Şimdi Ara

Egzema yada sedef hakkında bilgisi olanlar konu ciddi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 7 aydır dirsegimde kabuklanma pullanma meydana gelmekte ... hiç umursamadim.. geçer dedim geçmedi .. arada azaldı arada çoğaldı ... Sedeftir dediler egzemadir dediler dinlemedim ... Takı 20 gün kadar öncesine kadar ... Burnumun ucunda 4 tane kırmızı ufak noktalar çıktı ... Ve bu noktalarin üzeri kabuk bağlıyordu ... Kabuk bağlayınca uzaktan hiç bişey yokmus gibi görünse de kabuğu soyunca kıpkırmızı noktalar ortaya çıkıyordu ... Çıkıyordu da değil .. çıkıyor ... Şuan dada durum bu... Kolum için sedef diyen burnum için egzema diyenler oldu ... 2 gün sonra doktora gidicem ... Ama bu işi gören bu hastalığı geçirenler varsa on bilgi verebilirler belki ... Sedefse durumum çok kötü olucak benim için .. sedef icin verilen kremler günü kurtarıyor ... Sedef için karaciğeri temizlemek lazımmış ... Öyle diyen de var böyle diyen de var... Kendi kremini yapıp ben sedefi geçiriyorum diyen eczaneciler de var... Ama kanımca karaciğer temizlenmedigi sürece bu hastalık devam eder gibi .. sizlere 3 fotoğraf veriyorum ... 2 tanesi burnumla ilgili . Diğeri dirsegim... Burun ile ilgili olan fotolar kabuğu soymadan öncesi ve sonraki kırmızılık ...
    Ek bilgi sanırım sedef kabuğunu soyarsak sulanma olmazmış ama Egzrma yi soyarsak sulanma olurmuş .. bende sulanma oluyor ... Hem burun hem dirsek ...
    Bilgisi olanlar hem güncel tedavi vs paylaşırsa başkaları da faydalanmis olur ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ek bilgi yuvarlak içine aldığım yer kendiliğinden geçmeye başladı

• Tam olarak emin olamadım ama ikisinden biri büyük ihtimal

Benim de elimde 5 ay önce egzama çıktı 4 tane farklı yerde doktora gittim bir krem verdi 2 tanesi iyileşip kayboldu ama diğerleri git gide artmaya başladı çok illet bir hastalık geçeceğini zannetmiyorum.

• Egzema ise kurtuluşun daha basit .. sulanma oluyor mu sende de ? Kabukları kaldırınca... ? Ve kabuktan sonra pebmemsi bir kırmızılik ?

• gsli_bey kullanıcısına yanıt
    Sulanma yapıyor kabuk değil de su topluyor derinin altı sonra patlayınca uzun bir süre su çıkıyor daha fazla kuruyup hafif bir kırmızılık oluşuyor parlak kuru ve çatlaklar olan düz bir deri oluşuyor.

• saç derisi için vichy dercos şampuan yıllardır öneriyorum bana da forumdan biri 5 yıl önce önermişti hala değiştirmedim. vücudu bilmiyorum
  • Varmı bu konu da bilgisi olan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up

• Yerinde olsam bir dakika bile beklemeden doktora giderdim. 5 yıl önce nokta kadar olan ve önemsemediğim şey yıllar geçtikçe büyüdü de büyüdü.. Sedefmiş meğer.

Bana iyi gelen kremleri yazayım ama sen yine de doktora git.

Advantan
    Tacrolin (0.1 ve 0.3 olarak ayrı kremleri var, yüz için 0.3, diğer yerler için 0.1 olan kullanılıyor)
    Fucitec Plus

Birçok krem denedim fakat bu üçü en etkili olanlardı. Geçmiş olsun.
  • Allah belasını versin bu şeyin. Benim de saçta var yıllardır geçmiyo. Unutamıyosun da beyin kabuğu fark edince kopart diye dürtüyo. Umarım kurtuluruz.

• bugün gidicem uarmım değildir
  • sana benden güzel bir tavsiye teşekkürünü alırım

5 yıldır cilt egzaması var bende eski adıyla protopic yeni adıyla tacrolin 0.1 olanından alacaksın ama raporla alınabiliyor

Doktorun rapor çıkarması lazım her aksam yatarken cildine sür yat.
  • emReaLty E kullanıcısına yanıt
    kalıcı çözümmü?
  • Benim kulağının içi egzama olmuştu çok kaşınıyodu şampuan kalıntıları falan zarar veriyomuş ondan dediler sonra krem verdi geçti ama böyle görünür bir yüzeyde sıkıntı yaşamadım.

• birazdan doktora gidicem bAKALIM
  • kalıcı derken atik dermatik mi diyolar nedir ondansa onun tedavisi yok bu krem çok iyi geliyor strest sigara çikolata vs bunlardan uzak durman lazım
  • hocam bırak burda tavsiye aramayı hemen doktora git bu hastalık büyüdükçe büyür

• Sedef çıktı. . burnum mikrop kapmış ama dirsekler sedef . Kremler verdi biraz gecti

• quote:

Orijinalden alıntı: Genesis.

saç derisi için vichy dercos şampuan yıllardır öneriyorum bana da forumdan biri 5 yıl önce önermişti hala değiştirmedim. vücudu bilmiyorum
    bu şampuanı saç derisi egzaması içinmi öneriyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EditörünSeçimi -- 15 Kasım 2018; 16:57:43 >
  • sülük yöntemini araştırınız. tanıdığımın bacağında 2 farklı yerde vardı sülük uyguladıktan sonra 1'i geçti.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.