Şimdi Ara

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.391
Cevap
212
Favori
270.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam doğru yoldasın tebrikler :) doğru driver yükleme ve bizim bölümdeki mesajlarda daha önce bahsedilen birkaç ufak ayar da yaptın mı hiçbir sorun çıkmaz diye umuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB718F389 -- 12 Mayıs 2015; 16:59:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayacan93

    Aynen sizin videoda yaptığınız gibi yaptım ama benim dosya sistemi direk olarak mbr2 olarak seçiliydi bunu mbr yapınca dGPU yu kapatarak bilgisayarı açtı.
    Aslında yazılım bunun uyarısını vermiş ben dikkat etmediğim için sorun yaşıyormuşum sanırım.
    Şuan aygıt yöneticisinin resmini koydum. Olması gerektiği gibi mi?
     eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

    Driver yükledikten sonra bu şekilde ekran kartını gördü şuan sorun yok sanırım. Şuan tek bir problemim var bilgisayarı açarken harici klavyem ara sıra çalışmıyor.
     eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

    evet bekliyoruz oyun testlerini...... :) gta5 vs.




  • Sistem tam oturunca sırasıyla hangi işlemleri yaptığımı resimli bir şekilde anlatmaya çalışıcam ve oyun videoları yüklücem. Bilgisayara yeni format attım şuanda sadece CS GO yüklü onu test ettim full ayarlarda 95 fps verdi bana biraz az geldi aynı kart kullanan arkadaşım masa üstünde 200 250 arası fps alıyor. CS GO gibi bir oyunda işlemcinin etkisi olmaz sanırım. Bu arada en güncel driver'ı kurdum eski 1-2 driver ile daha yüksek performans aldığınızı hatırlıyorum. Eğer problem onda olabilir diyorsanız eski driverları denemek lazım.
  • driver 345.20 öneririm, ayar olarak da pil seçeneklerinden yüksek performansı seç, nvidia denetim masasından da genel uygulama ayarlarından yüksek performansı seç, ayrıca yine nvidia genel uygulama ayarlarında ilk sekmedeki çoklu işlemci desteğini açmanı öneririm, physics olarak gtx960 ı seç, ardından 3dmark 11 programını yükle, puan olarak 8000den aşağı alman bir yanlışlık var demektir, hatta yaklaşık 9000 alman lazım
  • ayrıca internette araştırıp bulduğum ve kendi yaptığım birşey daha var eğer ramin 8gb ve üzeriyse öneririm çünkü gta5 gibi bazı oyunlarda 3-5dk arada bir anlık donma yapıyor, bilgisayarıma sağ tıklayarak özellikler sekmesine basınca çıkan menüden performans ayarlarına girerek sanal bellek kısmını sıfır yapmanız veya varsa kapatmanız lazım, bunu C ve D şeklinde iki disk varsa ikisi için de yapmanızı öneririm
  • Güncel driver ile biraz test etmeyi düşünüyorum. 2 menüdende yüksek performans yaptım. Çoklu işlemci desteğini göremedim menüde tam olarak ne diye geçiyor biliyor musun? PhysX olarak GTX 960'ı seçtim onun yanında ekstra olarak "PhysX'e ayır" diye bir menü var onu ne yapmalıyım? 3D mark henüz yüklemedim steam üzerinden demosunu yükleyip sonuçları yazarım.
  • çoklu işlemci desteği nvidia denetim masasındaki bu güç seçeneklerinde yüksek performans seçtiğin menünün ilk sekmesinde olması lazım, 3dmark bende demoyu kullanacağını varsayarak o puanları verdim zaten, driver olarak da mesela bende en güncel driver varken 3dmark sonucu gayet iyiydi, crysisi 3 performansı gayet iyiydi ama gta5 takılmaktan oynanmıyordu yani driver pis bir olay heryerde aynı olmuyor, ama benim kart eski bir kart dı ona bağlıyorum senin güncel bir kart driverdan yana sorun yaşayacağını pek sanmıyorum
  • Çoklu işlemci desteği ayarını bulamadım 3dmark sonucu fena değil gibi futuremark sitesinin veri tabanında 960 10500 puan alıyor ben 7800 puan aldım. Masaüstü bilgisayarında 960 kullanan bir arkadaşıma da yüklüyoruz yazılımı bakalım o kaç puan alıcak.
     eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı

    Arkadaşımın test sonucunu bu şekilde

    Graphics Score 10109
    Physics Score 6063
    Combined Score 6272

    Ekran kartına parayı kıydım geri kalanları dandik topladım diyordu ne kadar kötü almış olabilir diye düşünüyordum ama gerçekten kötü almış genel skor benimkine çok yakın Bu verilere göre %20 performans kaybı oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hk17 -- 12 Mayıs 2015; 21:28:32 >




  • Yuzde 20 cok fazla bi yanlışlık olmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bir gariplik yok gayet normal, bizim işlemciler notebook işlemcisi olduğu için physics ve combined düşük çıkıyor ve ortalamayı düşürüyor, sadece graphics score a bakarsan 10000 gayet güzel bir puan
  • Yok hocam kayacan in aldigi 8000 arkadaşının aldığı 10000

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fizik skoru arkadaşının masaüstü işlemcisinden daha ii

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen arkadaş haklı, ben 8 bin puan alırken arkadaşım 10 bin alıyor ama benim bilgisayar notebook olmasına rağmen physics skorunda daha yüksek puan aldı combined skor ise eşit sayılır.
  • pardon yanlış anlamışım, evet yüzde 20 fazla olmuş, arkadaşın ile senin 60 aynı kartlar mı? farklıysa bana ikinizin de kart marka model adlarını yazarsanız müsait olunca araştırayım? bir de dediğim gibi farklı driverlar ile özellikle eski driverlar ile test etmeyi dener misin?

    edit: bir de dediğim gibi sorunlu driverlarda farklı program ve oyunlarda farklı sonuçlar çıkabiliyor, ortak bir oyunda aynı ayarlardaki ortalama fps değerlerini de değerlendirebilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB718F389 -- 12 Mayıs 2015; 22:23:01 >
  • skorun düşük, size önerim ekran kartının gen2 de çalıştığından emin olmanız. egpu setup içerisinde bu ayar mevcut. benim gtx760 7300-7400 puan alıyor, futuremark sitesi puanı yanlış hatırlamıyorsam 8400.

    fotoroman ın dediği ayar bizde bağlantılı optimizasyon sekmesi galiba. bende o ayar kapalı. ne olduğundan haberim de yok.

    ayrıca kayacan, msi afterburner yükleyip hiçbir ayar yapmayıp buraya karşına çıkan pencerenin SS ini atmanı istiyorum.
    NOT: msi afterburner kullanırken driver hatası alabilirsin. ben o programı sildim sileli görüntü sürücüsü hatası kesildi


    ++++ kayacan aklıma bir şey daha geldi. sen notebook ekranından görüntü alıyorsun sanırım. bir de monitöre bağlayıp, sadece görüntüyü monitöre verip (2ye bölme filan yapmadan) 3dmark testi yap bakalım ne olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 12 Mayıs 2015; 22:33:54 >




  • rorschach_ kullanıcısına yanıt
    öncelikle driver yanıt vermeyi kesti hatasından kurtulduğuna sevindim

    gen 2 yi kendisi ayarlamasına gerek yok diye biliyorum sistem kendisi otomatik gen2 de çalışması lazım aslında???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fotoroman

    öncelikle driver yanıt vermeyi kesti hatasından kurtulduğuna sevindim

    gen 2 yi kendisi ayarlamasına gerek yok diye biliyorum sistem kendisi otomatik gen2 de çalışması lazım aslında???

    teşekkürler, gerçekten 24 saattir açıp kapatıyorum oyunlara girip çıkıyorum karşıma çıkmadı. hiç düşünmemiştim programdan kaynaklandığını. umarım çıkmaz bir daha :)

    gen2 olayında biraz da bios olayı var. belki de biosta o slot gen1 e ayarlıdır filan.
    notebook ekranından kullanması da sebep olabilir.
    senin yeni ekran kartı geldi mi ? denersen bilgilendir bizi.

    kayacan yazmayı unuttum, bu arada hayırlı olsun




  • Hocam benim de ekran kartından şikayetim var işlemci olarak i5 4210 var notebook ta acaba gtx 960 alsam darboğaza düşer miyim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rorschach_ kullanıcısına yanıt
    yeni ekran kartım perşembe elimde olacak, araştırdığım kadarıyla zotac 670 amp edition olunca standart 680 ile aynı güçteymiş ve gtx 960tan daha iyi diye gösteriyor şaşırdım 475 tl'ye gtx 960dan daha iyi bir kart aldım gibi duruyor şu an bakalım merak ettim cidden öyle mi?

    bir de senin nfs rivals ve shadow of mordor vidyolarını konunun giriş sayfasına ekledim, bak istersen, soru olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB718F389 -- 13 Mayıs 2015; 0:26:56 >
  • 32aslan kullanıcısına yanıt
    hocam günümüzdeki oyunlar için hiç bir sorun olmaz gönlün rahat olsun
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.