Şimdi Ara

Egzozdan kıvılcım atması?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2006 model 1.5 dci aracım var 127.000km'de. Dün gece 270 km falan bi uzun yola çıktım süratli gittim (gitmem gerekiyordu) 110-150 arası. Son 15 20 km yolum kalmıştı yolda güzeldi dip gaz gittim 170 180 arası 7 8 dakika falan. Aynadan bir baktım arabanın arkasında kıvılcımlar var. Çektim kenara bekledim 1 2 dakika geçti kıvılcımlar çekişte falan bir sorunda yok. 110'la falan yolu tamamladım. Bu neden olmuş olabilir yakıttan falan mı? Çok zorladığım için mi? Kalıcı bir hasar olmuş mudur motorda? Cevaplarınızı bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Egzozdan Kıvılcım Çıkması

Egzozdan kıvılcım çıkması, genellikle dizel araçlarda görülen bir sorundur. Bunun birkaç olası nedeni vardır:

• Dizel Partikül Filtresinin (DPF) Tıkanması: DPF, egzoz gazlarındaki is parçacıklarını tutan bir cihazdır. Tıkanırsa, ısı ve basınç artabilir ve egzozdan kıvılcım çıkmasına neden olabilir.
    • Yakıt Enjektörlerinde Sorun: Arızalı yakıt enjektörleri, silindire fazla yakıt püskürtebilir ve bu da egzoz gazlarında yanmamış yakıt birikmesine neden olabilir. Bu yakıt, egzoz sisteminde tutuşarak kıvılcım çıkarabilir.
    • EGR (Egzoz Gazı Devridaimi) Sisteminde Sorun: EGR sistemi, egzoz gazlarının bir kısmını emme manifolduna geri göndererek yanma sıcaklığını düşürür. Bu sistemdeki bir sorun, egzoz gazlarının aşırı ısınmasına ve kıvılcım çıkmasına neden olabilir.
    • Turboşarj Arızası: Turboşarj, egzoz gazlarını motora geri göndererek güç ve verimliliği artırır. Arızalı bir turboşarj, aşırı ısı ve basınç oluşturabilir ve bu da egzozdan kıvılcım çıkmasına yol açabilir.
    • Egzoz Manifoldu Çatlağı: Egzoz manifoldu çatlakları, egzoz gazlarının motor bölmesine sızmasına ve kıvılcım oluşmasına neden olabilir.

Egzozdan kıvılcım çıkması, altta yatan bir sorunun işareti olabilir. Sorunu teşhis etmek ve onarmak, daha ciddi sorunları önlemek için önemlidir. Aracınızdan egzozdan kıvılcım çıkıyorsa, derhal bir profesyonele başvurmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bir şey olmaz o kadar gitmekten. biz uzun yolda 180 sabitliyoruz yol boyunca 5000d/d çeviriyor araç.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • egzoz deyince aklıma gelen tek şey

https://youtu.be/WFVRrV8xQgU
  • susturucuların içinde biriken kurumlar yanmıştır
  • Yoldaki prinç tanesi büyüklüğündeki taş ve asfalt kalıntıları o yüzskek hızlarda havalanıp aracınızın sltına sürter ve gece kolayca görülebilen kıvılcımlara neden olur.

Dünya hız rekoru denemelerinin asfaltta değil tuz çölü üzerinde yapılması bu yüzden.

• quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

Yoldaki prinç tanesi büyüklüğündeki taş ve asfalt kalıntıları o yüzskek hızlarda havalanıp aracınızın sltına sürter ve gece kolayca görülebilen kıvılcımlara neden olur.

Dünya hız rekoru denemelerinin asfaltta değil tuz çölü üzerinde yapılması bu yüzden.

Hocam mantıklı ama düz asfaltta gidiyorsun o kadar durup dururken neden çıkmaya başlasın ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: pixelbs

susturucuların içinde biriken kurumlar yanmıştır

Motora bir şey olmaz diyorsunuz o halde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şekilsiniz ya -- 21 Şubat 2017; 23:46:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.