Şimdi Ara

Egzos emisyon ve yüksek değer hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba,bugün egzos emisyonumu yaptırmaya gittim,fakat ölçüm yapan kişi,değerin yüksek olduğunu ve ya egzosdan kaçırıyor yada lpg yarın yüksek dedi.Bende gittim lpg ayarı yaptırdığım ustaya,durumu anlattım ve elimdeki değerlerin yazılı olduğu kğıdı gösterdim.Usta değerler normal başka bir ölçüm yapan yere git dedi.Bende dediği gibi bşka bir yere gittim,oradaki ölçümlerde herhangi bir sorun çıkmadı ve onaylandı.Yanlız aklıma takıldı bu değer,yani yüksek çıkan,lambda.Normal değerler,min:0,97 ve max:1.03 iken,benimki 1.14 çıkmış.yanlız bu geçirmeyen arkadaş tek ölçüm yaptı ve geçirmedi.İkinci gittiğim yer ise,hem lpg ve hem benzindeyken ayrı ayrı ölçtü ve verdiği kağıtta lambda için belirtilmiş bir değer yoktu(min ve max.)Sonuçta geçti yanlız benim aklıma takıldı işte.Nedir bu lambda ve bir sıkıntı olurmu?TeşekkürlerBu arada 10 yaş üstü araçlar her yıl yapılıyordu,bugün adam 2 yılda bir yapılacak artık deyip,bir sonraki tarihi 2 yıl sonrasına verdi.

• güncel arkadaşlar
  • hocam benim bildiğim kadarıyla bu değerleri pek dikatli ölçmüyolar,bizim eski skoda'da yüksek çıkmıştı,ayarlarla oynayıp düşürdükten sonra geçerdiler,sonra tekrar ayarları eski haline getirdiler.
  • LPG araçlar için değerleri mi düşünmüşler ?
    Benim dizel araca 3 limit vermişlerdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birkaç gün önce aynısı benimde başıma geldi egzozcunun birinin bıraktığı araba diğerinden rahatlıkla geçiverdi. düz benzinli benimkisi. Hatta konusunu açacaktım ama sizin başınıza gelenin benimde başıma geleceğini tahmin edip doğru düzgün bilgi verebilecek birilerinin çıkmayacağını tahmin ederek açmamıştım konusunu. Fakat şuradaki siteden lambda nedir CO nedir kaç olmaldır azı fazlası neye delalettir gibisinden faydalı bilgileri okuyarak kendiniz bir değerlendirme yapabilirsiniz.

http://nivaturkiye.com/main/teknik/motor/emisyon-datasi-ile-ariza-tespiti/

• Bu ölçümlerde de doğru dürüst işini yapan yok sanırım

• Emisyon olcrn yere gore degisir..
    Onceki muayenede ,hard yazilimla 2.seferde ancak gecmisti cordoba, bayagi dumanliydi..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.