Şimdi Ara

Egreat R6A-II Detaylı İncelemesi (Bol Resimli) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
4
Favori
11.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biraz önce gg dan cihazı sipariş ettim, sancak bilgisayar ıda telefonla aradım , birazdan kargolayacaklarını söylediler. gayet samimi ve ilgili geldiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airport34

arkadaslar merhaba,

4 senedir kullandıgım wd 1. gen media player ım artık beni çıldırtma seviyesinde film ve video sectigi için ( cogu mkv filmi başlatamıyor ve ekran simsiyah kalıyor, tek çözümü fişi çekip takmak ) yeni bir player almak istiyorum. 1 haftadır yaptıgım araştırmalara göre forumlarda ön plana cıkan ve tavsiye edilen 3 tane player var :

1-WESTERN DIGITAL TV Live "Streaming Media Player" piyasada 300-350 tl civarında
    2-Egreat R6A-II gitti gidiyorda 180 tl sanırım.
    3-Philips HMP5000 HD medya oynatıcısı bu playerda 150-200 tl arasında olmalı.

fiyat/ performans olarak baktıgınızda , sorunsuzluk, video ve ses kalitesi , actıgı formatlar , yazılım desteği vs gibi etkenler düşünüldüğünde bana bu playerlardan hangisini önerirsiniz ? yada alternatif bir secenek varmıdır ?

teşekkür ederim.

Bende bu sorunun cevabını bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: hamidowic

ürün aynı ancak forex markalı olan nasıl? xtreamer falan yükleyebiliyomuyuz?

Forex markalı ile bu ürün aynı değil.
    Forex markalı RTD1073 işlemci kullanıyor , bu cihaz ise RTD1185 işlemci.
  • quote:

Orijinalden alıntı: popcornhour

quote:

teşekkür ederim yanıtın için hocam peki bu marka model nasıldır hometech mp336 kampanyaya girecek ve fiyat uygun kaçırmak istemiyorum
    işlemcisine bakındım ama bulamadım
  • ürünü ggden sipariş ettikten 1 gün sonra geldi
  • Bende buradaki incelemelerden sonra satın aldım sanalpazar üzerinden. KKTC'de yaşadığım için Sancak bilgisayarı arayıp Necati bey'den PTT kargo ile göndermesini istedim. Saolsun oldukça yardımcı oldu. Cumartesi Pazar taşınıyorlardı yeni yerlerine geçmişlerdir hayırlı olsun diyelim bu vesileyle. Ürünü bugün teslim aldım. Oldukça keyifli bir cihaz.
  • arkadaslar ben dün cihazı biraz inceleme fırsatı buldum, + larını - lerini kendimce yorumlayacagım daha sonra ancak şimdi sormak istedigim konu ; üzerindeki yazılımın üzerinde xstream yuklersem bu bana ne kazandırır , ne kaybettirir kullanım olarak acıkcası net olarak çözemedım : ) yardımcı olursanız sevinirim.
  • arkadaslar yaptıgım inceleme sonucu cıkardıgım sonuclar şunlar ; cok uzatmadan + ve - lerini yazıyım.

+ ları:

- Kesinlıkle video oynatma konusunda cok basarılı , flv dahil acmadıgı herhangi bir formata rastlamadım.
    - Forumlardan takip ettigime göre yazılım desteği sağlam , özellıkle custom olarak bol mıktarda yazılım mevcut.
    - Henüz denemedim ama muadilleri icinde torrent indirebilen tek cihaz bu sanırım.
    - 1080p filmlerde kesınlıkle atlama, takılma, donma vs yapmıyor.
    - Türkçe altyazılarda karakter sorunu yok, altyazıyla her türlü oynayabiliyorsunuz.Büyüklük, altyazının yeri vs..
    - Filmler DTS yada Dolby digital olsa bile HDMI üzerinden tv den ses alabiliyorsunuz.

- leri :

- herkesin bildigi üzere kumanda tam bir facia. algılamıyor, algılasa bile bir kaç hamle birden yapıyor vs.. ancak başka bir kumanda alarak bu sorunu çözebiliyormusuz, orada da şu aklıma geliyor ; orjinal kumandası oldukca işlevsel ancak yerine kullanacagımız kumanda da pek fonksiyon bulunmuyor gibi.
    - arayüzü biraz karısık,pek kullanıcı dostu oldugunu söyleyemem. en sinir bozucu yanıda ; örneğin altyazıyı belli bir büyüklükte ayarladınız , ancak cihazı acıp kapattıgınızda yada film değiştiginizde de olabilir, ayarlar default haline gelıyor. yani ayarladıgınız ayarda kalmıyor, nereden save edildigini bulamadım, bilen birisi varsa paylaşırsa sevinirim.
    - DTS filmlerde yada dolby digital filmlerde 5+1 ses sisteminiz varsa sesi oradan vermek icin ayar yaptıgınızda , normal mp4 formatındaki basit 2.0 stereo sesli videoların sesleri amfiden gelmıyor. sadece tv den ses alabiliyorsunuz. Ayarlardan kaynaklanıyor olabilir. Tam çözemedim.
    - 2,5 ' HDD lerde sıkıntı yapıyor sanırım, dün bir tane 2,5 ' bir tane de 3,5 ' HDD bağladıgımda , alet 2 kez dondu. Tekrar kapatıp açtıgımda diskleri tekrar taramaya basladı ve bu süre biraz uzun sürdü. acıkcası anlıyamadım.

Bunların dısında herhangi bir sıkıntısına yada artı yönüne henüz rastlayamadım. İnternet özellıklerini ve Torrent olayını henüz incelemedım.

Yazmayı unutmusum, bende en büyük + sı satın alacağınız sancak bilgisayar.. kesınlıkle cok yardımsever ve iyi niyetli insanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airport34 -- 10 Şubat 2012; 15:33:38 >

• quote:

arkadaslar yaptıgım inceleme sonucu cıkardıgım sonuclar şunlar ; cok uzatmadan + ve - lerini yazıyım.

+ ları:

- Kesinlıkle video oynatma konusunda cok basarılı , flv dahil acmadıgı herhangi bir formata rastlamadım.
    - Forumlardan takip ettigime göre yazılım desteği sağlam , özellıkle custom olarak bol mıktarda yazılım mevcut.
    - Henüz denemedim ama muadilleri icinde torrent indirebilen tek cihaz bu sanırım.
    - 1080p filmlerde kesınlıkle atlama, takılma, donma vs yapmıyor.
    - Türkçe altyazılarda karakter sorunu yok, altyazıyla her türlü oynayabiliyorsunuz.Büyüklük, altyazının yeri vs..
    - Filmler DTS yada Dolby digital olsa bile HDMI üzerinden tv den ses alabiliyorsunuz.

- leri :

- herkesin bildigi üzere kumanda tam bir facia. algılamıyor, algılasa bile bir kaç hamle birden yapıyor vs.. ancak başka bir kumanda alarak bu sorunu çözebiliyormusuz, orada da şu aklıma geliyor ; orjinal kumandası oldukca işlevsel ancak yerine kullanacagımız kumanda da pek fonksiyon bulunmuyor gibi.
    - arayüzü biraz karısık,pek kullanıcı dostu oldugunu söyleyemem. en sinir bozucu yanıda ; örneğin altyazıyı belli bir büyüklükte ayarladınız , ancak cihazı acıp kapattıgınızda yada film değiştiginizde de olabilir, ayarlar default haline gelıyor. yani ayarladıgınız ayarda kalmıyor, nereden save edildigini bulamadım, bilen birisi varsa paylaşırsa sevinirim.
    - DTS filmlerde yada dolby digital filmlerde 5+1 ses sisteminiz varsa sesi oradan vermek icin ayar yaptıgınızda , normal mp4 formatındaki basit 2.0 stereo sesli videoların sesleri amfiden gelmıyor. sadece tv den ses alabiliyorsunuz. Ayarlardan kaynaklanıyor olabilir. Tam çözemedim.
    - 2,5 ' HDD lerde sıkıntı yapıyor sanırım, dün bir tane 2,5 ' bir tane de 3,5 ' HDD bağladıgımda , alet 2 kez dondu. Tekrar kapatıp açtıgımda diskleri tekrar taramaya basladı ve bu süre biraz uzun sürdü. acıkcası anlıyamadım.

Bunların dısında herhangi bir sıkıntısına yada artı yönüne henüz rastlayamadım. İnternet özellıklerini ve Torrent olayını henüz incelemedım.

Yazmayı unutmusum, bende en büyük + sı satın alacağınız sancak bilgisayar.. kesınlıkle cok yardımsever ve iyi niyetli insanlar.

-ler hakkında:

* Kumanda bencede kötü. Özellikle PS3 e alışmış birisi olarak beni fazlasıyla rahatsız ediyor. Yurt dışından alırsanız orjinal büyük kumanda siparişi yada büyük kumada fazrkı için R1-II modelini tercih edebilirsiniz. Ben kumandayı dağıtmadım ama açıp içine alimunyum folyo ekleyenler düzeldiğinden bahsetmiş. Yada FAV akıllı (öğrenen ) kumanda alınabilir. 50$ gibi bir fiyatına klavye mouse gibi bir set de mevcut ama ben genelde film için kullandığım için lüzumsuz görünüyor.

*www.mediafire.com/xtreamer linkindeki CS modlu xtreamer yazılımını deneyebilirsiniz. Daha kullanışlı ve sorunların çoğu çözülmüş. Tavsiye ederim. Orjinal FW de altyazı ayarları kaydedilemiyordu. CS modlu yazılımıwww.mediafire.com/R1-II linkinden indirerek yükleyebilirsiniz. Ayarlar bölümünden altyazı ayarlarınızı kaydedebilirsiniz.

* Benim açılmayan dosyalarım vardı. Bunlar Mkv lerin M2TS formatına çevrilmiş LPCM (DTS'in RAW hali) sesi olan dosyalardı. xtreamer da bu sorun çözüldü. Raw , 2.1 , 5.1/7.1 vs gibi ses çıkış modları düzeltilmiş. AVR dan ses alıyorsanız Orjinal FW de ses ayarlarından LPCM-RAW seçeneklerini deneyebilirsiniz.

* 2.5 Trascend , Usb toshiba 8gb ve 3.5 WD denedim sorun olmadı. Tavsiyem: media library gibi bir seçenek vardı. Onu disable yapınız. Yoksa HDD in içini baştan sona taramak için cihaz her seferinde kasılabilir. Onun yerine dosya yöneticisiyle istediğiniz filmi açarsınız. Zaten Xtreamer'ın Title görünümü harika olmuş. Online title menüsü ve altyazı(İng) bulup kaydedebiliyor.

* Torrent fena çalışmıyor. Ama kendi başına indiremeyeceği (Başlatmak için ağa bağlı PC'den yardım almanız gerekiyor) için uzun vadede çok pratik değil gibi geldi. Ayrıca ethernetten bağlı PC çok çok daha hızlı indirme yapıyor...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: popcornhour

quote:

teşekkür ederim yanıtın için hocam peki bu marka model nasıldır hometech mp336 kampanyaya girecek ve fiyat uygun kaçırmak istemiyorum
    işlemcisine bakındım ama bulamadım

Valla o cihazı ilk defa duyuyorum

• merhaba,

tavsiye edilen yazılım olan xtreamer yazılımını yukledım .Ancak bu seferde kumanda üzerindeki " eject " tuşu işlevini kaybetti sanırım. yani hdd leri güvenli şekilde cıkaramıyorum ? birde türkçe menü yok oldu + türkçe altyazılarda Ğ karakteri diğer harflere göre daha büyük cıkmaya basladı.

filmleri başlattıgımızda altyazı yı her seferınde secmemiz neden gerekiyor ? otomatik olarak başlatmanın bir yolu yokmudur ? eger altyazı secmezsek film altyazısız başlıyor ?

yardımcı olabilirseniz sevinirim : )
  • Arkadaslar fabrika ayarlarına dönmek icin ne yapmam gerekıyor ? yanı yazılım olarak ? eject tusunun calısmaması yüzünden bir tane hdd hata vermeye basladı.
  • R1-II_R100_R180_R200-II_R6A-II_R800_FW_3.0.1.5_20120115.zip

bu yazılımı güncellersem alet fabrika ayarlarınamı dönüyor ? yoksa bu da yeni bir yazılımmıdır ? yada orjinal yazılıma hiçbirsey yuklemeden dönebilirmiyim ?
  • xtreamer yazılımında sorun var demek oluyor herkezde öylemi oldu acaba (birde ben kumandasını beğendim odanın heryerinde kusursuz çalışıyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dede147

xtreamer yazılımında sorun var demek oluyor herkezde öylemi oldu acaba (birde ben kumandasını beğendim odanın heryerinde kusursuz çalışıyor)

eject tusunun calısmaması dısında xtreamer yazılımında pek bir sorun oldugunu söyleyemem, ancak benım ıcın cok önemli bir olay cunku aleti direkt kapattıgımda hdd yi her bilgisayara takısımda hata veriyor ve tarama yapmak istiyor. bir tane hdd de sıkıntı oldu. sanırım ben en son resmı guncelleme yazılımına doneceğim.
  • quote:

R1-II_R100_R180_R200-II_R6A-II_R800_FW_3.0.1.5_20120115.zip

bu yazılımı güncellersem alet fabrika ayarlarınamı dönüyor ? yoksa bu da yeni bir yazılımmıdır ? yada orjinal yazılıma hiçbirsey yuklemeden dönebilirmiyim ?

kendi kendime cevap veriyim, evet orjinale döndü ve gayet güzel.
  • xtreamer yazılımıyla orjianal yazılımı arasında ne fazlalık var acaba
  • Arkadaslar cihazım satılıktır. 1 haftalık ve üzerinde en son resmı yazılım mevcuttur. ilgilenenler mesaj atabilir.
  • quote:

Arkadaslar cihazım satılıktır. 1 haftalık ve üzerinde en son resmı yazılım mevcuttur. ilgilenenler mesaj atabilir.

bu cihaz dts çözermi arkadaşlar yani normal iki stero hoparlorde ses verir mi dts filmler
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Arkadaslar cihazım satılıktır. 1 haftalık ve üzerinde en son resmı yazılım mevcuttur. ilgilenenler mesaj atabilir.

bu cihaz dts çözermi arkadaşlar yani normal iki stero hoparlorde ses verir mi dts filmler

Evet çözüyor , ses formatı ne olursa olsun tv den ses alabiliyorsunuz
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.