Şimdi Ara

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı (142. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.391
Cevap
212
Favori
270.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar,


    512 ssd , i7 6700 , gtx 1060 6 gb , labtobum var e gpu bağlamak istiyorum mining için laptobu öldürmemek için,, laptoba bir zararı olur mu aylarca %100 de çalıştırmanın e gpu yu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sewket10

    Elinize sağlık hocam. Her ne kadar sizi tatmin etmese de mesajlarınızdan faydalanacak bir sürü kullanıcı olacaktır. Genel bi sisteminizle ilgili fikrimi sunmak isterim. Çizim işleri için ne kadar bi fps olayı olması gerekiyor bilmiyorum ama aslında aldığınız değerler iyi denebilecek değerler. Dahili ekranda 1080p de 37 normal. Kartın gücünü, işlemciyi ve laptopta intel hd graphic olmamasını düşünürsek tabi. Zaten bu işe girenler ya 1366x768 laptop ekranı kullanıyor ya da harici monitöre geçiyor. Ki bu durumda da 65 ve 75 fps laptop için iyi değerler. Eski laptopları ya da ekran kartı artık pek iş görmeyen sistemler için ciddi performans artışı sağlayan bi olay. Kullanılan aparatın wifi girişinde güç aldığını belli sınırlılıkları olduğunu düşününce yeni bi sistem kuramayacak insanlar için bulunmaz nimet. Tabi herkesin beklentileri hayalleri farklı olabiliyor Yine de her şey için kendi adıma teşekkür ederim. Az çok sistemin verimi hakkında bilgi sahibi oldum. Okudukça kafasında fikir oluşan bir sürü kullanıcı daha olacaktır. Son olarak naçizane tavsiyem bence ekran kartını elden çıkarmayın. Şimdi için olmasa bile daha sonra karar değiştirip kullanabilirsiniz. Ya da bir kasa toplayıp ona takarak tasarruf edebilirsiniz. Malum her gün dolarla birlikte parçaların fiyatı artıyor. Ürünün sıfır fiyatını düşününce 3000-4000 civarında üst seviye denebilecek bi kasada en az 1000 liralık bir kazanç olucaktır. Tabi son karar sizin.. (bence satmayın )

    Dediklerinizde haklısınız, youtubedan başka birisini de sordum, o kişi de intel hd grafics olmamasından kaynaklanıyor dedi. Açıkçası tamamen ikna oldum.

    Şu var dahili ekranda egpu kullanmak isteyenler eğer intel hd graficleri yoksa bu işe girişmesinler çok ciddi bir darboğaz var.

    Kullanacağım programlarda ekran kartı ciddi problem oluşturyor, 540m nerde 1060 nerede.

    Teknoloji çok ilerliyor bu kartı satmasam elimde bekletsem ilerde çöp olabilir. Eğer sistem çalışsaydı satmazdım zaten ama çalışmadıktan sonra para ihtiyacım çıkabilir diye satmak zorundayım. Gönlüm satmaktan yana değil ama maddi sıkıntı yaşamamak daha iyi. Şimdi diye bilirsiniz maddi sıkıntı varsa neden bu kartı aldın, eğer kullanmış olsaydım Allah bir yerden para gonderirdi herhalde sonuçta israf etmeyecektim kullanmış olacaktım. Ama kartı kullanmadan bekletmek bana mantıklı gelmedi.

    Ayrıca bu kartta vga yom dvı vga dönüştürücü aldım iki kere çalışmadı, kutudan çıkan cd de vga driver varmış onda da 381... Surum var onu da kurunca kod 43 hatası çıkıyor. İmkanım olursa i7 3.nesil bir işlemcide hdmı lı bir monitorde deneme yaparım kartın performansını tam görmek için.

    Peki dock aparatını satayım mı sizce?

    Herşey için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar Asus K55VD i5 3210M işlemcili laptop, egpu dock aparatı ve sistem için yaptığım kasa satılıktır. Ankara içinde isteyen olursa özellikle buradaki arkadaşların faydalanmasını isterim. masaüstü pc ye geçmiş yapıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat5555 kullanıcısına yanıt
    Gömü mü buldunuz hocam ne yaptınız? o kadar uğraştınız şimdi de satıyorsunuz?
  • Arkadaşlar bir iki sorum olacak şimdi benim sistemim i5 3210m 8 gb ram ve 660m di msi gtx 970 gaming 4g ekran kartı ile bu işe girdim ve tak çalıştır gibi kolay oldu neredeyse kurulum. Fakat şöyle bir sorun var bazı oyunlarda olması gerekenden çok düşük fps alıyorum örneğin doom oyununda 70 80 fps ultra ayarlarda oynadım ve oyunu bitirdim. Oyun süresince fps drop yaşamadım witcher 3 de ultra ayarda 40+ fps ile stabil oynuyorum ama mesela wolfenstein 2 de 970 in vermesi gereken performansın çok altında fps alıyorum bazı oyunlarda bu tip düşük fps almamın sebebi ne olabilir? Bir de ben dahili ekran kartlarını aygıt yöneticisinden kaldırdım bunun performansa etkisi olur mu?
    Edit: Işlemci darboğazını kontrol ediyorum düşük fps sorununda işlemci darboğaz yapmıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metingrc -- 11 Aralık 2017; 9:41:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emir.erdgn

    Virtue merhaba,

    Aldığım mini PCI-E versiyonu 8.0. Ancak bilgisyar da kullanılan versiyonu veya destekleyeni soruyorsan o konuda bir fikrim yok.

    İyi günler.

    Selam,

    Özel mesaj gönderdim ama dikkatinizden kaçtı sanırım.
  • Teşekkür ederim bnm analartım hm55 chipsetli o yüzden en fazla 1.nesil takabiliyorum i5 460m aldım yine olmadı sonra vazgeçtim şansımı denemek istedim elimdeki egpu stantını satmak istiyorum ihtiyacı olan varsa dönrbilir bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    masaüstü pcde hwinfo ile baktığımda GPU nun current link speed 2.5 GT/s olduğunu gördüm. aynı sizinki gibi. yeni format atmıştım. intel chipset inf yükledikten sonra düzeldi. 5 e 5 oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat5555

    masaüstü pcde hwinfo ile baktığımda GPU nun current link speed 2.5 GT/s olduğunu gördüm. aynı sizinki gibi. yeni format atmıştım. intel chipset inf yükledikten sonra düzeldi. 5 e 5 oldu.

    Bu intel chipset inf driver genel bir driver mı yoksa laptop veya bilgisayara gore değişiyor mu?

    Bi denerim ama olacağını zannetmiyorum. Ben de intel hd grafic olmamasından dolayı dahili yüksek fps alamıyorum.

    Nasibimizde yokmuş herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Aklıma birkaç şey takıldı da kesin bir cevap bulamadım konuda. Yardımcı olursanız sevinirim.



    1. Benim bilgisayarımın PCIE versiyonu kaç acaba? porta tıklayınca 2.0 yazıyor ama wifiye tıklayınca 1.1 yazıyor.



     eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı



     eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

    2. Alacağım ekran kartının PCIE versiyonu 3.0 yazıyor benim bilgisayarın PCIE versiyonu ile aynı mı olması gerekiyor? Yoksa önemli değil mi?



    3. işlemcim i5-2430m , ekran kartı olarak GTX 670 yada 680 takmayı düşünüyorum. Darboğaz olayını yaşar mıyım?



    Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WeiLucas -- 13 Aralık 2017; 1:36:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selam arkadaşlar,

    EXP GDC PCMCIA Express card 'ı ekran kartının dışında HDMI çıkış veren, başka bir cihaza bağlayan arkadaşım var mı ? Görüntü alınıyor mu ?

    Mesela; elinizde HDMI çıkışı bulunan; uydu alıcısı, digital kablo tv alıcısı veyahut DVD player tarzı herhangi bir HDMI çıkışı bulunan cihaz varsa bağlayıp, notebook'tan görüntü alınıyor mu, diye deneme yapmanız mümkün müdür ? Tabi imkanı olan arkadaşım varsa...

    İlginiz için şimdiden teşekkürler.
  • murat5555 kullanıcısına yanıt
    denedim hocam intel chipset inf yazdım driverı indirdim yine olmadı, bendeki en büyük sorun ekran kartının görüntü bağdaştıcısında çıkmaması, aygıt yöneticisinde çıkıyor ama ekran kartı olarak kullanılmıyor.
    şu resimdeki gibi çıkmıyor hal böyle olunca da bir işe yaramıyor.

    bir daha söylüyorum dahili ekranda kullanmak isteyip de intel hd grafic kartı olmayanlar bu işe girişmesin.
  • altın değerinde mini pcie Version exp gdc dock aparatı ile 100 de 150 uyumlu Asus laptop satılıktır arkadaşlar bilginiz olsun.



    sağlık olsun kardeşim ama yeni aldığım 4. nesil i7 kasada furmark hariç diğer testler çok iyi çıktı benim gtx 970 ile. furmark enteresan bir şekilde 66 fps veriyor. uniqe benchmark lar da 160 170 fps ye çıkabiliyor sahnelerde. 3d mark da aynı şekilde yükseldi. e tabi kartın tam performansını alıyoruz ondan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar tekrardan bugün gtx 960 ile vaiomda bikaç test yapabildim
    ilk test furmark testi sistemim şu şeklide
    i5 3230m
    Radeon 7500m/7600m
    6gb ram

    laptopun kendi sisteminde avaraj 10 fps kendi monitörüm 1366*768 p

    GTX 960 ile harici TV de 1366*768 p ile 61 fps avaraj

    GTX 960 ile harici TV de 1920*1080 p ile 40 fps avaraj

    furmark testi bu şekildeydi sonrasında

    3D mmark Cloud Gate testi yaptım
    pc nin kendi değerleri ile
    6243 puan
    graphic test 1 27.21 fps
    graphic test 2 27.08 fps

     eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

    GTX 960 ile 1366*768 p ile
    36742 puan
    graphic test 1 148.06 fps
    graphic test 2 173.44 fps

     eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

    GTX 960 1920*1080 p ile
    20914 puan
    graphic test 1 87.91 fps
    graphic test 2 94.17 fps

     eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

    Testler bu şekilde yaklaşık 6 kat performans artışı var
    Test sistemi tv ile olduğundan çözünürlüğü otomatik ayarlamadı biraz sıkıntı oldu oralarda hdmi yada dvi bi monitör bulup testleri tekrarlıyacam ve GTA 5 testi de yapacağım

    testler hakkında yorumlarınızı bekliyorum kolay gelsin herkese tekrardan




  • CyberShooter kullanıcısına yanıt
    sıcaklık durumları nasıl peki bende de benzer bir sistem var. i5 - 3230m ve 7600m series var.
    whitelist meselesi kafamı kurcalıyor çok fazla.
  • mustacix kullanıcısına yanıt
    furmark ta 70 derece civarlarında geziyor normal bi değer ki bu testler gpu yu zorlamak tam güçte çalıştırma için oyunlarda ister istemez darboğaz olacağı için harici kart tam gücüyle kullanılamayacak olduğundan bu kadar yükseliceğini sanmıyorum

    benim pc dede teknik olarak whitelist var kendi wifi kartı haricinde hiçbir kartı çaıştırmadı ama egpu çalışıyor hatta dahili monitörde bile çalışıyor ama bunu sadece furmark dahili monitörde çalıştırabiliyor diğer türlü dahili monitörü kullanamıyorum
    kısaca denemeden bilemezsiniz
  • araştırırken şöyle birşey buldum arkadaşlar.
    http://goughlui.com/2014/08/02/laptop-wireless-card-whitelists-an-upgrade-nightmare/

    whitelist durumu ile alakalı genel bir yazı var.

    özetle durumun tam olarak ne olduğunu anlatıyor tam detaylarla ve aşılmasının yoluyla alakalı birşeyler anlatıyor.

    anlamayan arkadaşlar için çevirmeye çalışabilirim.
  • mustacix kullanıcısına yanıt
    Sizde de mi bu problem var hocam ?
  • Buradaki anlatımı Türkçeye sorunsuz çevirebilecek bir arkadaş çok hayır duası alır dostlar.Anlatımda phoenix bios modlama tarif ediliyor bir çok laptopta bu tür bios var diye biliyorum yanılmıyorsam.

    http://rgho.st/8mYcpjBWM
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Selam arkadaşlar,

    EXP GDC PCMCIA Express card 'ı ekran kartının dışında HDMI çıkış veren, başka bir cihaza bağlayan arkadaşım var mı ? Görüntü alınıyor mu ?

    Mesela; elinizde HDMI çıkışı bulunan; uydu alıcısı, digital kablo tv alıcısı veyahut DVD player tarzı herhangi bir HDMI çıkışı bulunan cihaz varsa bağlayıp, notebook'tan görüntü alınıyor mu, diye deneme yapmanız mümkün müdür ? Tabi imkanı olan arkadaşım varsa...

    İlginiz için şimdiden teşekkürler.

    Bu denemeyi yapacak arkadaş var mı ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.