Şimdi Ara

[BİTTİ] 2018 MF 273.SÜ OLARAK SORULARINIZI CEVAPLIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
19
Favori
8.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • [BİTTİ] 2018 MF 273.SÜ OLARAK SORULARINIZI CEVAPLIYORUM
    İyi akşamlar,
    2018 YKS'de TR 273.sü olarak Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümüne yerleştim. Sınav senemde ben de bu kısmı çok fazla kullandım, çok fazla tavsiye aldım. Şimdi de sizlere yardımcı olmayı bir borç olarak görüyorum. Aklınıza takılan soruları yazarsanız memnuniyetle cevap vereceğim. Cevapları kısa tutarak olabildiğince fazla kişi ile temasa geçmeye çalışacağım.
    İyi çalışmalar!

Edit: Sorularınızı az çok cevaplamaya çalıştım, umarım güzel sonuçlar elde edersiniz. Herkese iyi günler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdx -- 4 Haziran 2020; 13:27:8 >

• 1)11.sınıflara bu aylarda ne önerirsiniz hocam

2) yazın ne yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüseyinhayko cepkinci -- 21 Nisan 2019; 19:56:31 >

Besni ilçesi tarihin derinliklerinde gelen bir ilçedir.Besni aynı zamanda da çok hareketli sanayi ve eski ticaret kenti oluşu ile tanınır.Bunda Halep Ticaret Yolu üzerinde oluşu kadar, savunmaya son derece elverişli yapısı ve muntazam bir kaleye sahip oluşunun büyük bir payı vardır.Sulak ve ormanlık arazi varlığı ile çekiciliğini her dönemde canlı tutmuştur.Bu yüzden ''cennet eş'' manasına gelen Bethesna Bihicti, Bisni gibi isimlerle söylene gelmiştir.Malazgirt Zaferi ile Anadolu'ya giren Türkler Besni'ye üç kolda girerek burayı bir ''Türk Yurdu'' haline getirmişlerdir.Bunlar Saka İskit Türklerinin Varsak, Türkmenlerin Avşar ve Çerkez oymakları olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır.Tarihinde birçok saldırılara da hedef olan Besni özellikle Moğol ve Timur'un istilalarına karşı destanlaşan kahramanlıkları ile Yıldırım Beyazıt'dan taktirname alan ilk şehirdir.Osmanlı padişahlarından Yıldırım ve Yavuz Besni'ye uğramış, Baybors, Buldaç, Kamil ve Süleyman adlı Türk komutanları da Besni'de ağırlanmıştır.Evliya Çelebinin ''Hayran Kaldım'' dediği yer yine Besni'dir.Osmanlı Döneminde el sanatları bakımında zirveye çıkan Besni Anadolu'nun her yerinden gelen tüccarların akınına uğradığı, kervanların konakladığı bir yer olmuştur tarihte.İstiklal savaşı döneminde, milli bir ruhun savaş boyunca Besni'de de varlığına şahit olunur.İlk mebus Reşit Bey'in Sivas Kongresinde Atatürk'ün en yakın çalışma arkadaşı olarak maddi ve manevi destek verdiği de bilinmektedir.Ayrıca Hüveydi aşireti reislerinden Hasan ve Yusuf Beyler'in kurup organize ettiği Kuvai Milliye teşkilatı Antep ve Maraş savunmalarında büyük rol oynamıştır.Hatta Antep'teki Fransız silah deposuna ilk baskını yaparak birçok askeri esir alan yine bu teşkilattır.Cumhuriyet Döneminde ''Fetva Emirliği'' ne kadar çıkan bir çok alimin ve Divan Edebiyatına giren şiirlerin sahibi bir çok şairin yetiştiğini görmekteyiz.
  • Tebrikler hocam.Bugünlerde neler yapıyordun ? Eşit ağırlık olduğum için Tyt/Ayt mat için tavsiyelerin neler ? :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

9-10 çalışmadım pek

11 de özel ders aldım verilen ödevleri yapıyordum okulda ilk 5’te idim.Fen Lisesi bu arada okulum.11 de iyiydim ama unuttum konuları yazın geri
    Yaz boş geçti Yaz kursuna gittim öyle dinledim çıktım falan bazen dinlemedim Tyt idi.

12 ye geldik dershane TYT ve AYT anlattı hepsini dinledim nerdeyse yüzde 70-75 dinledim.
    Kendim ek olarak hiçbirşey yapmadım bu sene toplasan 300 oturup çözmedim bir gün.

12 ilk dönem 12.sınıf yazılı falan onlarla uğraşmak ile geçti.2 dönem yazılıları hallettik günde maks 1 saat çalışmışımdır oda arada sırada.11 de çalışıp 12 de Çalışmayınca kendimi salınca hep okulda ilk 5 te olan ben sonlara geriledim.

TYT- 80-90
    AYT-50-60

Hedef ODTÜ MAKİNA

Seneye bıraktım bu süreçte bana tavsiyeleriniz önerileriniz her
    şeyi dinlemek isterim.Tüm dersler Türkçe Dil bilgisi paragraf falan şu şekilde hallet şu kaynaklar iyi şeklindede tavsiye alabilirim. Bu süreçte nasıl bir yol izlemeliyim siz ne yaptınız bu şekilde de ortaya karışık tavsiye verirseniz çok memmun olurum.Şimdiden teşekkürler.

Forumumdan alıntıdır hocam🔥

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt
    Bu aylarda 11 konularını tamamen oturtmanız yararınıza olur. 12. sınıfa fazla yük altında kalmadan girersiniz.
    Yaz tatilinde de 9 ve 10dan eksik hissettiklerinizi tamamlayın ve 11 konularını unutmamaya çaba sarfedin.
    İyi çalışmalar!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AYT Matematik için öyle aman aman bir öneriniz var mı? Şunu yaptım çok yarar sağladı veya şu çok gereksizdi gibi?
    Her düşünce, hür düşünce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozdx

Bu aylarda 11 konularını tamamen oturtmanız yararınıza olur. 12. sınıfa fazla yük altında kalmadan girersiniz.
    Yaz tatilinde de 9 ve 10dan eksik hissettiklerinizi tamamlayın ve 11 konularını unutmamaya çaba sarfedin.
    İyi çalışmalar!
    bu sene içerisinde tyt ye hiç bakmadım sayılır hocam sadece ilk ünite olan sayılar ünitesine baktım sizce hata mı yapmışım??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüseyinhayko cepkinci -- 21 Nisan 2019; 20:6:30 >

Besni ilçesi tarihin derinliklerinde gelen bir ilçedir.Besni aynı zamanda da çok hareketli sanayi ve eski ticaret kenti oluşu ile tanınır.Bunda Halep Ticaret Yolu üzerinde oluşu kadar, savunmaya son derece elverişli yapısı ve muntazam bir kaleye sahip oluşunun büyük bir payı vardır.Sulak ve ormanlık arazi varlığı ile çekiciliğini her dönemde canlı tutmuştur.Bu yüzden ''cennet eş'' manasına gelen Bethesna Bihicti, Bisni gibi isimlerle söylene gelmiştir.Malazgirt Zaferi ile Anadolu'ya giren Türkler Besni'ye üç kolda girerek burayı bir ''Türk Yurdu'' haline getirmişlerdir.Bunlar Saka İskit Türklerinin Varsak, Türkmenlerin Avşar ve Çerkez oymakları olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır.Tarihinde birçok saldırılara da hedef olan Besni özellikle Moğol ve Timur'un istilalarına karşı destanlaşan kahramanlıkları ile Yıldırım Beyazıt'dan taktirname alan ilk şehirdir.Osmanlı padişahlarından Yıldırım ve Yavuz Besni'ye uğramış, Baybors, Buldaç, Kamil ve Süleyman adlı Türk komutanları da Besni'de ağırlanmıştır.Evliya Çelebinin ''Hayran Kaldım'' dediği yer yine Besni'dir.Osmanlı Döneminde el sanatları bakımında zirveye çıkan Besni Anadolu'nun her yerinden gelen tüccarların akınına uğradığı, kervanların konakladığı bir yer olmuştur tarihte.İstiklal savaşı döneminde, milli bir ruhun savaş boyunca Besni'de de varlığına şahit olunur.İlk mebus Reşit Bey'in Sivas Kongresinde Atatürk'ün en yakın çalışma arkadaşı olarak maddi ve manevi destek verdiği de bilinmektedir.Ayrıca Hüveydi aşireti reislerinden Hasan ve Yusuf Beyler'in kurup organize ettiği Kuvai Milliye teşkilatı Antep ve Maraş savunmalarında büyük rol oynamıştır.Hatta Antep'teki Fransız silah deposuna ilk baskını yaparak birçok askeri esir alan yine bu teşkilattır.Cumhuriyet Döneminde ''Fetva Emirliği'' ne kadar çıkan bir çok alimin ve Divan Edebiyatına giren şiirlerin sahibi bir çok şairin yetiştiğini görmekteyiz.
  • ichheissebb İ kullanıcısına yanıt
    Fiziği Umut Öncül ve Fem/Palme ile hallettim. Nihat Bilgin/Palme sbleri çözmüştüm ve olabildiğince bölüm denemesi çözmeye çalışmıştım.
    Kimyada Ayt için Palme KA/SB ile gittim. Tytsi için kitap çözmemiştim, palmenin yanlarını okudum sadece :D

Orijinalden alıntı: drmaths

Arkadaşlar size önce durumumu özetliyim.

9-10 çalışmadım pek

11 de özel ders aldım verilen ödevleri yapıyordum okulda ilk 5’te idim.Fen Lisesi bu arada okulum.11 de iyiydim ama unuttum konuları yazın geri
    Yaz boş geçti Yaz kursuna gittim öyle dinledim çıktım falan bazen dinlemedim Tyt idi.

12 ye geldik dershane TYT ve AYT anlattı hepsini dinledim nerdeyse yüzde 70-75 dinledim.
    Kendim ek olarak hiçbirşey yapmadım bu sene toplasan 300 oturup çözmedim bir gün.

12 ilk dönem 12.sınıf yazılı falan onlarla uğraşmak ile geçti.2 dönem yazılıları hallettik günde maks 1 saat çalışmışımdır oda arada sırada.11 de çalışıp 12 de Çalışmayınca kendimi salınca hep okulda ilk 5 te olan ben sonlara geriledim.

TYT- 80-90
    AYT-50-60

Hedef ODTÜ MAKİNA

Seneye bıraktım bu süreçte bana tavsiyeleriniz önerileriniz her
    şeyi dinlemek isterim.Tüm dersler Türkçe Dil bilgisi paragraf falan şu şekilde hallet şu kaynaklar iyi şeklindede tavsiye alabilirim. Bu süreçte nasıl bir yol izlemeliyim siz ne yaptınız bu şekilde de ortaya karışık tavsiye verirseniz çok memmun olurum.Şimdiden teşekkürler.

Forumumdan alıntıdır hocam🔥
    Türkçeyi ben herhangi bir dil bilgisi kitabı okuyup, Birey B çözerek halletmiştim. Yanında bir de paragraf kitabı çözersen sıkıntı kalacağını düşünmüyorum. Sürekli tr bölüm denemesi ol, yapamam diye korkma, eminim ki seni çok geliştirir.
    Diğer dersleri de genel olarak kitaptan çalışarak ve deneme çözerek halletim. Her ders için 1 2 güzel sb ve 1 2 güzel deneme belirle ve bunları bitirmek için çaba sarfet.

• Sence yazın 12nin konularını halletmek-tyt konularının yaklaşık yüzde 35ini bitirmiş 75 80 net yapan hedef ilk 20k olan biri için-aptallık mıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ilkerhalacoglu

Son ayların nasıldı hocam? Eğer deneme agirlikliysa analiz vs. nasıl çözülmediğini açıklayabilirsen sevinirim
    Deneme ağırlıklıydı. Yanlışlarım üstünde durmaya çalışıyordum, eğer bir soruda kendimi yetersiz hissediyorsam o konuya dönüp ufaktan tekrar göz atıyordum. Denemede sallayarak doğru tutturduğun veya öncülleri eleyip cevaba gittiğin sorulara da dikkat etmelisin.

• Bir de yanlış yaptığın soruları biriktirip öyle mi bakıyorsun yoksa yanlış yaptığında anında mi bakıyorsun hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-05F104A73

AYT Matematik için öyle aman aman bir öneriniz var mı? Şunu yaptım çok yarar sağladı veya şu çok gereksizdi gibi?
    345 ve Acilin denemeleri çözülmeli, bana çok faydası dokunmuştu.
    Her düşünce, hür düşünce.
  • Onclikle merhaba netlerim 50 60 arasinda ayt icin bazen 40 hatta 38 lere bile dustu konu eksiklerim var henuz bitirmedim konulari tyt ise 80 90 bandinda girdiğimiz tg geneli sinavlarda baya düşüş yasadim sıralamalarda pek umudum yok gecen yil ya da olasi bu durumlari yasayan biri ne tavsiye verir dis hekimliği ya da herhangi bi tip dusunuyorum tyt mat ve ayt fizik icin de kalan sureyi degerlendirip hala bi umut vvar midir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.