Şimdi Ara

Egzoz emisyon ölçümü hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ilkkez arabayı muayeneye sokucam onceki sahibi muayeneye 10 sene boyunca sokmamis (nasil dolasmis o da muamma) muayene içinde yanlış bilmiyorsam egzoz emisyon ölçümü yaptırmış olmak gerekiyor. Bize yakın bi ölçüm istasyonu var ama her yere guvenilir mi yerine göre değişen birşey var mı ve de bunun ucreti ne kadar gecikme ucreti var mı ne kadara mal olur bana zaten muayene cezası 1000 tl inşallah egzozdan fazla bir meblağ çıkmaz yardiminizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yetkili ölçüm noktası olması yeterli. Muayene istasyonunda da ölçüm yapılıyor aslında. Fiyatlar sabit ve gecikme zammı olmuyor. Ölçüm yapılıp egzoz emisyon ruhsatınıza işleniyor.

Peki hangi durumlarda hangisini tercih etmeli? Aracınızın emisyon bakımından sıkıntı yaşama ihtimali varsa ( örneğin çok siyah duman atıyorsa ya da dpf filan iptalse) Tüvtürk'teki egzoz ölçümünden geçme ihtimaliniz düşük. Bu durumda dışarıdaki ölçüm yapan yerlerden ölçümü yaptırıp muayeneye girmek tercih ediliyor.
  • MecEngineer M kullanıcısına yanıt
    teşekkürler peki nekadar oderim tahminen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan_24 -- 14 Şubat 2017; 23:25:35 >
  • gokhan_24 kullanıcısına yanıt
    Egzoz emisyon yaprağınız varsa ödeyeceğiniz ölçüm ücreti en son 50 TL idi. Ruhsatınızın arasına bakın, o kırmızı egzoz emisyon sayfası yoksa bir kereliğine onu da almanız gerekecek ki o da 20-30 lira bir şeydi.
  • Muayenesi olmayan araci nasik satin aldiniz?

• Merhaba.

Yoksa bizden arabayı alan siz misiniz. Babam 10 senedir muayeneye girmeyen arabayı satmıştı. Ama bizimki Kia Ceres kamyonetti.
  • egzoz emisyon işini dısarda yapan yerlerden birine yaptırın diğer türlü uğraştırırlar ilk cıkısta kacak yada dagılma flan varsa gecmeme durumu oluyor arac kac model bilmiyorum gerci ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • akraba tarafından babamın üzerine alınmış ve 9 sene kullanılmış bi araç borclarini odemediğinden araca el koyduk simdi temize cikarmaya çalışıyoruz iste akraba kazığı yiyenlerdeniz anlicanız dostlar bende arabalardan fazla anlamam teknik olarak ise egzoz muayenesinden basliyim dedim onumuzdeki ayda maaşı alınca muayeneye sokarım kalma ihtimali yuzde 80 olur diye düşünüyorum cunku bi komsumuz lastiklerin kabak oldugunu soyledi egzoz konusunda ise bi anormallik gormedom ben siyah duman yok sadece ilk çalışma esnasinda yakıt kokusu geliyo sanırsam buda normal bise egzoz muayenesini zamaninda yaptirmamanin cezasi bin kusur liraymis diye duydum inşallah dogru değildir. onun disinda vitesi birden ikiye atarken takılarak geçiyo bazen zorluyorum baskı balatayla ilgili olabilir çunku kavramada da zayiflik hissediyorum ozellikle dik yokuslarda 1. ustundeki viteslerde arac yurumuyo gazi almiyo gibi . onun dışında fren lambaları ve geri vites lambaları yanmıyo onlara baktircam muhtemelen lastikleri değistircem bide bazen araba rolantide beklerken stop edebiliyo bi kac kez yasadim isikta beklerken. bu nedir tam bilmiyorum. simdilik aklima . Babamin bu islerle hic alakası olmaz o yuzden araba ustume kaldı he arabayı satın kurtulun diyenleriniz olabilir . onu da yapamıyoruz bu malum akraba(!) baska vukuaatları yuzunden hem evimizde hemde arabada haciz var borc yapilandirildigi icin mallara el koymadılar ama haciz dosyası açık yani satamiyoruz da babama kalsa araba çuruycek. neyse dostlar baya bi icimi doktum tavsiyelerinizi memnuniyetle dinlerim. Güngören ve çevresinde bu bakımları yaptirabileceğim onerebilceğiniz yer var mı ? Bu arada arabanin marka/modeli Chevrolet/Aveo 1.2 s Sedan 2007 model lanet arabanın parcalarıda zor bulunuyo

Egsoz muayene cezası 1.054 TL. Aşağıdaki linke bakabilirsiniz. 50 TL'lik muayene için o rakamı ödemeyin. Mutlaka yaptırın.

http://www.arac.muayenesi.com/arac-sorgulama/40-egzoz-muayene/216-egzoz-muayene-emisyon.html
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    peki bisey sorcam bu ceza ne zaman ortaya çıkıyo ben simdi egzoz muayenesini yaptirmaya gittiğimde cikar mi karşıma yoksa polis kontrolünde falan mı çıkar. onu tam anlamadım ?

• bende aracımı ilk defa gecen hafta muayeneye götürdüm, özel bi egzos emisyon ölçen bi yere gittim, orda çalışan kişi, ruhsatı alıp gelin dedi, gittim 2dkda doldurdu,pulu yapıstırdı, hop 50 lira. güle güle
    Polis kontrolüne yakalanırsanız polis ceza keser. Yakalanmadığınız sürece sorun yok. Aracın muayenesine kadar yaptırmadan dolaşabilirsiniz. Tabi polise yakalanmamaya dikkat!
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan_24

peki bisey sorcam bu ceza ne zaman ortaya çıkıyo ben simdi egzoz muayenesini yaptirmaya gittiğimde cikar mi karşıma yoksa polis kontrolünde falan mı çıkar. onu tam anlamadım ?

egzos muayenesini yaptırmadan kısacası o arabayı yollara çıkarma, genel muayeneden daha bile önemli denebilir yani, cezası fazla, ondan sonra aracı genel muayeneye hazırlarsın
  • teşekkürler yakında bi servis var orada egzoz muayenesini yaptıriyim o zaman inşallah 50-100 liraya kapatırım bu isi

• Bu gün Tüvtürke gittim normal muayeneyi yaptirdim ancak egzoz muyenesine param cikismadı dışarda yaptırsam ücret yine sabit 50 tl midir yoksa kar payı alıyorlar mı?

• mamlamoz M kullanıcısına yanıt
    Fiyat her yerde sabittir, değişmez.

Saygılarımla.

• Eşimin arabasının muayene ve egzoz ölçümü eylül 2016 da bitmiş. Egzoz ölçümünde 50 liranın cezası 1050 liramı gerçekten yoksa polise yakalanırsanız ceza mı 1050 tl. Birde tüvtürkte bu işlemleri yaptırırken kredi kartıyla ödeme yapabiliyormuyuz. Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: drmy34

Eşimin arabasının muayene ve egzoz ölçümü eylül 2016 da bitmiş. Egzoz ölçümünde 50 liranın cezası 1050 liramı gerçekten yoksa polise yakalanırsanız ceza mı 1050 tl. Birde tüvtürkte bu işlemleri yaptırırken kredi kartıyla ödeme yapabiliyormuyuz. Teşekkürler

Polis kontrolünde ortaya çıkarsa...

Muayeneyi bir an önce yaptırın ki büyük ceza rakamına maruz kalmayın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.