Şimdi Ara

EK TERCİHLERLE BİLKENT ÜCRETLİ EKONOMİ Mİ YOKSA 9 AY MEZUN CENG Mİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ea da 2k sıralamam var.Bir salaklık ettim bilkent %50 ekonomi yazmadım yazsaydım gelecekti.Sonra ailem niye yazmadın diyip üstüme geldi bende bu kararımdan pişman oldum.Ben geçen sene sınava hazırlanırken ea dan ilk 500 e girer sonra sabancıda falan bilgisayar mühendisliği okurum yada koçta işletme + bilgisayar çapı yaparım kafasıyla hazırlandım.Matematik biraz zor olunca 2k sıralama geldi.Neyse bende koç %50 işletme yazmıştım gelir diye gelmedi.Şimdi önümde iki yol var ya mezuna kalıp hem sayısaldan hem eşit ağırlıktan hazırlanıp bir şekilde top ünilere girmeye çalışacam bilgisayar müh. için ya da bilkent ücretli ekonomi yazacam ek kontenjanlarla.Şöyle ki en kötü ihtimal bilkentin %50 veya ücretlisine sabancı ve koçun %50 lilerine yetecek bütçemiz var.En iyi ihtimalde zaten tam burslu girerim 9 ay sonraki sınavda.Benim ikilemde kalmamın nedeni bilgisayar mühendisliğini hem istemem hemde bu paraların bilgisayar mühendisliği için değecek olması.9 ay mezuna kalmamdaki zoruma giden şey ise 21 yaşında olmam.Seneye 22 olacağım.Yaş takıntısı biraz var.Bilkent ekonomi çok güzel bir bölüm ama bir bilgisayar mühendisliği değil hemde bilgisayar müh. ekonomiden daha fazla istiyorum.Siz bu durumda ne tavsiye edersiniz bana ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WitchKingOfAngmar666 -- 3 Eylül 2021; 15:41:34 >

• bilgisayar mühendisliği istiyorsan 1 sene daha kal hocam koç sabancı için

Orijinalden alıntı: schwarzlcht

ek tercihlerde bilkent ekonominin boş kontenjanı olacağına eminsin yani bence çok geç olmadan yks 2022'ye hazırlanmaya başla

2018 den beri her yıl 1 2 kişilik yer olmuş benden daha yüksek puanı yazacak var mı bilmiyorum.Ama işte bilgisayarın cazibesi daha farklı 9 ay için bu değer diyorum.Bilmiyorum kafam karışık.

• Ekonomi istiyorsan ve maddi durumunuz varsa yaz bence hocam. Bir sene daha kaybetmeye gerek yok. Bilgisayar yaparım falan diyorsan onu bilemem. Kesin bir karar vermemişsin gibi duruyor hocam. Bide bilgisayarı popülarite yüzünden isteme gibi bir durum var mı yoksa gerçekten sana uyacağını düşünüyor musun onu düşün. 21-22 yaşında olacağım diyorsun. O yüzden çok istemiyorsan bu sene yazıp git bence. Sonuçta bir yılını daha sınava harcayacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Shepard- -- 3 Eylül 2021; 15:19:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şahsi olarak cevap vermek gerekirse ben maddi durumum olsa dahi mezuna kalırdım ve bu süreç içerisinde kendimi sadece YKS alanında değil başka alanlarda da geliştirirdim. 2K sıralaması olan birisi için yapıyorum bu yorumu.

Zor bir yolda yürümek mecburiyetinde olan insanlar, yolda yürümeye başlamadan önce gönüllerinde ve zihinlerinde yürümek ve yol almak zorundadırlar. Evvela, bu yolu ben nasıl aşarım, korkusundan kurtularak yola çıktıklarında görürler ki, yol zor da olsa bir müddet sonra aşılmış yürünmüş ve hedeflenen yere gidilmiştir. İşte o zaman, insanların yüreklerinde, aslında yolun zannedildiği kadar zahmetli olmadığına ve bütün sıkıntılı yolların aşılabileceğine dair bir iman doğar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Shepard-

Ekonomi istiyorsan ve maddi durumunuz varsa yaz bence hocam. Bir sene daha kaybetmeye gerek yok. Bilgisayar yaparım falan diyorsan onu bilemem. Kesin bir karar vermemişsin gibi duruyor hocam. Bide bilgisayarı popülarite yüzünden isteme gibi bir durum var mı yoksa gerçekten sana uyacağını düşünüyor musun onu düşün. 21-22 yaşında olacağım diyorsun. O yüzden çok istemiyorsan bu sene yazıp git bence. Sonuçta bir yılını daha sınava harcayacaksın

Hocam bilgisayarı gerçekten çok istiyorum.İlk defa kendi hesap makinemi kodladığımda o dünya baya büyülemişti beni.Şimdi yapay zeka,otonom araçlar,otonom silahlar falan baya cezbedici bir alan.Öte yandan bilkent ekonomi istememin nedenide içerik olarak matematik ağırlıklı olması. Bilkent ekonomiye girersem hem olasılık hem istatistik derslerinin fazlalığından ve bilkentin bu bölüm için genel seçmelilerinin çok olmasından dolayı bilgisayar alanında da kendimi geliştiririm ayrıca CTİS ile yan dal yaparım dedim.Ayrıca Bilkentin etiketide yurt dışında çok iyi ünilerde mastera kabul almamı sağlatır.Zaten master içinde bilgisayar bilimleri düşünüyorum.Biraz dolaylı yollardan olurdu ama genede bilgisayar bilimlerinde kendimi geliştirmiş olurum.İşte bu kadar dolaylamanın mantığı var mı 9 ay için onun muhasebesini yapıyorum direk Bilkentin veya top ünilerden birinin bilgisayar mühendisliğine girip kendini geliştirmek çok daha kolay gibi geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • WitchKingOfAngmar666 W kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar için dene o zaman hocam. Ekonomi okurken ben nereye geldim falan olabilirsin belki. İngilizceyi falan halletmeye çalış o zaman sene içinde. Hazırlığı atlayarak vakit kaybetmemiş olursun hem. Umarım kazanırsın istediğin yeri. Başarılar şimdiden :)

Orijinalden alıntı: -Shepard-

Bilgisayar için dene o zaman hocam. Ekonomi okurken ben nereye geldim falan olabilirsin belki. İngilizceyi falan halletmeye çalış o zaman sene içinde. Hazırlığı atlayarak vakit kaybetmemiş olursun hem. Umarım kazanırsın istediğin yeri. Başarılar şimdiden :)

Eyvallah hocam sağolun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bilkent iktisat'ta okuyup ctis ile yandal yapabilirsin. bunun da üstüne çok fazla seçmeli ders var bilkent iktisat'ta, cs bölümünden de bir sürü ders alabilirsin dolayısıyla. ayrıca iktisat okumak ufkunu açar, ama tabii hayattan ne beklediğine de bağlı bu. eğer maddi durumun iyiyse pişman olmazsın.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.