Şimdi Ara

Ehliyet Sınavına Girecekler - 20 Ekim 2012 (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.129
Cevap
27
Favori
190.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adınıza sevindim hocam. Sizin galiba 5-6 mayısta direksiyon sınavınız var.
  • 5 mayısta ctesi yani.

Hemde listede ilk sırada ben varım, 8.30 da. İlk sırada olmak avantaj mı dezavantaj mı bilemedim ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: SS10

5 mayısta ctesi yani.

Hemde listede ilk sırada ben varım, 8.30 da. İlk sırada olmak avantaj mı dezavantaj mı bilemedim ama

Avantaj sağlar herhalde. Eğer çok kayıt yaptıran varsa 4-5 dakika sürer sonra diğer bekleyenlere sıra gelir. İşiniz kısa sürede biter yani... Dezavantajı ise erken kalkıp gitmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomb.raider

quote:

5 mayısta ctesi yani.

Avantaj sağlar herhalde. Eğer çok kayıt yaptıran varsa 4-5 dakika sürer sonra diğer bekleyenlere sıra gelir. İşiniz kısa sürede biter yani... Dezavantajı ise erken kalkıp gitmek.

Benim tek korkum, dur-kalklarda, kalkarken heyecan yapıp arabayı hoplatmak stop ettirmem inşallah, bugünde dur-kalk yaptım baya ama stop ettirmedim.

Dediğim gibi heyecan yaparsam kalkarken sıkıntı yaşarım gibime geliyor

• quote:

quote:

quote:

5 mayısta ctesi yani.

Benim tek korkum, dur-kalklarda, kalkarken heyecan yapıp arabayı hoplatmak stop ettirmem inşallah, bugünde dur-kalk yaptım baya ama stop ettirmedim.

Arabayı seçme şansınız varsa, eğer dizel arabada varsa dizeli seçin. Çünkü debriyajdan az birşey çekince gaza vermeden araba ilerliyor. Benzinlide ise gaz vermek gerekiyor. O yüzden biraz acemiler için (yanlış anlamayın, genel) sıkıntı yaşıyor bu konuda. Arabayı kaldıramıyorlar. Ben dizele çok alıştım. O yüzden dizeli seçeceğim. Haftaya cuma günü kursa gidip bana biraz araba kullandırın diyeceğim. Cumarteside sınava girip Allah'ın izini ile geçeceğim. Daha doğrusu hepimiz Allah'ın izini ile geçeceğiz İnşallah.

• quote:

quote:

quote:

quote:

5 mayısta ctesi yani.

Arabayı seçme şansınız varsa, eğer dizel arabada varsa dizeli seçin. Çünkü debriyajdan az birşey çekince gaza vermeden araba ilerliyor. Benzinlide ise gaz vermek gerekiyor. O yüzden biraz acemiler için (yanlış anlamayın, genel) sıkıntı yaşıyor bu konuda. Arabayı kaldıramıyorlar. Ben dizele çok alıştım. O yüzden dizeli seçeceğim. Haftaya cuma günü kursa gidip bana biraz araba kullandırın diyeceğim. Cumarteside sınava girip Allah'ın izini ile geçeceğim. Daha doğrusu hepimiz Allah'ın izini ile geçeceğiz İnşallah.

inşallah bende bugün diyorum bu arabaya gaz vermediğim halde nasıl kalkıyor meğer dizel olduğundanmış herhalde sınav arabasıda dizel olur kanımca

peki dizel arabalarda geri vitese atınca, debriyaj ayarı yapılıp frenden ayağı çekincede aynı şey geçerli mi ? arabaya yine kendi mi gidiyor biraz geri yoksa geri viteste bu durum yok mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SS10 -- 3 Mayıs 2012; 21:02:09 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

5 mayısta ctesi yani.

inşallah bende bugün diyorum bu arabaya gaz vermediğim halde nasıl kalkıyor meğer dizel olduğundanmış herhalde sınav arabasıda dizel olur kanımca

peki dizel arabalarda geri vitese atınca, debriyaj ayarı yapılıp frende çekincede aynı şey geçerli mi ? arabaya yine kendi mi gidiyor biraz geri yoksa geri viteste bu durum yok mu ?

Var var. Geri vitese atıncada debriyajdan çekince kendisi gider. Dizelin benzinliden tek farkı torkunun yüksek olması. Bu durumda arabaya gaz vermeden hareketini sağlıyor. Kalkış için avantajdır. Çok basit bir örnek vereyim. Bundan 4-5 yıl önce Şahin kullanmıştım. Rampada arabayı kaldıramıyordum. Belki 10-15 kez denemişimdir ama bir türlü kaldıramamıştım arabayı rampadan. Dizel Focus denedim. Arabayı rampada çok rahat ve geriye kaçırmadan kaldırmıştım. O yüzden ben dizeli seçeceğim. Şimdi benzinlide sürekli stop ettirirsek boşu boşuna bir daha para vermeyelim

• sınavı geçtim
    şuan için hayat güzel
    araç kullanmaya başlayacagm
    GALAXY S3 GUZEL ÇIKIŞ YAPAMADI İPHONE 4 DEN SONRA 4S GİBİ 2-3 ÖZELLİKLE ÇIKTI TASARIMIDA KÖTÜ. MUTLUYUM
  • arkadaşlar ben bisey sormak istiyorum direksiyon sınavını geçtik diyeli bizi geçiçi belge türü vs vericeklermi serfitikayı alana kadar
  • Hoca yarın 7.30da gel dedi ilk ben gireceğim heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcan1588

arkadaşlar ben bisey sormak istiyorum direksiyon sınavını geçtik diyeli bizi geçiçi belge türü vs vericeklermi serfitikayı alana kadar

Hayır tabikide. Sınavı geçtikten sonra gün içinde sonuçlar açıklanıyor. Bu sonuçlar MEB'e gidip onaylanıyor. Sonra dosyaları alıp emniyete gidiyorsun. Şoförler odasından belge alıp dolduruyorsun falan. Bu prosedürleri öğrenirsiniz sonra. Fakat şu dosyanın MEB'e gittikten sonra kaç gün içinde geleceğini bilmiyorum. Bazıları 1-2 gün diyor. Bazıları ise 1 haftada anca biter diyor. Gerçi girdiğim yerde sürücü kursu 2 tane. Hemen onaylanır herhalde.
  • quote:

quote:

arkadaşlar ben bisey sormak istiyorum direksiyon sınavını geçtik diyeli bizi geçiçi belge türü vs vericeklermi serfitikayı alana kadar

Hayır tabikide. Sınavı geçtikten sonra gün içinde sonuçlar açıklanıyor. Bu sonuçlar MEB'e gidip onaylanıyor. Sonra dosyaları alıp emniyete gidiyorsun. Şoförler odasından belge alıp dolduruyorsun falan. Bu prosedürleri öğrenirsiniz sonra. Fakat şu dosyanın MEB'e gittikten sonra kaç gün içinde geleceğini bilmiyorum. Bazıları 1-2 gün diyor. Bazıları ise 1 haftada anca biter diyor. Gerçi girdiğim yerde sürücü kursu 2 tane. Hemen onaylanır herhalde.

dostum peki belgeleri bizmi alıyoruz zaten direksiyon sınavına pazar günü giriyorum akşamı açıklanıyo ben en geç salı günü belgeleri alablirmiyim karakolda tanıdığimiz var aile dostu emliyet müdürü

• çok şanslısınız istanbulluar cifte standart bu yaww
  • quote:

quote:

quote:

dostum peki belgeleri bizmi alıyoruz zaten direksiyon sınavına pazar günü giriyorum akşamı açıklanıyo ben en geç salı günü belgeleri alablirmiyim karakolda tanıdığimiz var aile dostu emliyet müdürü

Karakol olayi belki ehliyetini erken almaya yarar. Hemen aksaminada alabilirsin fakat belgelerin MEB tarafindan onaylanmasi gerekiyor. Onun surecini bilmiyorum.

• alo 147 den mebi aradım

karışıklıgı ilettim

istanbul 5-6 mayıs

beyfendi 12-13 mayısda yapılacagını söyledi internette yazan o

fakat izmir 26-27 ilgili birime göndedim raporu felan dedi birşey çıkarmı bilimiyorum. şu karışıklıga bir el atsınlar artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColDasHeLL -- 4 Mayıs 2012; 13:11:19 >
  • Biz çok şanslıyız ozaman
  • Beyler motor sorularında oluyordu yağ lambası filan sönmesi gerekir diye önce kontağı açıp onlara dikkat edeyim mi yoksa direkt kontağı çevirip çalıştırayım mı arabayı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selkêt

Beyler motor sorularında oluyordu yağ lambası filan sönmesi gerekir diye önce kontağı açıp onlara dikkat edeyim mi yoksa direkt kontağı çevirip çalıştırayım mı arabayı?

önce bir tık çevir sonra bekle ışıklar sönünce çevir
    Hepsinin sönmesini bekleme sakın :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ColDasHeLL

alo 147 den mebi aradım

karışıklıgı ilettim

istanbul 5-6 mayıs

fakat izmir 26-27 ilgili birime göndedim raporu felan dedi birşey çıkarmı bilimiyorum. şu karışıklıga bir el atsınlar artık

Hocam o zaman sizinde sınavınız 12-13 mayısa çekilebilir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ColDasHeLL

alo 147 den mebi aradım

karışıklıgı ilettim

istanbul 5-6 mayıs

Hocam o zaman sizinde sınavınız 12-13 mayısa çekilebilir.

valla adam hakketten çok iyidi temiz bir konuşma yaptı helal olsun dinledi yardımcı oldu dedim böyle böyle sütlerle gündeminiz meşgul anlıyorum ama şu olayıda bi cözerseniz güzel olur tamam dedi aynı bu yukarda dediklerimi yazdı işte dedim hoca not gecermisin altında önemli diye yazdımı bılmıyorum tamam dedi ama bakacaz artık yolladım demişti zaten kayıt altına alınıo yani dinlerlerse anlarlar sorunu :D inş çekerler ya 26-27 mayıs nedemek arkadaş şakamı bu .kaldıki ben 12-13 ünde açık ögretim sınavına girecegim

bu arada 5-6 mayısdan adamında haberi yoktu

• 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.