Şimdi Ara

silisin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 8 Şubat 2024; 18:32:21 >

• Hocam doktor olmak çok zor meslek ameliyattan çıkarsın yeni hasta gelir ona bakarsın o açıdan düşün, her gelene ay canım cicim yaparsa o adam kahrından ölür gider, o adam belki nöbetini tuttu veya uyuşmazlık çıktı sende tam üstüne geldin inanın zor bir meslek aldıkları para çok az bile insan canını kurtarmak inanın çok zor.
  • o doktorlara üstleri çok yükleniyor onların derdi de başka sıkma canını.
  • Belki de prof dr. buna laf yapmıştır hatalarını yüzüne söylemiştir veya karısıyla kavga etmiştir sen bi ... yaramıyorsun senin gibi doktorun seni doktor yapanın .. gibi bilemeyiz 2 ay sonra gidersen aynı şekildeyse o adamda sorun vardır yapılacak bir şey yok saygı duyulması gereken şahsiyetler, dünyanın en kötü insanı olsan bile adam seni tedavi ediyor Hipokrat yemini denilen yemin içerisinde.
  • Doktorun suratına bunu de sarılıp ağlar ;

"bütün tanrı ve tanrıçaların başına yemin ederim ki bu sanatı bana öğretenleri ana baba tanıyacağım, malımın yarısını onlara vereceğim, lüzum görürlerse yardım edeceğim, onların çocuklarını kardeş göreceğim. isterlerse ücret almaksızın bu sanatı da, bildiğim öteki şeyleri de onlara öğreteceğim.

sanatıma ait bilgiyi oğullarıma, hocalarıma, tıp kanununa göre yemin etmiş kimselere öğreteceğim, başkalarına ifşa etmeyeceğim.

tedavi usukünü kabiliyet ve muhakemenin emrettiği hastanın menfaatine en uygun gelen şekilde tatbik edip zararlı, düşmanca muameleden sakınacağım, hiç kimseye zehir vermiyeceğim gibi soranlara da bunu öğretmeyeceğim. kadınlara çocuk düşürmek için alet, ilaç tavsiye etmeyeceğim.

saf ve mukaddes bir hayat geçireceğim, mesleğimi de buna göre tatbik edeceğim. girdiğim evlere hastanın menfaatini düşünerek gireceğim, evde irtikap veya fenalık fiillerini aklımdan geçirmeyeceğim. köle veya hür, erkek veya kadın, kimseyi aldatmayacağım. insanların hayatına dair duyduklarımı, bana sır olarak verildiği taktirde mesleğimi ilgilendirsin, ilgilendirmesin kimseye ifşa etmeyeceğim.

bu yemine sadık kaldıkça temiz bir hayat süreyim, herkesin saygısını, güvenini kazanayım, bunu yapmazsam her türlü felakete uğramayı hak etmiş olurum."

• empati yapin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru diyorsun kardeş,bildiğin yürüyen egolar.Kimse savunmasın yok çok zormuşda palavra.Kaldigim yurtta çok tıp okuyan var. Bir kaçını tanıyorum.Yüzde doksanı deli gibi ders çalışıp , en yüksek puanı alıp .Sınav sonucunda işte bende tıp kazandım havasına girebilmek için seciyorlar.ve tabiki para için.

Şunlara ilk hastaya nasıl nazik ve hastanın hastalığıyla dalga geçer gibi konusulmamasi gerektiği öğretmeliler .

Ya hatırlıyorum da küçükken hastaneye gitmiştik .Annem korktuğu için ,doktor denen kişi neyin var diyince .Annemde olan şeyleri anlatmaya başlamisti . Sonra annemin lafını kesip tamam ne çok konuşuyorsun diyip azarlamisti .O zamanlar çok küçüktüm .Ama hala o anı hatirladikca elim ayağım titriyor.

İşini güzel iyi niyetle yapana herşey feda olsun ama ne yazıkki güzel ülkemde durum bu:( Bir gün korkuyorum bende haberlere çıkacağım diye...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Karşı tarafta empati yapabilir. Ben bu insanlara böyle davranırsam ne hissederler diye düşünebilir. Şahsen ben düşünüyorum. Bu yüzden de başkalarından düşünmeleri yönünde talebim oluyor zihnimde. Ne olursa olsun,hiçbir insana haketmediği bir muamelede bulunmamak gerekir. Karşılık verseydim aynı şekilde iyi mi olacaktı ? Acaba hastası var,günü iyi geçmemiş diye düşünecek miydi ? Bilemeyeceğim.

• doktorlar ayrı bi ırkdır yaşama amaçlari paradır yüzde 95 için bu böyle ama çok iyileri de var tabiki azda olsa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nolursa olsun kimse kimseye bu sekilde emir kipi kullanarak konusamaz.Simdi o kisiyi hocaya sikayet etsen belki staji yanar ama keske orda bir dey soylseydiniz de o da mosmor olsaydi....

• quote:

Orijinalden alıntı: biiiiip

Nolursa olsun kimse kimseye bu sekilde emir kipi kullanarak konusamaz.Simdi o kisiyi hocaya sikayet etsen belki staji yanar ama keske orda bir dey soylseydiniz de o da mosmor olsaydi....

Karşılık verebilirdim ama bunun sonu gelmezdi ve yanımızda hastamız vardı.Tartıştıkça konu uzardı.Olgunlaşınca iletişim konusunda daha dikkatli olacağını umuyorum hekim hanımıın.
  • Burada atıp tutanlar

BUYURUN SİZİ DE TIP FAKÜLTESİNE ALALIM

Herkes eleştirir. Önemli olan icraat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survival -- 27 Mayıs 2017; 2:21:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrQuinlan

Hocam doktor olmak çok zor meslek ameliyattan çıkarsın yeni hasta gelir ona bakarsın o açıdan düşün, her gelene ay canım cicim yaparsa o adam kahrından ölür gider, o adam belki nöbetini tuttu veya uyuşmazlık çıktı sende tam üstüne geldin inanın zor bir meslek aldıkları para çok az bile insan canını kurtarmak inanın çok zor.

Bırak bu işleri kaç para maaş alıyorsunuz onuda söyleyin. El alem 1500 tlye köpek gibi çalışıyor hiçbiri doktorlar kadar egolu davranmıyor

• Geleneksel dr düşmanları konusu. Her ay mutlaka böyle bi konu açılır. 2 yıldır forumdayim, bu konuyu görmeden ay geçmiyo valla

• Hastaneye gitmekle hatayı baştan yapmışsın hocam. Şimdi Şehir Hastaneleri yaptılar 5 yıldızlı tesis konforunda herkesi daha güzel şartlarda hastaneye gitme hatasına düşürebilmek için.

Prensipteki hata yüzünden detaydaki hataya takıldın. O doktor tatlı dilli şirin olsaydı prensip hatasını ebediyete kadar görememiş olacaktın, hatanı görmeni sağladığı için aslında iyi doktor o.

• ayni bizim aile hekimi
    odasina girince selam veriyorum almiyor
    bana soru soruyor,sanki yalan söylüyormusum gibi bir iki kere soruyor
    zaten bir bakışı var egoistin teki
    hasta olmaya korkuyorum onun yüzünden

• zhonya kullanıcısına yanıt
    Aile hekimliği batıdan alınma saçma bir uygulama (batıdan gelen herşeye karşı değilim) ona hiç gitmedim uğramadım. Başı ağrıyınca doktora giden arkadaşlarım var. Sırt ağrısı var diye ameliyat olan yakınım var hayat onlara zehir olmuş durumda. Hatayı baştan yapıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: RagnarLoRdbrok

Geleneksel dr düşmanları konusu. Her ay mutlaka böyle bi konu açılır. 2 yıldır forumdayim, bu konuyu görmeden ay geçmiyo valla

Ben doktor düşmanı değilim. Karşılaştığım hoş olmayan bir muameleyi anlatmak için açtım bu konuyu. Bir meslek grubuna düşman olmak nasıl bir eleştirel düşüncenin ürünüdür bilmiyorum.

• Abi işte her insan sizin gibi değil. Bizim ailede mesela evde gürültü kıyamet kopar eşyalar kırılır o derece kavga çıkar ama ne olursa olsun dışarıya yansıtmayız. Ben nekadar sinirli olursam olayım karşıdaki adama kibar davranır kalbini kırmam. Doktorlar akşama kadar nelerle uğraşıyor. Hertürlü insan geliyor adamlara. Herkes zeki kültürlü ahlaklı dürüst değilki. Onlarda çıldırıyor heralde. Boşver hoşgör gitsin.Bende çok sinirlenirim bazı doktorlara ama boşver diyorum.. Onlarda daha sonradan pişman oluyorlardır dediklerine..
  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    Maalesef ki doktor değilim olsaydım hoş olurdu 8 sene okumak herkesin harcı değil, hocam okuyunca ego sahibi olursun zaten adam bi baltaya sap olmuş ki egolu davranıyor beğenmiyorsan başka doktora git diyor özel hastahaneye gittiğinizde doktor ilgili davranır devlete gittiğinizde ilgisiz onun baktığı hasta sayısı kadar özel hastane bakmıyor çünkü.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.