Şimdi Ara

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı (176. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.393
Cevap
207
Favori
281.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mukan655 M kullanıcısına yanıt
    quote:

gladyatorix @ 12 Kasım 2018 13:26:46

Yardımcı olacak en azından bir bilgi ? :S

Sorun tam olarak nedir? Kurdunuz ve hata mı alıyorsunuz? Yoksa kuramadınız mı? Bir önce ki postunuza bakarak bios sorunuza yanıt arıyorsanız; biosta harici ekran kartını kapabileceğiniz bir ayar yoksa bu işi EGPU Setup ile halletmelisiniz. Bunun için de konuda geriye doğru giderek uygulayan arkdaşların postlarına bakabilirsiniz.

quote:

Mukan655 @ 14 Kasım 2018 19:06:36

Harici monitör kullanıyorum masaüstünde sağ click yaptığımda intel denetim masası çıkmıyor.
    Aygıt yöneticisine girip monitörlere baktığımda Genel Pnp monitör olarak görünüyor.
    Oyunlarda fps'im yüksek olmasına rağmen 30 fps miş gibi oynuyorum. Fps dropları oluyor.
    Nedeni ne olabilir yardımcı olur musunuz ne güzel 1-2 sorun dışında iyi gidiyordum :(

Hocam kapanma sorununu ben de yaşıyordum nüve uygulaması gerekiyordu fakat uğraşamayacağım için Dock'un etrafını gereksiz kablolardan arındırdım ve daha az kapanma sorunu yaşıyorum (özellikle hoparlör çalışırken sürekli yeniden başlıyordu). Diğer konuda ise harici monitörde sağ tık yaparsanız, sizin de gördüğünüz görüntü bu olacaktır;

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

Fakat görüntüyü dahili monitöre aldığımda bende bu şekilde oluyor.

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

Intel arayüzüne neden ihtiyaç duyuyorsunuz?

• Arkadaşlar intel i5 3320m intel hd4000 olan ekran kartsız laptobuma rx470 taktım fakat aygıt yöneticisinde görsem bile driver kuramadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartı kod 12 hatası veriyor. Nasıl çözebilrim?

• Arkadaşlar ciddi egpu işine giriştim samsung laptobum var i3 3210m, gtx750ti alacağım büyük ihtimal monitörle kulanmak istiyorum egpu programına ihtiyacım olucakmı ve driver olarak gtx750ti için ne önerirsiniz ayrıca monitörle kulanacağım için am hd7600m i devre dışı bırakmam gerekirmi

• Arkadaşlar bir sorum olacak benim bir laptobum var ekran kartı çipi yanmış durumda ama bilgisayarı açtığım zaman Windows sesi geliyor hatta flash bellek takip şarkı açabiliyorum ekranı göremediğim icin bu zor oluyor ama demek istediğim bilgisayar çalışıyor. Şimdi gelelim soruya ben bu aparat ile harici ekran kartı taksam görüntü alır miyim çok önemli

• Arkadaşlar Adana da bu aleti olan var mi gelsem yanına bi denesem çalışıyor mu çalışmıyor mu bana yardım olacak arkadaş vardır illaki

• brk___ kullanıcısına yanıt
    Ne kadar a vereceksiniz hocam benim laptopun ekran kartı çipi yandı bu işlem ile görüntü alırmıyim acaba

• Egpu docku yazın almıştım bugün gidip güç kaynağı ve ekran kartını gidip aldım. Zamanında kontrol etmediğimden wifi yuvasını mini pci zannediyordum gel gör ki ngff m.2 imiş. Hali ile kablo olmadı yenisini ısmarladım kim bilir ne zaman gelecek de kartı denemeye başlayacağım...
  • Merhaba, eGPU için illaki DIY egpu setup programını kurmak zorunda mıyız ?
  • TyGo~[TR] kullanıcısına yanıt
    Pc de ikincil ekran kartın varsa ve biostan kapatılamıyorsa egpu programını kullanmanız gerekir. Bioatan kapatılabiliyorsa programada gerek kalmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, laptopumun ekran kartı artık yetersiz geldiği için(özellikle PUBG için) ben de bu egpu olayına girmek istedim ve burda yazılanların çoğunu okudum.

Laptopum bu:https://www.asus.com/Laptops/N750JK/specifications/
    Intel 4700hq
    16 gb DDRL Ram 1600 Mhz(Dual Channel)
    GTX850m Ekran Kartı
    256 GB SSD

Laptopum içini açtım ve WLan kartı olan portun pci express portu olduğunu doğruladım.HWINFO'dan baktığımda versiyon v2.0 gösteriyor ama wifi adaptörün üstüne gelince 1.1 gözüküyor.Bu portun 2.0 ama wlan kartının 1.1 olduğu anlamına mı geliyor?

Okuduklarım kadarıyla yeterli bir sistemim var. GTX 1060 6GB bağlamak istiyorum ve harici ekrandan görüntü alacağım.Etrafımda denemek için 1000 serisi kart bulabileceğim birisi yok, o yüzden pahalı bir risk almış olacağım. Sizce yapmalı mıyım? Performansı nasıl olur, elimde patlama ihtimali var mı?

Ayrıca elinde aparatlar, psu ve 1060 6GB olan varsa ve satmak istiyorsa özelden yazabilir. GTX 1060 altı bir kart düşünmüyorum.

• Arkadaşlar çalışan sistm birden çalışmamaya başladı. Pc egpu yu görmüyor. Aparat, kablo, ekran kartı hepsi sağlam fakat görmüyor. Daha önce başına böyle bir olay gelen oldumu?
  • https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/136045119

Kardeşim Ben Dün Kurulum Yaptım,
    i7 2630qm
    16 gb Ram
    240 gb ssd

Asus gt 1030 Kart Kullanıyorum,

İncelemelerimde 2.0 Olarak Okuyor Ekran Kartını,
    Muhtemeldirki Seninkinide Anı Sekilde Okuyacak.
    Ayrıca 200-300 TL Vermeyin Bu Aparata,
    ali expresten 5 $ 'a Aldım 35 TL

Şuan Sorunsuz Kullanıyorum
  •  eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı  eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı  eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı  eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

Asus K53Sv Laptop Anakart Ahşapa Gömdüm Soğutucu Taktım, Yük Altında Stres Testlerinde Max 50 Derece Ahahahaha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F3yY4Z_ -- 28 Kasım 2018; 9:40:49 >

• Arkadaşlar Egpu Link
    60 cm USB 3.0 Mini PCI-E PCIe PCI Express 1x ila 16x Genişletici Yükseltici Kart Adaptörü SATA 6Pin Güç kablo Bitcoin BTC Madencilik
    aliexpress.com
    US $6.5 7% OFF|60cm USB 3.0 Mini PCI E to PCIe PCI Express 1x to 16x Extender Riser Card Adapter SATA 6Pin Power Cable for Bitcoin BTC Mining-in Add On Cards from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://s.click.aliexpress.com/e/BgWpE2G

• eizo33 E kullanıcısına yanıt
    Gtx 1060 la Denemedim hiç al dene 5$ dan bişi olmaz, Olmazsa Diğer Aparattan Alırsın

Kardeşim sana şu anda aktif olarak sistemi kurup 5 aydır kullanan biri olarak görüşlerimi yazayım. Laptopum lenovo z580. i5 3230m işlemci, hd4000, ekran kartı gt635m ramler de 8gb. Ekran kartım yandığı için bu işe giriştim. Elimde evga GTX 960 ssc modeli var. Fabrika çıkışından daha yüksek frekansta çalışan (1330mhz) güçlü bir kart. İşlemcim ucu ucuna ekran kartımı besliyor. Ultra ayarlar takıntım olmadığı için 1080p monitörde max payne 3 far cry 3 gibi oyunları high ayarlarda 40-50 fps arası oynadım. Performans olarak laptopumun rüyasında göreceği fps değerleri aldım iyi ki kurmuşum diyorum. Tabi driver olarak eski bi versiyon kurduğum için sorun yaşamadım. Senin sistemin biosun uyumlu olurda sistemini kurabilirsen işlemcin kartını destekleyecektir. Yüksek ayarlarda oynayarak darboğaz sıkıntısını aşarsın zaten. Ama dediğin gibi 1000 serisi üstünde driverlar moodlanarak kuruluyor. İyi bi araştırman lazım önce. Kod 12 ve kod 43 sorunları çözümlerini öğren. Biosunun whitelist olduğundan emin ol. Aynı laptopa uygulayan var mı iyice araştır. 1060 ucuz bi kart değil. Aparatta 150 civarı kablosu falan derken. 500 watt lık bi psu da lazım sana kafan rahat olması için çünkü güç yetersiz geldiğinde bir zaman sonra sistem hata vermeye başlıyor. Kart hariç sana bu sistem 400 lira civarı tutar. Kartı taktığında sorun çıkmayacağını en azından teoride kesinleştirirsen karar vermek sana kalıyor. Kesinlikle fps artışı alırsın bundan emin ol. Fakat rainbow six pubg gibi oyunlar ekran kartının yanında işlemciyide zorlayan oyunlar. 1080p de açacağın için işlemcini iyi soğutman lazım. Malesef e-gpu olayında soğutma işi biraz sorun oluyor. Kart kendini soğutuyor ama işlemci karta yetebilmek için daha fazla çalışıp aşırı ısınıyor. Laptopları yeteri kadar soğutmak kolay değil. Son olarak eğer kartı alıcam en kötü ilerde sistem toplar kullanırım dersen bu işe girebilirsin. Ben o kafayla girdim şu an ikinci el sisteme takıcam mesela. E gpu işimi yeterince gördü benim için geçici bir çözümdü. Önce satın alma işlemleri öncesinde ne kadar uyumlu laptopun bunu öğren. Tecrübelerimden sana tavsiye edeceklerim bunlar. Umarım işine yaramıştır

• sewket10 S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim uzun uzun anlatmışsınız kafamdaki soru işaretleri azaldı.Dock'u buldum yarın elden alacağım.Laptopun kapağını sürekli açık çalıştırmayı düşünüyorum ve laptop tamamen havada olacak, bu şekilde biraz daha soğuk tutabilirim diye düşündüm.Ben de şimdilik eski driverlarla kullanırım, modlama işlerine daha sonra bakmayı düşünüyorum.

Uyum konusuna gelince Bios hakkında hiç bi bilgim yok. Whitelist olduğundan nasıl emin olabilrim. Benim laptop için aradığımda bi sonuca varamadım. Az çok özellikleri benimkine benzeyen asus laptoplarda çalışmış sadece tek bilgim bu.
    Aparatı aldıktan sonra wireless kartını çıkar onun yerine aparatın bağlantısını yap. Eğer bilgisayar açılırsa biosunda sıkıntı yoktur diye biliyorum. Açmıyorsa bi hata verecektir en azından forumdan o şekilde aklımda kalmış. O zaman biosunu whitelist olan bi biosla değiştirmelisin. O durumda yabancı forumlarda biraz araştırman lazım. İnşallah sıkıntı çıkmadan halledebilirsin. Biosu değiştirmen gerekirse de dikkat et yanlış bi işlemin geri dönüşü zor oluyor. Elindekinden de olma yani. Sonradan aklıma geldi. E gpu setup programıyla harici ekran kartını kapatma işlemi yapılıyor. bios değiştirme işine girmeden. Ama benimkini biosumu değiştirerek yaptığım için o kısmını tam bilmiyorum. Konuda geriye dönük programı kullanıp halledenler vardı sanırsam. ikinci ve daha güvenli bir yol olarak bunu deneyebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sewket10 -- 29 Kasım 2018; 13:51:13 >
  • sewket10 S kullanıcısına yanıt
    Çalışacağını garanti etmeden hiç bir aparat ya da ekran kartı almak istemiyorum. Wifi kartını aygıt yöneticisinden silip çıkardım.Tekrar çalıştırtırdığımda mavi ekran hatası verdi ve çıkarıp driverları yükleyene kadar hiç açılmadı laptop.

Yani egpu yu taktığımda da bunun aynısı olacak.Dediğiniz gibi en garanti çözüm biosu modlayarak "hotplug enable" yapmam. Bu sayede ne takarsam takayım çalışacak diye düşünüyorum ama nasıl modlayacağımı hiç bilmiyorum.Yabancı forumlardan baktım ama detaylıca anlatanı bulamadım.

Biosum AMI version 203.Bu biosa sahip olup modlayan birisi oldu mu?
  • 
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.