Şimdi Ara

Eğitimde Neden Bilimsellik ve Sekülerlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Eğitim ve öğretim hayatında neden baskıcı ve dini motifler çok kullanılıyor.
    Bilimsel ve merak duygusunu kullanmak için neden modeller yapılmıyor.
    Avrupanın en verimsiz gençleri iken, neden eğitim şurasında karma eğitim değerler gibi şeyler konuşuluyor..
    Osmanlıca dersleri zorunlu yapılmaya çalışıyorlar......
    İstanbul veya büyükşehirlerde okuyanlar bir daha köylerine yada kasabalarına dönmek için projeler yapılamaz mı
    12 eylül ürünü olan yök neden kaldırılmıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusyunus -- 8 Şubat 2015; 22:09:32 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Barbaros91

Mevcut egitim zaten Seküler temelli söylemde %99 Müslüman olan bi ülkede bence medrese eğitimi Olmalı dini ve Akli ilimlerin paralel ögretilmesi

%99 yalnızca ve yalnızca kağıt üstünde görünen bir şey. Kaldı ki %1 bile olsa, o kişilerin hakkını korumak zorundasınız..

Orijinalden alıntı: yunusyunus

Eğitim ve öğretim hayatında neden baskıcı ve dini motifler çok kullanılıyor.
    Bilimsel ve merak duygusunu kullanmak için neden modeller yapılmıyor.
    Avrupanın en verimsiz gençleri iken, neden eğitim şurasında karma eğitim değerler gibi şeyler konuşuluyor..
    Osmanlıca dersleri zorunlu yapılmaya çalışıyorlar......
    İstanbul veya büyükşehirlerde okuyanlar bir daha köylerine yada kasabalarına dönmek için projeler yapılamaz mı
    12 eylül ürünü olan yök neden kaldırılmıyor...

Sorun bence biraz da yalnızca bilimsel değil, sosyolojik tahlillerle, çıkarımlarla oluşturulan bi eğitim sistemi olmamasında.. Sarı saçlı angolasakson çocuklarla aynı eğitimi almamız zaten bilimsel değil. Ama arap halklarıyla da benzer olmamalı. Kültürümüzün kabul edeceği bi sistem olmalı. Kıyafetin serbest olması neden yasak. Aileler her gün kıyafet giydirecek paramız yok deyip yürütmeliği kaldırıyor. Çocuklar serbest okul hayatından mahrum kalıyor.
    Bir şey söylerken neden ayağa kalkıyor çocuklar. Bu yalnızca onlara ezilmeyi öğretir. Yazı tahtasını değiştirip, tablet vermekle olmaz bu işler öyle. Daha bir sürü eksik var. Yasalara, yönetmeliklere uymayan, kültürü, terbiyeyi önemsemeyen çocukların disiplin eksikliği dövülerek gideriliyor. Anasınıfı neden zorunlu değil mesela. Aile eğitimi zaten eksik. Devlette bu eksikleri okulu sevdirmekle kapatmaya yanaşmayıp sorumluluktan kaçıyor.
    Öğretmenlerin kendi başına strateji geliştirmesine izin vereceksin. Öğrencilerle birebir iletişim kuran TBMM değil öğretmenlerdir. Hiçbirini yapamıyorsan bier kaç züppenin emekliliğine yaklaşmış bir öğretmenle alay edip küçük düşürmesine asla izin verme. Bir yerden başla farkını göster. Ama öğretmenlere maaşlı memur gibi davranırsan bu iş olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyecanlı92 -- 9 Şubat 2015; 0:53:08 >

Su vermeyen zihniyetin ürünüsünüz...

• quote:

Mevcut egitim zaten Seküler temelli söylemde %99 Müslüman olan bi ülkede bence medrese eğitimi Olmalı dini ve Akli ilimlerin paralel ögretilmesi

Kağıt üstünde seküler
    Peki Medrese eğitimi nasıl dini ve akli olabilir..
    Geçmişde kandilli gözlem evini Allah'a şirk veya hakaret den kapandığı
    Gene rivayet olan Hazerfen Ahmet Çelebinin ,caiz diyerek sürgün edilmesi
    Matbanın geç gelmesi gibi
    Günümüzden ise Cübbeli ahmet hocanın ayda ne işimiz var gibi konuşması,Bir vakfın belediyenin Nihat Hatipoğluna spor salonu vermesi ve kendilerine verilmemesinden dolayı pisliklerinizi görmezden geldik demesi
    yalova depreminde 7,4 yetmedimi denmesi.Gerekli denetim ve önlemleri almak varken.

Zaten ilahayat fakültelerimiz ve imam hatiplerimiz liseleri varken bu kadar olması başka bir amaca hizmet etmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusyunus -- 9 Şubat 2015; 18:13:49 >

• Bizim gibi yöneticisi ve toplumları olan millet nasıl sosyolojik çıkarım yapabilir...Türkiye de bile tarihden ders çıkarmak değil. Siyasi ve yöneticilerin oy toplamak için kullandığı yöntem değil mi ?
    Yaşadığımız coğrafyada zaten demokrasinin kendiliğinden değilde, bir kişi tarafından getirildiği var..
    Kim yapacak değişimleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusyunus -- 9 Şubat 2015; 18:18:36 >
  • Hocam Osmanlıcaya da bilimsel olarak veya öğrenilmesi gereken bir dil olarak bakmak gerekmez mi? Ayrıca ergenlik çağındaki çocukların yanyana okuması kızların mini etek ile erkeklerin yanında olması bilmiyorum dikkat dağıtıcı olabilir çocuklarımızın aklının sadece derslere odaklanması daha iyi bir trrcihdir belki yani ben savunmuyorum ayrı ayrı olsun diye ama bu yandan da dusunmek lazım bence ve ben okulların zaten din ağırlıklı olduğunu dusunmuyorumki verilen eğitimden de memnun değilim okullarda bilimin ve dinin doğru duzgun verilmesi lazım din ahlak gibi konualrın işlenmesi de lazım ayrıca dediğiniz gibi 100 kişi olsa bu ulke 99 u müslüman 1 kişi dinsiz olsa onun haklarının mahrum edilmemesi lazım çunku İslam dini de bunu söyler

• Sekülerlik de bir din sayılmaz mı?

• Din kişinin kendi iradesi dahilinde olmalı.Daha doğar doğmaz nüfusa islam diye geçiriliyor bu ülkede , bu da yanlış.Ayrıca din yanında bilim anlatılmaz.Elbet çelişir , sonra olay din & bilim tartışmasına döner bu yüzden okullarda seküler eğitim verilmeli , bunun dine uyduğu , uymadığı tartışılmamalı.Yaşadığım bir şeyi söyleyeyim , bir belgeselde evrim geçiyor diye öğretmenimiz belgeseli direk kapattı.Biyoloji öğretmeni bunu yapan.İçimden sana o diplomayı veren okulun ... demek geliyordu ama...Her neyse , durum bu yani.Eğitim seküler olmalı.Bu yüzden zorunlu din dersi de kaldırılmalı.

Kadın , erkek ayrı okumalıymış.Saçmalığa bak.Sen 18 yaşında kadar bir kızın elini tutmazsan , elbette kudurursun.Niye bu kadar kötü bir şekilde tasvir ediliyor ki bu durum?Yabancılar 15 yaşında kendilerine uygun bireyi buluyor , iletişimi bırakmayıp evleniyor.Veya ayrılıyor , daha uyuşan birini buluyor onunla evleniyor.Türkiye'de hala annesi veya bilimum akrabası kız buluyor , evlendiriyor vesaire.Sonra aile içi şiddet , uyumsuzluk diz boyu.Bakın eğitimden toplumsal sorunlara doğru nasıl bir akış var.

Mesleki seçimde de yetenekler değil para düşünülüyor ama bunu yadırgayamıyorum.Ülke şartları.Devletin düzeltmeye başlaması lazım ama onunda işine gelmiyor bilinçli bireyler yetiştirmek.Bok çukuruna batmışız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-363FE96BC -- 9 Şubat 2015; 22:41:40 >

• yunusyunus kullanıcısına yanıt
    Matbaa olayına Katılıyorum hocam birde o dönemin toplumuna göre incelemek Lazım sözlü geleneğe bağlılık vardı cüppelinin Sözünde ise kurana Atıf yapıyor zaten Dünya'dan başka bi yerde yaşam olmadığı araştırmaların boşuna olacağı zaten söyleniyor kuranda

Matbaa olayına Katılıyorum hocam birde o dönemin toplumuna göre incelemek Lazım sözlü geleneğe bağlılık vardı cüppelinin Sözünde ise kurana Atıf yapıyor zaten Dünya'dan başka bi yerde yaşam olmadığı araştırmaların boşuna olacağı zaten söyleniyor kuranda

Kuranin neresinde yaziyormus dunya disk yasam yoktur diye?

PSN : Jeopol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.