Şimdi Ara

Ejder Kapanı (2010) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
120
Cevap
0
Favori
5.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Resmen hayal kırıklığına uğradık.
    O kadar övdüler o kadar reklam yaptılar o kada fragman yayınladılar ki, görende eşi benzeri olmayan bir film geliyor sanar.

Nejat İşler, Ceyda Düvenci'nin hiç rolü yok ki be kardeşim..
    Uğur Yücel gibi bir üstad nasıl bu kadar kötü rol yapabilir.

Çok büyük umutlarla gittik hüsrana uğradık, salondan çıkan çoğu kişi bundan bahsediyordu.

Kısaca beğenmedim...
  • Ya abi anlamıyorum ki bu bizim insanlarımız ne istiyor? 15 sene önce 1900 bölümlük ferhunde hanım falan diye dizi yapan bir toplum kalkıp birden kartal göz kanlı elmas indiana jones gibi film falan mi bekliyorsunuz? Onlar türkiyede olmaz be gülüm olmaz..Onlar 70 lerde rekorlar kıran filmler yaparken biz battal gaziyi yapmışız bu yani tranbolinden zıplayan malkoçoglunu yapmışız..Eleştiri falan değil ya bu yaptığımız bizim düpedüz şımarıklik..
  • Filme dün arkadaşımla gittim. Arkadaşım filmi beğendini söyledi ama ben beklentilerim büyük olduğu için ve beklentilerimi hiç karşılamayan bu film için aynı şeyleri söyleyemem malesef, filmi kurtaran kenan imirzalıoğlu olmuş oda olmasaydı parama gerçekten yazık olucaktı. Aksiyon sahneleri fena değildi hiç yokken gerçekçiydi, saçma değildi...

Şöyle toparlarsak film, vasatın biraz yukarısında...
  • Cem Yılmaz,Mahsun gibi insanlar Türk Sineması için büyük şans bence.Eleştiri yaparken geçmişten günümüze olan gelişim göz ardı edilmesin.Damacana,İvedik gibi filmler asla Türk Sineması'na yakışmayacak ancak Bumerang Cehennemi,Güneşi Gördüm,KV IRAK,Ejder Kapanı gibi filmler medar-ı iftiharımız bence.ABD'de Sinema 1.Sektördür.Türkiye'de ise sanırım 1.Sektör tarımdır.Yani bir tarım ülkesiyiz.ABD ise Sinema'nın babası.Lütfen onlarla kıyas yapayalım.Ben en çok yabancı film izlemeyi severim.Türk Filmi çok nadir izlerim ama gene de bir gelişim olduğunu inkâr edemem.Gelişim yavaş ama bir gelişim söz konusu,evet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 26 Ocak 2010; 13:24:08 >
  • Türkiye'de yapılan filmleri baz alırsak gayet başarılı bir film olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: STMUS

Türkiye'de yapılan filmleri baz alırsak gayet başarılı bir film olmuş.

yani..

Ne umutlarla gittiğinize bağlı.. Türk Sineması olarak bakarsanız başarılı hollywood sinemasına göre kıyaslamak gülünç olurdu..
  • İlk yarısı zayıftı ve ara olunca beklentilerimin altında kalacağanı düşündüm ama ikinci yarı hareketlendi. Filmin aksiyon sahnelerine ve kurgusuna bakacak olursak Hollywood filmlerinin yıllardır yaptığı şeyleri Türk sinemasının denemeye başladığını görebiliriz. Geç de kalmış olsak beni memnun etti. Çok büyük beklentilerle gitmediğiniz takdirde salondan memnun ayrılacağınızı düşünüyorum.
  • Kabadayı ve Pars: Kiraz Operasyonu filmleriyle kıyaslarsak -neticede suç-polisiye- film nasıldı? Beğenmeyenler neden beğenmediklerini daha net açıklarlarsa daha iyi olur aksi halde hiçbir anlam ifade etmiyor yazdıkları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

quote:

Orijinalden alıntı: clemenza123

filmin sonu keşke öyle olmasaydı çünkü öyle olması değiştiriceğine sıradanlaştırmış filmi çok benzer son gördük çünkü ama yinede başarılı sayılırdı bence.
    Fakat Uğur Yücel in konuşurken sesini bi garip yapmasına cidden anlam veremedim tırmaladı resmen kulağımı.

Acayip kasmışdı kendini filmin başından sonuna kadar kasıntılı oynadı durdu rolünü arkadaş birde orijinal bi şeyler yapın yav onlarca filmden diziden esinlenmiş durmuşlar,

Bişey bilmediğini bari bu kadar belli etme..Yok neymiş herkes birbirinden alıyormuş..Eğer burdan yola çıkarsak 1500 lü yıllara kadar gitmek zorunda kalırız..

• Film güzel sinemada izlemek lazım. Oyunculuklar çok iyidi. Uğur Yücelin sesine bu kadar çok takılmamak lazım çok kötü bir ses çıkarmamıs adam en azından ben beğendim.. Sinemada izleyin Türk sinemasına destek verin.
  • Ejder Kapanı Çalıntı Mı?

Yazar Serkan Engin, romanının konusunun kendisinden izinsiz Ejder Kapanı adıyla filme çekildiğini iddia ediyor...

Geçtiğimiz Cuma vizyona giren ve ilgiyle karşılanan Ejder Kapanı adlı filmle ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Yazar Serkan Engin, “Uysal Cinayetler” adlı romanının konusunun kendisinden izinsiz alınıp senaryolaştırılarak Ejder Kapanı adıyla filme çekildiğini iddia ediyor.

Yazar, Erol Avcı’nın yapımcılığında, Uğur Yücel’in yönettiği ve senaryosunu Kubilay Tat’ın yazdığı Ejder Kapanı adlı filmde, tıpkı ismi geçen romanda olduğu gibi aftan yararlanarak dışarı çıkmış suçluları öldürerek kendince adaleti sağlamaya çalışan ve kız kardeşi bir sübyancı tarafından tecavüze uğramış bir seri katilin bulunduğunda dikkat çekerek, gene tıpkı romandaki gibi travmatik kişiliğe sahip iki dedektif tarafından olayın araştırılması, polis karakterinin tıpkı romandaki gibi yetimhanede büyümüş yalnız bir kişilik olması gibi benzerlikleri göz önüne seriyor.

Konu ile ilgili senaristle görüşen yazar, senaristin bu romandan hiç haberi olmadığını saatlerce anlattığını fakat bu kadar benzerliğin nasıl oluştuğuna dair somut bir açıklama yapamadığını belirtiyor.

Serkan Engin, Uysal Cinayetler adlı romanını, Can ve Gendaş yayınevlerinden olumlu yanıt alamayınca e-posta yoluyla sayısız insana gönderdiğini, geçen sene ise yersizyurtsuz.com adlı e-kitap sitesinden yayımlattığını, konuyla ilgili hukuki işlemleri başlatacağını belirtiyor.

Bu iddia ile ilgili filmin yapımcısının ne cevap vereceği ise merak konusu...

http://www.yersizyurtsuz.com/reyon/reyon/sengin/uysal_cinayetlersag.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Frost_Nova

Kabadayı ve Pars: Kiraz Operasyonu filmleriyle kıyaslarsak -neticede suç-polisiye- film nasıldı? Beğenmeyenler neden beğenmediklerini daha net açıklarlarsa daha iyi olur aksi halde hiçbir anlam ifade etmiyor yazdıkları.

Pars: Kiraz Operasyonu nu izlemedim bişey diyemem ama Kabadayı nın yanından bile geçemez kalite olarak.

bir önceki sayfada spoiler içinde verdim beğenmediğim taraflarını, eğer seyir zevkinizi bozmayacaksa açıp okuyun bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: a_2

Ya abi anlamıyorum ki bu bizim insanlarımız ne istiyor? 15 sene önce 1900 bölümlük ferhunde hanım falan diye dizi yapan bir toplum kalkıp birden kartal göz kanlı elmas indiana jones gibi film falan mi bekliyorsunuz? Onlar türkiyede olmaz be gülüm olmaz..Onlar 70 lerde rekorlar kıran filmler yaparken biz battal gaziyi yapmışız bu yani tranbolinden zıplayan malkoçoglunu yapmışız..Eleştiri falan değil ya bu yaptığımız bizim düpedüz şımarıklik..

filme giderken çok büyük beklentiler içerinde olursanız filmin sonunda büyük hayal kırıklığına uğrarsınız,
    bence türk sinemasının böyle yapıtlara ihtiyacı var,
    aliyle veliyle kıyaslama yapmayada gerek yok,
    ortada bir emek var zaman harcanmış hemde türk yapımı gidip destek olmak lazım bir dakisine daha iyisini yaparlar .

• Hıncal Uluç'un 27/01/2010 tarihli yazısından.. Bence biraz abartı var ama en alttaki özet bölümüne kesinlikle katılıyorum..

Hollywood filmi gibi ama Türk!..

SANIRSINIZ ki, Amerikalılar gelmiş İstanbul'da film çekmişler, aynen öyle.. Başından sonuna tam bir Hollywood filmi izledik.. Konusuna kadar.. Daha geçen haftalarda seyretmedik mi, Adalet Peşinde /Law Abiding Citizen'i.. Hani, Gerard Butler bir yanda önünde tecavüz edilen ve öldürülen karısı ve kızının intikamını almakla yola çıkıp, sonunda tek başına Amerikan Adalet sistemini değiştirmeye kalkıyordu, savcı Jamie Foxx'a karşı..
    Bu da öyle.. Kendisi askerde ve PKK savaşındayken, kız kardeşi tecavüze uğrayan Nejat İşler, intikam hırsı ile bir ölüm makinesine dönüşüyor.. Silahı Rambo bıçağı tesadüf değil.. Vietnam'da kafayı dağıtıp Amerika'ya dönüşte memleketi adam etmeye kafayı bozan Rambo'ya da gönderme olduğunu herkes anlasın için..
    Şimdi hapisten çıkmış ne kadar çocuk tecavüzcüsü varsa listede birer birer öldürülüyor. Yetmiyor.. Seri katil, intikamla yetinmiyor, sistemin de peşine düşüyor.. Ünlü Rahşan Affını hazırlayan Adalet Bakanı Müsteşarını da listeye alıyor ki, ibret olsun, bir daha kimse canilere af çıkarmayı düşünmesin..
    Seri katilin peşinde de polisler var tabii.. İstanbul Emniyet Müdürü, Cinayet Masası Şefi, Yardımcısı ve şube görevlisi..
    Seri katilin polisle alay eder gibi sıraladığı cinayetlerin videolarını emniyete göndermesi, her cesedi gene özel bir mekan ve özel bir sunumla polise vermesi hep Hollywoodvari.. Uğur Yücel'in son cinayeti önlemek için çılgınca araba kullandığı sahne de tam Amerikan işi.. Açılmakta olan köprünün bir ucundan öbürüne uçan arabayı kaç Hollywood filminde izlediniz hatırlayın..
    Uğur Yücel "Amerikalılar yaparsa, ben de yaparım" demiş ve yapmış da.. Ejder Kapanı'nı başından sonra sıkılmadan izledim. Hiçbir sahnesinde de "Olmamış" demedim.. Olmuş.. Bal gibi olmuş..
    İki müthiş oyunculuk da cabası.. Beynelmilel gibi bir harika film çeken yönetmen Sırrı Süreyya Önder, "Bu cinayeti çözemezsek, medya bizi bitirir, hatta hükümet gider" diyen Emniyet Müdürü rolünde olağanüstü.. Mizahı nasıl abartmadan veriyor, inanmazsınız..
    Ve Kenan İmirzalıoğlu.. "Jön yok" diyen Hülya Avşar hayatında hiç Kenan izlememiş belli.. Son Osmanlı'da bayılmıştım. Bu defa adını koydum. Tesadüf falan değil. Kenan birinci sınıf bir jön.. Birinci sınıf da karakter. Bu ikisini birleştiren çok azdır sinema dünyasında..
    Uğur, bildiğimiz Uğur.. Yönetmen olarak en iyi yanı, oyuncu Uğur'u kayırmamış. Kenan- Uğur dengesini çok iyi kurmuş..
    Kadın oyuncular zayıf.. Ceyda Düvenci'nin zayıf kalması senaryodan.. Rol sanki "Filmde kadın da olsun" diye yazılmış. Filmde niye var, belli değil. Niye yok oluyor, o da belli değil..
    Berrak Tüzünataç, Cinayet Masası'nda görevli polis ve de Kenan'ın sevgilisi rolünde çok donuk kaldı.. Çok daha çekici ve çarpıcı olmasını beklerdim. Bir tek Kenan'la sille tokat cilveleştiği sahne kaldı aklımda.. Yataktaki sert sevişme sahneleri dahil, gerisinde sanki "İş olsun" diye oynuyordu..
    Özet.. Ejder Kapanı Amerikan filmi olsa "Boş verin, böylesini çok gördünüz" derdim.. Türk filmi olunca "Görün.. Görün de, 'İstersek biz de yaparmışız' deyin" diyerek, şiddetle tavsiye ediyorum..

• Bu Hıncal'ın kafasına bişey mi düştü

Mutlaka bişey bulurdu ama berrakla yetinmişKenan'ı falan baya ezer diye düşünüyodum
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickimi değiştirdim

Bu Hıncal'ın kafasına bişey mi düştü

Mutlaka bişey bulurdu ama berrakla yetinmişKenan'ı falan baya ezer diye düşünüyodum

Aynen...

• Ben senarist olsaydım bu filmi daha ilginç bir hale getitirdim. Nasıl mı?

Katili sözde Nejat İşler olarak belirlerdim. Sonra bütün şüpheleri Berrak Tüzünataç üzerine yoğunlaştırırdım. En sonunda ise katili Ozan Güven olarak sunardım. Yukarıda bağlı olan adam ise Nejat İşler olurdu.
  • Arkadaş filme gitmiş ve söylediğine göre Nejat İşler toplam 1 dk oynuyormuş. Ama afişte ismi ve koca bir yüzü var Doğru mu bu?

(Not:Filmi izlemeye niyetim yok.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Arkadaş filme gitmiş ve söylediğine göre Nejat İşler toplam 1 dk oynuyormuş. Ama afişte ismi ve koca bir yüzü var Doğru mu bu?

(Not:Filmi izlemeye niyetim yok.)

Filmin başında ve sonunda çok az görünüyor,bunun dışında yok sadece ismi geçiyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.