Şimdi Ara

EGREAT R6A-II ANA KONU (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
689
Cevap
3
Favori
45.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: byefem

değerli üstadlarım GG da HiMedia HD900A diye bir model var bu nasıldır tavsiye edermisiniz? EGREAT R6A-II ve bunun arasındaki fark nedir? gerçekten 3D film izleyebiliyormuyuz? birde burada anlatılanlar bu modele uygulanabilirmi?

şimdiden teşekkürler...

linkini vermemde sorun yoktur umarım... :http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/distributorden-40-indirimli-himedia-hd900a-50814923

sorumu tekrarlayayım.. HiMedia HD900A mu almalıyım yoksa R6A-II mi? detaylı bilgisi olan varmıdır?...
    teşekkürler...

• Himedia 900a ile egreat r6a-II farklı segment ürünleri.

işlemcileri farklı ve buna bağlı olarakda biri 3d destekliyor.

Aynı gibi görüp karşılaştırmamak lazım.
    keza fiyatlarıda neredeyse biri diğerinin 2 katı.

egreat r6a-II 179 tl
    himedia 900a 349 tl

tercih meselesi tabii.
    Ama birbiri ile kıyaslamak doğru değil bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfve -- 18 Ocak 2012; 13:19:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rfve

Himedia 900a ile egreat r6a-II farklı segment ürünleri.

işlemcileri farklı ve buna bağlı olarakda biri 3d destekliyor.

Aynı gibi görüp karşılaştırmamak lazım.
    keza fiyatlarıda neredeyse biri diğerinin 2 katı.

egreat r6a-II 179 tl
    himedia 900a 349 tl

tercih meselesi tabii.
    Ama birbiri ile kıyaslamak doğru değil bence.

teşekkürler..

peki Himedia 900A ve 900B dersem hangisini tavsiye dersiniz..?
  • kumanda olayı hakkında bilen bilir klon dreamboxlardada kumanda sorunu vardı kumandanın içini açıp jelatin sarılıyordu daha etkili olsun diye bu kumandada geçerli olurmu acaba bu yöntem
  • kevinsert kaçırma bu ürünü ben pcde izledigim görüntüye bakıyorum birde egreatte açtım filme bakıyorum. Egreat bariz üstü ve görüntü pcye göre güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kevinsert

kumanda olayı hakkında bilen bilir klon dreamboxlardada kumanda sorunu vardı kumandanın içini açıp jelatin sarılıyordu daha etkili olsun diye bu kumandada geçerli olurmu acaba bu yöntem

Nereye , jelatin sarılıyordu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rfve

quote:

Orijinalden alıntı: SULZER

Bu cihazın kumanda kontrolü çok zayıf.nerdeyse yanına kadar gitmen gerekiyor.bana illallah ettirdi.ama bunun yanına 20 tl daha verirsen ki aynı arkadaş satıyormuş o zaman rahat edersin sanırım.

Arkadaşlar bu kumanda olaynı biraz abartıyorsunuz .

Yada benim Test ettiğim cihazlarda kumanda sorunu yok denecek kadar azdı.

Kaldı ki
    R6B
    R6A
    R6A-II

Test ettim. hepsinde kumanda sorunlu diye ağıt yakılıyor neredeyse ama
    ben abartılacak kadar sorun göremedim.

Tamam cihaza doğru kumandayı tutmak gerekiyor.
    Kumandayı tersten algılamıyor KABUL .
    (Birde alkalin falan sağlam pil
    kullanın diye tavsiye var forumda.) - Gerçi ben dandik 1 tl lik piller ile kullandım .
    Hatta bitti diye kenara attığım 1 tl lik pilleri takmıştım hatırlıyorum r6b ye yine de o kadar sorun olmamıştı.

Cihaz ucuz olabilir ama evde Next uydu alıcı var arçelik tv.
    Her ikisine de kumadayı sağa sola tuttuğunda onlar da algılamıyor.
    cihaza doğru tuttuğunda algılıyorlar.

Gel gelelim daha öncede yazmıştım. evde eski shov marka tv var.
    Dandik dediğimiz onun kumandası hertürlü algılıyor. Tersten bile. :D

Kumanda kötü diyenler HOMETECH 767 kullanmamışlar herhalde. bende var.
    kumandayı ona doğru tutmak yetmiyor sallamak hatta fırlatmak lazım

Allahtan universal kumanda almıştım zamanında da ona da uydu yoksa
    dvd playerı kıracaktım.

Yav arkadaşım zaten herkesde aynı sorun var diye bir şey yok.Seninki doğru çalışıyor olabilirsin haklısın.Ama ben kendi yaşadığım sorunu söylüyorum.Kumanda kullanmadaolayında 30 seneyide devirdim kumandayı cihaza ters göstermeyecek kadar iyi biliyorum kullamayı:) Her kumandanın alıcıya gönderdiği sinyal farklıdır.Aralarındaki farkları orta dalga radyonun MW kısmında bile test edip sinyal farklılığını dinleyebilirsin.Kumandanın gözünü yarım metre uzaktan cihaza göstermeden algılama yapmıyor.Zaten herkesde aynı olay olmadığı için ben kumandada sorun var diyorum.Sorunda cihazın dandikliğinden değil kumandada sorun olmasından kaynaklanıyor.Üretici bu konuda gerekli dikkati gösterememiş bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: MessiKaaN

kevinsert kaçırma bu ürünü ben pcde izledigim görüntüye bakıyorum birde egreatte açtım filme bakıyorum. Egreat bariz üstü ve görüntü pcye göre güzel.

Kesinlikle katılıyorum sana bende denedim çünkü.Fakat laptopun HDMI çıkışından tvye bağlayıncada aynı şekildemi veriyor görüntüyü yoksa düzelme oluyormu okonuda bilgim yok denemedim.
  • laptoptan hdmi ile bağlıyorum afedersiniz ama pok gibi görünüyor ve aşırı derecede karanlık çıkıyor görüntü laptoptaki ekrana göre Ati 5650 var ve CCC dan hertürlü ayarı değiştirdim düzelmedi.Ps3 te aynı filmi media server üzerinden izliyorum cam gibi ve aydınlık
    nedense laptopta bi problem var benim ve şahsi görüşüm laptop ekstradan hdmi için görüntü verdiği için performans harcıyor ve görüntüde kayıp oluşuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: popcornhour

quote:

Orijinalden alıntı: kevinsert

kumanda olayı hakkında bilen bilir klon dreamboxlardada kumanda sorunu vardı kumandanın içini açıp jelatin sarılıyordu daha etkili olsun diye bu kumandada geçerli olurmu acaba bu yöntem

Nereye , jelatin sarılıyordu ?

http://tinyurl.com/7mj723o şu yöntem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Betfair -- 18 Ocak 2012; 19:23:25 >
  • Arkadaş, bu cihazla bir anlaşamadım ben. 6 aydır kullanıyorum efendim hemen hemen, bir kere network'den pc ile bağlanıp HDD'deki filmi stream ettim 5 dakika sonra alet attı beni. O günden beri ne popcorn'lar ile ne de pc'ler ile cihazı network'de göremiyorum :D 3in1 Yazılım yüklü içinde, optik çıkış performansı başarılı philips home theatre ile kullanıyorum, şimdilik bir sorun çıkartmadı. Yalnız 500 gb'lık WD 2.5" diskime kafa attırıyor arada cihaz hiç hoş değil, o sesi duyunca diski nasıl çektiğimi bilmiyorum. Genelde filmleri ona atıp izleyip güzelse arşiver kaldırıyorum ama kafa atması hoş olmuyor Bu bir yana da network'de niye cihazım görünmez onu anlamadım home plug'a bağlı belki ondandır diyorum ama bilemiyorum. İşin komiği ise cihaz local network'de yokken dreambox veya Popcorn'dan streaming yapabilmem Çok garip yani, yine de kullanıyoruz bakalım şimdilik, memnun sayılırım aslında

• quote:

Orijinalden alıntı: m_1907

Arkadaş, bu cihazla bir anlaşamadım ben. 6 aydır kullanıyorum efendim hemen hemen, bir kere network'den pc ile bağlanıp HDD'deki filmi stream ettim 5 dakika sonra alet attı beni. O günden beri ne popcorn'lar ile ne de pc'ler ile cihazı network'de göremiyorum :D 3in1 Yazılım yüklü içinde, optik çıkış performansı başarılı philips home theatre ile kullanıyorum, şimdilik bir sorun çıkartmadı. Yalnız 500 gb'lık WD 2.5" diskime kafa attırıyor arada cihaz hiç hoş değil, o sesi duyunca diski nasıl çektiğimi bilmiyorum. Genelde filmleri ona atıp izleyip güzelse arşiver kaldırıyorum ama kafa atması hoş olmuyor Bu bir yana da network'de niye cihazım görünmez onu anlamadım home plug'a bağlı belki ondandır diyorum ama bilemiyorum. İşin komiği ise cihaz local network'de yokken dreambox veya Popcorn'dan streaming yapabilmem Çok garip yani, yine de kullanıyoruz bakalım şimdilik, memnun sayılırım aslında

kardeş boşver networku falan flasha at filmi cihaza tak tamamdır ya. :D

• takip
  • popcornhour a-110 'dan artıları eksileri nelerdir?
    bir de optik ses çıkışı mevcut mudur?
  • Popcorn kullanmadım. Optik çıkışı mevcut.
  • Ben cihazı alalı iki hafta oldu.
    *inanmayacaksınız ama kumanda ile ilgili şu ana kadar yapılan yorumları okuyunca şaşırdım. Denemelerimde yaklaşık 7 metreye kadar sorunsuz algılıyor. (cihazın en fazla 50 cm sağına-soluna-altına ve üstüne doğru tutmak kaydıyla)
    *50 gb lık titanic.ts dahil oynatamadığı mkv, ts, m2ts olmadı
    *Altyazı dilinin default olarak türkçe yapılamaması ve bu sorunun şu ana kadar çözülmemiş olması ilginç.

Benim sizlerle paylaşmak istediğim ve daha önce başına gelen varsa yardımlarını beklediğim bir sorunum var.
    Geçen gün 1080p cars I.mkv filmini seyrederken (ftp sitesinden indirdim ve rip grubu belli değil) filmin 15. dakikasında film durup en başa döndü. Bi kaç denememde hep aynı yerde başa döndüğünü farkettim. Bunun üzerine time seek ile filmin 16. dakikasına atladım ve filmin geri kalan kısmını sorunsuz izledim.
    İki gün önce bu sefer yine bir rus ftp sitesinden indirdiğim ve rip sürümünü bilmediğim resident evil.1080p.mkv filmini izlerken bu sefer filmin 42. dakikasında film durdu ve başa döndü. Daha önceki tecrübemden yola çıkarak filmin 43. dakikasına atlamak istedim ama ilginçtir time seek tuşuna bastığımda ekranda taşıt giremez levhasına benzeyen :) bir simge çıktı ve bu fonksiyonun çalışmadığını farkettim. Kumandadan 6 tuşuna bastım. Normalde filmin %60 lık bölümüne atlaması gerektiği halde bu da olmadı. İleri sarayım dedim, maksimum X2 hızında ileri sarıyor halbuki normalde x16-x32 lerekadar hızlanması lazım.
    Sorun filmden diye düşündüğüm için filmi mkvmerge ile (sürüm 2.4) tekrar mux edeyim dedim. filmi programa gösterdim, işime yaramayan altyazıları kaldırdım, start muxing dedim. Programın üzerindeki yeşil bar daha ortaya bile gelmemişti ki program "muxing finished, everything went fine" ya da buna benzer işinin bittiğini bir sorunla karşılaşmadığını belirten uyarı verdi. Mux edilen filmi açtım baktım ki filmin ilk 42 dakikasını almış gerisi yok.
    İşin ilginç tarafı filmi pc de kmplayer ile açtığımda tamamını sonuna kadar kesintisiz izliyorum. Egreat neden ortadan başa dönüyor çözemedim.

Sorunun filme olduğunun farkındayım ama kmplayerin yaptığını bu cihazın yapamaması sizce eksiklik değilmidir? Veya daha adil olup bu kadar başarılı bir cihazı sorunlu ilan etmeden filmle ilgili bu sorunu çözebileceğim bi yöntem bilen arkadaş var mıdır?

(Yazdıklarımın tamamını okuyan arkadaşlara sabırlarından dolayı teşekkür etmeyi borç bilirim...:) Saygılar...

• pardon aklım karıştı da..
    lg lw4500 3d led tv miz var..
    hdd'mizde 3d filmler var fakat tv codec sorunu yüzünden hepsini oynatmıyor..
    bu playerla 3d film izleyebiliyoruz dimi?
    bi de r6b ile r6a arasındaki fark ethernet ve sata bağlantısı mı sadece?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakum52

Taşıt giremez?

taşıt derken?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fishuu

Ben cihazı alalı iki hafta oldu.
    *inanmayacaksınız ama kumanda ile ilgili şu ana kadar yapılan yorumları okuyunca şaşırdım. Denemelerimde yaklaşık 7 metreye kadar sorunsuz algılıyor. (cihazın en fazla 50 cm sağına-soluna-altına ve üstüne doğru tutmak kaydıyla)
    *50 gb lık titanic.ts dahil oynatamadığı mkv, ts, m2ts olmadı
    *Altyazı dilinin default olarak türkçe yapılamaması ve bu sorunun şu ana kadar çözülmemiş olması ilginç.

Benim sizlerle paylaşmak istediğim ve daha önce başına gelen varsa yardımlarını beklediğim bir sorunum var.
    Geçen gün 1080p cars I.mkv filmini seyrederken (ftp sitesinden indirdim ve rip grubu belli değil) filmin 15. dakikasında film durup en başa döndü. Bi kaç denememde hep aynı yerde başa döndüğünü farkettim. Bunun üzerine time seek ile filmin 16. dakikasına atladım ve filmin geri kalan kısmını sorunsuz izledim.
    İki gün önce bu sefer yine bir rus ftp sitesinden indirdiğim ve rip sürümünü bilmediğim resident evil.1080p.mkv filmini izlerken bu sefer filmin 42. dakikasında film durdu ve başa döndü. Daha önceki tecrübemden yola çıkarak filmin 43. dakikasına atlamak istedim ama ilginçtir time seek tuşuna bastığımda ekranda taşıt giremez levhasına benzeyen :) bir simge çıktı ve bu fonksiyonun çalışmadığını farkettim. Kumandadan 6 tuşuna bastım. Normalde filmin %60 lık bölümüne atlaması gerektiği halde bu da olmadı. İleri sarayım dedim, maksimum X2 hızında ileri sarıyor halbuki normalde x16-x32 lerekadar hızlanması lazım.
    Sorun filmden diye düşündüğüm için filmi mkvmerge ile (sürüm 2.4) tekrar mux edeyim dedim. filmi programa gösterdim, işime yaramayan altyazıları kaldırdım, start muxing dedim. Programın üzerindeki yeşil bar daha ortaya bile gelmemişti ki program "muxing finished, everything went fine" ya da buna benzer işinin bittiğini bir sorunla karşılaşmadığını belirten uyarı verdi. Mux edilen filmi açtım baktım ki filmin ilk 42 dakikasını almış gerisi yok.
    İşin ilginç tarafı filmi pc de kmplayer ile açtığımda tamamını sonuna kadar kesintisiz izliyorum. Egreat neden ortadan başa dönüyor çözemedim.

Sorunun filme olduğunun farkındayım ama kmplayerin yaptığını bu cihazın yapamaması sizce eksiklik değilmidir? Veya daha adil olup bu kadar başarılı bir cihazı sorunlu ilan etmeden filmle ilgili bu sorunu çözebileceğim bi yöntem bilen arkadaş var mıdır?

(Yazdıklarımın tamamını okuyan arkadaşlara sabırlarından dolayı teşekkür etmeyi borç bilirim...:) Saygılar...

Taşıt giremez levhası?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkadım52 -- 19 Ocak 2012; 21:53:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: umaykut

quote:

Orijinalden alıntı: atakum52

Taşıt giremez?

taşıt derken?

Ekranın sol üst kısmında görünen simge sanırım.Mesela bende izlediğim filmde altyazı yoksada altyazı tuşuna basarsam görünüyor.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.