Şimdi Ara

EGR Valfi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar EGR ile ilgili deneyimi veya tecrübesi olmuş opel sahiplerinin yardımına ihtiyacım var.

3 gün önce aracın servis lambası yandı, bir süre yandıktan sonra söndü tekrar yandı tekrar söndü derken şuanda yanmıyor. Özel servis bilgisayara bağladı ve EGR egzoz devirdaim hatası verdi. Bana değişmesi gerektiği söylendi ve 350Tl fiyat verildi. Servis şimdi yanıp sönmüş yakında servis lambası yanmaya başlar sürekli dedi. Şimdi bununla ilgili baya bi konu açılmış biliyorum ve tüm konuları araştırdım ancak şu an temizletmem mi gerekir, değiştirmem mi gerekir, değiştirmem gerekirse işçiliği çok mu tutar. Değiştirmezsem ne kadar km daha tahammülü olur. Parçanın kendisini arıza tecrübesi olanlar ne kadara değiştirmişler bu konularda aydınlatırsanız benzer arızayı yaşayanlar da güncel bilgiye sahip olurlar. Bir de iptali söz konusuymuş ancak ben bu parçanın atık egzoz gazını tekrar kullandığı için faydalı bir sistem olduğunu ve iptal edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak memur olduğumuz için gereksiz yere 350 + işçilik vermek de işin kötü tarafı. Araç 61500de. Yardımcı olanlara teşekkürler.

• benim de benzer bi sorunum var. iki hafta kadar önce trigeri değişirken egr valfini de temizlettim. araba 110 bin kmdeydi. daha önce temizlendimi bilmiyorum ama usta bayağı bi doluydu diyor. triger zaten pahalı bi işlem olduğu için ekstra bişey almadılar. sadece temizlendi. şimdi araba arasıra benzinde kir var gibi teklemeye başladı. zaman zaman oluyor. araba lpg li. ilk başta lpg den benzine geçince azalıyordu. sonra benzinde de olmaya başladı. önce tekliyor hatta bikaç defa da stop etti. hem de giderken. şimdilerde azaldı ama dün yine çok az oldu.egr valfi temizlendikten sonra motor rolantiyi bi süre ayarlayamazmış. ondandır dediler. tekrar servise gidecek vaktim olmadı. haftasonuna gideceğim ama. bilgisi olan varsa sevinirim.
    bu arada 61bin km çok az değil mi parça değişimi için, anlamam gerçi ama. benim arabanın trigeri de ilk defa 110bin de değişti zaten, bana bakma sen

• Hocam biraz daha araştırdım ve iptal etmenin en güzeli olduğunu düşünüyorum. Bu arada benim sadece lamba yandı, tekleme filan yaşamadım. Servis yavaş yavaş haber veriyor gibi bi yorum yaptı. Temizlemek pek kar etmeyebiliyormuş. Çünkü değişse bile yine aynısı oluyormuş. Sadece kullanılabilir egzoz gazını devirdaim yapan bi parça. İptal edildiğinde performans artıyor, tüketim de artıyor ve hava daha çok kirleniyor. Birçok marka Türkiye'deki yakıtın kalitesiz olduğunu bilerek bu valfi iptal ederek gönderiyormuş. Bu egzoz emisyonunu azaltmanın iki çeşidi varmış. Biri eskiden uygulanan katalizör bir de bu egr valfi. Daha başka deneyimleri bilgisi olanlar varsa yardımcı olabilirlerse seviniriz. Çünkü 350 tl yoktan bayılmayalım.
  • hocam bu lamba sarı renkli devir göstergesinin altın tam ortadaki ikaz lambası mı

çünkü yola çıkarken benimkide yandı henüz servise baktıramadım

tırstım 97 oktan veya 98 oktan benzin alıyorum aracım lpg li
  • Araba üzerinde anahtar şeklinde simgesi var. Yağ lambasının altında corsa c lerde. Muhtemelen sizinki de egr dir. Tam bir musibet.
  • hocam o araba üzerinde anahtarı biliyorum demek ki benim ki o değil klavuzdan baktım egzos emisyon gibi birşeyler yazıyordu
  • bendede astra g kasa araç vardı bende baya uğraşmıştım araç kendi kendine
    gaz verip devir saati 2500lere çikiyordu aracın egr valfi değişti yine arıza devam
    ediyordu beyin arızalı dediler ben dişardan aldırayım dedim (almanyadan) orda
    fiyat daha pahalıydı araç vites atışlarında kesiklik yapiyordu pis benzin varmiş gibi
    tekliyordu neyapsam diye düşündüm ya beyindede sorun yoksa düşündüm ve srvis-
    lede baya laf dalaşına girmiştim vs baya bir uyuzluk yapmışlardı araç 3 gün kaliyordu
    serviste tamam biz 50km yol ayptık araçta bişe yok deyip yolda yine araç kesiklik vs
    kaç yere aracı makineya bağlatıp baktırdım arıza enjektör le ilgiliydi enjektörler temiz
    lendi yine 2 gün sonra aynı arıza devam ediyordu 10uncu özel servise gittim adam kesin
    ateşleme bobini arızalıdır dedi 200ytl fiayatı var dedi bunu değişeyim yine yaparsa eskiyi
    takar paranı iade ederim dedi parçayı değişti 2.5yıldır hiç sorun yok arabayı tanıdığa sattım
    her sorduğumda sorunvarmıdiye çok şükür yok bişe diyor
    not ben arabanın motorunu sık sık bahçede yıkardım bu bence çok zaralı tavsiye etmem
    bide motor beynine takılan scart fişine benzer alt üst 2 fişvar bunlarıda temizletin derim
    özel bir spray ile temizleniyorlar
    bide şanzıman yağını tamamlatmıştım araç 150km üstü hızlarda yağ atiyordu bu opel astra
    larda ayarlanmiyormu? şanzıman yağı doldurunca atiyor doldurma yeride motorun içinden
    bir yeri vardı ama fazla yağıda atınca on balatalar bile yağlaniyordu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EGR Valfi Uyarısı?
    7 yıl önce açıldı
    EGR VALFİ HAKKINDA
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam tech2 cihazına bağlayıp arıza kaydından bakıyorlar. Bende EGR arızası gösterdi ama şu anda söndü lamba. Galiba önce temizleticem olmazsa iptal ettiricem ama iptal ettirenler varmış görüşlerini yazarlarsa aydınlanacaz. Bir de anlamadığım şey bu parçayı 300 den aşağı tedarik edebilen yok gördüğüm kadarıyla. Bu parça delphi marka orjinal ve yan sanayisi olmayan bi parça. E peki bu linkteki ne???

http://www.opelgm.com/index.php?do=catalog/product&pid=95

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n a v y_35 -- 19 Ocak 2009; 23:34:52 >
  • Valla benim araçta test cihazından bakılınca iptal edilmiş gözüküyor. (2. sahibiyim 2004 easytronik)
    Anlamadım niye böyle birşey yapılmış veya nie gerek duymuşlar?
    Yada bu melet nasıl iptal edilir yazılımsalmı yoksa donanımı sökerekmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: haluksengul

Valla benim araçta test cihazından bakılınca iptal edilmiş gözüküyor. (2. sahibiyim 2004 easytronik)
    Anlamadım niye böyle birşey yapılmış veya nie gerek duymuşlar?
    Yada bu melet nasıl iptal edilir yazılımsalmı yoksa donanımı sökerekmi?

En güzelini yapmışlar. Galiba ben de öyle yapıcam. Hem yazılımsal hem de parçanın girişine bişey kesip koyuyolarmış. Ben ilk başta değiştireyim dedim, araştırdım ki senede bir yapıyormuş. En güzeli iptal ettirmek.
  • EGR valfini temizletmiş olan var mı? Varsa bilgi verebilir mi? Ben bosch car service te temizletmeyi düşünüyorum.
  • ben temizlettim arıza lambasını da söndürdük bana 50 ytl ye mal oldu hepsi .. EGR valfi bozuldugunda araba tekliyordu
  • ben temizlettim ama bi süre sonra tekrar tekleme yaptı. ylnız bişey dikkatimi çekti. yaklaşık 3-4 gündür burada havalar yağmıurlu ve geçenlerde de genelde yağmurlu havalarda yapıyordu sanki. bakalım tekrar yapack mı, deneyeceğim. havalarla alakasını. eğer öyleyse bu astra cı arkadaşın dediğine benziyor gibi.
    quote:

Orjinalden alıntı: aydnlgn

benim de benzer bi sorunum var. iki hafta kadar önce trigeri değişirken egr valfini de temizlettim. araba 110 bin kmdeydi. daha önce temizlendimi bilmiyorum ama usta bayağı bi doluydu diyor. triger zaten pahalı bi işlem olduğu için ekstra bişey almadılar. sadece temizlendi. şimdi araba arasıra benzinde kir var gibi teklemeye başladı. zaman zaman oluyor. araba lpg li. ilk başta lpg den benzine geçince azalıyordu. sonra benzinde de olmaya başladı. önce tekliyor hatta bikaç defa da stop etti. hem de giderken. şimdilerde azaldı ama dün yine çok az oldu.egr valfi temizlendikten sonra motor rolantiyi bi süre ayarlayamazmış. ondandır dediler. tekrar servise gidecek vaktim olmadı. haftasonuna gideceğim ama. bilgisi olan varsa sevinirim.
    bu arada 61bin km çok az değil mi parça değişimi için, anlamam gerçi ama. benim arabanın trigeri de ilk defa 110bin de değişti zaten, bana bakma sen

• Ben bu işten bişey anlamadım. Arıza lambası yandı 1 kaç saat sonra sönmüştü. Tekrar da yanmadı. Serviste de yavaş yavaş haber veriyor, değişmesi lazım dediler. Ama o günden beri araçta birşey de yok. Bugün bosch car service gittim ve temizletmek istediğimi söyledim. Egr valfinin temizlenmediğini, katalizörün temizlenebildiğini söyledi. Değişmesi lazımsa bizde parça daha uygundur filan dedi. Ben de araba tekrar arıza lambası yakana kadar kullanmaya devam etmeye karar verdim.
  • bnde corsa 1.4 war (2001), 2. el aldım we 62binde araç,
    tum bakımlarını yaptrdm, filtreler,buji,balata ws hersey deişti,
    tam temiz araba diyodum ki aracın ilk mars alması cok normal, daha snra gaza basmadan calısmaz oldu,birde bi anda arac 4. witeste giderken stop etti, stop ettiğini anlamadım bile, ama arac kndini kilitlemedi allahtan... daha snra bu hata once arac kndini sallıo, snra stop edio olarak deişti, ilk seferlerde aracı bilgisayara baGLIOlardı ancak hiçbi hata bulamıolardı... daha snra bi gun egr dendi.. cıkartıldı temizlendi..olmadı.. enjeksiyon temizliği yapılacak denildi, yaptrdım(70ytl)yine olmadı..kndi ozel serwisime gittim o da egr temizliği yaptı.. olmadı.. dedim değiştirin eger sorun buysa ancak kesin değil dediler.. ne yapacağımı bilemiorum..
    kısaca 2 sorun war; arac ilk mars dısında gaz wermeden calısmıyor ve de asıl onemli olan, arac giderken bi anda sallıyo kendini we stop edio.. ne yapmalıyım acaba?
    okuduguma gore iptal ettirmek cok mantklı gorunuyor, ancak yenisini de alabilirim, bnm serwisim 240 dedi, ama eger iptalin bi zararı yoksa ettirdiğimde kesin cozum alır mıyım? tesekkurler...
    (ozellkle soru acmadım, bu konuyla ilgili son soru nasılsa war diye)

• Sorununuz oksijen sensörü olabilir. Benim aracımın da değişmiş daha önce. Ateşleme bobinlerinden biri de sıkıntı yaratıyor olabilir.

Bu arada 240 iyi fiyatmış egr için. Bana 350 dendi. orjinal delphi imiş...
  • 99 Vectra GL, 120,000 km.de.
    Aracı sıfır aldığımdan beri her 10,000 km.de EGR valfini tinerle temizlettim.Bugüne kadar bir sorun çıkarmadı. Gerçi araç hiçbir donanımında sorun çıkarmadı çok şükür. Bunda bakımlarını ihmal etmemek önemli diye düşünüyorum.(Bir de her 5 depoda bir benzine Würth enjektör temizleyici ekliyorum, faydasını da görüyorum.) Ayrıca naçizane tavsiyem, yıllanmış araçlara Motor Silk kullanmanız. Faydasını görürsünüz.
    Kazasız ve arızasız sürüşler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.