Şimdi Ara

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.090
Cevap
39
Favori
376.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • R6S ve 3D tv kullananlara bir ipucu vereyim
    R6s te ayarlar kısmında 3D otomatik algılama yada R6S üzerinden 3D nin türüne göre seçim yapıp ayarlarsanız,R6S filmi tv ye 3D yolluyor ve .srt altyazılar da 3 boyutlu oluyor,media oynatıcıdan 3D filmi normal açıp tv den türüne göre side by side vs seçerseniz altyazı 3 boyutlu olmuyor
    ve bazı BD iso 3D filmlerde frame sequential 3D mevcut,yani 3D nin full hd si,normalde mkv rip side by side olan 3D filmlerde 540p olarak görüyoruz 3D filmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsol-Games -- 6 Mart 2012; 19:58:48 >
  • oeste , video ayarlarindan zoom u kapatmalisiniz.

Ayrica sadays in dedigi gibi bu fiyatlar tanitim amaciyla olan promosyonlu fiyatlardi ve belli adetler icin gecerliydi.

Artik gg uzerinden 299tl nakit ise 270tl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konsol-Games

ve bazı BD iso 3D filmlerde frame sequential 3D mevcut,yani 3D nin full hd si,normalde mkv rip side by side olan 3D filmlerde 540p olarak görüyoruz 3D filmi

hocam bu kısmı anlamadım

tum 3d bluray isolarda frame sequential yok mu?

side by side veya top-under bir 3d bluray standardı olmadıgını zaten ya siz yazmıstınız ya da baska bir arkadas.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglar_sss -- 6 Mart 2012; 20:07:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglar_sss

quote:

hocam bu kısmı anlamadım

side by side veya top-under bir 3d bluray standardı olmadıgını zaten ya siz yazmıstınız ya da baska bir arkadas.

Ben yazmadım,hepsi frame sequantial mi bilmiyorum ve emin olmadığım içinde "bazı" diye belirttim.bilgisi olan arkadaşımız yanitlarsa öğrenmiş oluruz ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaz bugün elime geçti. Şimdi elimdeki half-sbs mkv filmlerden bazılarında, cihaz ayarlarından 3d video auto detect'i ayarlardığım zaman LG LW 4500 tvde otomatik olarak 3d başlıyor. Bazı filmlerde ise 2d modda yani side by side olarak açılıyor. kendim elle 3d'yi açıyorum.
    Direk 3d olarak açılan filmlerin 3d kalitesi daha başarılı gibi geldi bana. Bu olay yukarıda bahsedilen frame sequential 3d olayı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi James T. Kirk -- 6 Mart 2012; 21:23:39 >
  • Cihazı kurdum ve yaklaşık 2 saattir kurcalıyorum. İzlenimlerim şöyle :

- Görüntü kalitesi fena değil ama ben S1A'ya göre geride olduğunu düşünüyorum. Özellikle TV'den "Sinema" görüntü modunu seçerseniz.
    - Cihaz hızlı ve işlemcisi güçlü. Bütün test videolarını, 90 Mbit/s kuş videosu dahil sorunsuz oynattı. Sadece elimdeki 1080i ts uzantılı eurovision 2009 videolarını oynatamadı ki onları bugüne dek oynatabilen tek cihaz WDTV Live olmuştu.
    - Görüntü akıcı, S1A'nın ve WDTV Live streaming'in belli belirsiz bile takılma yaptığı filmleri gayet güzel oynattı.

Şimdi gelelim cihazı benim için kullanılamaz yapan baba problemlere ;

- Filmler içerisindeki gömülü altyazılarda Türkçe karakter desteklemiyor, ayarlarda Türkçe encoding seçili. Ben bu cihazı bu şekilde kullanmam.
    - Youtube'dan indirdiğim HD kliplerdeki AAC sesleri anfiden veremiyor (optikten). Bunları alabilmek için ses ayarını raw'dan diğerine çevirmeniz gerekiyor ki bence son derece sıkıcı bir durum. S1A'da bunun için detaylı ayarlar vardı. Ayrıca bu değişikliği birkaç sefer yaparsam benim receiver cevap vermeyi kesiyor ve kapatıp açmak gerekiyor.
    - DVD ISO oynatımı stabil değil. ISO filmlerde ses kesilmeleri veya sesin durduk yere dolby digital'den 2 kanala geçmesi gibi durumlar oluyor. Ayrıca bunları oynatırken belirli bir bölüme gitmek istediğinizde alakasız başka bir bölüme atlıyabiliyor. Zaten menüler içerisinde fazla dolanıp filme girerseniz ne yapacağı belli olmuyor.
    - Receiver ile ses alıyorsanız her açılan videoda ses 3 - 4 saniye geç devreye giriyor.
    - Ev sinema sistemi kullananlar TV'nin sesini kapatmak zorundalar çünkü cihaz aynı anda hem receiver'a hem TV'ye ses gönderiyor.

Bu sorunlar benim önceki mesajlarımda yazdığım denenmemiş noktalarda çıkabilen sorunlara çok güzel örnek oldular. Siz cihazda sadece 3D ISO seyredip yanına bir harici altyazı da koyarsanız bunları tabi ki göremezsiniz. Çoğunluk sesleri TV hoparlöründen aldığı için zaten sesle ilgili bir sorun da yaşanmıyor.

@Popcornhour,

Cihazı üzerindeki yazılımla kullanıyorum (2.0.1.8). Modlu CS yazılımını kursam bu sıkıntılar giderilir mi ? Eğer giderilemiyorsa cihazımı aldığım fiyata satıyorum, Dune 301'i bekleyeceğim.

• quote:

quote:

quote:

hocam bu kısmı anlamadım

Ben yazmadım,hepsi frame sequantial mi bilmiyorum ve emin olmadığım içinde "bazı" diye belirttim.bilgisi olan arkadaşımız yanitlarsa öğrenmiş oluruz ;)

hocam biraz arastırdım da evet bluray in standardı frame sequintal yani tum bluray isolar oyle.

3d iletilmesinin 2 yolu var frame sequintal ve side by side, ama tv tarafından gosterilme tekniği aynı arka arkaya sag ve sol goruntuyu gostermek

blurayde frame sequintal sayesinde 1080p cozunurluk her göz icin korunurken, side by side da tek frame de iki goz icin goruntu de var, hani ekranı yarım goruyoruz ya , tv sol goruntuyu sağa, sag goruntuyu sola dogru esnetiyor, haliyle yarı cozunurluk oluyor ve sonra yine bluraydeki gibi bu goruntuleri arka arkaya gosteriyor.
    (bundan dolayı bluray den kalite düsük)

sidebyside tv yayıncılıgında kullanılmakta, bu sayede bandwith blu ray den cok daha dusuk kullanılıyor maliyet kısılıyor, bluray ripleyenler de side by side yaparak dosya boyutlarını kucultuyorlar.

Egreat R6S (3D Bluray ISO Player)

frame sequintal
     Egreat R6S (3D Bluray ISO Player)

side by side

http://hd.engadget.com/2010/01/12/hd-101-the-difference-between-sequential-and-side-by-side-3d/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglar_sss -- 6 Mart 2012; 22:17:01 >

• 3d media player bugun elime geçti fiyata göre gayet başarılı bir alet..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Baveran

quote:

Orijinalden alıntı: cem_hakan

quote:

Orijinalden alıntı: MAVİSAKAL 2

quote:

Orijinalden alıntı: fior

Arkadaşlar biraz önce gitti gidiyor dan sipariş verdim güzel cihaz umarım paramın karşılığını alırım.Yarın kargo olur dener eksi yada artılarını paylaşırım.Bu cihaza uygun 1.4 hdmı kablo önerisi rica edecektim.

Şu kablo rahatlıkla işini görür.

http://www.vatanbilgisayar.com/inca-ihh-04-inca-hdmi-to-hdmi-kablo-18m-3d-uyumlu-14-versiyon/productdetails.aspx?I_ID=54692

Sony HDMI 1.3 kablosu 60 TL . PS3 satan arkadaşım , önceden dandik bir tane kullanıyorduk dedi, şimdi bunu taktık dükkanda diye görüntü inanılmaz değişti dedi. Farkı şu şekilde örnekledi, DVD film ile Blueray Disk arasındaki görüntü kalitesi kadar, kaliteli ve kalitesiz kablo arasında fark var dedi. Ben 14 TL lık HDMI 1.4 kablonun sony'in 60 TL HDMI 1.3 kablosundan kötü olduğuna inanıyorum. Zaten 1.2 bile olsa üzerine inca gibi firmalar 1.4 basınca bir bunu denetleyecek bir kurum mu var. Yok o da basıyor işte.

ben kendim bizzat denedim ve en ufak bir fark göremedim ucuz ve pahalı kablo arasında. sitedede deneyen birçok arkadaş arada hiçbir fark olmadığını ve olamayacağını söylüyorlar. yani farkın dvd ile bluray arasındaki fark kadar olabilmesi mümkün değil.

hdmi dijital veri sunuyor scart gibi analog değil ki altın uclu olunca iyi olsun kablo iyi yalıtılınca iyi olsun

hdmi da ya goruntu vardır ya yoktur. 0 ya da 1.

0 ve 1 o kadar basit degil malesef.

Eger ki dijital kodlanan bir veriyi kablo uzerinden gonderiyorsaniz mecburen yolunuz analog olacaktir. Eger ekranlama iyi yapilmamissa analog olarak giden dijital veriniz bozulur, ne kadar iyi iscilik ve malzeme kullanilirsa veri bozulmadan daha yuksek band genisligini yani yuksek HDMI standartini destekler, mantik budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Cihazı kurdum ve yaklaşık 2 saattir kurcalıyorum. İzlenimlerim şöyle :

- Görüntü kalitesi fena değil ama ben S1A'ya göre geride olduğunu düşünüyorum. Özellikle TV'den "Sinema" görüntü modunu seçerseniz.
    - Cihaz hızlı ve işlemcisi güçlü. Bütün test videolarını, 90 Mbit/s kuş videosu dahil sorunsuz oynattı. Sadece elimdeki 1080i ts uzantılı eurovision 2009 videolarını oynatamadı ki onları bugüne dek oynatabilen tek cihaz WDTV Live olmuştu.
    - Görüntü akıcı, S1A'nın ve WDTV Live streaming'in belli belirsiz bile takılma yaptığı filmleri gayet güzel oynattı.

Şimdi gelelim cihazı benim için kullanılamaz yapan baba problemlere ;

- Filmler içerisindeki gömülü altyazılarda Türkçe karakter desteklemiyor, ayarlarda Türkçe encoding seçili. Ben bu cihazı bu şekilde kullanmam.
    - Youtube'dan indirdiğim HD kliplerdeki AAC sesleri anfiden veremiyor (optikten). Bunları alabilmek için ses ayarını raw'dan diğerine çevirmeniz gerekiyor ki bence son derece sıkıcı bir durum. S1A'da bunun için detaylı ayarlar vardı. Ayrıca bu değişikliği birkaç sefer yaparsam benim receiver cevap vermeyi kesiyor ve kapatıp açmak gerekiyor.
    - DVD ISO oynatımı stabil değil. ISO filmlerde ses kesilmeleri veya sesin durduk yere dolby digital'den 2 kanala geçmesi gibi durumlar oluyor. Ayrıca bunları oynatırken belirli bir bölüme gitmek istediğinizde alakasız başka bir bölüme atlıyabiliyor. Zaten menüler içerisinde fazla dolanıp filme girerseniz ne yapacağı belli olmuyor.
    - Receiver ile ses alıyorsanız her açılan videoda ses 3 - 4 saniye geç devreye giriyor.
    - Ev sinema sistemi kullananlar TV'nin sesini kapatmak zorundalar çünkü cihaz aynı anda hem receiver'a hem TV'ye ses gönderiyor.

Bu sorunlar benim önceki mesajlarımda yazdığım denenmemiş noktalarda çıkabilen sorunlara çok güzel örnek oldular. Siz cihazda sadece 3D ISO seyredip yanına bir harici altyazı da koyarsanız bunları tabi ki göremezsiniz. Çoğunluk sesleri TV hoparlöründen aldığı için zaten sesle ilgili bir sorun da yaşanmıyor.

@Popcornhour,

Cihazı üzerindeki yazılımla kullanıyorum (2.0.1.8). Modlu CS yazılımını kursam bu sıkıntılar giderilir mi ? Eğer giderilemiyorsa cihazımı aldığım fiyata satıyorum, Dune 301'i bekleyeceğim.

ya arkadaşlar bu sorunlarla karşılasanlar warmı?ben cıhazı aldım ama daha deneme fırsatım olmadı.canımda sıkılmadı değil.nasıl yapıcaz sorunlu olan baska bırılerı warmı acaba?cevap yazarsanız cok memnun olurum.

• quote:

1- Filme gömülü altyazıdan kasıt MKV içindekilerse, onlar için Unicode UTF8 kodlama seçmek gerekiyor.

2- Ben de receiver'a optik çıkış yapıyorum, gecikme görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yukselp -- 7 Mart 2012; 5:01:38 >
  • Bir kez UTF 8 yapınca sürekli o şekilde çalışıyor mu yoksa her seferinde değiştirmek mi gerekecek ?

Seslerde sorun dijital olmayan seslerin anfiye gönderilmesinde çıkıyor. AC3 veta DTS ise anında görüyor ama başka türlü kodlanmışsa (kliplerde falan) mutlaka gecikme oluyor. Tabi çözemediği bir ses gönderilince (AAC gibi) anfi ses vermiyor. Bunları ya TV'den dinleyeceksiniz ya da ses siteminden ses alabilmek için ayarlarda ses çıkışını raw yerine LPCM olarak değiştireceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 7 Mart 2012; 8:30:18 >
  • @yükselp arkadaşın dediği gibi mkv içine gömülü altyazılar UTF8 ,o yüzden türkçe yerine utf8 seçmek gerekiyor,gömülü altyazılı mkv izlediğinizde her seferinde seçmeniz gerekiyor

youtube,online içeriklerin bazılarında ve benzeri yerlerden video izlerken optik ayar RAW seçili ise çoğunlukla ses gelmiyor,LPCM seçmek gerekiyor,bu olay daha önce kullandığım realtek işlemcili 2 media player ve ilk çıkan wd tv de da aynı şekildeydi,bu sorunun media player kaynaklımı yada anfinin çözemediği ses biçimi olmasından mı kaynaklı tartışılır,bence avr kaynaklı

DTS HD,DTS,ac3,2 kanal LPCM karışık 7-8 tane film izledim bahsettiğiniz gibi AVR ye sesin geç gelmesi durumu olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsol-Games -- 7 Mart 2012; 8:47:42 >
  • Bahsedilen sorunları aynen bende test ettim. Bende optikten sinema sistemine bağlı. Ses vermeme durumları yaşanıyor. Fakat buna benzer sorunlar daha önce kullandığım forex r6b de de vardı. Şu anda kısa çözüm olarak LPCM seçilecek gibi duruyor
  • Dediğim gibi geç gelme durumu AAC dışındaki AC3 veya DTS olmayan seslerde oluyor, neyse o kısmı çok önemli değil. Benim S1A'da detaylı ses ayarları var, cihaza diyorum ki AC3 veya DTS geldiğinde aynen gönder, diğerlerini çözüp yolla. Bu şekilde her seferinde aç kapa yaparak zahmetli bir iş.
  • işte bu yüzden bekliyoruz ya sigma 8910'u

kıçını kaldırıp iki satır kod yazmıyor realtek

hdmi audio off
    optical audio dts raw
    optical audio ac3 raw
    optical audio wma/aac lpcm

bu kadar basit nedir yani yeniden işlemci mi üreteceksin arkadaş
  • bende ses ayarı auto da duruyor dts, dts hd olan sesleri direkt gönderiyor amfide çözülüyor diğer aac vs. olan sesleri kendi çözüp gönderiyor bu söylediklerim hdmi bağlantı için geçerli daha önce raw yapmıştım aac olan sesleri alamadım lpcm yaptığımda da bu sefer dts hd vs. kendi çözüp gönderdiği için istediğim gibi olmamıştı fakat auto gayet doğru çalışıyor
  • quote:

Dediğim gibi geç gelme durumu AAC dışındaki AC3 veya DTS olmayan seslerde oluyor, neyse o kısmı çok önemli değil. Benim S1A'da detaylı ses ayarları var, cihaza diyorum ki AC3 veya DTS geldiğinde aynen gönder, diğerlerini çözüp yolla. Bu şekilde her seferinde aç kapa yaparak zahmetli bir iş.

Dediklerinden sonra modlu yazılım ile bazı denemeler yaptım.

1) alttazı gömülü mkv lerde altyazıyı gösteriyor , sadece subtitle ayarı altında UTF8 seçmen gerekiyor.
    2) Denon 1911 ile Bluray ISO , MKV , DTS , DTS-HD AC3 ile 4-5 tane denem yaptım , herhangibir ses gecikmesi veya aynen gönderme sorunu yok.
    Kullandığın Amphi nedir ve sesi optikten mi yoksa HDMI dan mı alıyorsun ?
    3) Elimde 2 tane DVD.ISO var ve bunların her ikisini de sorunsuz gösteri. ( Ama bunlar Menüsüz )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 7 Mart 2012; 12:03:38 >

• system failure nin dediği gibi , bende de ses ayarı Auto'da.
  • 3dBluray.iso larda dosyanın uzantısıyla uyumlu normal SRT uzantılı alt yazıyı aynı klasör ün içine atınca , altyazıyı 3d ye uygun biçimde seyredebiliyorsunuz

Yalnız bazı iso lu filmlerde ekranın alt ve üstünde boşluklar olabiliyor sanırım film ile alakalı . Bunuda egreat ın kumandasındaki zoom tuşuyla çözülebiliyor

fakat biraz görüntü kayıbı ve sağ-sol taraflarda taşkınlık oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.