Şimdi Ara

Ehliyetsiz Araç kullanmaktan ceza. ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı ramazanlar... Geliyim konuya dün kiraladığım araçla arkadaşımla beraber bi işimizi halletmek üzere yola koyulduk. Aracı teslim etmeden önce arkadaşıma verdim ehliyeti yoktu, ona verdikten 2 dk sonra çevirmeye denk geldik ve polis arkadaşıma ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yazdı ve aracı bana teslim ettiğine dair not düşüp bizi gönderdi. Şimdi öğrenmek istediğim aracı kiraladığım yere herhangi bir ceza gelir mi? Çünkü bana bir ceza yazmadı, aynı durum başka bir arkadaşımın başına gelmişti ve aracı bağlayıp arkadaşıma ve araç sahibine orda ceza yazıp ceza kağıtlarını arkadaşıma verip yollamıştı ama bana ve kiraladığımız firmaya o anda bir ceza yazmadı aracı da bağlamadı. Öğrenmek istediğim aracı kiraladığımız yere daha sonra bi ceza gelir mi?

• Hem kullanana hem kullandırana (araç sahibine) olmak üzere 1400'er lira, toplam 2800 TL ceza gelecektir. Kiraladığınız yere 15 gün içerisinde gelir muhtemelen.
  • Trafige acik alanda araci verdiysen insallah gelir. Yok kuytu kosede verip 2 dk surdureyim derken yakalandiysan, Allah yardimciniz olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin bilmiyorum ama mantık yürütürsek araç kiralama şirketine ceza gelmemesi gerek. Sonuç olarak orası bir ticarethane ve aracını ehliyetli birine kiralamış. Bunu da muhtemelen resmi bir evrak ile kayıt altına almış.

Bu durumda aracı ehliyetsiz birinin kullanması onların sorumluluğunda olmaz. Her aracın başına da bir görevli koyamayacaklarına göre...

• quote:

Orijinalden alıntı: vozer

Kesin bilmiyorum ama mantık yürütürsek araç kiralama şirketine ceza gelmemesi gerek. Sonuç olarak orası bir ticarethane ve aracını ehliyetli birine kiralamış. Bunu da muhtemelen resmi bir evrak ile kayıt altına almış.

Bu durumda aracı ehliyetsiz birinin kullanması onların sorumluluğunda olmaz. Her aracın başına da bir görevli koyamayacaklarına göre...

Zaten kiralama sirketi kiralayana odettirmiyor mu bunu? Onlar için bir sorun olmamasi lazim.

• 1400 lira arkadasınıza 1400 lira kiralama şirketine kesilmiştir doğal olarakta şirket borcu size ödettirecektir yani diyebiliriz ki 1400 arkadasınıza 1400 size
  • kiralık araç firması ile birlikte sürücüye de ceza gelir. sürücü ölümlü kaza yaparsa firma aleyhine tazminat davası bile açılır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vozer kullanıcısına yanıt
    bu işler mantık yürütmeyle olmaz ortada kanunlar var ister beğen ister beğenme. kiralık araç firmaları da sözleşmeye yazarlar hani imza attığınız o küçücük yazıları olan ve muhtemelen okumadığınız sözleşme bu gibi durumlarda firma üzerine gelecek cezaları tarafınıza rücu edeceğini belirtir siz de imzayı attığınızda bunları kabul ettiğinizi beyan edersiniz.
  • Araca ceza gelecek olsa bağlardı.Bence gelmez ceza size teslim ettiğine dair belge vermiş.
  • Araç kiralandıktan sonra Ruhsat sahibi sizmişsiniz gibi davranılır. Ceza önce Oto kiralamaya gider onlar da sizden tahsil ederler geçmiş olsun.
  • degobar kullanıcısına yanıt
    Kanunlar da mantık yürütülerek hazırlanıyor. Gökten zembille inmiyor onlar.
    Her durumu , adil ve tarafsız düşünüp mantık yürütürseniz kanunlarla aynı şeyi bulmuş olmanız lazım ancak Türkiyede böyle değil o ayrı bir konu.
  • sadece Türkiye ile ilgili değil her ülkede garipsenecek kanunlar vardır

http://www.****.com/garip-olaylar/3602010-dunyanin-ilginc-kanunlari-yasalari-ozel-paylasim.html
  • barisatlas B kullanıcısına yanıt
    http://www.****.com/garip-olaylar/3602010-dunyanin-ilginc-kanunlari-yasalari-ozel-paylasim.html

ülkemiz dışında da garip kanunlar mevcut
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.