal tyt'yi full bitirdim. Problemler için behzatla altyapıyı yapıp kurdum, apotemi problemleri bitirdim. Ama oradaki örnek çözümlere bir eleştirim olucak, yok efendim şu formülle pratik çıkar demiş çözümlerde ama o pratik formülü hatırlaman zor sınavda, kitabı o an çözerken ben unutmam la bunu diyorsun ama 2-3 ay sonra gidiyor kafandan o gereksiz formül.(Eğer kitabı haziranda çözmeyeceksen. Ki hiç tavsiye etmem o kadar geç çözmeni. Problemler hakkında tavsiyem kendi sevdiğiniz metotları keşfedin. Ben bir de apotemi tyt çıkınca onu almıştım o da gayet güzel bir kitap, bunu mayıs haziran aylarında çözdüm hem zihnimi açtı hem de kendime güven verdi. Her sorusunu çözmeyin bazı soruları gereksiz kasıntı bazı soruları da güzel baya. TYT matematik adına bölüm denemeleri çözdüm bir de üçdörtbeşi, acili(zorlanabilirsiniz moralinizi bozmayın) vs.
    Bunu yazdıktan sonra aklıma geldi biraz da çözüm 3d çözmüştüm ama onda kasıntı şeyler de vardı güzel şeyler de vardı biraz çözün isterseniz.

    AYT Matematik: Bunun da altyapısını sağ olsun Behzat hoca oluşturdu. Kaf 2-3-4 hepsini dinleyip çözdüm. Bilfen lysyi çözdüm.(istiyorsanız bunu çözmeyin o kadar önemli değil. Bunun yerine acil ayt matı alıp onu da çözebilirsiniz, bu kitabı da biraz çözdüm beğendim.) Apotemi limit, türev ve integral fasiküllerini çözdüm. Karekök lys matı çözdüm.(lti'sini çözmedim apotemi ve kaflar yetti.) Behzat hocaya biraz daha değinmek istiyorum, bana adam gibi matematiği öğretti diyebilirim grafik çizmeyi vs. Bence bu seneki sınavda adam gibi grafik çizmeyi bilen bir adım öne geçti. Ha hemen öğrenmmeyi beklemeyin bunu sene boyunca yavaş yavaş öğreneceksiniz alışacaksınız her şeye. AYT matematikten sonra hep bölüm denemesi çözdüm neredeyse, sonuç derece, bilgi sarmal, çöz-kazan, apotemi, acil, üçdörtbeş vs. Nisan mayıs aylarında konuları tekrar etmek için gece yatmadan youtubedan vs. yararlanın zor sorular izleyin. Mesela behzatın derece testlerini falan izliyordum bir ara gece yatmadan., youtubedan yararlanın youtube iyidir.

    Geometri: Geometride kesinlikle ve kesinlikle Kenan Kara hocayı tavsiye ediyorum. Ben tabi keşfedemedim sene başlarında tekin hocadan nejdet hocadan çalıştım pdflerini çıkartıp, bazen metin hocadan falan da. Ama sonra Kenan Hocayı keşfettim, benim geometrimi kurtaran adamı keşfettim. Saatlerce izledim. Gece yatmadan telefondan açıyordum kenan hocayı izliyordum 1-1.5 saat 2x hızda. Birine geometri hakkında attığım mesajı atıyorum buraya şimdi tekrar yazmaya üşendim :D

    '' Sana tavsiyem Kenan hocanin cozdugu kaynaklari alma, acil ve karekokun lys matlarini al.
    Geoda ben şöyle yaptim kenan hocadan konu anlatimini dinledim, karekokun konuyla ilgili testlerin çözümünü izledim 2x hizda(hoca biraz yavas konuştugu icin 2x ideal) sonra kendi kaynagimdan konunun testlerini cozdum. Boyle boyle tum konulari bitir. Sonra tekrar icin yeni bir kaynak al ve tekrar konu anlatimlarini dinle + acilin cozumlerini izle. Sonra gene kendi kaynağından coz konuyu. Baya saglam bir geometrin olur.

    Karekokun ilk birkac konusunun cozumunu kenan hoca eski kanalinda yapmis ve pdf olmadigi icin biraz kotu gozukuyor, sonra düzeliyor zaten.

    Ben birey b ile basladim sonra cozum 3d, bilgi sarmali cozdum sonra bol bol deneme.''

    Fizik: Evet fizikte de Umut Öncül. Kenan hoca nasıl geometrinin mantığını anlatıyorsa Umut Hoca da fiziğin mantığını anlatıyor. Yalayın yutun tüm videolarını. Ben bunun da galiba neredeyse tüm videolarını 2 defa izledim. Hatta paralı videoları vardı onları da almıştım ama onlar opsiyonel tabi almasanız da olur alsanız da olur. Sırayla yazmıyorum palme ygs konu anlatım ve nihat bilgin ygs sbyi çözmüştüm baştan sona. Çözüm3d ygs çözmüştüm güzeldi ama hatalı cevaplar vardı, belki bu sene düzeltmişlerdir ona göre alın. Yayın denizi çözümlü lys fizik ve nihat bilgin lys fizik almıştım. Umut öncülün videolarını iki kere izledim dedim ya tabi art arda izlemiyordum aradan baya zaman geçince izliyordum hem tekrar oluyordu hem kafaya iyice oturuyordu. Fizikte size önemli tavsiyem açın youtubeda zibilyon tane fizik kanalı var, kendinizi eksik hissettiğiniz konuları buradan izleyin boşverin karaağaçı falan. Ertan sinan şahin mesela aklıma gelenlerden bir tanesi ama bunun gibi bir sürü kanal vardı. Az izlenmesine bakmayın bir tane az izlenen hoca vardı ama bana baya güzel kavratmıştı denge torku. Sonra lys fizik deneme çözümlerini izleyin hazır olduğunuzda alın internetten siz de çözün.

    Kimya: Evet bunda da kimya özel. Ama tabi lys için. YGS kimyada fazla bir şey yok zaten, alın bir palme ygs konu anlatım konuyu kavrayın sonra da bir tane sb çözün isterseniz yayını fazla önemli değil bilindik fena olmayan bir tane olur. Ben bir tane çözüyordum ama %30una falan gelince çok sıkıldım geri kalanını arkadan bakıp çözüyordum, bildiğiniz şeylerde fazla vakit kaybetmeyin. Kimya özel lys paketini aldım konuyu ondan dinleyip bilgi sarmal lys kitabından çözdüm. Organiği kimya adasından izledim, çaptan okudum çalıştım. Palme kimya lys kitabı da ilk konular için opsiyonel isterseniz bakarsınız. Gerisi deneme zaten.

    Biyoloji: Selin hoca. Adım Adım ygs-lys'deki tüm pdflerini çıkarıp videolarını izleyerek çalıştım. Bu zaten baya geliştiriyor biyolojinizi. Konuyu çalıştıktan sonra sbden çözüyordum tabii. Biyolojiyi genelde ilk dönem çözdüğüm için hangi kaynakları çözdüğümü fazla hatırlamıyorum palme A ve B yi alın tabii. Hem sblerini hem konu anlatımlarını. Biyolojiden limit, eksen, birey c falan da çözmüştüm sene başında ama bunlar opsiyonel tabii bunları kesin alın diyemem bilgi sarmal almıştım bir ara çözümlüydü beğenmiştim onu da alabilirsiniz.

    Türkçe: Türkçede önder hocayı tavsiye ediyorum kesinlikle. Çıkarın tüm pdflerini adamın tüm videolarını yalayın yutun. Kitabını da almıştım örnek akademi güzel bir kitaptı.(ilgi eki yerine tamlayan eki kullanılıyor kitapta, ösym ilgi ekini kullanıyor haberiniz olsun :D) Türkçede yazım kuralları olarak şurayı tavsiye ederimhttp://tdk.gov.tr/?option=com_content&amp%3Bview=category&amp%3Bid=50 (link atınca olmadı google'a yazım kuralları tdk yazarsanız çıkar) Kitap olarak çözüm 3d türkçe bilgi sarmal paragraf falan çözmüştüm. Arada bölüm denemesi çözüyordum.





    Gece 23 gibi yatağa yatıp 1e 2ye kadar youtubeda ders videoları izliyordum(full ders videosu izlemek zor tabii ders dışı videolar da izleniyor ister istemez :D). PDF li olanları değil ama pdfleri olanları adam gibi masanızın başında çalışın karşınızda laptopla.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

    Edit: Yapamadığım soruları kunduza sordum, kunduzun bende emeği çok, şu anda da eğitmenim:D

    Edit2: Soru Çözerken Yapabileceginizi Bildiginiz Soruda Vakit Kaybetmeyin.
    Sene içinde o kadar çok soruya tik atıp geçtim ki bu bana daha önemli soru ve konularla uğraşmamı sağladı, verimli ve çok çalışmak bu kazanma işinin sırrı; bunun bana çok faydası oldu. Bu basit gibi görünen bi şey ama neredeyse kimse yapmıyor, ha sorunun çözümü kafanızda adam gibi varsa yapın bunu yani yarım yamalak biliyorsanız kesinlikle yapmayın; ya da bu soru kolay gozukuyor cozerim a. diyip tik atmayın.(aytdeki analitik kenarortay sorusu kolay gozuken ama güzel bir soruydu bence) . Tyt denemeleri dışında her şeyde yaptım sanırım. Genelde matematik olmak üzere geometri, fizik, kimyada da yaptım. Herkese başarılar inşallah bunun gibi başka şeyler de paylaşırım tavsiye olarak. Tavsiye kaynak konusunu açınca bunu oraya copy paste yapıp, benden tavsiye isteyen arkadaşları haberdar edeceğim inşallah.
    Bazı sorularda direk tik atıp geçtim, bazilarinda da biraz islem yapip buradan geliyor diyip tik attim.
    Uzun süredir görmediğiniz bir soru tipinde, çözümünu hafif hatırladığınız bir soru tipinde yapmayın bunu; soruyu çözün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FiveSeveN -- 13 Ağustos 2018; 23:56:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FiveSeveN

    TYT Matematik: Matematiğe kendimi ısındırmak için, beynimi açmak için karekök ygs sb ile başladım. Behzattan konuyu dinleyip bundan çözüyordum, konunun tüm testlerini çözmüyordum gereksiz kasıntı oluyordu son testleri. Bu arada kaf1'i almadım, kaf2-3-4ü aldım, kaf1'in bana gerekli olduğunu düşündüğüm konularının videolarını aldım.(yarısından fazlasını almışımdır.) Karekök ygs ile işimin bittiğini düşününce bilgi sarmalı tyt'yi çözdüm. Karekökün çoğunu bitirmedim ama bilgi sarmal tyt'yi full bitirdim. Problemler için behzatla altyapıyı yapıp kurdum, apotemi problemleri bitirdim. Ama oradaki örnek çözümlere bir eleştirim olucak, yok efendim şu formülle pratik çıkar demiş çözümlerde ama o pratik formülü hatırlaman zor sınavda, kitabı o an çözerken ben unutmam la bunu diyorsun ama 2-3 ay sonra gidiyor kafandan o gereksiz formül.(Eğer kitabı haziranda çözmeyeceksen. Ki hiç tavsiye etmem o kadar geç çözmeni. Problemler hakkında tavsiyem kendi sevdiğiniz metotları keşfedin. Ben bir de apotemi tyt çıkınca onu almıştım o da gayet güzel bir kitap, bunu mayıs haziran aylarında çözdüm hem zihnimi açtı hem de kendime güven verdi. Her sorusunu çözmeyin bazı soruları gereksiz kasıntı bazı soruları da güzel baya. TYT matematik adına bölüm denemeleri çözdüm bir de üçdörtbeşi, acili(zorlanabilirsiniz moralinizi bozmayın) vs.
    Bunu yazdıktan sonra aklıma geldi biraz da çözüm 3d çözmüştüm ama onda kasıntı şeyler de vardı güzel şeyler de vardı biraz çözün isterseniz.

    AYT Matematik: Bunun da altyapısını sağ olsun Behzat hoca oluşturdu. Kaf 2-3-4 hepsini dinleyip çözdüm. Bilfen lysyi çözdüm.(istiyorsanız bunu çözmeyin o kadar önemli değil. Bunun yerine acil ayt matı alıp onu da çözebilirsiniz, bu kitabı da biraz çözdüm beğendim.) Apotemi limit, türev ve integral fasiküllerini çözdüm. Karekök lys matı çözdüm.(lti'sini çözmedim apotemi ve kaflar yetti.) Behzat hocaya biraz daha değinmek istiyorum, bana adam gibi matematiği öğretti diyebilirim grafik çizmeyi vs. Bence bu seneki sınavda adam gibi grafik çizmeyi bilen bir adım öne geçti. Ha hemen öğrenmmeyi beklemeyin bunu sene boyunca yavaş yavaş öğreneceksiniz alışacaksınız her şeye. AYT matematikten sonra hep bölüm denemesi çözdüm neredeyse, sonuç derece, bilgi sarmal, çöz-kazan, apotemi, acil, üçdörtbeş vs. Nisan mayıs aylarında konuları tekrar etmek için gece yatmadan youtubedan vs. yararlanın zor sorular izleyin. Mesela behzatın derece testlerini falan izliyordum bir ara gece yatmadan., youtubedan yararlanın youtube iyidir.

    Geometri: Geometride kesinlikle ve kesinlikle Kenan Kara hocayı tavsiye ediyorum. Ben tabi keşfedemedim sene başlarında tekin hocadan nejdet hocadan çalıştım pdflerini çıkartıp, bazen metin hocadan falan da. Ama sonra Kenan Hocayı keşfettim, benim geometrimi kurtaran adamı keşfettim. Saatlerce izledim. Gece yatmadan telefondan açıyordum kenan hocayı izliyordum 1-1.5 saat 2x hızda. Birine geometri hakkında attığım mesajı atıyorum buraya şimdi tekrar yazmaya üşendim :D

    '' Sana tavsiyem Kenan hocanin cozdugu kaynaklari alma, acil ve karekokun lys matlarini al.
    Geoda ben şöyle yaptim kenan hocadan konu anlatimini dinledim, karekokun konuyla ilgili testlerin çözümünü izledim 2x hizda(hoca biraz yavas konuştugu icin 2x ideal) sonra kendi kaynagimdan konunun testlerini cozdum. Boyle boyle tum konulari bitir. Sonra tekrar icin yeni bir kaynak al ve tekrar konu anlatimlarini dinle + acilin cozumlerini izle. Sonra gene kendi kaynağından coz konuyu. Baya saglam bir geometrin olur.

    Karekokun ilk birkac konusunun cozumunu kenan hoca eski kanalinda yapmis ve pdf olmadigi icin biraz kotu gozukuyor, sonra düzeliyor zaten.

    Ben birey b ile basladim sonra cozum 3d, bilgi sarmali cozdum sonra bol bol deneme.''

    Fizik: Evet fizikte de Umut Öncül. Kenan hoca nasıl geometrinin mantığını anlatıyorsa Umut Hoca da fiziğin mantığını anlatıyor. Yalayın yutun tüm videolarını. Ben bunun da galiba neredeyse tüm videolarını 2 defa izledim. Hatta paralı videoları vardı onları da almıştım ama onlar opsiyonel tabi almasanız da olur alsanız da olur. Sırayla yazmıyorum palme ygs konu anlatım ve nihat bilgin ygs sbyi çözmüştüm baştan sona. Çözüm3d ygs çözmüştüm güzeldi ama hatalı cevaplar vardı, belki bu sene düzeltmişlerdir ona göre alın. Yayın denizi çözümlü lys fizik ve nihat bilgin lys fizik almıştım. Umut öncülün videolarını iki kere izledim dedim ya tabi art arda izlemiyordum aradan baya zaman geçince izliyordum hem tekrar oluyordu hem kafaya iyice oturuyordu. Fizikte size önemli tavsiyem açın youtubeda zibilyon tane fizik kanalı var, kendinizi eksik hissettiğiniz konuları buradan izleyin boşverin karaağaçı falan. Ertan sinan şahin mesela aklıma gelenlerden bir tanesi ama bunun gibi bir sürü kanal vardı. Az izlenmesine bakmayın bir tane az izlenen hoca vardı ama bana baya güzel kavratmıştı denge torku. Sonra lys fizik deneme çözümlerini izleyin hazır olduğunuzda alın internetten siz de çözün.

    Kimya: Evet bunda da kimya özel. Ama tabi lys için. YGS kimyada fazla bir şey yok zaten, alın bir palme ygs konu anlatım konuyu kavrayın sonra da bir tane sb çözün isterseniz yayını fazla önemli değil bilindik fena olmayan bir tane olur. Ben bir tane çözüyordum ama %30una falan gelince çok sıkıldım geri kalanını arkadan bakıp çözüyordum, bildiğiniz şeylerde fazla vakit kaybetmeyin. Kimya özel lys paketini aldım konuyu ondan dinleyip bilgi sarmal lys kitabından çözdüm. Organiği kimya adasından izledim, çaptan okudum çalıştım. Palme kimya lys kitabı da ilk konular için opsiyonel isterseniz bakarsınız. Gerisi deneme zaten.

    Biyoloji: Selin hoca. Adım Adım ygs-lys'deki tüm pdflerini çıkarıp videolarını izleyerek çalıştım. Bu zaten baya geliştiriyor biyolojinizi. Konuyu çalıştıktan sonra sbden çözüyordum tabii. Biyolojiyi genelde ilk dönem çözdüğüm için hangi kaynakları çözdüğümü fazla hatırlamıyorum palme A ve B yi alın tabii. Hem sblerini hem konu anlatımlarını. Biyolojiden limit, eksen, birey c falan da çözmüştüm sene başında ama bunlar opsiyonel tabii bunları kesin alın diyemem bilgi sarmal almıştım bir ara çözümlüydü beğenmiştim onu da alabilirsiniz.

    Türkçe: Türkçede önder hocayı tavsiye ediyorum kesinlikle. Çıkarın tüm pdflerini adamın tüm videolarını yalayın yutun. Kitabını da almıştım örnek akademi güzel bir kitaptı.(ilgi eki yerine tamlayan eki kullanılıyor kitapta, ösym ilgi ekini kullanıyor haberiniz olsun :D) Türkçede yazım kuralları olarak şurayı tavsiye ederimhttp://tdk.gov.tr/?option=com_content&amp%3Bview=category&amp%3Bid=50 (link atınca olmadı google'a yazım kuralları tdk yazarsanız çıkar) Kitap olarak çözüm 3d türkçe bilgi sarmal paragraf falan çözmüştüm. Arada bölüm denemesi çözüyordum.





    Gece 23 gibi yatağa yatıp 1e 2ye kadar youtubeda ders videoları izliyordum(full ders videosu izlemek zor tabii ders dışı videolar da izleniyor ister istemez :D). PDF li olanları değil ama pdfleri olanları adam gibi masanızın başında çalışın karşınızda laptopla.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

    Edit: Yapamadığım soruları kunduza sordum, kunduzun bende emeği çok, şu anda da eğitmenim:D

    Edit2: Soru Çözerken Yapabileceginizi Bildiginiz Soruda Vakit Kaybetmeyin.
    Sene içinde o kadar çok soruya tik atıp geçtim ki bu bana daha önemli soru ve konularla uğraşmamı sağladı, verimli ve çok çalışmak bu kazanma işinin sırrı; bunun bana çok faydası oldu. Bu basit gibi görünen bi şey ama neredeyse kimse yapmıyor, ha sorunun çözümü kafanızda adam gibi varsa yapın bunu yani yarım yamalak biliyorsanız kesinlikle yapmayın; ya da bu soru kolay gozukuyor cozerim a. diyip tik atmayın.(aytdeki analitik kenarortay sorusu kolay gozuken ama güzel bir soruydu bence) . Tyt denemeleri dışında her şeyde yaptım sanırım. Genelde matematik olmak üzere geometri, fizik, kimyada da yaptım. Herkese başarılar inşallah bunun gibi başka şeyler de paylaşırım tavsiye olarak. Tavsiye kaynak konusunu açınca bunu oraya copy paste yapıp, benden tavsiye isteyen arkadaşları haberdar edeceğim inşallah.
    Bazı sorularda direk tik atıp geçtim, bazilarinda da biraz islem yapip buradan geliyor diyip tik attim.
    Uzun süredir görmediğiniz bir soru tipinde, çözümünu hafif hatırladığınız bir soru tipinde yapmayın bunu; soruyu çözün.

    Alıntıları Göster
    editleyince bir yeşillendirirsiniz inş hocam.




  • Kazandiran anahtar etmen ne hocam duzen den sonra

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve ayt mat stiline nasil alistiniz basardiniz ne cozdunuz neler yaptiniz hocam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tebrikler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hangi kaynakları çözdünüz? Günde kaç saat çalıştınız?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tam benim aklımdan geçen biriydiniz ben bu sene tıp istiyordum ve gelmeyecek bu yüzden eczacılık yazacağım tavsiyeniz nedir benim gibi düşünen birine

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayelyx

    editleyince bir yeşillendirirsiniz inş hocam.

    Alıntıları Göster
    editledim hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-67714B014

    Kazandiran anahtar etmen ne hocam duzen den sonra
    Ne dershaneye gittim ne özel derse, evde çalıştım.

    Süreci severseniz sonuçlar kendiliğinden gelecek zaten, sonuç elde ettikçe mutlu olacaksınız, mutlu olduğunuz için severek disiplinli bir şekilde bu işi yapacaksınız.

    Yüzde yüzünüzü koyarsanız başarısız olamazsınız. Çalışan kişi emeğinin karşılığını görür. Sene içinde işler her zaman yolunda olmayabilir ama hayattaki en büyük zafer hiçbir zaman düşmemekte değil, her düştüğünde ayağa kalkmakta yatar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FiveSeveN -- 13 Ağustos 2018; 15:43:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imperialred19

    Fizik kimya ya nasil çalıştınız?
    Fizik kimya icin kaynak önerirmisiniz?
    Yazdım hocam mesajda.



    Matematik ve geometrimi behzat ve kenan hocaya borçluyum biraz. Ama kendim de hayvan gibi çabaladım bu arada yapamadığım soruları kunduza sordum onu yazmayı unutmuşum uzun mesajda.@4JustiesKlein
  • dersane konusunda çok kararsızım rica etsem detaylı bir gününüzü anlatırmısınız evdeki.Yardım almadan çalıştınız sanırım.Netleriniz gerçekten mükemmel tebrik ederim azminizi
  • 2015 de dişe niye gitmedin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FiveSeveN kullanıcısına yanıt
    mesela düzenli denemelere girmeden nasıl ben doğru yerdeyim diyebildiniz.önünüzde bir örnek olmadan evdeki denemelerle mi ilerlediniz sadece
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FiveSeveN

    Ne dershaneye gittim ne özel derse, evde çalıştım.

    Süreci severseniz sonuçlar kendiliğinden gelecek zaten, sonuç elde ettikçe mutlu olacaksınız, mutlu olduğunuz için severek disiplinli bir şekilde bu işi yapacaksınız.

    Yüzde yüzünüzü koyarsanız başarısız olamazsınız. Çalışan kişi emeğinin karşılığını görür. Sene içinde işler her zaman yolunda olmayabilir ama hayattaki en büyük zafer hiçbir zaman düşmemekte değil, her düştüğünde ayağa kalkmakta yatar.

    Alıntıları Göster
    Hocam yapamadığınız soruları nasıl hallettiniz ve dershane denemelerine katıldınız mı ?




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.