Şimdi Ara

EK YERLEŞTİRME [ ANA KONU ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
2
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR LÜTFEN HERKES BİLDİKLERİNİ YAZSIN BU KONUDA. BİLMEYENLER ÇOK BENDE DAHİL.

NASIL OLUYOR NEYE GÖRE OLUYOR VE ŞANSIMIZ NE KADAR ?

• takip
  • @sizosems hocam güzel özetlemiş direk alıntıladım;
    "Öncelikle şunu söyleyeyim ilk yerleştirmeden bir yere yerleştiyseniz 2. tercihi yapamıyorsunuz. İlk yerleştirmede açıkta kalanlar içindir 2. tercihler ve şu şekilde bir mantığı vardır : Eğer sen 450 puan almışsan ilk yerleştirmede 451 puanla kapayan yeri tercih edemezsin 2. tercihlerde , tercih etsen yerleşsen dahi kaydın yapılmaz. Sen atıyorum ilk yerleştirmede 449 puanla kapayan bir yer var ve sen onu yazmadın ilk tercihte ama yazsaymışsın giriyormuşsun işte 2. tercihi eğer orda kayıt yaptırmayan biri varsa sen yazıyorsun orayı ve büyük ihtimalde yerleşirsin. Bu açıklamayı geçen yıl aradım bulamadım hayrını görün tüm bilgiler ösym kaynaklıdır ve şunu tekrar belirteyim ki İLK TERCİHTE SİZİN PUANINIZDAN YÜKSEK KAPAYAN YERLERİ 2. TERCİHTE YAZAMAZSINIZ YAZSANIZ YERLEŞTİRİLSENİZ DAHİ ORAYA KAYDINIZ YAPILMAZ. İnşallah işinize yarar , kolay gelsin arkadaşlar. "
    Ben de geçen sene bu ekyerleştirme tantanasını yaşadım ondan sorunuz varsa sorun

• Bir yere yerleşip istediği yer icin ikinci tercihe girmeyi düşünen kimse varsa konudan çıkabilir, öyle bir dünya yok.
    2.tercihte tercih edeceğiniz yerde boş kontenjan olması ve o bölümün taban puanından fazla puan almış olmak gerekiyor.
    Bilmiyorum tarihler belli mi ama pek tabii ki 2-6 Eylül'den sonra olacağını söylememe gerek yok herhalde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brsykslr

@sizosems hocam güzel özetlemiş direk alıntıladım;
    "Öncelikle şunu söyleyeyim ilk yerleştirmeden bir yere yerleştiyseniz 2. tercihi yapamıyorsunuz. İlk yerleştirmede açıkta kalanlar içindir 2. tercihler ve şu şekilde bir mantığı vardır : Eğer sen 450 puan almışsan ilk yerleştirmede 451 puanla kapayan yeri tercih edemezsin 2. tercihlerde , tercih etsen yerleşsen dahi kaydın yapılmaz. Sen atıyorum ilk yerleştirmede 449 puanla kapayan bir yer var ve sen onu yazmadın ilk tercihte ama yazsaymışsın giriyormuşsun işte 2. tercihi eğer orda kayıt yaptırmayan biri varsa sen yazıyorsun orayı ve büyük ihtimalde yerleşirsin. Bu açıklamayı geçen yıl aradım bulamadım hayrını görün tüm bilgiler ösym kaynaklıdır ve şunu tekrar belirteyim ki İLK TERCİHTE SİZİN PUANINIZDAN YÜKSEK KAPAYAN YERLERİ 2. TERCİHTE YAZAMAZSINIZ YAZSANIZ YERLEŞTİRİLSENİZ DAHİ ORAYA KAYDINIZ YAPILMAZ. İnşallah işinize yarar , kolay gelsin arkadaşlar. "
    Ben de geçen sene bu ekyerleştirme tantanasını yaşadım ondan sorunuz varsa sorun

sözelcmisin bilmiyorum ama benim puanım 291 tarih İÖ ler 280 lerde almış en son ben salak gibi o şehirleri yazmadım sence bundan sonra yani ek tercihlerde yazsam gelme şansı ne ? bir de sağlık bölümleri yazacağım.

tercihler kayıtlardan kac gun sonra baslar ne zaman yayınlanır ?

• takip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çiftdikiş

Bir yere yerleşip istediği yer icin ikinci tercihe girmeyi düşünen kimse varsa konudan çıkabilir, öyle bir dünya yok.
    2.tercihte tercih edeceğiniz yerde boş kontenjan olması ve o bölümün taban puanından fazla puan almış olmak gerekiyor.
    Bilmiyorum tarihler belli mi ama pek tabii ki 2-6 Eylül'den sonra olacağını söylememe gerek yok herhalde.

eylüle kadar çok beklemiş oluyoruz örneğin ben kazanamadım ama ek tercihlere basvuracagım. o arada dershane baslıyor o nasıl olcak cok karısık bır durum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar peki bu yüksek yazamama durumu yeni açılan bölümler için de geçerli mi?Mesela bölüm bu sene açılmış ve puanı yok ve ben ilk tercihte giremedim.İkinci tercihte yine yazamıyor muyum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DiCaprio

quote:

@sizosems hocam güzel özetlemiş direk alıntıladım;

sözelcmisin bilmiyorum ama benim puanım 291 tarih İÖ ler 280 lerde almış en son ben salak gibi o şehirleri yazmadım sence bundan sonra yani ek tercihlerde yazsam gelme şansı ne ? bir de sağlık bölümleri yazacağım.

tercihler kayıtlardan kac gun sonra baslar ne zaman yayınlanır ?

hayır sayısaldım,soruna gelecek olursam tabi kontenjan kalır mı,kontenjan ek yerleştirme zamanı eklenir mi bunlar eylül'ün ortası gibi belli olur o yüzden %100 olur diyemem , geçen seneden örnek vereyim geçen sene 17 ağustosta ösys sonuçları açıklandı 3-7 eylülde kayıt tarihleriydi 27 eylül-1 ekimde tercih yaptık 4 ekimde açıklandı sonuçlar bu sene de 2-6 eylülde kayıtlar ama daha erkene çekerler geçen seneye göre ek yerleştirme takvimini, benim tahminim 13 eylüle kadar açıklanması gerektiğini düşünüyorum,biliyorum çok yardımcı olamadım şu ek yerleştirmede çıkan kontenjanlarla daha da netleştiririz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsykslr -- 26 Temmuz 2013; 19:48:58 >

• Mezunlara dersane Ekim'de başlıyor diye biliyorum, çoğu dersane de 2.yerleştirme konusunda kolaylık sağlıyor, gecen seneden hatırladığım kadarıyla ek yerleştirmede kazanıp giden biri dersane ile sözleşme imzalamış olmasına rağmen hiç ücret ödememişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: çiftdikiş

Mezunlara dersane Ekim'de başlıyor diye biliyorum, çoğu dersane de 2.yerleştirme konusunda kolaylık sağlıyor, gecen seneden hatırladığım kadarıyla ek yerleştirmede kazanıp giden biri dersane ile sözleşme imzalamış olmasına rağmen hiç ücret ödememişti.

eyvallah cok sagol. kontenjanlari beklicez artik

• peki yeni açılacak olan bölümleri nerede bulabiliriz acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SvsRq

peki yeni açılacak olan bölümleri nerede bulabiliriz acaba ?

onlar üniversitenin sitelerinde kontenjan kılavuzunun açıklanmasında doğru yazılıyor ama bazıları hiç yazmıyor kılavuzda öğreniyorsun
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SvsRq

peki yeni açılacak olan bölümleri nerede bulabiliriz acaba ?

onlar üniversitenin sitelerinde kontenjan kılavuzunun açıklanmasında doğru yazılıyor ama bazıları hiç yazmıyor kılavuzda öğreniyorsun

Teşekkürler hocam sağolun
  • Arkadaşlar şimdi gazi kamu yönetimi en son 362,52101 ile kapatmış benim puanım 362,38941 kontenjan açığı olursa buraya giremiyor muyum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecemelis

Arkadaşlar şimdi gazi kamu yönetimi en son 362,52101 ile kapatmış benim puanım 362,38941 kontenjan açığı olursa buraya giremiyor muyum?

Bende onu merak ediyorum bazıları puanın daha düşük olduğu için tercih edemezsin diyorlar. Bazıları da osym nin boş bırakmayacağını söylüyorlar hangisi doğru ben de merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecemelis

Arkadaşlar şimdi gazi kamu yönetimi en son 362,52101 ile kapatmış benim puanım 362,38941 kontenjan açığı olursa buraya giremiyor muyum?

Hayır. O zaman herkes 2. yerleştirmeyi bekler. ÖSYM de böyle bir çözüm bulmuş.
  • Arkadaşlar ek yerleştirme için taban puanı oraya yerleşen okul birincisinin puanı mı alıyoruz?
  • Bilen yok mu arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: muho125

Arkadaşlar ek yerleştirme için taban puanı oraya yerleşen okul birincisinin puanı mı alıyoruz?

hayır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.