Şimdi Ara

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı (175. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.395
Cevap
206
Favori
292.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
53 oy
Giriş
  • Arkadaşlar egpu aparat gayet iyi çalıluyor. Egpu programda da sıkıntı yok. Fakat pc egpu yu algılamıyor. Kabloda sorun olma ihtimali varmıdır. Kablo takılıyken çektiğimde bazen ekran kararıyor. Kabloda sıkıntı yoktur diye düşündüm o yüzden. Bunun çözüm yolu varmıdır?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar merhaba başlıktaki tüm postları okudum neredeyse egpu dockum yarın gelecek şuan tek eksiğim gpu için 6pin erkek erkek kablo. Bu kaybolu nereden temin edebilirim var mı yardımcı olabilecek ?
  • Bağlantıyı yaptım. Egpu programında
    Nando Evanyoutube
    nando4's DIY eGPU Setup 1.3x config - Dell Vostro 3550
    https://www.youtube.com/watch?v=FTnnfaPCqxw&t=148s

bu yönergeleri izledim birebir. Şuan uygun driverı bulmaya çalışıyorum r9 270 ekran kartım. Bir sorunum var bilgisayara reset atıyorum boot animasyonunda kalıyor bios kısayol yazıları bile çıkmıyor. Docktan hdmi kabloyu çıkarıyorum boot animasyonunu geçip egpu programını açarken hdmi kabloyu takıyorum. Tekrar aynı yönergeleri izliyorum. Ben bunu her bilgisayarı açtığımda tekrarlayacak mıyım ?

Birde sormak istedigim birsey var amd ekran kartlarında laptopun monitörünü kullanamıyor muyuz ? Tvye bagladim yalnizca 2. Ekrana verdim goruntuyu o zaman kullanabildim ekran kartımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TGOD -- 31 Ekim 2018; 1:36:25 >

• Beyler 3-4 aydır sistemi kullanıyorum memnunum ancak odanın ışıkları ve salonun ışıkları acılıp kapandığı bazı zamanlar pc reset atıyor kendine bu sorunu nasıl düzeltebilirim.

bunun haricinde düzgün bir elektrik tesisatınız var mı kontrol etmenizi öneririm. laptop ve eGPU ya güç veren PSU'nun topraklı prize bağlı olduğuna emin olun. uzatma 3'lü priz falan varsa yeterli kalınlıkta bir kabloyla bağlı olması elektrik bağlantısının sağlığını ve kalitesini artıracaktır.
    Kullandığım kablo tam olarak böyle ngff kablo. ne tarafını kaplamam gerekiyor pc icinde kalan kısmını mı yoksa dışında kalan kısmını mı?. 3'lü prizimin kablo kalınlığı yeterli değil sanırım evde kullandığımız prizlerden.

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı
  • Merhaba arkadaşlar. Abra a5 V4.1 sahibiyim. 960m ekran kartım var, anakartım Intel hm-87 chipsete sahip. 2 tane msata bir tane PCI girişim var. Pci girişi 2.0 sürümünde ve x8 destekliyor. Rx 680 ekran kartı alsam tahmini ne kadar performans kaybım olur ve uyumluluk sorunu çeker miyim? Pci girişi yerine msata girişini kullanan arkadaki fark ne olur? Umarım yardımcı olabilecek birileri çıkar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Msata girişleri ile mini pci-e girişi aynı dış görünüşe sahip soketi kullanıyor olsa da anakarttaki elekronik bağlantıları farklı. Bu sebeple msata girişinde pci-e x1 veri yolu bulunmuyor, sadece Sata veriyolu bağlantısı bulunuyor.

Ben lenovo y500(3.nesil i7 işlemcili) bilgisayarıma mini pci-e bağlantısı üzerinden rx 580 bağladım. Harici monitör ile kullanıyorum. Yaklaşık % 25 performans kaybım var. Biraz fazla kaybım var gibi geldi.

Orijinalden alıntı: tns1

Msata girişleri ile mini pci-e girişi aynı dış görünüşe sahip soketi kullanıyor olsa da anakarttaki elekronik bağlantıları farklı. Bu sebeple msata girişinde pci-e x1 veri yolu bulunmuyor, sadece Sata veriyolu bağlantısı bulunuyor.

Ben lenovo y500(3.nesil i7 işlemcili) bilgisayarıma mini pci-e bağlantısı üzerinden rx 580 bağladım. Harici monitör ile kullanıyorum. Yaklaşık % 25 performans kaybım var. Biraz fazla kaybım var gibi geldi.
    dahili monitörle bağlamayı denediniz mi hocam? ne gibi bir sorunla karşılaştınız?

dahili monitörde görüntü almak %10-20 daha fazla performans kaybına sebep oluyor. haberiniz olsun
  • Oncelikle herkeze merhaba yaklasik 4 gundur tvden veya laptoptan goruntu almaya calisiyorum.fakat soyle bi sikinti var,hdmi kablosunu dock taktigim zaman direk ekran simsiyah oluyo ekran karti power laptop hersey calisiyo ama siyah ekran hic bisey goremiyorum.rica ediyorum eger bilgisi olan varsa paylasirsa cok sevinicem bu sorunumu cozebilirsem.

TOSHIBA SATELLITE L750

Intel i7 2gen

Geforce gt 525m

8 gb ram

Egpu kullandigim ekran karti ASUS GeForce® GTX 770 DirectCU II.

Yazimi bitirmeden once eger 6+6+8 pinli kablo (3 kisimda erkek girisli olmasi gerekiyor) satan varsa aliciyim arkadaslar.

Simdiden tesekkur ederim iyi gunler

Sorum şu pc yi her actigimda docka bagli hdmi kablo çıkık vaziyette açtığım an docktaki hdmi kabloyu takiyorum egpu ile boot ediyorum işlemleri yapıp chainloader test run yapıyorum. Bu işlemi her açtığımda tekrarlayacak mıyım ? Yok mu bunun kısa bir yolu ?

• Biosun modlanmadigi surece o olayi yapmak zorundasin.bende butun sikintilari hallettim ayni sendeni sorun var suanda cok arastirdim ama tek cozumu onun bios ayarlarinda.bendede ayarlar kitli o yuzden modlu bios gerekiyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gladyatorix -- 11 Kasım 2018; 16:59:41 >
    Intel® Core™ i7-10875H Processor
    4.90 GHz GHz
    16 MB Intel® Smart Cache
    NVIDIA® GeForce® RTX3060 6GB
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurayapa

Biosun modlanmadigi surece o olayi yapmak zorundasin.bende butun sikintilari hallettim ayni sendeni sorun var suanda cok arastirdim ama tek cozumu onun bios ayarlarinda.bendede ayarlar kitli o yuzden modlu bios gerekiyo.
    quote:

TGOD @ 10 Kasım 2018 23:38:28

Casper h36 serisi bir laptopum ile ati r9 270 kart ile sistemi kullanıyorum. Casperin malum dandik biosu yuzunden entegre ekran kartımı EGPU bootable program ile devre disi birakiyorum.

Sorum şu pc yi her actigimda docka bagli hdmi kablo çıkık vaziyette açtığım an docktaki hdmi kabloyu takiyorum egpu ile boot ediyorum işlemleri yapıp chainloader test run yapıyorum. Bu işlemi her açtığımda tekrarlayacak mıyım ? Yok mu bunun kısa bir yolu ?

quote:

ugurayapa @ 11 Kasım 2018 07:44:00

Biosun modlanmadigi surece o olayi yapmak zorundasin.bende butun sikintilari hallettim ayni sendeni sorun var suanda cok arastirdim ama tek cozumu onun bios ayarlarinda.bendede ayarlar kitli o yuzden modlu bios gerekiyo.

MSI CX61 model dizüstü bilgisayar kullanıyorum. GTX 1050 Ti ile sıkıntısız çalışıyor -harici ekranda-. Kurulum aşamasında bios ile ilgili bir şey yapmadım zaten ilgili ayar bende de yok. Kurulum sonrasında "Aygıt Yöneticisi"nden dahili GT 720M ekran kartını devre dışı bırakıyorum, sürekli olarak GTX 1050 Ti çalışıyor. Devre dışı bırakmasam bile harici ekranı direk 1050 Ti'a bağladığım için bu ekran kartı kullanılıyor ve NVIDIA Ayarlar kısmında iki ekran kartı da çalışıyor olarak görünüyor. Sözün özü biostan ekran kartını devre dışı bırakmıyorum/bırakamıyorum "Aygıt Yöneticisi"nde toplamda 3 ekran kartı görünüyor (Intel ile birlikte) ve bu sistemde bir sorun yaratmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xKerykeion -- 11 Kasım 2018; 22:16:13 >

• Yardımcı olacak en azından bir bilgi ? :S
    Intel® Core™ i7-10875H Processor
    4.90 GHz GHz
    16 MB Intel® Smart Cache
    NVIDIA® GeForce® RTX3060 6GB
  • Harici monitör kullanıyorum masaüstünde sağ click yaptığımda intel denetim masası çıkmıyor.
    Aygıt yöneticisine girip monitörlere baktığımda Genel Pnp monitör olarak görünüyor.
    Oyunlarda fps'im yüksek olmasına rağmen 30 fps miş gibi oynuyorum. Fps dropları oluyor.
    Nedeni ne olabilir yardımcı olur musunuz ne güzel 1-2 sorun dışında iyi gidiyordum :(
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.