Bildirim
Eğitim sistemini eleştirelim

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Eğitim sisteminden daha cok Türkiyede öğrenciye verilen deger tartisilmali bence
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok göze batıyosun -
Yardırıyorum Oku:
1.Devamsızlık ünivesitedeki gibi olmalı.
2.Okumak istemeyen veya okulun huzurunu bozan adam anında atılmalı yada alınmamalı.
3.Kitaplarda sadece gerekli bilgi verilmeli.
4.Kitaplarda olan konulardan soru sorulmalı.
5.Sorular milli eğitim bakanlığınca hazırlanıp her okul öğretmenine mail atılmalı (eşitlik olsun).
6.Önüne geleni öğretmen yapılmamalı.Sadece ortalamasına göre öğretmen yapıyorlar bir test et bakalım öğrendiğini anlatabiliyormu öğretmen.
7.Saç,sakal karışılmamalı.(Bunlara karışan ülkelerin hali ve eğitim sistemi ortada)
8.Üniforma olmalı.(Alanı var alamayanı var eşitlik olsun.)
9.Öğretmen çocukları annasının babasının bulunduğu okula gitmemeli.(torpil oluyor)
10.Okul kendi yemeklerini hazırlayıp öğrencilerine bedava sunmalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brian Sparrow -- 1 Nisan 2014; 19:53:12 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Brian Sparrow
Yardırıyorum Oku:
2.Okumak istemeyen veya okulun huzurunu bozan adam anında atılmalı yada alınmamalı.
5.Sorular milli eğitim bakanlığınca hazırlanıp her okul öğretmenine mail atılmalı (eşitlik olsun).
6.Önüne geleni öğretmen yapılmamalı.Sadece ortalamasına göre öğretmen yapıyorlar bir test et bakalım öğrendiğini anlatabiliyormu öğretmen.
7.Saç,sakal karışılmamalı.(Bunlara karışan ülkelerin hali ve eğitim sistemi ortada)
9.Öğretmen çocukları annasının babasının bulunduğu okula gitmemeli.(torpil oluyor)
Adayligini koy oyum senindir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: P.O.M.P.A.
quote:
Orijinalden alıntı: Brian Sparrow
Yardırıyorum Oku:
Adayligini koy oyum senindir
Benim gibi düşünen adam çok ama gel gör ki benim gibi düşünen adamları başa getirmezler.Büyük devletler bir ülkeyi en kolay eğitim sistemiyle oynayarak yıkarlar bunuda başarıyorlar zaten.Yoksa RTE bilmiyormu sanıyorsunuz biliyor ama bilerek yapmıyor yada engelliyorlar .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brian Sparrow -- 1 Nisan 2014; 20:05:15 >
-
Bence doğrularını saysanız daha kısa sürer. Boşuna zaman harcamayın. -
Eğitim sisteminde bir çok hata var bunu kabul ediyorum.Eğitimin temeli olan ilkokul ve ortaokula inmek istiyorum. Ortaokulda branş öğretmeni olarak gördüğüm bazı sıkıntıları da sizinle paylaşmak isterim. Ortaokulda öğrenci bırakmak imkansız gibi . Bu durum sınıf içinde okuma hevesi olmayıp sürekli dersleri sabote eden öğrencilerin ekmeğine yağ sürüyor. Bir çok ders bu tip öğrenciler yüzünden gerektiği gibi işlenilemiyor. Aynı zamanda disiplin talimatları o kadar yetersiz ki öğrenciyi disipline verseniz neredeyse öğretmen suçlu bulunacak. Benim önerim zorunlu eğitim kaldırılmalı , okumak istemeyen öğrenci yoluna isteğe bağlı olarak açık ortaokul veya açık liseden devam etmeli. Okul düzenini bozan öğrenciler belirli uyarılardan sonra okuldan uzaklaştırılmalı. Bu şekilde okuma hevesi olan öğrenciler okula devam etmiş olacak ve sınıfta dersini anlatan öğretmen de öğrencilerde rahat bir ders atmosferine kavuşacak. Çok acımasız veya çok vicdansız olduğumu söyleyecekler olacaktır. Belki haklılar da ama inanın kendinizi benim yerime koysanız hak verirsiniz. 40 dakikalık süre zarfında bir yandan sınıftaki dersle ilgisi olmayan öğrencilerin sükunetini sağlamaya çalışırken bir yandan da o hafta işlemem gereken konuyu anlatmaya çalışıyorum. Çalışma süresi olarak az çalışıyor gözükmemize rağmen bazı sınıflar enerjimizi ve sesimizi öyle bir götürüyorlar ki o gün eve geldiğimde yorgunluktan 3 saat uyuduğum bile olabiliyor. Öğretmenler olarak bizlerde eksik yok mu elbette bizlerde de eksikler var. Ancak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki öğretmenlik mesleği dışarıdan gözüktüğü gibi basit bir meslek değil kesinlikle. Atanmadan önce dışarıdan basit meslek olarak görenlerdenim işin aslını mesleğe girince anladım. Bu saydıklarımı eğitimdeki sorunların bir kısmını oluşturuyor. Daha nice sorunlar var. Köklü reformlar ile bazı şeyler düzelebilir umarım.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X